פרק 29 - הפרק האינדיאני

אורישקי

New member
אני חייב להגיד משהו לגבי דבי

כן היא לא מי יודע מה סימפטית, בלשון המעטה אפילו
וכהיא לפעמים נסחפת בדיבור שלה ומתנהגת ממש לא לעניין כלפי הבת שלה וכלפי זוגות אחרים,
וההתנהגות שלה בעיקר בפרק אתמול הייתה מוגזמת, למרות שאני מבין את הכעס שלה - אבל לא את ההתנהגות.

אבל עדיין אני לא חושב שהיא המפלצת/שטן/מכשפה שעשו ממנה.
גם כי התוכנית ערוכה ודבי היא פשוט הטייפ-קאסט של הנבל העונתי.
וגם כי הלחץ והתשישות (בעיקר בשביל אדם די מבוגר) יכול להוציא צדדים פחות נעימים באופי שלה.

היא ממש לא מלאך אבל שורה תחתונה היא גם לא אדם רע.

Lepton

New member
היא בהחלט אדם רע לב

הגיל לא רלוונטי (ראה את אנדריאה ורוני, או את האחים מהעונה הקודמת). הלחץ והתשישות לא רלוונטיים (ראה את הסגולות, את הסוורים, את טליה וקובי). ושום עריכה לא יכולה ליצור מפלצת יש מאין. הקללות שלה כלפי דנה, או כלפי הסוורים, או כלפי כל אחד אחר במירוץ למעשה, הם לא קטעים שנשתלו על-ידי חקיינים. זו האמת. היא אכן המפלצת/שטן/מכשפה, ולא "עשו" את זה ממנה, היא עשתה את זה לעצמה.

בתכל'ס,

דבי היא בדיוק בגיל של אורן או אלון, שכחתי מי מהם, זה עם המשקפיים שהיה להוט על תכניות ריאליטי.
והם סיימו מקום שני.
גיל 46 זה לא גיל מבוגר היום. בכלל בכלל לא! להיפך, אתה אמור להיות שור!

דווקא רוני ואנדריאה משחקים ונראים כאילו הם מבוגרים בעשר שנים ממה שהם באמת...אוסי וכרמית היו יחסית קרובות לגיל שלהם ועם הרבה יותר כוח, שלא לדבר על שתי ותיקות היישוב מהעונה הראשונה...
(לא זוכרת את שמן, אבל ה"צ'יקי צ'יקי צ'יק" נתקע עד היום
).

tamarhp

New member
היא לא אדם רע - היא אדם ילדותי ומפונק

תראה איך הסוורים והסגולות ואפילו מור וליאור הגיבו לפרסות ששמו להם - ואיך דבי ודנה הגיבו.
דבי היא אדם מפונק - היא אפילו לא גידלה את הילדים שלה, ולפי הכתבה בישראל היום בסופ"ש האחרון - יש לה אפילו בנאדם שהיא משלמת לו לעשות לה קניות. היא לא רגילה להתאמץ.
היא מאד מאד ילדותית, נתלית על הבת שלה כאילו התפקידים הפוכים, מבטיחה הבטחות ולא מתכוונת לקיים ("סליחה, סליחה, את יודעת שאני אוהבת אותך ואני לא אגיד כאלה דברים שוב!!"), משתמשת בגוף שלה בשביל להשיג מה שהיא רוצה (ראו איך היא מאוכזבת במשימת אלביס שהפלרטוט שלה עם השופט לא גרם להם לעבור את המשימה בפעם הראשונה), היא כל הזמן אומרת על עצמה שהיא לא התבגרה.

אני יודעת שאני קצת בדיליי,

אבל קראתי פה קצת את הדיון עכשיו ולא ראיתי התייחסות לזה:

אני מחבבת את רומי וקורל, בעבר פחות את קורל הבכיינית ויותר את רומי הקשוחה, אבל דווקא קורל בזמן האחרון נראית לי יותר רגישה, עם כל מה שקורה להן. בכל מקרה, אני מוכרחה להגיד שקצת הפריע לי שהסוורים ניגשו לעזור לכל אחד שהיה צריך עזרה בערך (ואני לא תמימה. ברור לי שהסוורים הם אולי מאוד נחמדים אבל הם גם עוזרים כי זה מוציא אותם באופן טוב ומותיר רושם טוב לגביהם), וגם לרומי וקורל, ורומי וקורל קיבלו את העזרה בשמחה!
מה קרה? עד לפני חמש דקות רומי לכלכה עליהם בכל הזדמנות, ניסתה להסית את כל הזוגות נגדם כדי שיצביעו להם וגם הצביעה להם בעצמה, ופתאום כשהם באים לעזור היא מוכנה לקבל את העזרה בשמחה?

זה לא כמו המצב של דבי ודנה. במקרה זה דבי ודנה הן הפסידו כי התנהגו בילדותיות - נעלבו מהפרסה ששמו להן. אבל במקרה של רומי - היא זאת שמלכלכת עליהם, אז מה פתאום את שמחה לקבל את העזרה שלהם?
צביעות רבתי.

זאת קצת חוצפה בעיניי, ולא מוסיף לה חן.

ואגב, קראתי בשקיקה את דיון ה"טבילה-לא טבילה" שהתרחש כאן ואני מוכרחה להודות שגם אותי זה הרגיז, ולא הבנתי איך ייתכן שאלירן נשטף כולו כאילו הוא אשכרה במקווה טהרה, ואחריו לקובי ולטליה הספיק להשפריץ קצת על הפנים. או שבאמת זה היה מספיק, או שקצת חיפפו בהפקה. כי אני ציפיתי, כצופה, שלכל הפחות יחזירו אותם אחורה לעשות שוב את המשימה ויגידו להם: "כל הגוף!"
זכורים לי הרבה רגעים כאלו בעונה השנייה, שזוגות כביכול לסיימו משימה ואז החזירו אותם אחורה כי הם לא עשו אותה טוב.
כאן קצת חיפפו.

Lepton

New member
הבדל של יום ולילה (ברצינות)

יש הבדל בין מה שאפשר לעשות במדבר בשעות היום החמות או בשעות הלילה הקפואות. אלירן ודוד טבלו בשעות היום. קובי וטליה וכל השאר בשעות הלילה. זה לא חפיף, זה פשוט המצב.

anguly

New member
אפילו הילדונת בת ה7

שלי ישר אמרה זה לא פייר דבי התגלגלה בבוץ עם הבגדים....זה הרבה יותר קל.
כן ברור שהיה מאד לו הוגן גם הגלגול וגם הטבילה.

אורישקי

New member
למה חוצפה? אם הציעו לך עזרה תגידי כן

חוץ מזה שרומי וקורל הצביעו להם אסטרטגית ואירגנו זוגות להצביע להם אסטרטגית נטו. ודוד ואלירן ממש לא טהורים בהתחשב בעובדה שדפקו את מעיין ובת אל ורומי וקורל לפני כן.

בעיניי הם גם לא טהורים לגמרי עם העזרה שלהם...

ברור לי שהם אנשים נחמדים ויכול להיות שככה הם מתנהגים גם ביום יום - עוזרים ומסייעים, על אחת כמה וכמה כשגם ככה כולם תקועים בשטח, זה לא כאילו יש להם משהו טוב לעשות...
אבל לדעתי יש כאן גם קצת מעבר...גם קצת אינטרסים ואסטרטגיית היפים והנחמדים, כך שכולם יחשבו על זה אח"כ כשיגיעו שוב ללוח הפרסות...

Jason2

New member
כל מה שרומי אמרה עליהם

היה במסגרת המשחק, היא לא אמרה שום דבר אישי נגדם ובודאי לא איחלה להם שכל החיים ידעו צער. להזכיר לך שבפורמט הישראלי של המירוץ חייבים לשים פרסה לזוג כלשהו הדבר הזה גורם לכך שיהיו בריתות ותיאומי הדחה ואני די בטוח שהיו גם דיבורים של כל הזוגות.

בקשר לעזרה, היא ניתנה במסגרת חניית לילה כאשר אין שום השפעה על המשחק ולכן הגישה היא פחות תחרותית ויותר חברית (זה לא אומר שהם יהיו חברי נפש) ואני חושב שזה מראה על בגרות בזה שיודעים לשים את הגבול בין התחרות ששם אין דבר כזה לתת עזרה (אני בטוח שאם היה לבנות את האוהל במסגרת משימת צומת אז לא היתה עזרה בשום אופן) לבין רגעים שבו המירוץ יוצא להפסקה, אפילו לא רשמית.

וכדאי למחוק את המילה צביעות מהלקסיקון, כולנו צבועים במידה זו או אחרת. אני בטוח שאת לא אומרת את האמת בפנים לכל מי שאת פוגשת ואני בטוח שאת לא מספרת את כל האמת על עצמך לכל אחד.
אנשים הם צבועים, זה חלק מהאנושיות שלנו.

למעלה