פתיחה לסיפור - עוד אין שם

• פותח הנושא cwen
  • פורסם בתאריך

cwen

New member
אני בונה פה במכוון על ההקשר התרבותי

בן בצבא + שלושה אנשים באישון ליל בדלת = הבן נהרג. לפחות אצל רוב הישראלים זו הקונוטציה המיידית, והיו כמה אנשים שהחלום המקוצר אכן הכניס אותם לאוירה. החלום אמנם חשוב, אבל חשוב לי יותר שהתיאור העיקרי שלו יהיה בשיחה עם הפסיכולוג. יש לזה חשיבות בהמשך. אני אחשוב על זה ואנסה לראות אם יש דרך לשלב את הדברים כך שכולם יהיו מרוצים. (כנראה שהסיפור הזה לא יהיה מוכן בזמן לבולגריה ואנגליה...
)

לא רע בכלל

נדרש שכתוב מינימלי ממש (למשל, במקום "עדנה התעוררה בחלחלה כולה מכוסה זעה ומתנשפת" צ"ל "עדנה התעוררה בחלחלה, מכוסה כולה בזעה ומתנשפת"), ואולי עוד שיפוצון זעיר, כדוגמת העניין שאורן אומר "מישהו שעובד עם הצבא בדיוק בתחומים האלה של הורים שכולים" - מה זאת אומרת, הרי עדנה אינה אם שכולה (לא בהקשר הרלוונטי לחלום, בכל אופן, אלא אם כן יש כאן רמז להמשך). אלה כבר ניטפוקים קטנוניים. רוצים המשך ועכשיו!

cwen

New member
אבל היא כן...

אם שכולה, זאת אומרת. נכון שמגלים את זה רק בהמשך, אבל זה מתאים לנושא של החלום - כי היא חולמת שהיא הופכת לאם שכולה, והיא צריכה להתמודד עם פטירת הבן כל פעם מחדש. כך שאין הטעיה או איזה לעג לקורא בבחינת - אני יודע ואתה לא. (הורה שכול הוא כמובן כל הורה שילדו נפטר חו"ח, לא רק הורה שילדו נהרג במסגרת הצבא). ניטפוקים קטנוניים זה אני! אני מאמינה שהסיפור מורכב מהפרטים הקטנים שלו, והללו צריכים להיות הכי טובים שאפשר. כל מילה חשובה. מה שכתבת על המשפט בסוגריים הוא מאוד חשוב לי. אני בכלל לא אוהבת אותו, ואני אנסה את התיקון שהצעת. אולי זה ישתפר. אם יש לך עוד ניטפוקים קטנוניים ומעצבנים כאלה, אני אשמח לשמוע אותם!
רוצה המשך... כן... ברוך הבא לשיטת העבודה שלי. שיכתוב מתמיד של ההתחלה תוך כדי הוספת כמה שורות כל פעם. בגלל זה אני לא אוהבת לפרסם התחלות, אבל הפעם חשתי שהפידבק חשוב לי (ואכן היה מאוד חשוב). אבל אני אשתדל לסיים הכל לפני הפרסום הבא. אני מקווה.

לא, זו לא הבעיה

הבעיה היא שלהיות הורה שכול (לא עלינו) ולחלום על זה הם שני דברים שונים לגמרי, ובשלב הראשון של הסיפור זה נראה לא נכון להפנות מישהי עם סיוטים "בלבד" למומחה לשכול אמיתי. במיוחד לפני שמגיעים לקטע עם שרון. גם אחרי זה יש כאן צרימה כלשהי: אם הגורם הוא שרון, למה זה מוצג כאילו הפסיכולוג יטפל בסיוטים על אורן? מה הקשר ביניהם? אני חושב, אגב, שאני מתחיל להבין מה קורה בסיפור...

אסתר 1984

New member
פעם שניה:

קודם כל, שוב - הסיפור פשוט זורם נהדר. כיף לקרוא אותו. כל הקטע עם רמי, החבר של אורן, די מיותר. זה לא תורם לנו כלום, לשמוע אם זה רמי הזה או רמי ההוא. רמי וזהו. הקטע עם הקפה הרבה יותר טוב, אבל אני הייתי מורידה את המשפט "כשחשבה שהשתלטה על עצמה אמרה". זה פשוט נשמע לי יותר טוב בלעדיו. "אני לא רוצה להפגש עם בן אדם זר, שאני לא יודעת מיהו ולדבר איתו על דברים כאלה." - נראה לי שחסר פסיק אחרי המילה "מיהו". בקשר לכל הדיאלוג שלה עם הפסיכולוג - הוא נהדר, אבל הוא גרם לי להיזכר בתרגילים של גיא ובמשפט הנצחי שלו ש"דיאלוג הוא לא העברת אינפורמציה - דיאלוג הוא מערכת יחסים". ממליצה לך לעבור על התרגילים של הדיאלוגים שוב. מחכה להמשך
.

זה מדהים, זה פשוט מדהים.

הכתיבה שלך מצויינת. לא יכולתי להוריד את העיניים מהמסך! אוף, אני כל כך רוצה לדעת מה קרה אחר כך! החלום מדגשם? מה קרה לשרון, היא מתקשרת עם אימה מעולם המתים? תמשיכי לכתוב, תמשיכי לכתוב! ובבקשה, כשתגמרי, אל תשכחי לפרסם את ההמשך בפורום... יערה!

cwen

New member
תודה על המחמאות ../images/Emo140.gif

אם יש לך גם משהו רע להגיד על הסיפור אני מאוד אשמח לשמוע אותו. וכן, ההמשך יפורסם ברגע שאשלים אותו ואעשה כמה הגהות ועריכות.

טוב, אם שאלת...

אני באמת חובת שהיא מספרת על ביתה בצורה.. קלילה מדי. אני הייתי מרחיבה. אולי היא תיבהל מהשאלה, תענה בקצרה, ואז הפסיכולוג ינסה להתעניין עוד בבת. אולי, בצורה כלשהי, הוא יצליח לפתור את בעיית החלום בעזרת ההתענינות הזו? בכל מקרה, צריך להוסיף שם משהו. ואני ממש, ממש מתה לראות איפה המד"ב. או אולי פנטזיה? גרררר.... תמשיכי... יערה

טעון תיקון...

סליחה, אני כזו טיפשה, בכלל לא שמתי לב שיש המשך.... אני לא ממש נוהגת לעבור על כל ההודעות. דבר אחד- התיקון שלך הרבה יותר טוב. רק עוד דבר אחד שאני לא יודעת אם תסכימו איתי- כשהבן אומר שהטיפול בחינם, אני חושבת שזה מיותר. מילא אם יש להם הנחה גדולה, לא יודעת, 60 אחוז מהמחיר הרגיל, אבל כשזה בחינם... זה כאילו טוב מדי, כאילו ממש ניסית לדחוף את זה כדי שהכל יסתדר ולאמא לא יהיה מה לומר. חוץ מזה, נהדר. ממש טוב. יערה!

cwen

New member
אני שמחה שהשכתוב טוב יותר

זה הרעיון של קבלת ביקורת... השתפרות. הרעיון עם הטיפול בחינם - הבן מנסה לשכנע אותה כבר זמן מה לפנות לעזרה מקצועית, והיא לא מוכנה. הוא פשוט עושה הכל כדי שלא יהיה לה מה לומר. הוא אפילו מפעיל חבר טוב שישכנע עמית לעבודה לראות את אמא שלו כמה פעמים ללא תמורה. שימי לב שזה אינטרס של אורן שעדנה תלך לראות פסיכולוג, לאו דווקא אינטרס שלי. נמאס לאורן שהיא מעירה אותו בלילות והוא גם דואג לה, כי החלומות האלה לא עושים לה טוב. אם כל זה לא היה ברור מאותה פיסקה, אני אצטרך לתקן, למרות שהייתי תחת הרושם שזה ברור. הוספתי בינתיים עוד חלק שלם, אבל אני מקווה לסיים הכל לפני הפרסום הבא. אני לא אוהבת לפרסם חתיכות של סיפורים. עשיתי את זה הפעם באופן חריג כי ממש הרגשתי שאני זקוקה לביקורת כבר בשלב ההתחלה.

אני לא יודעת...

לא ממש היה לי נסיון בזה, סתם אמרתי את מה שאני חשבתי... טוב, אבל זה פרט מאוד קטן, זה לא משנה את כל הסיפור. באמת, אתץ לא ממש חייבת להקשיב לי..

למעלה