"פשוט נולדנו בלי הגן הנכון?"

efroch99

New member
"פשוט נולדנו בלי הגן הנכון?"

מה אתן אומרות? לאור שרשור ההכרות המאלף, אפשר כבר לצייר קווים לדמותה של האשה שבוחרת לא להיות אמא? פלורליזם או שטנץ? בלי שעשיתי ניתוח מעמיק נראה לי שאפשר לסכם שהרוב (עד כה) הן: שמאלניות או ללא דעה פוליטית, חילוניות/אתיאסטיות, זוגיות, אוהבות בע"ח, צמחוניות (או עם נקיפות מצפון במקרה שלא), ולרוב לא מסתדרות עם אמא שלהן. מעבר לזה נראה שהמגוון בשאר השאלות רחב... זה פשוט מעניין אותי להבין מה באמת מביא נשים מסוימות לראות באי ילודה דבר כל כך טבעי והגיוני שמתאים להן בעוד הרוב רואה בזה משהו כל כך מוזר ויוצא דופן. אז האם יש קו מקשר, ומה הוא? חשבתן על כך? יש תובנות? ועוד הגיג קצת
שעלה לי בזמן הכתיבה - קשה לי מאוד עם המילה אישה, כמילה שמגדירה אותי. אני פשוט לא מרגישה שהמילה הזאת יש לה איזשהו קשר אליי. וזה לא עניין של שוביניזם מושרש, למעשה באותה מידה קשה לי לראות בבן-זוגי "גבר". הוא בן 32 ועדיין אני רואה בו בחור. גבר / אשה - שתי מילים שמאוד מרתיעות אותי. אם לקשר את זה לחלק הראשון של ההודעה, אולי אי הבאת ילדים זאת דרך להישאר ילדה / נערה לנצח?
 
נולדתי בלי הגן הנכון

זו לפחות תמיד היתה ההרגשה שלי. כאשר כבר בגיל הגן חברות שלי בנות גילי התנפלו על אחיכן ואחיותיהן הקטנים, ואני לא הרגשתי שום משיכה, אמרתי לעצמי שמשהו כנראה לא בסדר אצלי גופנית. גם לי קשה להגדיר את עצמי כ"אישה" כי זו מילה שמתקשרת אצלי לפוריות ולמשפחה, לעומת המילה "בחורה" שמתקשרת לחיי רווקות. בגילי, אני כבר לא יכולה (וגם לא רוצה) להגדיר את עצמי כ"נערה". לעומת זאת אין לי שום בעיה (ומעולם לא היתה) להגדיר את בן זוגי כ"גבר". אולי מפני שהמילה "גבר" לא מתקשרת אצלי למשפחה, וגם לא לפוריות (כח גברא כן, אבל זה לא פוריות). לגבי הרצון להישאר ילדים לנצח, אני חושבת שזה קיים גם אצל גברים ונשים שבוחרים להביא ילדים לעולם, ולכן לא נראה לי שזו הסיבה (לפחות אצלי). למעשה יש כאלה שאומרים שהם חוזרים לילדות דרך הילדים שלהם. עוד נקודה למחשבה: אני כן רוצה לגדל ילדים, רק לא רוצה להוליד אותם. האם גם אני מרגישה/חושבת כך מתוך רצון להשאר ילדה?
 

efroch99

New member
שמחתי לגלות

שאני לא הבחורה היחידה שקשה לה עם המילה אשה. רבק, כבר בת 29!
 

marish

New member
אני בת 24

וגם לי קשה. כל פעם שזה קורה (בינתיים לא הרבה, טפו-טפו) זה מדכא נורא.
 

efroch99

New member
את מתכוונת, כל פעם שקוראים לך אשה?

לאחרונה מוכרים בחנויות התחילו לקרוא לי "גברתי"... אמאלה...
 
אני כל כך קשיש שהזמינו אותי למסיבה

וה"אטרקציה" היתה שיהיו הרבה...רווקות!! לא נשים, לא בנות, לא בחורות, לא פנויות אפילו לא "כוסיות" (אני לא משתמש במילה הזו, אבל היא פה על מנת להצביע על נקודה) אלא רווקות. לי זה שידר "כאן יש המון נואשות והיסטריות שמחכות לך כבר ברבנות". אוי הקטטר...
 

SaraGubits

New member
אוף, לא אוהבת את הכינוי 'גברת'

האם לגברים הם אומרים באותה הצורה 'אדוני'?
 

efroch99

New member
כן

לפחות בן זוגי מדווח על החוויה הזאת... הוא טוען שזה נימוס, אבל לי בא להסתובב ולצאת מהחנות כל פעם שאומרים לי את זה.
 

marish

New member
כן, במיוחד ילדים

פעם הייתי בבריכה והיו איזה שני ילדים ששיחקו ביויו ליד מכונת המשקאות, אז אחד מהם אומר לשני : "תפסיק, אתה מפריע לאשה". הרס לי את מצב הרוח להמשך הערב. הכי גרוע היה כשקראו לי אשה פעמיים באותו היום...
 

nili6

New member
יכולה להזדהות איתך.

אני יכולה להזדהות איתך. אבל השאלה, איך אפשר לענות לזה? עוד לא מצאתי את הפתרון.
 

nili6

New member
תתפלאי לדעת

תתפלאי כמה נשים יש עם הבעייה הזאת. ומבוגרות ממך גם בעשר שנים, ואוליי אף ביותר.
 

nili6

New member
לדעתי

לדעתי אם יש בך הרצון/המוכנות לגדל זה קצת מקשה לומר שמדובר פה על רצון להישאר ילדה, משום שבגידול ילד יש נטילת אחריות עצומה (בהנחה שאת מודעת לה). אגב להוליד- ממילא לא תולידי שכן הגבר הוא שמוליד האשה- יולדת.
 

habubnik

New member
קצת מציק לי להכניס אנשים

לסכימות, ואני לא חושבת שזה אפילו מתקרב ללהסביר למישהו למה מישהי או מישהו לא ירצה ילדים. אני יותר חושבת במובנים של "מבנה נפשי/מנטלי" - שלי בהחלט לא מתאים לגידול ילדים. לי אין שום בעיה עם המילים אישה או גבר. אבל כן יש לי בעיה עם המילה "בעל". אני לא מגדירה את עצמי פמניסטית, אבל בכיתה ט' המורה שלי לסוציולוגיה סיפר לנו שהמילה 'בעלי' מגיעה משני כיוונים, הראשונה היא בועלי (בהקשר לסקס) ובעלות. מאז פיתחתי אנטי עצבני למילה הזאת, ולכן אני תמיד משתמשת במילה "בן-זוגי", כך שכשננשא אמשיך לקרוא לו בן זוגי (למרות שברור לי שישגעו אותי לקרוא לו בעלי).
 

efroch99

New member
הבהרה

חששתי קצת מזה כשכתבתי את ההודעה.. אני באמת לא רוצה ליצור פה מודל לאישה שלא רוצה ילדים, אלא יותר להתחקות אחרי הנושא, נגיד מנקודת מבט סוציולוגית. אני מזדהה עם הנושא של מבנה נפשי, כי באמת אני חשובת שאי הרצון מגיע ממקום בתוכי שרוצה לממש את עצמי בצורה מסוימת (בלי ילדים). גם אצלי הוא היה וישאר "בן-זוגי" (פרט לסיטואציות שאני חושבת שזה יישמע פלצני ואז אני אומרת "חבר שלי").
 

marish

New member
בחורה פמיניסטית נשואה שעובדת איתי

קוראת לו "הבעלים שלי". זה די מבהיר את העניין לכל מי שרוצה לקרוא לו "בעל".
 

nili6

New member
השאלה שתמיד תישאל היא

השאלה שתמיד תישאל היא האם את (או כל מישהי אחרת) יכולה להיות בטוחה בכך שזוהי אכן בחירה אמיתית, חופשית ממגבלות, איך נדע שאין כאן דיסוננס (קוג') דהיינו הצורך בהצדקת עמדה שנובעת למשל מקשיים נפשיים מסויימים, מאי היות האדם בשל וכו'.
 

efroch99

New member
דיסוננס קוגניטיבי

הי נילי, ברור שהמנגנון של דיסוננס קוגניטיבי נכנס לפעולה חזק, יש רצון להצדקת הבחירה ולמעשה, זאת אחת ממטרות הפורום. לגבי הבחירה - אם אני באמת לא בשלה או יש לי קשיים נפשיים, זה כבר סיבה מספקת לא להביא ילדים. אז אפשר להגיד - אולי אם אני אעבור טיפול (עוד אחד) אני אגבור על הקשיים ואהיה בשלה להיות אמא. אבל אם אין לי מוטיבציה בסיסית לכך, ואני לא סובלת מאי רצון בילדים - למה אני צריכה לשנות את זה? להבדיל, זה כמו להגיד להומוסקסואל שהוא יכול בטיפול להפוך לסטרייט. אם הוא לא רוצה את זה, למה לעשות את זה? כדי להתאים לנורמה?
 
למעלה