פרק 33 – מופע בארגנטינה

Gרר

New member
אז אני אכתוב

שזה מתחיל להרגיש כאילו כל ההופעה שלהן בתכנית היא כדי לעשות פרסומת לרבי בנימין. כנראה הוא גם זה שהבטיח לשלם על המונית העיקר שיהיו בגמר ויוכלו לעשות לו פרסומת גם שם

החבר לעת צרה הוא רבי בינימין בן סומין?

לא פלא ששמו שגור בפי יוכי, בקצב שבו היא מאבדת דברים היא באמת צריכה את עזרתו הצמודה.

פרארי1

New member
הפעם היא לא פנתה אליו

אלא ישירות לאלוהים.
&nbsp
מתנצל בפני כמהאפשר על הציניות, כמו בכל הפעמים הקודמות, ההערות מופנות ליוכי בלבד.
מצטער, אבל קשה לי להימנע מציניות כשבחורה שהחליטה לצאת בשאלה ובין היתר להשתתף בתכנית שמנוגדת ב-180 מעלות לכל קונספט דתי שהוא, פונה לעזרת שמיים ומייחסת כל דבר טוב שקורה לה לנס ולעזרת האל.

25330

New member
אני חוששת שאת טועה, או מתעלמת מנתון מרכזי

במגבלות המקום לא ארחיב. לפיכך בקיצור תמציתי ובמחיר פשטנות והכללה, כדברי ההסבר של המהר"ל מפראג לתופעה הפוכה: "קשים גרים לישראל כספחת" (בבלי, יבמות קט, ב, תוספות, שם) כך מסבירה בלשון מודרנית ומדעית יותר, תיאורית הדיסוננס הקוגניטיבי (על המחקרים האמפריים שבאמתחתה) בדיוק ההפך (ע"ע הצדקת ענאל הגיורת הקדושה וחסודה מעונות קודמות, והצורך שלה להחצין-לשווק בבולטות והחצנת יתר את יהדותה-חרדלותה בסביבה בלתי-דתית בעליל וקונטקס חילוני מובהק). היינו, מי ששינתה את תפיסת עולמה (גיורת, חוזרת בשאלה/בתשובה) תתפס לקיצוניות כדי להצדיק ו"לשכנע" הכרתית - ראשית כל לעצמה ותפיסת עולמה הפנימית ושיווי משקלה הנפשי-הכרתי - את השינוי שעשתה בחיה אמונותיה, בחירותיה וכיו"ב.

במקרה זה הסבר מורכב יותר וגם אליו לא אכנס לעומק אך הוא קשור באימוץ זהות שהסביבה מטפחת - ובמקרה זה, תרומה מכרעת גם לליהוקה על המשבצת "הדתית". במילים אחרות, ישנו תמריץ סביבתי להיות "הכי מה שאת לא," בכל סביבה נגדית. לדוגמה: הכי "חילונית" (ראי את המראה, הלבוש הדיבור וכיו"ב סממני "אני" וזהות של גב' יוכבד אפולאון) בסביבה דתית (ע"ע טענותיה כלפי אמה ומשפחתה החרדית) והכי "דתית" בסביבה חילונית (ע"ע, "תפילות," רבי בנימין, ושאר כישופי סומין וקמעות "דתיות" הרואות באלוהים ועבודת האל [עבודה זרה?] מכונת שיווק אוטמטית -רק הכנסי את המטבע/הלחש הנכון ותקבלי את המשקה/התערבות אלוהית הרצויה).

לסיום, מצד אחד קיצוניות ומצד שני עיצוב זהות מתחלפת (במקרה זה בין העולם החרדי לחילוני וההפך) על-פי תפיסתך את ציפיות הסיבה ממך ותגמלוגיה המיטביים בעבורך, בכל מצב נתון.

Tלטלים8

New member
גם לי לא בא טוב שחוזרת בשאלה או גרה משווקת צדיקות ודתיות

אגב, בעולם החרדי זה לא היה עובר. לא בחינם החרדים מפרידים בין דתיים דתיים מהבית וחוזרים בתשובה.
אבל בטלויזיה חילונית מי שם לב לדברים כאלה חוץ ממך ועוד כמה כאן בפורום?

מממממ לא. כל היוצאים שהכרתי מתנהגים כמוה

ברור כמובן שבנוסף יש גם ליהוק והנחיות של ההפקה אבל יוצאים מתנהגים בדיוק ככה, במיוחד כשהם טריים יחסית.

בדיוק חשבתי על זה...

כל פעם היא מאבדת משהו..

אני דיי בטוחה שההפקה עוזרת להן ולא מישהו אחר.

בכתבה בוויאנט הם דיי הודו שהם עוזרים פה ושם...

אני חושבת שהם היו צריכות לעוף בהתחלה והן ממש בחסד ולא בזכות במירוץ...

יותר מזל משכל...

גםצופה

Member
מנהל
להזכירכם...

גם בר ואינה התחילו את המירוץ חלש מאד... גם הן איבדו כל הזמן דברים ובכל זאת הן זכו בגמר...
&nbsp
אולי גם אז ההפקה עזרה להן...

פרארי1

New member
היו עוד משימות "מלוכלכות" במירוץ

כמו עם התרנגולות בגרוזיה, עוגות הקצפת בפרצוף ועוד.
ברור שיש להם זמן להתארגן, שלא מראים אותו וטוב שכך, זה באמת מעניין וגם לא ממש הגיוני שיראו.
מן הסתם הם משתדלים לעשות את זה הכי מהר שאפשר, לא מקלחת פנאן של חצי שעה.

למעלה