פתרון לסכסוך הישראלי פלסטיני

למה רק אחד?

אם הוא מבקר הרבה נשים שבעליהן במלחמה, יהיו לו הרבה ילדים . וזה גדל בטור הנדסי לאורך הדורות .תעשה חישוב קטן ותראה בעצמך תוך כמה דורות המאפיין הזה יכול להשתלט על אוכלוסיה
(רמז: מעט מאד דורות)

HenryiF

New member
בגלל שבמקביל התפתחה "תורת המוסר".

"תורת המוסר" לפיה אישתי אסורה לחברי קבוצתי, התפתחה גם על בסיס אותו עיקרון דארוויניסטי. ובפרטים שגן זה היה חזק, הוא כמובן הלך והתחזק עם הדורות הבאים, שנולדו מהגנים שלו, ולא של אחרים.
"תורת המוסר" (תורה התנהגותית המונעת מבסיס גנטי) לא מאפשרת לגבר לבקר את נשות חבריו.

הרי כל תורת המוסר היא לכאורה סתירה לעיקרון הגנטי. גבר "חסר מוסר" שמקיים ייחסי מין עם כל נשות חבריו, צריך לכאורה לגדל צאצאים "חסרי מוסר". אז איך המוסר הזה בכל זאת התפתח?
אני לא דן כעת בעיקרון הדארווינסטי, אלא יוצא מתוך הנחה שהוא נכון (זו האקסיומה), אך במקביל צריך לחשוב שהגבר לא הלך לשכב עם נשות חבריו, בלי שחבריו ניסו למנוע זאת ממנו (מאותן סיבות גנטיות) בעזרת כוח הנורמה החברתית.

בהחלט תיתכן גם אפשרות גנטית אחרת, לפיה לא זה המצב, ואנו רואים בטבע חיות ששומרות נאמנות לבנות זוגן, וגם ההפך. רואים גם חיות שעיקר הנולדים הם צאצאים של מנהיג העדר, ועוד כל מיני אפשרויות תאורטיות, שבהחלט קיימות בטבע.

אנו צריכים להתמקד באותן התפתחויות גנטיות, שבהם התפתחה החיה הקרויה "אדם", לפיה יש זוגיות, ויש חוקי התנהגות לשמור עליה.
אבל חוקי ההתנהגות האלו מאפשרים לפגוע בחוקי הזוגיות, אם הפרטנרית הפוטנציאלית היא מהקבוצה שהובסה בקרב.
ואז ברור, שגנים התומכים בסטיה המסוימת הזו בחוקי המוסר, יתגברו במהלך ההתפתחות האבולוציונית.

אין ל"תורת המוסר" שאתה מציג שום ביסוס ד'ניסטי

ראשית, זו הפעם הראשונה שאני שומע על עיקרון שכזה, ולכן אני אצטרך לשאול אותך שוב: מנין הבאת אותו? מה העדויות לקיומו? ולמה אתה חושב שזה נכון?
העדויות נגד קיומה של תורת מוסר שהתפתחה דארוויניסטית בצורה המסויימת שאתה מתאר הן רבות. כל פרט שמסיבה זו או אחרת בנוי גנטית כך שהוא יכול להתעלם מתורת המוסר - צפוי לתגמול מהיר וניכר מאד בדמות צאצאים רבים, שגם הם יישאו את הפרופיל הגנטי הנ"ל, וכך הלאה. תורת מוסר כזו איננה ברת-קיימא מבחינה גנטית.
כלומר, "תורת מוסר" שנקבעת גנטית ומגבילה כל אדם לזוגתו החוקית רק תלך ותיחלש לאורך הדורות. אנחנו גם רואים שבפועל, בטבע (גם האנושי וגם במינים אחרים) נאמנות לבן/בת זוג היא תופעה נדירה מאד, ובוודאי שאינה אוניברסלית.

אני ממשיך לחשוב שקראת משהו אצל דוקינס, הבנת אותו לא לגמרי נכון, ועל זה אתה בונה תילי תילים של ספקולציות משלך שאין להן בסיס עובדתי. אני מאד ממליץ לך לקרוא קצת ספרות אבולוציונית אמיתית. תתחיל מ"מוצא המינים" עצמו של דארווין עצמו, שיודע לכתוב מצויין. גם הספר הזה לא חף מטעויות, אבל הוא יעשה לך קצת סדר בראש אם תיתן לו.

HenryiF

New member
"תורת המוסר" היא טריוויאלית

תורת המוסר, באדם כמו בחיות, הם כללי התנהגות שהחברה (אן העדר) כופה על הפרטים של הקבוצה.

כללים שאין להם יתרון הישרדותי, יעלמו.
כללים עם ייתרון הישרדותי, ילכו ויתחזקו.
למשל עזרה של הזכר לגידול הצאצא, או שיתוף הפעולה של הנקבות לצייד.

גם בפיזיולוגיה של החי, וגם בהתנהגות שלו, יש לפעמים מספר איסטראטגיות של שרידות, ואז תימצא חלק מהן בטבע, בו-זמנית.
אני מנחש שלא תישאל למה נמר לא מתחיל לעוף, הרי אם הוא יתחיל לעוף הוא צפוי לתגמול מהיר וניכר.
הוא פשוט התפתח על איסטראטגיה התפתחותית שונה, ויש ציפורים, שפיתחו איסטראטגיה שונה, וכן עפות.

התעלמות מתורת המוסר אפשר לראות ב-2 צורות:
1. אם יש קשר משפחתי בין חברי הקבוצה, אז אפילו אם פרט אחר נישכר, אך הקבוצה מפסידה - אז הגישה הזו נעלמת. (חייב להיות שיתוף גנטי בין חברי הקבוצה).
2. הקבוצה מונעת בכוח מהפרט לצאת נישכר מההתעלמות הזו - למשל ע"י הריגתו, או ייחס שלילי של נקבות אליו (שיגרום להקטנת הגנים שלו בעתיד), או שליחתו לביה"ס, וכ'.
לולא היה העדר מכריח את הפרט לעמוד בנורמה "לולא מוראה של מלכות...איש את רעהו חיים בלעו" (משנה אבות ג ב), כך שזה צורך הישרדותי.

נאמנות לבן/בת זוג היא תופעה נדירה מאד
בטבע יש איסטראטגיות שונות, תמצא איסטראטגיות עם נאמנות, ובלעדיהן.
נאמנות של אישה לבעלה אינה שאלה הישרדותית, כי בכל מיקרה היא לא יכולה ללדת יותר מילד אחד כל 9 חודשים.

באדם, שבו האיסטרטגיה של "נאמנות" קיימת, לאורך ההיסטוריה האנושית (לפחות עד לתקופת האמנסיפציה של האישה) כמות ה"ממזרים" היא ממש ממש מעטה. כללי המוסר בכל התרבויות לא מאפשרות זאת, ולא יעלה על הדעת שבשבט מוסלמי, או יהודי (מלפני תקופת האמנסיפציה) אישה תלד מגבר שאינו בעלה. אלא אם כן נאנסה ע"י גברי קבוצה מתחרה, שניצחו במלחמה את קבוצתה.
העונש על כך הוא הכי קיצוני שאפשר.

אתה צריך לשאול את השאלה ההפוכה. איך זה שעל אף יצר המין, שהוא בעצם הבסיס של כל "גן האנוכי", ולכן הוא צריך להיות אדיר בחוזקו. ובכל זאת יש נאמנות מסוימת של גברים? ראה עד כמה לכללי המוסר האלו יש חשיבות הישרדותית, אחרת הם לא היו שורדים את ההיסטוריה, ונעלמים.

למעלה