פתאום כולם בעד פרס רמון ואיציק !?

sombol

New member
פתאום כולם בעד פרס רמון ואיציק !?

תסבירו לי איך אדם שבגד במפלגה שלו שגנב את קולות הבוחרים וחתך לשמאל הקיצוני מקבל פתאום 40 מנדטים ?? תסבירו לי איך פתאום שמעון פרס ורמון ודליה איציק כל כך אהובים ומקבלים 40 מנדטים ?! האם זה מאהבת שרון ? או משנאת נתניהו ? מי שימני לא מצביע שרון נקודה. או ליכוד או איחוד לאומי יפתיעו בגדול כי העם לא יצביע למפלגת שמאל קיצוני שבגדה בעקרונות הליכוד בראשות שרון-פרס. ורוב העם ימני.

surfEU

New member
זה מה שאנשי הימין המתלהמים לא מביני

זה מה שאנשי הימין המתלהמים לא מבינים מסתבר שרוב העם נוטה למרכז כן יש דבר כזה מרכז, שם מתרכזים רוב המצביעים לא שמאלה לכיוון של פרץ וביילין לא ימינה לכיוון נתניהו וליברמן אלא איפשהו במרכז, שם ניתן למצוא את שרון ולפיד אנשי הימין אוהבים להתלהם בראש חוצות ואומרים שמי שלא ימני הוא בוודאי שמאלני, כי אין דבר כזה מרכז אנשי השמאל חושבים כנראה אותו הדבר, לדעתם לימין אין עתיד, הם יודעים רק להשתמש בכוח. המציאות היום מוכיחה שלא רק שיש מרכז, רוב העם תומך במרכז המפה הפוליטית

sombol

New member
איך הגעת למתלהמים ?!

יש לך כזה בטחון בעצמך שאי אפשר לדבר איתך מי מתלהם ? ממתי טרנספר ליהודים = מרכז מפה פוליטית ??!! אם זה מרכז אז מה זה שמאל ?! אתה קורא את מה שאתה כותב או סתם כותב סיסמאות ?! שרון-פרס = טרנספר ליהודים = שמאל קיצוני אני לא מבין מה זה מרכז ?! אפשר להגיד שהליכוד זה מרכז איכשהו...או אולי ש"ס או שינוי זה מרכז... אבל שרון-פרס זה מפלגה זהה למרצ ללא הבדל ורוב העם נוטה להיות פחות וותרן לטרור ולא למסור דברים ללא תמורה לכן אני בטוח שמפלגת השמאל בראשון שרון-פרס לא תזכה בבחירות. אני מוכן להתחייב שהם לא יהיו קרובים לזה אפילו.

surfEU

New member
החלטת ממשלה (וכנסת) דמוקרטית

אנשי מרכז לא היו קוראים להחלטה דמוקרטית שעברה ברוב גדול בכנסת, כהחלטה שמאלנית. מסתבר שרוב הציבור גם תמך בהתנתקות וכנראה שהבחירות ב-28 במרץ יוכחו את זה. אנשי ימין לא מבינים את זה, אבל רוב העם הוא לא ימיני רוב העם גם לא שמאלני רוב העם הוא קול צף, איפשהו במרכז.

רוב הציבור לא רוצה את שרון רה"מ../images/Emo41.gif

גם אם סקרי מינהצמח המתגייסים לשמאל מאז ולתמיד נכונים. משמע תומכי מפלגת שרון זוכה נכון לכמה חודשים לפני הבחירות ל-38 מנדטים , וגם תומכי שינוי שהם 4-5 מנדטים שתומכים בו להיות ראש ממשלה. עדיין מדובר בסך הכל היום על 43 מנדטים נכון להיום(לדעתי לקראת הבחירות לקראת הבחירות 30 מנדטים יחד). כשבין 77 ל-90 מנדטים לא רוצים אותו ככזה. אני בהחלט צופה אפשרות שמפלגת שרון תהיה חלק מהממשלה הבאה, אבל בהחלט יתכן מאוד שלובי של הליכוד והעבודה יוכל להכתיב את העובדה ששרון לא ינהיג. תאמרו זה לא יתכן. זה יביא לבחירות נוספות שוב. האמת היא שנכון, וכך יהיה. גם אם מפלגת קדימה תקבל יותר מנדטים בהחלט יתכן שיקבע שמשיהו אחר או משהי אחרת תנהיג את המדינה. ולא? בחירות שוב.

surfEU

New member
רב הציבור כן רוצה את שרון ראש ממשלה

הציבור בוודאי שמעדיף את שרון כראש ממשלה, יותר מכל מועמד אחר הנה מקור אחד והנה עוד אחד עושה רושם שקדימה (מפלגה מרכז אחת) יקבלו כמו כל מפלגות הימין + החרדיות יחד ו/או כמו השמאל/ערביות/שינוי דבר אחד בטוח, אין מנהיג שמתקרב בפופולריות שלו לאריאל שרון

mean girl 16

New member
אין דבר כזה מרכז

יש ימין מתון ויש שמאל מתון כי בסופו של דבר לכל אחד יש את הנטייה שלו ולא הכל שחור ולבן. קדימה היא מה שנקרא שמאל מתון.

surfEU

New member
אני לא מסכים, יש דבר כזה מרכז

והמרכז הוא הרוב הבעיה היחידה, שאנשי הימין והשמאל לא מוכנים לקבל את זה. זה מזכיר לי בחור רוסי שאני מכיר שהוא בן לאמא יהודיה ואבא נוצרי היהודים רואים בו יהודי, והנוצרים רואים בו נוצרי האמת היא, שהוא גם וגם, השאלה את מי תשאלו

mean girl 16

New member
אהבתי את המשל שלך והוא נכון לעניין

כי השמאלנים שהולכים אחרי אריק מעדיפים להאמין לאולמרט וקלמן גייר בקשר לצעדים הגדולים ומפתיעים וכו' ואילו הימין, הליכודניקים לשעבר מאמינים לאריק כשהוא אומר שלא יהיו התנתקויות נוספות. וכאן אני רואה התנגשות. כי בסופו של דבר אריק יקח צד מן השניים (הניחוש שלי הוא צד השמאל).

surfEU

New member
../images/Emo45.gif את זה כבר נראה תלוי במי שיהיה

השותפים בקואליציה.

mean girl 16

New member
.....

ימין מתון פתוח לפשרות אבל לא חד צדדיות והשמאל המתון מוכן גם לזה. כרגע זה ההבדל המשמעותי היחיד.

אני חוזר על האמירה המתמטית../images/Emo41.gif

אפילו אם אנו מסכיתים לסקרי מינההצמח (שיש לה עתיד בתור קוראת בקפה), ולקדימה+שינוי יהיו 43 מנדטים, עדיין זה לא אומר שמפלגת השמאל העבודה והגוש הימני צריכים לקבל את שרון כראש ממשלה. אני לא מוציא מכלל אפשרות שיוצב אולטימטום למפלגת השרוניזם, או שתמצאו מישהו או מישהי אחרת, במקום הישיש. או שהולכים לבחירות חדשות.

ההגדרות הן שקריות.

בואו נבין קצת איך מוכרים אופיום להמונים(מבוסס על מחקרו של ח. סגל): חוק המספרים הגדולים במתמטיקה קובע, שעל פי הגדרה אמו להיות מספר שווה, פחות או יותר, של אנשי ימין קיצוני ושמאל קיצוני. אבל בישראל החוק הזה "משום מה" לא עובד. יש כאן לפי התקשורת אוכלוסיה ימנית קיצונית עצומה, ורק קומץ קטן של שמאלנים קיצונים, אם בכלל. הרצון העיתונאי להמנע מהדבקת תווית של קיצוניות לשמאל, והתאווה להדביק תוויות כאלה לימין, גוררת את הכתבים והעורכים עד לגבול הגיחוך. אבל המסר מוזרם להמונים. הם ממש מתפתלים על גחונם כדי לא לעשות שימשו בביטוי "שמאל קיצוני". על עמוס קינן הם כותבים :50 ומשהו שנים של שמאלניות מאיזור המיקוד של אורי אבנרי". העיקר שלא לכתוב שקינן שמאלן קיצוני. מתנחל שחזר בשאלה תואר כ:"מי שבעבר נודע כמתנחל פרוע וקיצוני, והיום הוא ירושלמי חילוני שמאלני". במקום אחר נכתב עליו :"המיר את האידייאולוגיה הימנית פנאטית בתמיכה בהפרדה חד-צדדית. משפט דומה נאמר על אריה נאור(איש הליכוד בעבר וכיום איש שמאל קיצוני) : "עד גיל 40 הוא היה ימני קיצוני וחלם על שתי גדות לירדן. אחר כך הפך לשמאלן נלהב, שדוגל בהחזרת השטחים הכבושים". דווקא משום שמדובר בהתנסחויות ספונטיניות, אי אפשר להתעלם מה מהשנאה ומהיהרות שמסתתרת מאחוריהן. כביכול, הימין מדבר תמיד ממקומות אפלים בבטן, בעוד השמאל הוא ייצור שכלתני מתון. מפלגה שדוגלת באף שעל היא מפלגת "ימין קיצוני" ואילו שמפלגה שמטיפה לכל שעל היא מפלגת שמאל, סתם שמאל. בחודש האחרון מכנים אותה בתקשורת אפילו מפלגת מרכז.

surfEU

New member
ימין ושמאל בכלל מתייחס לסדר הפרלמנט

בצרפת. התייחסות במקור היא התייחסות כלכלית הימין, או כפי שאמורים לקרוא להם: ניצים מהווים חלק מהאוכלוסיה השמאל, או כפי שאמורים לקרוא להם: יונים, מהווים חלק אחר רוב הציבור הוא לא ניצי ולא יוני, אלא איפושהו באמצע - במרכז אבל טבע האדם לקטלג, ולבטח טבע הישראלים: או שאתם איתי או שאתם נגדי
אנשים רואים היום את הליכוד כימני-ניצי, את העבודה כשמאל-יוני ולכן קדימה מקבלת תמיכה כה רבה בציבור

קדימה איננה מפלגת שמאל-קיצוני?

בואו נבדוק את ההגדרות ביחס למציאות . יוסי ביילין אדריכל אוסלו לצד שמעון פרס אמר בכנסת ב- 93 ספטמבר , כי מי שרוצה לחלק את ירושלים , או אפילו מעלה על דל שפתיו חלוקתה והקמת בירה נוספת בעיר הוא מישהו שצריך יהי להישפט בבית דין.

surfEU

New member
לפי דבריך הליכוד הוא ימין קיצוני

כי לנדאו מאמין בארץ ישראל השלמה אני חושב שהליכוד הוא ימין (לא קיצוני) קדימה היא מרכז (רוה"מ כבר הודיע שהוא לא יחלק את ירושלים, וגם עם הסוגיה תעלה בהסדר הקבע עם האמריקאים רוב הציבור תומך בזה כך שלבטח זה לא נחשב לקיצוני) מבחינתי ימין קיצוני זה כהנא ושמאל קיצוני זה תומכי חמ"ס לא הליכוד ולא קדימה עונים לקריטריונים הללו.

למעלה