פרק 4X09 - לקוראי הספרים

KingOfWinter

New member
אני חושב שכן

אחרת לא יהיה שום עניין בבחירות לפיקוד על המשמר.

Uri04

New member
אמרו

עליו שהוא fallen, כלומר - נפל. אבל זה לא אומר בודאות שהוא מת. או שסם חשב שהוא מת כי כך טענו השמועות.. בטח נראה אותו גוסס ומת בפרק הבא לא לפני שהוא יבש מג'ון סליחה שהוא התנהג אליו כמו אסהול.

Macphista

New member
כן, ראיתי שוב, הכתוביות הארורות בלבלו אותי

אמרו fallen כתבו נהרג.
זה מה שקורה כשהמתרגמים לכתוביות שובתים ואנשים פחות מקצועיים מריצים מילים לא נכונות על המסך.

ציון 91

New member
אני חושב שהסיבה לזה שיש כ"כ הרבה טעויות...

כל הזמן בכתוביות היא שהם מקבלים פרק באנגלית וצריכים תוך צפייה או שתיים ישר למהר וליצור כתוביות.

מתרגמים בארץ - ידוע שהם עושים כמעט בכל מרחב המון טעויות אבל ב"משחקי" זה אפילו עוד יותר מהממוצע.

Macphista

New member
התרגום לא נעשה על פי צפייה/שמיעה

מתרגמים מקצועיים מקבלים ביחד עם הפרק את התסריט. יש רשתות שגם משחררות תסריט עם הערות למתרגמים והבהרות לגבי הטקסט הנאמר. התרגום נעשה לפי התסריט.
כל חברת תרגום מקצועית בארץ (ולא המתרגמים הפיראטיים) מקבלת את התסריטים ביחד עם הפרקים ומעבירה אותם למתרגמים.

אני מערערת על הייחוד שעשית לגבי טעויות של מתרגמים בארץ (בהשוואה למתרגמים בחו"ל?) ועל מתרגמים של משחקי הכס.
מה שקורה בחודש+האחרון לא מייצג. המתרגמים המקצועיים שובתים. כאשר מתרגם שעבד על סדרה מסוימת והכיר בה לעומק את הניואנסים שובת והסדרה עוברת למתרגם שאין לו היכרות מתאימה עם הסדרה, או מתרגם פחות מקצועי, יש השלכות.

ציון 91

New member
אוקיי, מקבל

אבל תגידי מה זה הקטע הזה ש"המקצועיים" שובתים?
הם קבוצה גדולה?
הם מאוגדים בכלל?

מעניין לדעת פשוט..

תודה!

Saladin

New member
ועדיין יגריט אומרת את זה יותר מוצלח.

יותר נכון נאנחת את זה: Jon Snow...
גם ברגע המוות שלה ג'ון סנואו ממלא את כל ישותה. איפה הפמיניסטיות?

Macphista

New member
אצלה?

אני לא חושבת שהיא לא פמיניסטית בדקותיה האחרונות לחיים.
היא היססה לפני שירתה בו כי היא מאוהבת בו וכל הפרפרים והלבבות וזה, ואני חושבת שהיא שמחה (טוב, אני הייתי שמחה) שהיא מתה בזרועות של ג'ון, שמתאבל עליה, ולא סתם בקור לבד. פמיניזם לא סותר אהבה או חוסר רצון למות לבד, בחושך, בקור...
היא אפילו אמרה לו - היינו צריכים להישאר במערה, הבחורה מאוהבת.

Saladin

New member
אני לא חושב שיגריט פמיניסטית במשהו.

גם לא חושב שלפמיניזם יש איזשהו קשר לג'ון, ליגריט או למשהו ביניהם. פשוט סצינת המוות שלה היתה מין סצינת חלף עם הרוח כזו (ובכלל כל פעם שיגריט אומרת jon snow אני נזכר בחלף עם הרוח) וחשבתי על זה שפמיניסטיות עשויות לקפוץ על זה. אבל מצד שני, they still have the soft hearts of women אז לא

Macphista

New member
וואי, אני חושבת שכבר חפרנו בעבר על

פמיניזם וששאו"ק ובגדול הדיבור היה שהפמיניזם של היום הוא לא אמת מידה מתאימה לספר/סדרה בגלל מערכת חוקים ומוסכמויות שונות.

לא יודעת, המוות שלה נראה לי מתאים והולם את הדמות שהיא. רגע אחד נלחמת, רגע שני אוהבת, הכל בלהט. זו ייגריט.

Saladin

New member
גם לי הוא נראה מתאים לדמות.

וחולה על המבטא של יגריט ועל הצרידות הקלה שלה. המבטא (הצפון אירי נדמה לי) של השחקנית במציאות די מזעזע, לעומת זאת.

Macphista

New member
השחקנית סקוטית

ובראיונות שראיתי איתה היה לה מבטא חמוד לגמרי.

Saladin

New member
אוף נו.

מעצבן לטעות
אבל עכשיו ראיתי ראיון נוסף איתה ונזכרתי מה "מפריע" לי בה - לא המבטא אלא זה שהיא נראית חנונית כזו, goody two shoes בשונה מייגריט. הנה סרטון שבו גם המראיין עולה על ההבדל הזה באיזור 2:43 ד'.

לדעתי היה מעולה

הדיאלוגים, האקשן, האפקטים... מושלם. לא פרק מושלם כי בסופו של דבר זה היה נטו קרב וזאת כולה החומה אבל זה הכי טוב שיכלו להוציא מזה.

Rodrik Harlaw

Well-known member
לפרק 9

פרק חלש מאוד, ולא באשמת ניל מארשל, שמה שהיה באחריותו, כוריאוגרפיית הקרב, המשחק והצילום, היה טוב. בשאר האספקטים היה המון בולשיט חסר הגיון של דיבורים וחילופי מבטים, שהם אמנם נחוצים, אבל לא כאשר יש קבוצת פראים בגודל לא מבוטל (ביחס ל-102 של המשמר) מדרום לחומה וכל אחד מהם מנוסה ביחס של 1:1000 ביחס למרבית 102 האחים (שמחוזקים ע"י הילד מהכפר, אז אולי 102 וחצי). hold the gate ואז אחרי עוד כמה דקות hold the gate ואז שוב hold the gate. באמאש'כם, זה מה שצריך לעשות?! וואלה מפתיע... אם מלכתחילה אתם יודעים שייקח מלא זמן למטפסים לגמוע את 700 הרגל של החומה (ואותם אפשר לקצור עם המגל, שלא מצריך הרבה מתפעלים), או שנקודת התורפה היחידה היא השער, עליו אתם יודעים להגן עם חביות (שלא דורשות הרבה מתפעלים, גם כן, אפילו בהתקנתן), למה להשקיע כל כך הרבה כוחות על החומה, וכל פעם לשלוח אותם למטה (על כל העיכוב הכרוך בכך עם הכננת, שיכולה לאכלס מספר מוגבל של אנשים ויש לה רק מתפעל יחיד, וגם הוא ילד שעלול למות בקלות ושכוחו הדל מונע מהכננת לנוע במהירות המירבית), במקום להציב את רוב הכוחות במגננה על הדרום המוגן אך בקושי ע"י חומת עץ נמוכה (וארעית?)? הרי האסטרטגיה הברורה היא להשקיע את כל הכוחות באיום הצפוני רק אחרי שטופל האיום הדרומי החמור בהרבה...
עוד דרכים מטופשות בהן חוסר הדוחק מתבטא:
* כל פעם צריך להסביר לאחים בראש החומה מה לעשות. לעזאזל, לא התכוננתם לזה?
* נאומים באמצע הקרב כשחצר קאסל בלאק שורץ בפראים מיומנים בלחימה (מעניין אם מישהו ספר כמה אנשי משמר הלילה מתו on screen... עם אקטרפולציה למיתות שמתרחשות off screen יש מצב שהיו יותר מ-102 מתי משמר).
* ג'ון רץ אל ייגריט כשעדיין מתנהל קרב בחצר. מה זה אמור להיות? זה כ"כ לא סביר.
גם מצד הפראים היה חוסר דוחק:
*צבא מאנס רואה את הענק מרים את השער, אבל בכל הזמן שזה לוקח לו אין לוחמים שרצים להצטרף לפריצה שהוא יוצר. אמורים להיות 100,000 פראים, לא? אז למה לא לשלוח 50 לנקודת התורפה החדשה? עדיף להשקיע את הכוחות בטיפוס סופר קשה?
* ייגריט לא הורגת את סאם, משום מה...

כמה סצינות:
- סצינת הפתיחה עם ג'ון וסאם הייתה די חביבה, עם סאם שחושב שהוא עומד למות בלי "לדעת". גם הרפרנס למערכון של מונטי פייטון עם So what's it like? היה נחמד. כנ"ל הסצינה עם אייימון טארגריין שממשיכה את אותו הנושא.
- הסצינה עם ייגריט והפראים הייתה לא מאוד משכנעת. היא קשתת (קשתית?) ששוקלת בערך שליש מהמשקל של המאנגר של ת'ן (זה היה הוא?) והיא באה לעמוד מולו פנים אל פנים. גם גילי שהולכת לה על קצה הגבעה עם התינוק (במקום להתרחק מהקצה על מנת שלא יבחינו בה), למרות שהאש של הפראים הייתה צריכה להזהיר אותה שיש זרים בסביבה (גם מי שחושבת שקריאה זה קסם אמורה להיות בעלת חושי הישרדות בסיסיים), הייתה תוספת _______
- סצינות הסיום עם ההחלטה של ג'ון להתנקש במאנס היו טובות ולפחות עזרו לפרק להסתיים באקורד חיובי.

למעלה