"פשוט נולדנו בלי הגן הנכון?"

"פשוט נולדנו..."

האם אנו נולדים כלוח חלק ? או שמא חלק מתודעתנו קיים כבר ברגע הלידה ? בעקבות דבריה של TheCrazyCatLady בנושא לפני מספר ימים, אני נותן קישור למאמר אנציקלופדי על ד"ר נועם חומסקי. חומסקי פיתח תיאוריה כי ישנו "דקדוק אוניברסלי" (דקדוק גנרטיבי / יוצר), שכל בני האדם נולדים עימו. תיאוריה זו גרמה לירידת בחשיבות זרם הביהביוריזם בפסיכולוגיה, שטען כי האדם נולד כ"לוח ריק" (Tabula Rasa) ורוכש את כל יכולותיו בלמידה, והגברת התמיכה במדעים הקוגניטיביים.

nili6

New member
"אשה"/ "גבר"

קודם כל אני יכולה להזדהות איתך לגבי הקושי עם המילה אשה. אשה/גבר- מילים שקשורות לזהות מינית. למיניות. לדעתי הקושי עם הכינויים פשוט מבטא את הקושי העמוק יותר בתחומים אלו. כן, לדעתי התשובה היא כן, אפילו בלי לחשוב. מדובר ברצון להישאר ילדה ניצחית. מדובר על פחד מלקיחת אחריות על החיים, לפעמים על קושי בהשלמה עם הזהות המינית, ועוד. יחד עם זה יצרת קשר אינטימי, אם אני מבינה נכון, אז בכל זאת מחסום אחד עברת. אני יכולה להעריך שגם לא שיחקת בבובות בגן כששאר חברותייך שיחקו ואוליי גם הייתה לך תקופה שאפילו רצית להיות בן או לפחות ניסית להדחיק את נשיותך באי אלו דרכים.

efroch99

New member
פה אני חולקת עלייך

בכמה נקודות: אשה/גבר - המילים מפריעות לי לא במובן של המשמעות המינית, אלא בהקשר של גיל, קיבעון. אם אני בודקת את תחושותיי, אז באמת אשה/גבר אלה מילים שמבחינתי מתקשרות בעיקר לאנשים שהם הורים. בגלל זה מוזר לי כל פעם שאני שומעת על אמא שהיא צעירה ממני. היא אשה, ואילו אני, המבוגרת ממנה, לא. לעומת זאת אין לי פחד מלקיחת אחריות, הרי בתחומים אחרים שהאחריות חשובה ורצויה לי אני כן לוקחת אחריות - מבחינה מקצועית, מבחינת החיות שלי, ניהול משק בית, זוגיות (גם את ציינת בשרשור אחר שגורמים אלא הם בבחינת לקיחת אחריות בדומה לילדים) כך שאיני ילדה מבחינת התנהלות חיי. לגבי ההשלכות על ילדותי והזהות המינית שלי - אני מבינה מאיפה הגעת למחשבות האלה, אבל זה קצת ללכת רחוק מדי... זה לא קולע במקרה שלי.

barak001

New member
...

זה לא נראה לי כל כך מרתק להבין למה לחלק אי ילודה נראה טבעי ולמה לחלק זה הפוך. יש מגוון סיבות לכאן ולכאן, והבחירה היא ע"פ האופי וההעדפות האישיות. בנוסף, זה נראה לי גם מיותר להכליל. חלק מהכללות אמנם אפשר להבין, למשל הקשר בין חילוניות ואי רצון ללדת. אבל "לא מסתדרות עם אמא שלהן?" קשה לי לראות את הקשר פה, מה גם שהמדגם לא מייצג ויותר מכל זה - ההכללות וחיפושי התבניות לא מועילים לשום דבר. ולגבי הגדרות של "גבר" ו"אישה", זה לא בהכרח נתפס כשוביניזם. במקרים מסוימים זה יכול להתקשר יותר לפמיניזם. הרעיון הזה שלא מסווגים אנשים לפי המין שלהם, ונותנים לאדם לחיות את חייו בלי תפקידים כפויים וללא הכוונה מגדרית, נראה לי מאד פמיניסטי (וגם אידיאלי). העובדה שמפריע לך להיקרא אישה רק מדגיש את הסכנות שבהדבקת תויות ע"פ מין (במקרה זה קישור מין-מגדר-טיפול בילדים), ואת העובדה שאין קופסא אחת שמתאימה לכולם.

efroch99

New member
המממ

ראשית, כתבתי את ההודעה בלא מעט הומור עצמי, ובודאי במשפט לגבי מסתדרות עם אמא שלהן (או שהייתי צריכה לשים סמיילי
כדי שזה יהיה ברור?!?!) לגבי מה שכתבתי על המילים אשה/גבר - שיתפתי בתחושה פרטית, אין פה שום נקיטת עמדה פמיניסטית או אחרת... לאן הגעת מזה...

nili6

New member
ובכן, גם אני שיתפתי,

ובכן, לא ידעתי שמדובר בהומור, לקחתי את הדברים שלך כהווייתם ראיתי שאפילו הזדהו איתך בהמשך ופיתחו קצת את הנושא ושמחת שאת לא היחידה, אני מקווה שאני לא מבלבלת בכל מקרה בעקבות ההודעה שלך גם אני שיתפתי בתחושות "הפרטיות" שלי גם אני לא נקטתי שום עמדה פמיניסטית יש לי הרגשה שאוליי משהו לא הובן נכון? לאן הגעתי מזה? שום דבר מיוחד, מתוך דברים שאני יודעת שאני מכירה מתוך צירוף של ידע תובנות ועוד, פשוט כתבתי את הדברים כפי שאני רואה אותם. לא רואה שהגעתי לשום מקום מרחיק לכת. לגבי אמהות בכלל לא התייחסתי כך שאני לא רואה מה הבעייה פה.

nili6

New member
ובכן, גם אני שיתפתי,

ובכן, לא ידעתי שמדובר בהומור, לקחתי את הדברים שלך כהווייתם ראיתי שאפילו הזדהו איתך בהמשך ופיתחו קצת את הנושא ושמחת שאת לא היחידה, אני מקווה שאני לא מבלבלת בכל מקרה בעקבות ההודעה שלך גם אני שיתפתי בתחושות "הפרטיות" שלי גם אני לא נקטתי שום עמדה פמיניסטית יש לי הרגשה שאוליי משהו לא הובן נכון? לאן הגעתי מזה? שום דבר מיוחד, מתוך דברים שאני יודעת שאני מכירה מתוך צירוף של ידע תובנות ועוד, פשוט כתבתי את הדברים כפי שאני רואה אותם. לא רואה שהגעתי לשום מקום מרחיק לכת. לגבי אמהות בכלל לא התייחסתי כך שאני לא רואה מה הבעייה פה.

nili6

New member
ובכן ככה:

לא התייחסתי כלל למשפט שלך לגבי לא מסתדרות עם אמא שלהן דבר שני- כמוך גם אני שיתפתי בתחושותיי ובראייתי את הדברים שלישית, לא הבנתי שדברייך נכתבו בהומור לקחתי אותם ברצינות כמו שראיתי שעשו גם אחרים כך אני רואה את הדברים על סמך ידע תובנות היכרות הנושא ועוד לא רואה שהגעתי ככ רחוק או כתבתי דברים ככ מרחיקי לכת דברים די טריוויאליים ומה הקשר לעמדה פמינסיטית או לא, מי נקט בכלל.

nili6

New member
ובכן ככה:

לא התייחסתי כלל למשפט שלך לגבי לא מסתדרות עם אמא שלהן דבר שני- כמוך גם אני שיתפתי בתחושותיי ובראייתי את הדברים שלישית, לא הבנתי שדברייך נכתבו בהומור לקחתי אותם ברצינות כמו שראיתי שעשו גם אחרים כך אני רואה את הדברים על סמך ידע תובנות היכרות הנושא ועוד לא רואה שהגעתי ככ רחוק או כתבתי דברים ככ מרחיקי לכת דברים די טריוויאליים ומה הקשר לעמדה פמינסיטית או לא, מי נקט בכלל.

nili6

New member
לגבי הקיטלוג

גם אני לא מוצאת את עצמי בקיטלוג הזה אגב ברק סתם שאלה שמת לב כמה פעמים המילה "לא" מופיעה בהודעה שלך? מה עם קצת "כן" גם?

efroch99

New member
הי נילי

קצת התבלבלתי ממבול התשובות... נראה לי שהייתה פה אי הבנה אחת על השנייה ואני אנסה לעשות סדר. התשובה שלי התייחסה להודעה של ברק בלבד ולא לשלך. אני רוצה גם לענות לשלך ("אשה/גבר") כי יש שם דברים שאני רוצה להתייחס אליהם. לגבי ההודעה המקורית שלי... נכתבה בהומור עצמי בהמשך לשרשור ההכרות הדי משועשע שהיה לנו לפני כן. "לא מסתדרות עם אמא שלהן" הייתה נקודה שעלתה אצל כמעט כולם (אגב בזה אני הייתי יוצאת מהלל), אבל לא הייתה בכוונה לנתח שמשם נובע האי רצון בילדים. מה שכתבתי לגבי המילים גבר אישה - התייחס להודעה של ברק, שחשב שיש לי בעייה עם המונחים האלה מסיבות פמיניסטיות עקרוניות - לא הבין אותי לגמרי - לכן כתבתי לו לאן הוא הגיע מזה. מקווה שהבהרתי את עצמי
ותיכף אני אתייחס לגם למה שאת כתבת.

nili6

New member
כן,

סליחה פשוט ההודעות יצאו לי בטעות כא פעמיים. כן, הבנתי את הבילבול.

barak001

New member
לא ממש

לא חשבתי שזה נבע מסיבות פמיניסטיות עקרוניות, רק אמרתי שהרצון לא להגדיר את עצמך כ"אישה" (במידה ולא יודעים מה הסיבה) לא מתפרש בהכרח כשוביניסטי. לנילי, להכניס הרבה "לא" זה סתם סגנון כתיבה (על דרך השלילה), זה לא קשור לשלילה. אני תמיד יכול לנסח בחיוב ואז לשנות את המשך המשפט וכך לצמצם את מס' ה"לא"...אבל רק אם זה ממש יהיה בלתי נסבל לאנשים :)...

ixmix

New member
"לא מסתדרות עם אמא שלהן"... ../images/Emo6.gif

אני בוודאי לא מסתדר עם אמא שלהן. חמותי. שתחייה.

למעלה