"פשוט נולדנו בלי הגן הנכון?"

habubnik

New member
מכיון

שיש מלא זרמים בפמיניזם, וכל אחד ואחת חושב על משהו אחר כשהוא מדבר על פמיניזם, אז אני מעדיפה לא להשתמש בהגדרה הזאת.

גין דו

New member
את הראשונה

הראשונה שהביאה לי תשובה טובה לשאלה הזאת. הרוב אומרים לי שפמיניסטיות הן לסביות/ מטופות או סתם שונאות גברים. למרות שהתשובה שלך הייתה מצויינת, אני עדיין בוחרת להגדיר את עצמי כפמיניסטית.

XUXA141

New member
שאלה.

למה את לא מגדירה את עצמך פמיניסטית? אם פמיניזם פרושו לחימה עבור זכויות שוות ושוויון הזדמנויות, אז מה רע להקרא "פמיניסטית"?

efroch99

New member
מכיוון

שפמיניזם (כמו שמישהי כבר כתבה בפורום) זאת הגדרה מאוד רחבה ובעלת הרבה משמעויות שונות. זה פשוט הפך להיות מושג כוללני מדי, שכולל גם אספקטים שאני לא מסכימה איתם, ולכן אני לא אוהבת את ההגדרה. הפמיניזם שלי מתבטא באורח חיי ובדעותיי, ואני לא מרגישה צורך להדביק על עצמי את התווית הזאת.

efroch99

New member
עשיתי פה סלט

בתגובות, וגם כמעט חזרתי מילה במילה על מה שחבבוניק כתבה. סורי על הבילבול, חשבתי ששואלים אותי.

דווקא מה שאני לקחתי כמשותף

לאחוז מכריע ביותר של הכותבות זה: אינטליגנציה גבוהה. שפה שוטפת. חומר אנושי איכותי ביותר (שוב, הרוב הגדול!) בנוסף, עושה רושם שאם אנשים אל שטופי מוח מבחינה דתית או לאומנית, הם יותר פתוחים לחשיבה אינדבידואלית ונון קונפורמיזם. לגבי "אישה"- לי אין בעיה כל כך עם הדימוי הזה, להיפך..אני רואה אישה כיצור שונה מאוד מ"אמא". ואני מתחברת מאוד למילה "אישה" כמבטאת מכלול של תכונות מאוד מיוחדות -ולא קשורות בכלל למילה "אמא" שעושה לי רע!

מניתוח שלי עולה ווקא משהו אחר:

שנשים וגברים ללא כובעים עם פונפון הם שקולים יותר ולכן לא רוצים ילדים. מצטער, אני אדם לא רציני.

מעניין, אני דוקא רואה כל הזמן את

ההטרוגניות של הקבוצה - בעוד אתן רואות את הדומה, אני רואה את השונה: יש כאן כאלה שלא רוצות לגדל ילדים, אך מוכנות ללדת, ויש כאלה שלא מוכנות ללדת אבל מוכנות ואפילו רוצות לגדל ילדים, ויש כאלה שמסתייגות גם מהולדה וגם מגידול ילדים. יש כאן מגוון מקצועות ותחומי עניין, יש 'עכברות כפר' ויש 'עכברות עיר', יש אוהבות כלבים ויש אוהבות חתולים, ויש שמותרות על אלה ועל אלה. בקיצור, איפה שאתן רואות 'עדר' אני רואה ערב-רב.

prizman

New member
דווקא הערברב הזה מוצא חן בעיני

וגם העובדה שיש פה גם בנים(גברים) שיקראו מעכשיו נשים (בנות, נערות). את בת הזוג שלי (אנחנו לא נשואים וכנראה כבר לא נהיה) אני מציג כבת הזוג שלי, חברה שלי נראה לי קצת מטופש בגילי (44) ובמצבנו (3 שנים ביחד).

gertrude

New member
שמות

אני קוראת לו זוגי ולפעמים אישתי (כלומר האיש שאיתי).

חשבתי על 'אישי' - האיש שאיתי אבל

זה נשמע כמו משהו אחר לגמרי. 'זוגי' נשמע בסדר. 'בן-זוגי' זה פשוט ארוך ומסורבל מדי לפעמים.

inbal76

New member
באנגלית זה עוד יותר גרוע

my girlfriend ו-my boyfriend תמיד נשמע לי מגוחך מפי אנשים אחרי גיל 18...

karnity

New member
אישה, גבר ושאר הגדרות..

בדר"כ הגדרות, מסגרות, משבצות ושאר סוגי הטיפולוגיה לא נראים לי... אני רואה באנושות מכלול של פרטים כשכל פרט שונה מהאחר ונושא מטען אחר - של חוויות, של רגשות, התייחסויות, נטיות, מיומנויות וכדומה - אז נכון, יש קבוצות בעלות מרכיבים דומים... נו אז מה? הרי כל המטרה של הקיטלוג הזה הוא לנסות לצפות איזושהי התנהגות, לא?... ולצפות מראש התנהגות של אנשים על סמך היותם שייכים לקבוצה מסוימת נראית לי בלתי אפשרית...

karnity

New member
עוד משהו....

גם אני שונאת שקוראים לי "גברת"...או יותר גרוע.... פעם בסופר אמרה איזה אמא לילד שלה..."זוז! תן לדודה לעבור".... אין לי בעיה להיות מוגדרת כ"אישה" כל עוד לא ינסו לצפות אותי בגלל שאני אישה...

gertrude

New member
אני מניחה

שכמו בכל קבוצה, יש בינינו מן המשותף ויש מן המפריד. אפשר להסתכל על שני הדברים, להבחין ביניהם, להסיק מסקנות, לא למתוח גבולות, להשתעשע מהדומה ומהשונה, להתעשר מההטרוגניות, להתכרבל בהומוגניות, לנתח את הגיוון, לבחון את השוני... [וכו' וכו' וכו'...]

למעלה