פתאום כולם בעד פרס רמון ואיציק !?

mean girl 16

New member
אף אחד מהם לא קיצוני בדעותיו

קדימה היא פשוט שמאל-מרכז והליכוד כמו שהוא היה תמיד הוא ימין-מרכז.

surfEU

New member
הליכוד היום הוא ימין, ורק ימין

קדימה היא מרכז בדעות המדיניות נכון להיום היא מרכז שמאלה (כי היא מאמצת את מפת הדרכים של נשיא ארה"ב) בדעות הכלכליות היא מרכז ימינה כך שקדימה ובוחריה מייצגים את המרכז הליכוד ובטח ביבי נתניהו העומד בראשו מיצגים ימין אין לליכוד ולמרכז שום קשר, לא בהבטים המדיניים ולא בכלכליים

surfEU

New member
mean girl 16, למרות שאת רק בת 16

ואין לך עדיין זכות בחירה אני מאמין שהורייך תומכי ליכוד, וזה מה שיירשת מהם מניתוח התגובות שלך, אם היתה לך זכות בחירה, והיית משתחררת מהסיסמאות ששמעת מינקות, בסוף היית מצביעה לקדימה.

mean girl 16

New member
לא לזלזל בי../images/Emo9.gif

אני לא ממחזרת ססמאות ששמעתי. כבר הרבה זמן שיש לי דעות עצמאיות משלי גם אם הן סותרות את של הוריי. לא הייתי מצביעה לקדימה ואני יודעת מה אני אומרת. בהתחלה לא הייתי סגורה על עצמי אבל ככל שאני כותבת פה ומנתחת דברים יותר לעומק אני יותר ויותר משוכנעת שהליכוד זה אני.

surfEU

New member
אם הדעות שלך סותרות את של הורייך

אז מותר לשאול מה הורייך מצביעים?

mean girl 16

New member
הם לא סותרות בעיניין הזה

שברור שהם מצביעים ליכוד, אבא שלי אפילו חבר מרכז הליכוד. אבל יש נושאים שאני לא מסכימה איתם בפוליטיקה כמו בכל דבר, אני ממש לא תוכי.

surfEU

New member
קיבלתי את התשובה, תודה ../images/Emo140.gif

אין לך מושג כמה זה משנה שאביך חבר ליכוד, לגבי הדעות שלך

mean girl 16

New member
ברור

אני לא אגיד שלא
שילשום ישבתי עם ביבי לארוחת ערב אפילו.. חח

surfEU

New member
אני לא הייתי מתחלף איתך...

אני פשוט לא מעריך את ביבי

mean girl 16

New member
אני כן

ובכלל עזוב את ביבי. כל החכ"ים המובחרים שנשארו בליכוד הם פשוט זהב. הם אנשים עם ערכים. עד כמה שהפוליטיקה מאפשרת.. אין יותר מזה.

surfEU

New member
ערכים ימניים, טוב שהם מיעוט ;-D

טוב שרוב העם במרכז

mean girl 16

New member
לא הכוונה שלי

ואין לי כוח שוב כבר מיציתי אוף.. הם מוכנית לפשרות כל עוד לא חד צדדיות ורוב העם לא במרכז כמו שאתה קורה לו כי הליכודניקים שנטשו לשרון מאמינים שהוא לא יעשה התנתקויות נוספות. בכל מקרה אני התכוונתי אליהם כבני אדם.. אחד אחד יש להם פנים של ילדים טובים כאלה חח אני לא יודעת להסביר אבל זה דבר שקשה למצוא בפוליטיקה

mean girl 16

New member
הליכוד הוא ימין מרכז

ביבי הוא ימין מרכז וזה שאולמרט ושטרית צועקים בטלויזיה שלא, לא הופך את זה לנכון. ביבי בכל אמרותיו ומעשיו תמיד הראה שהוא מתון לחלוטין.

surfEU

New member
ביבי לא יכול להיות ימין מרכז

בכלכלה הוא הכי ימינה שאפשר. מבחינה מדינית הוא נוטה ימינה לחלוטין. הדבר היחידי שניתן לומר שהוא פוזל למרכז (כדי לנסות למשוך בוחרים, He wishes)
אבל ביבי לחלוטין לא איש ימין-מרכז אלא הוא רק מייצג רק את הימין לכן הליכוד יקבל מספר מועט של מנדטים, כי רוב העם במרכז וביבי מייצג ימינה וזה דבר טוב, כי אז נראה מה הכוח האלקטורלי של הימין. לדעתי הוא נמוך בהרבה ממה שחושבים. טוב שיש מפלגת מרכז כמו קדימה, סוף סוף יש לאנשים רבים להיכן להצביע ותיראי שאחוז ההצבעה בבחירות הקרובות יעלה

mean girl 16

New member
מבחינה מדינית?

עכשיו זה באמת מעניין אותי. תסביר לי מדוע מבחינה מדינית ביבי הוא ימינה לחלוטין. ברור שהוא נוטה ימינה כי הליכוד ימין-מרכז כמו שהוא היה תמיד. אבל אם אתה אומר שהוא רק לחלוטין ימין הייתי שמחה לשמוע נימוקים.

surfEU

New member
שאלה מצויינת, הנה התשובה למה ביבי

לפחות אנחנו מסכימים שבכלכלה ביבי הוא הכי ימינה שיש עכשיו בואי נסביר מדוע ביבי הוא ימין-ניצי ולא נוטה למרכז ביבי כבר היה ראש ממשלה ומעולם הוא לא קידם שום תוכנית מדינית מרכזית. 2 התוכניות שהיו קשרות להסכם אוסלו, על פי הודעתו נכפו עליו ע"י ארה"ב, הוא מצידו לא היה מגיע לשום דיבורים עם הפלסטינים כל עוד יש טרור (שזה בדיוק מה שאנשי הימין אומרים) גם נושא ההתנתקות מאוד ברור אצל ביבי, למרות הזיגזג שלו, הוא בסוף אמר שישראל לא תעשה שום צעד מדיני כל עוד יש טרור (שזה שוב, בדיוק מה שהימין טוען) עכשיו מגיעים לשמאל-ביילין ופרץ, הם טוענים שלמרות שיש טרור, חייבים להמשיך לדבר עם הפלסטינים, כדי להגיע להסדר כי "תמיד יהיה טרור" ואז מגיע שרון, שהוא איש מרכז ואומר, אני לא מסכים עם 2 הגישות טרור כנראה שיהיה לצערנו, אז אני אקבע את הגבולות העתידיים של המדינות (הן של ישראל והן של הפלסטינים), כי אחרת הפלסטינים בקצב ההתרבות שלהם יהיו רוב תוך 10 שנים (גם ככה הם כבר 2.5 מליון) לביבי אין מצא מדיני שפונה למרכז אלא לימין פרץ פונה לשמאל (כלכלית ומדינית) שרון מכל הבחינות פונה למרכז

mean girl 16

New member
מבחינה כלכלית

ביבי הוא כלכלה חופשית שזה ימין אז אין הרבה מה להתווכח
בנושא ההתנתקות. ביבי מעולם לא הכריז כי הוא לא מוכן לפשרות. הוא אמר שהוא לא חושב שהתנתקות חד צדדית היא הדבר הנכון לעשות ושהוא היה דורש איזשהו הסכם בתמורה. ואפשר להבין את זה. ועם התפיסה הזאת- --טרור כנראה שיהיה לצערנו, אז אני אקבע את הגבולות העתידיים של המדינות (הן של ישראל והן של הפלסטינים), כי אחרת הפלסטינים בקצב ההתרבות שלהם יהיו רוב תוך 10 שנים (גם ככה הם כבר 2.5 מליון)-- אני מסכימה עם זה לחלוטין וכבר כתבתי בעד העניין הזה ונימקתי אותו כבר המון פעמים ואני לא רוצה לחרוש
. אבל הבעיה שלי עם שרון זה שכל אחד שומע ממנו משהו אחר. שרון אוהב להפתיע.. הוא כל פעם בא מהמקום הכי פחות מצופה. הנה כבר עכשיו הוא טוען שלא תהיה התנתקות נוספת. ואז בא איש מרצ וטוען ששרון אמר לו להצטרף אליו כי הוא מתכנן צעד גדול ולא מצופה, ואולמרט בא ואומר משהו דומה, ששרון עזב את הליכוד כי הוא מתכנן צעדים גדולים שהליכוד לא יתמוך בהם. והדברים האלה מפחידים אותי.

surfEU

New member
האמת,אותי ביבי מפחיד יותר בחוסר מעש

עכשיו את מסכימה איתי, ביבי כמו אנשי ימין אחרים, יהיה מוכן לפשרות רק עם לא יהיה טרור, זוהי גישה ימנית פחות קיצונית, אבל עדיין גישה ימנית, כי אנחנו יודעים שבימי חיינו תמיד יהיה טרור. זוהי לא גישה של ימין מרכז, כי בגישה הזו אפילו ליברמן תומך. רק שתדעי, לחוסר תזוזה מדינית גם תהיה השפעה, ולדעתי במצב כזה הטרור יגבר והלחץ הבינלאומי יגבר שזה מפחיד אותי הן ביטחונית והן כלכלית. שרון לדעתי מבין שיכול להיות שצריך לעשות צעדים גדולים, כדי שישראל תמשיך להיות מדינה יהודית גם עוד 10, 20, 30 שנה ויותר וגם כדי שחברות בינלאומיות ישקיעו בישראל כספים (הייטק וכו', יש קשר ישיר בין מצב מדיני ומצב כלכלי)

mean girl 16

New member
אבל חשבת שאולי

יש עוד דברים לחשוב עליהם כמו באמת למה שנעניק לערבים מתנות על ביצוע טרור? והאם ישארו לנו קלפים בשרוול במקרה שנוכל לחשוב על משא ומתן? גם על זה צריך לחשוב

למעלה