פרק 4X09 - לקוראי הספרים

Rodrik Harlaw

Well-known member
תודה

פעם ראשונה שספוילר גורם לי לא לראות פרק.

עוד מההכרזה חשבתי שהקרב על קאסטל בלאק לא ראוי לקבל פרק משלו כמו הבלאקווטר, וזה נראה לי כמו סתם בזבוז של פרק שלם. חשבתי לראות אותו רק בגלל שני אירועים שאמורים להתרחש בו. ואז גיליתי שאחד מהם, היותר משמעותי ביניהם, הושמט בכלל מהפרק הזה. אז פשוט ראיתי את האירוע השני הזה ביוטיוב, וזהו, ברצינות שאת הפרק הזה לא בא לי לראות.

נו באמת שנאוצר

זו סצנת קרב שמבויימת באופן פשוט יוצא מהכלל, מהטובות שראיתי. לגמרי שווה לך לצפות בתור חובב קולנוע.

agamkedem

New member
מעניין
לפרק ולספרים

"הבלאקווטר" בסוף עונה 2 היה אחד הפרקים האהובים עליי בכל הסדרה, בעיקר בגלל המינון הנכון שלו - אקשן סתמי לצד דינמיקות פוליטיות לא פשטניות, יחסים בין דמויות שונות לצד בדיחות והומור. ידעתי מה תהיה התוצאה של הקרב והוא בכל זאת ריתק אותי בצורה מוחלטת.

הפרק האחרון מחוויר בהשוואה אליו. כמעט כל הפרק היה מלא בייצוגים גרפיים של מוות. אני תוהה כמה אנשי משמר הלילה הוצגו נהרגים או נפגעים במהלכו - ייתכן שמעל מאה? הפרק היה טוב, נכון. הענקים מרהיבים, המוות של ייגריט בוים בצורה טובה, ובכל זאת, זה לא משחקי הכס. זה תבשיל של 300 ושר הטבעות.

ההשלכות המעניינות של הפרק הזה הן ככל הנראה הפרק הבא. אנחנו אמורים לראות את:
- כליאת הדרקונים.
- שחרורו של טיריון ומותו של טיווין (כשהפרומו רומז על סצנות בין סרסיי-טיווין וסרסיי-ג'יימי).
- ההגעה של בראן למערה של בלאדרייבן, ובתקווה גם מפגש ראשון ביניהם.
- העזיבה של אריה לבראאבוס.
- הפגישה בין מאנס לג'ון וההגעה של סטאניס לחומה.
- שובה של קייטלין.

הוא הולך להיות מעולה.

AnyNickname

New member

אם פרק 10 באמת יכלול את כל הדברים האלה, הוא יהיה פרק מעולה!
מחכה כ"כ למוות של טייוין ולשובה של קייטלין!

kikona126

New member
או שהוא יהיה ממש גרוע כי

כל כך הרבה אינפורמציה בפרק אחד יכולה לגרום לסתם בלגן וחוסר סיפוק... אלא אם כן הפרק יהיה ארוך/כפול

Uri04

New member

בפרק הבא. זו היתה רק מערכה ראשונה של הקרב. הקרב המכריע הוא כנראה בשבוע הבא.

Uri04

New member
אני אהבתי ונהניתי

לא יודע מה יש לכם. אחלה פרק. לא חייבים רק דיאלוגים ודיאלוגים בכל פרק. פעם בכמה זמן אני נהנה מפרק רווי אקשן, אפקטים דיגיטליים ומוזיקת Inception.

AnyNickname

New member
ממש נהניתי!!

בכלל לא שמתי לב שעברו 50 דקות! מסכים עם מה שנאמר כאן למעלה, זה היה שילוב של סצנות משר הטבעות ו-300... נטו אקשן. היה חסר לי קצת הפוליטיקות הרגילות של משחקי הכס, אבל אהבתי מאד את העובדה שהקדישו פרק שלם למלחמה בחומה. בדר"כ מרגישים שהיא מוזנחת ביחס לשאר הסיפורים בווסטרוז (חוץ מסטאניס, כל המלכים מתעלמים מהחומה פחות או יותר), אבל הפעם הפרק גרם לנו להבין את המשמעות של שמירת החומה.
מעבר לזה, המוות של ייגריט היה נוגע ללב. באמת. היא אמוציונלית והפרק העביר לנו בצורה מדהימה את המעבר שלה ממצב קרבי למצב אוהב.
ודבר שמאד מאד היה חסר לי, העובדה שפרק 9 היא "משנה את חוקי המשחק" (המוות של נד בעונה 1, הבלאקווטר בעונה 2, החתונה האדומה בעונה 3...), לכן ציפיתי למשהו מיוחד בפרק הזה, אבל כנראה הם שומרים את זה לפרק הבא - שיהיה עמוס בפרטים. זה אומר פחות יחס אישי לכל סיפור.

מחכה כ"כ למוות של טייויון :)-{) ולחזרתה של לב-אבן (
).
סאם רולז.

ג'ון סנואו רולז.

יאללה פרק סיום עונה.

ציון 91

New member
הגיע הזמן למותו של..

לורד ט. לאניסטר.
יהיה עצוב להיפרד מהשחקן התותח אך כה משמח בכל שאר המובנים.
וחוץ מזה הגיע הזמן שגם טיריון כבר יהרוג מישהו!! (חח זה נשמע נורא).

פרק פחות מבינוני

אני חייב לציין שגם את פרק בלאקווטר לא אהבתי. הבעיה העיקרית: חוסר תקציב. צריך לשפוך תקציב ספילברגי לכזה פרק, כדי לייצר תחושה של הפלישה לנורמנדי או של שר הטבעות, וזה לא היה קיים, ולא יכול להיות, ממגבלות תקציביות, זה מתסכל במיוחד בהתחשב בהשמטה של כל הקרבות הקטנים יותר: קרב המזלג הירוק, קרב היער הלוחש, קרב אוקסקרוס, הקרב על אגרוף ראשוני האדם ורוב הקרבות על יונקאי ומירין. בעיה נוספת בפרק הזה שגרועה יותר מ"בלאקווטר" היא אחדות המקום, בזמן שב"בלאקווטר" היו מגוון דמויות במגוון מיקומים (סרסיי וג'ופרי, סאנסה וסאנדור בארמון, טיריון בשערי העיר, סטאניס ודאבוס על הבלאקווטר, והסצינה התמוהה של סטאניס על החומות), כאן היו מעט דמויות, מעט מיקומים, וממילא המיקומים שהיו היו דומים מדי אחד לשני. אם דחו את ההגעה של סטאניס לפרק 10 (או לעונה הבאה?), אין סיבה שבפרק הזה לא נקבל עוד קצת טיריון בתא, או פוד ובריאן, או אריה והכלב, סרסיי ומארג'רי, או אפילו טייוין ושאי, כדי לתת אתנחתא קומית.

רגעים טובים:
פיפ וסאם עם הקשת, גרן במנהרה (חבל שלא עשו בסדרה את דונאל נוי, אבל בהיעדרו זו הייתה סצינה טובה), החרמש (המצאה מגניבה אך חסרת כל הגיון טקטי: התנועה שלו צפויה מראש וזו המון השקעה בשביל פעם אחת).
הטבח של משמר הלילה (כבר לא זוכר איך קוראים לו) נלחם בפראים שנכנסים לו למטבח. עם קופיץ קצבים וסיר רותח.

רגעים בעיייתיים:
ייגריט: היא אמרה את המילים האחרונות שלה והמשפט הקבוע שלה בלי קשר אמיתי למה שנאמר קודם (ג'ון מציע לה לחזור למערה). אלה מילים טובות, אבל עדיפה גרסאת הספרים, שהיא אומרת את זה כתגובה להצעה של ג'ון לשלוח אותה לאאימון שירפא את הפצעים שלה.

רגעים רעים:
ג'אנוס סלינט אמנם לא אמור להיות דמות טובה או אפילו מעוררת הזדהות, אבל לעשות אותו נקניקיה רכרוכית כמו בפרק הזה? לא מתאים לסדרה שיודעת לבנות כהלכה גם את הדמויות השליליות שלה.

ג'ון יוצא למאנס: החלטה נטולת הקשר שכל מה שהיא נועדה זה לסמן וי על עוד התרחשות בספרים, בלי להציג את ההגיון שמוביל אליה. כמו עוד הרבה התרחשויות, בעיקר בעונה הנוכחית. אחרי שכל שרשרת הפיקוד של היחידה נפגעה, ג'ון הוא הדבר הקרוב ביותר ללורד המפקד בפועל (באוון מארש אפילו לא הופיע בפרק הזה, אחרי שעשו טובה והחליטו ללהק אותו העונה. לעונה הבאה יהיה צורך בכמה שיותר דמויות מוכרות מהמשמר, ואחרי שנפטרו מגרן ופיפ המצב לא מזהיר וספק ), ואז הוא מקריב את מה שנשאר למשמר, דהיינו את עצמו, בהחלטה לא ברורה (מו"מ? התנקשות?). בקלות היה אפשר לעשות את סלינט רכרוכי פחות (הוא אמור להיות מועמד רציני ללורד המפקד בעונה הבאה, לא?), ולגרום לו לתפוס פיקוד אחרי הקרב ולשים את ג'ון בכלא, ואז לשלוח אותו למשימת התאבדות, וכך גם ליצור מתח וגם להגביר את ההזדהות של הצופים עם ג'ון.

שאר הפרק והאקשן - סביר.

Rodrik Harlaw

Well-known member
לספרים

לא חושב שהתקציב היה הדבר שדפק את הפרק, אלא אם אתה מדבר על כך שהיו יכולים להביא כותבים אחרים ויקרים לפרק 9 במקום D&D. לא הכסף היה הדבר שעצר את הפרק מלהיות טוב.
על הדבר המוזר באמת ב"בלאקווטר" (סטאניס בחיל החלוץ של צבא שמסתער על חומה; פחות או יותר אחת הסיטואציות הקרביות עם אחוזי ההישרדות הכי נמוכים שיש) עוד אפשר לסלוח, כי אולי הוא דמות קצת שונה מהספרים (כלומר, מוביל מקדימה) ואולי הוא מאמין לנבואת מליסנדרה (ולכן משוכנע שהוא ישרוד) ואולי כך הוא מגיב אחרי הפתעת אש הפרא כדי שחייליו לא יאבדו את רוח הקרב שלהם (יראו אותו מנהיג ע"י דוגמה אישית ויתעודדו). לעומת זאת, את רוב מה שקרה בפרק 409 קשה לסספנד. הפרק היה אקשן חסר הגיון ובשביל זה אפשר לראות את 300 עתיר התקציב.

החרמש: לא בטוח שהוא חד פעמי. הם מדברים על למשוך אותו חזרה למעלה (אולי לשם התקנה חוזרת ואלי כדי להפחיד את המטפסים הבאים). בכל מקרה, זה לא בזבוז השקעה כי זה נעשה טרום הקרב ובזמן זה לא היו להם אפשרויות מגננה טובות יותר להשקיע בהן.

הוא לא מציע לה לחזור למנהרה. הוא אומר שהם עוד "יחזרו אליה" (כנראה שהכוונה שלו היא ל"חיים שאחרי", ואולי היא מבינה אותה ולא מאמינה בחיים שאחרי או אולי היא חושבת שהוא מתייחס לכך שהיא תחלים מפצעיתה והם יוכלו לחזור לשם וגם לכך היא לא מאמינה, ולכן היא אומרת לו שהוא לא יודע כלום). החלק המופרך באינטראקציה ביניהם הוא בכלל שג'ון לוקח את הזמן באמצע הקרב.

כנ"ל. שנאתי את ההשטחה של סלינט, אבל זה באמת בקטנה ביחס לשאר הטמטום.

זה דווקא סבבה. הוא מבין שביום הלחימה הבא החומה כבר לא תשרוד (בכל הזמן שהיה להם להתכונן הם הצליחו להשיג רק מספר חד ספרתי של חביות שמן וגם הם נגמרו...), אז הוא ימות בכל מקרה, ולכן הוא מחליט להקריב את עצמו. הם לא הציגו לנו מספיק את סלינט העונה בשביל שמהלך כמו כליאת ג'ון-הפופולרי-שהיה-חלק-משמעותי-בהצלת-החומה יהיה סביר, אז הפתרון שלהם הוא לא רע בכלל בהתחשב בנסיבות. זה לא רק V על הספרים - ג'ון (וכך גם הצופים) אמור לשמוע על קרן הקיץ כשמאנס שבטוח בנצחונו הקרוב (הוא לא יודע על סטאניס) מאיים על המשמר שיפתחו את השער.

ציון 91

New member
אחי זאת סדרה, לא סרט הוליוודי..

וגם כך יש מספיק דברים עתירי תקציב..

Stark Bannermen

New member
לגבי סלינט

הסדרה לא תמיד יודעת לטפל בדמיות, ראה הטיפול המוזר שעשו למייס טיירל שהפכו אותו לבדיחה מהלכת ויש עוד דוג'.

למעלה