פרק 31 - הדחה גורלית

גםצופה

Member
מנהל
אבל זה בגלל...

שהם ניצלו מהדחה והעונש שהיה בשעתו (עונה 9) היה שלוקחים להם את התיקים והם גם לא קיבלו כסף בקטע המירוץ הבא...
&nbsp
רק אחרי שהזוג ניצח התברר שזה שלא היה להם את התיקים (כלומר לא היה להם בגדי החלפה וחלק הם רכשו דרך הכסף שהם 'שנוררו'...) דווקא עזר להם להגיע ראשונים

ny22

New member
מנהל
תגידו, זה רק אני או ש....

זאת שבנקודת הסיום התלבה הרבה יותר כאשר טום ואוריאל הגיעו מאשר שגל וליאל?

איזה חצופות יוכי ולינור האלה!!!

העיקר כל פרק הן משחקות אותה "בררבק, מתאבדות על המשימה..." וכו ואז הן מרמות..

ועוד שני ניסתה לעזור להן בפרק הקודם..

אני ממש מקווה שהן יעופו...

ועוד משהו שממש מפריע לי...

יוכי ולינור התפללו לאלוקים שיעזור להן והן לא יעופו.

הרבה זוגות עושים את זה, לא רק הן...

זה ממש מטריד אותי כי אני חושבת על כל החולים וכאלה שבאמת צריכים עזרה...

כאילו מרגיז אותי שהן "מבזבזות" תפילה על משהו כמו המדחק הזהכשיש כאלה שבאמת זקוקים לה....

coral chan

New member
לפחות שני עשתה את זה בחן...

"מקווה"!

&nbsp
אבל זה טבעי - לדבר אל מישהו (משהו) ברגעי לחץ כאלו.
מה עוד אפשר למלמל?

ny22

New member
מנהל
לגבי הרמאות אני מסכים אבל צריך לזכור שזה משחק

לגבי התפילה.
אני לא יודע אם נכון לקרוא לזה "ביזבוז"...
כל אחד משתמש בתפילות לצרכים שלו.
&nbsp
גם אל תשכחי את זה שכאשר את במירוץ, כל התעקבות נראית כמו סוף העולם כך שבאיזשהו אופן ניתן להבין את זה....

לא צפיתי בכול התוכנית -- מה היתה הרמאות ?

צפיתי במשימה של הצבא וראיתי רק את הסוף של המשימה של השטיחים

אין לי כוח לצפות שוב בתוכנית -- מה היתה הרמאות של יוכי ולינור ?

פרארי1

New member
לא לגמרי רמאות, יותר חוצפה, לטעמי

גם הנהג שלהן וגם הנהג של שי ושני, התברברו בדרך למשימת השטיחים.
שני עצרה את הנהג וירדה לשאול אנשים, יוכי ולינור עצרו גם הן, חיכו שהנהג של שי ושני יקבל הוראות ואמרו לנהג שלהן לעקוב אחריו.
מה שנקרא כשר אבל מסריח, לא משהו שלא ראינו בעבר, בעיקר בקטעים שהזוגות ממש היו צריכים לנווט ואז זוג חלש בניווט עקב אחרי זוג חזק.
החוצפה הייתה שכאשר שני העירה על כך ללינור, זאת ענתה לה בשיא האדישות שקר בחוץ ולא בא לה לרדת מהמונית לבקש הוראות בעצמה...

תודה

בעונה השניה אלה שזכו (אני לא זוכר את השמות שלהם) עשו דבר הרבה יותר גרוע
הם גנבו לעקיבה וענהאל את הנהג מונית שלהם אחרי שעקיבה וענהל שילמו לנהג מונית הזה.
מאוד הצטערתי שהן זכו (בעיקר אחרי שהבנתי שהיה הבדל במתח של החבלים במשימה האחרונה )
לשני האחים ולשוש ושושה הגיע לזכות הרבה יותר מאשר להן.
האחים אורן ואלון הפגינו חוכמה שלא ראיתי באף זוג מכול העונות שראיתי.

danlevin1

New member

כל מילה בסלע , האחים היו פשוט מעולים וגם שושי ושושה היו אחלה
לבר ואינה שניצלו פעמיים בחסות ההפקה מהדחה כל כך לא הגיע
גם בעונה הראשונה אלה שניצחו שי וגיא ניצחו רק בגלל המשימה האחרונה
שהייתה לא פיירית , היא הייתה פיזית עם יתרון ברור ל-2 גברים חזקים
לעומת מיה ועמיחי שהיו צריכים לנצח

פרארי1

New member
זה לא הן שמבזבזות

זה מי שמחליט לאיזה תפילה להענות ולאיזה לא.
אם התפילה שלהן נענתה על חשבון תפילה של אדם חולה, תאשימי אותו בבזבוז.
&nbsp
(וכמו שאמרתי בעבר, אני לא אכנס לויכוחים תאולוגיים).

כמהאפשר

New member
פרארי, אתה נכנס בכך שאתה עונה.

מה ז"א "על חשבון" אדם חולה?
יש מכסה לתפילות?
וקב"ה עונה לתפילות, לא תמיד בדרך שאנחנו מבחינים בה, לא תמיד בדרך שאנחנו מבינים, ולא תמיד כאשר אנחנו מבקשים.
&nbsp
בני אדם נוטים להזכר בבורא עולם לרוב כאשר ה-ם זקוקים לו. בשניה, במקום, בצורה שטוב ונוח ומתאים להם.
ואז לבוא ולומר- אם אתה לא עונה, באופן שבו אני אראה, באופן שבו אני דרשתי, כאן וכרגע, אתה לא הוכחת לי מספיק. אתה לא קיים.
זה מה שאתה עושה, בעצם.
&nbsp
סליחה, אם הילד שלך בא אליך באמצע החיים(גם אם הוא היה ילד למופת, לצורך הענין) ואומר לך "תעשה לי ככה וככה, תקנה לי ככה וככה, תעזור לי ככה וככה"-
אם אתה לא קונה לו, או אם אתה רואה את התמונה הגדולה יותר, אתה אבא רע? אתה לא אוהב אותו?
השאלה האם הילד באמת אוהב אותך, עד כמה הילד שלך בוגר, אם שניה לאחר ה"בקשה" הכל כך כנה ואמיתית הוא אומר "אה, לא עשית? לא נתת? לא הבאת? אתה לא אוהב אותי, לא אוהב אותי מספיק. אתה לא אבא! אתה לא אבא טוב ואתה לא אבא שלי ובכלל- לא מגיע לך, X אוהב אותי יותר ממך!"
ומתנתק חזרה. האהבה שלו נבחנת כאן, לא שלך.

פרארי1

New member
התגובה שלי הייתה צינית

והתייחסה נקודתית למה שכתבה רוזי.
&nbsp
כתבתי שאני לא נכנס לויכוחים תאולוגיים כי ויכוחים כאלה הם חסרי טעם.
את אדם מאמין ואני מכבד את זה וכבר כתבתי לך בעבר - מאד מעריך את הדעות וההתנהלות שלך בכל מה שקשור לדת, הרבה יותר מההתנהלות שראיתי במשך הרבה מאד שנים של עבודה באיזור חרדי (אצל חלק מהציבור).
אני לא אדם מאמין, אני לא באמת חושב שתפילה אחת נענית ואחרת לא (בלי קשר להאם זה אחד על חשבון השני), כאמור, זו הייתה הערה צינית כי אני לא מתחבר למה שרוזי כתבה בעניין התפילות.
אצלך זה גם עורר תגובה, שהעדפת לא לכתוב אותה ובמקום זה ענית בצורה מקסימה, בהתאם לאמונתך ואני בהחלט מתחבר למה שכתבת בהקשר של תפילות אינסטנט, של פניה לתפילה רק כשצריך משהו.
&nbsp
שמעתי פעם סיפור על פרופסור ליבוביץ' ז"ל, שפגש אשה שסיפרה לו שבנה היה חולה מאד, היא התפללה חזק ובסופו של דבר הילד החלים, ברוך השם.
שאל אותה הפרופסור - האם השם ברוך רק כאשר הילד מבריא?
הרי אם השם גרם לילד להבריא, הוא גרם לו לחלות מלכתחילה, האם אז הוא לא היה ברוך?
גישה כזאת אני מכבד הרבה יותר מגישת הרבי בנימין שמציגות יוכי ולינור, בין אם הן באמת מתנהלות ככה בחייהן ובין אם זה תסריט אותו הן הסכימו לשחק.

כמהאפשר

New member
לא קראתי את זה כסרקאזם:)

מה גם, שלעתים רבות סרקאזם, כמו התגובה הראשונית שעלתה בי, לא רק מוציאה ממני(מאיתנו) את השלילי שבנו(מכאן, הענין של לעצור רגע ולחשוב.. הבחירה בעצם בין טוב ורע) אלא גם פותחת פתח ללשונות רעים,
פותחת פתח לאחרים להכפיש וללכלך, לא פעם.
לכן אני די זהירה, בקטעים כאלו:) מה שלא תמיד מצליח לי. בלשון המעטה.
&nbsp
הסיפור שלך מקסים.
פעם, כאשר הייתי רחוקה מאוד מהאמונה(וזו הגדרה מאוווווד קלילה, למקום בו הייתי),
בכל פעם ששמעתי "ברוך ה', ניסיתי לעקוץ ולעמוד על "מה זה "ברוך ה'? טוב? רע? מצוין?"
אבל מה שלומך? איך אתה מרגיש? למה אתה לא עונה באמת? למה אתה מתחמק?
והיום, היום כמעט על כל דבר, כמעט בכל משפט אני אומרת "ברוך ה'". לא בתור התחמקות, חלילה ולא מתוך זילות באותו "ברוך ה'". אלא מפני שבשבילי, זה כמו להזכיר את שמו של אדם אהוב ויקר. משהו שממלא לי את הלב והנפש בכל פעם, ממלא ומחמם.ואכן, בהחלט, כל דבר שקורה ונעשה- ה' ברוך ושמו ברוך,
ואני נהנית לומר ולהרגיש ולהזכיר זאת לעצמי בכל פעם. יש מי שיתקשה להבין זאת, בייחוד במבט עליי(אני ממש לא נראית "דתיה":)). אבל שוב, הנפש, הנפש מרגישה, כמהה, שמחה.
&nbsp
הרי כאשר אנחנו אומרים שמצווה גדולה להיות בשמחה- זו עבודה יום יומית, עבודה של כל רגע ורגע. עבודה לא פשוטה, עבודה מאוד מורכבת. עבודה אמיתית. לחיות מתוך שמחה, להאמין מתוך שמחה, להאמין מתוך מקום אמיתי וטוב ונכון.
&nbsp
אני מבינה אותך, אבל גם מזכירה לעצמי שקל מאוד לבקר אחרים. גם לי:)
כולנו נמצאים במקומות כל כך שונים בחיים שלנו. בכל רגע ורגע.
כולנו עושים דרך, בין בענין האמונה, בין אם בענין הערכים, בין אם בענין כל דבר אחר.
הן עושות את הדרך שלהן, הן פשוט איפשהו שם באמצע.. מחפשות.
אפשר לכבד יותר או פחות, אבל בסופו של דבר זה באמת לא המקום שלנו. לדעתי.
שוב, גם לי יש ביקורת והרבה ביקורת.. אבל בסך הכל כולנו לומדים בעולם הזה להיות אנשים טובים יותר, באנו לכאן לצמוח ולגדול. כל אחד בדרך שלו, בקצב שלו, כל אחד מחפש את המורים הנכונים לו.. בסוף כל אחד יגיע לשם:)

Gרר

New member
החוצפה לא היתה בזה שהן נשארו באוטו

אלא באופן הנצלני שהן דיברו על זה ועוד הוסיפו שאם גם תהיה להן הזדמנות לעקוף אז מה רע.

אם זה רק היה מסתכם בלחכות באוטו עד שהזוג השני מברר - לא היתה לי שום בעיה עם זה כי אין טעם שגם הזוג השני יתחיל לכרכר סביב הבנאדם ששואלים אותו.

מה שכן - צריך בכל זאת מינימום של הגינות להבין שאם הזוג הראשון היה זה שעשה את המאמץ ושאל לפחות תן לו את הפור בהגעה.

כמהאפשר

New member
אני מאוד מתפתה להגיב לך על זה.

לא צפיתי עדיין בפרק,
אבל רק מתוכן הדברים, אני מאוד מתפתה להגיב לך על זה.
&nbsp
(שניה, נושמת)
&nbsp
רוזי, אשחרר שניה את מה שרציתי לכתוב..
תראי, רק לדעתי. לא לנו לעשות חשבונות שמים.
המחשבה שלך מקסימה, טהורה וכל כך רגישה. קחי את המקום הזה שנצבט בך ותכווני משם א-ת תפילה לחולי עם ישראל,
למי של*דעתך* זקוק.
הרי כרגע, הלב שלך נצבט מתוך דאגה וקושי ו"זה לא פייר, איך הן יכולות?!", אבל את יושבת ומכוונת את זה ל"הן לא בסדר".
במקום זה, תנסי לצמוח מהדברים הללו שאת רואה. לקחת שיעור. לחשוב איך א-ת יכולה לשנות. איך א-ת יכולה לעשות אחרת.
&nbsp
הרי הכוונה שלך כל כך יפה, כל כך טהורה.
אז במקום שא-ת תבזבזי את הלב הכל כך רגיש ומקסים שלך על להתבשל בלשון הרע ורכילות והוצאת שם רע שלא יובילו לשום מקום חוץ מסתם להוריד אותנו, ממקום טוב ונכון(כי הכוונה שלך נכונה)-
פשוט קחי את זה לגדול משם..

כמהאפשר

New member
ודבר אחר,

כולנו מבקשים מה'. גם בדברים הקטנים, לא רק הגדולים.
דווקא המשחק זה משהו יחסית גדול- כסף, שיכול לעזור בלא מעט דברים, קידום, הצלחה.
אבל דווקא אם את מביטה על מנקודת מבט דתית, ה' לא נמצא כאן רק בשביל הדברים הגדולים. הוא לא בלתי מושג.
הוא כאן, רק תדברי איתו. רק תפתחי את הלב ותכניסי אותו פנימי..
&nbsp
מה שמציק בהן, לפחות לי, זו התחושה של הצביעות. של המשחק.
שהן מזכיות את בורא עולם והרקע ה"דתי" בשביל המצלמה קצת. בעיניי, מי שהן וההתנהגות שלהן גורמת לדתיים לצאת רע, כי מקשרים אותן עם חינוך דתי.
&nbsp
אבל באופן כללי, לבקש על מה שחשוב לך באותו הרגע ולאחרים נראה תפל- בעיניי, דווקא מה שחשוב הוא שאת מבקשת מבורא עולם, שאת מדברת איתו. שאת מתחברת אליו. לא מה את מבקשת.

למעלה