צבא מול שירות לאומי

צבא מול שירות לאומי../images/Emo195.gif

הבנות של הציבור הדתי-לאומי מייצגות "בנות אמצע" כאלה שיכולות לבחור, בין ללכת לצבא(ויש כאלה שעושות את זה בצורה מדהימה ומקדשות שם שמיים) לבין שירות לאומי. אז נכון, יש פסיקה של בית הדין הרבני שאומרת שלבנות אסור לשרת בצה"ל, אבל בכל זאת, יש כאלה שחושבות שהן חזקות מספיק ורוצות לשרת שם. וכדיי לעזור לשמיניסטיות מאיתנו שעדיין לא סגורות על מה שהן יעשו שנה הבאה.. צבא- מה הפלוסים? מה המינוסים? שירות לאומי-מה הפלוסים? מה המינוסים? מה הדעה האישית שלך? איפה יותר תתרמי, במקום שהמדינה מנטבת אותך אליו לפי הצורך שלה, או במקום שאת החלטת להיות בו?

זו בכלל לא שאלה של חזקה או לא!

ברגע שהרבנים פסקו שאסור ללכת לצבא- אז אסור! זה בדיוק כמו שחובה לשמור נגיעה או שאין מצב שתחללי שבת! אפשר לקדש שם שמים גם בשירות לאומי ולתרום למדינה לא פחות מאשר בצבא! (לדעתי אפילו יותר...) בצבא יש מיליון בעיות שאת אפילו לא מודעת אליהן והרבנים לא היו אוסרים את זה סתם. אם הם אסרו את הצבא בצורה כ"כ גורפת כך שאסור אפילו להיות מורות חיילות סימן שיש בעיות אמיתיות במסגרת הזאת ואין לך מה לחפש שם.

happy berry

New member
אוה, גומן גומן..-___-

משום מה חשבתי שאת מישהי מצפירע.. בכל מקרה,נעים להכיר

mgirl

New member
יש רבנים שפסקו כל דבר

ובגלל זה צריך גם להשתמש בראש ולא להסתמך על פסיקות בלבד.

לא...

אבל בגלל זה יש רבנים לכל זרם..ואת בוחרת לעצמך את הרב שאת מאמינה בדרכו ועם פסיקותיו את הולכת- גם כשהוא מקל וגם כשהוא מחמיר.

שירות לאומי! ../images/Emo11.gif

כי צבא זה בלע. גם לבנים וגם לבנות! ועכשיו, אחרי שהבעתי את הדעה שלי - אלך מפה, כי אני לא בת אולפנא.
~לוחץ על האיקס האדום בצד ימין למעלה~

happy berry

New member
מסכימה איתך../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ואני לא רוצה להכנס לפוליטיקה ובלאגנים עכשיו, אז אנלא אפרטD: (לא בת אולפנא מה? עלינו עליך, הסתלק כל עוד נפשך בך לפני שחבורת בנות בחצאיות רודפות אחריך עם מקלות ואבנים וצעקות אימה של :"שיקצע!!!$!#@@#%@")

תגובה....

אל תשאלו אותי מה אני עושה פה, כי גם אני לא יודע... (-: לענייננו, צבא לא מיועד לבנות, נקודה! אני קצין באחת החידות המובחרות ביותר בצה"ל ושירתתי בשלושה מתוך ארבעה מבצעים הנועזים ביותר שאירעו במהלך המלחמה האחרונה, אני מכיר את הצבא יותר מכל אחד אחר(חוץ מגבי אשכנזי, רמטכ"ל- ע"ע) חח ואני אומר את זה, לא בכוונה להסית חלילה ולא בשום כוונה רעה אחרת נגד המדינה- בחורה לא צריכה להתגייס בכלל! אם אתן שואלות היכן באמת צריך אתכן והיכן תתרמו בצורה הטובה ביותר- רק שירות לאומי!!

hili2006

New member
../images/Emo46.gif סליחה???

מזה השטויות האלה??? בנות יכולות לתרום בכל מקום!! ולדעתי דווקא יותר בצבא.. אני לא מזלזלת במה שעושים בשירות הלאומי אבל לדעתי זה הרבה פחות מצבא.. יאוו זה מזה הרגיז אותי! "לענייננו, צבא לא מיועד לבנות, נקודה!" מאיפה הבאת את זה??

יש לי עוד זמן אבל גם לי יש דיעה.. ../images/Emo13.gif

קודם כל, כל דבר שלא יהיה-זה תלוי בבת עצמה.. לא כולן אותו הדבר..!! בכולופן, צבא-אומנם זו אולי הרגשה שבצבא תורמים הרבה יותר משירות לאומי, אבל אני חושבת שיש לזה מינוסים.. א. חברה מ-מ-ש מעורבת בבסיס ובהכל ב. אני לא חושבת שמה שבנות עושות בצבא זה תורם כ"כ.. ש"ל-אני חושבת שלבנות יש הרבה מה לתרום בש"ל מאשר בצבא, אבל שוב-גם שירות לאומי יכול להיות במקום ממש מעורב וגם שם יש מקום להתקלקל... אוקצור-כל אחת ומה שמתאים לה.. די הגיוני שיש הרגשת סיפוק לשרת במקום שאת בחרת ולא משהו שהוא מתוך חיוב.. אני באופן אישי מעדיפה ש"ל..

hili2006

New member
חברים..

גם הרחוב הוא ממש מעורב ואפשר להתקלקל בו.. בכל מקום אפשר להתקלקל!!! וצריך להתמודד עם זה! אנחנו תמיד נהיה מעורבים בקהל שונה משלנו.. אזמה?? נתחמק ממנו?? דווקא זה טוב שנתערה בחברה שונה כי אז אנחנו יודעים למה אנחנו מה שאנחנו! מבררים עם עצמך עניינים.. ולא מופרדים מהעולם!!יש כאלה שחיים בעולם משלהם ואז כשהם סוףסוף יוצאים לעולם הם נסחפים לכל ה"דברים האלו".. מה שלא תכללו תחת השם הזה... זה לא כולם כמבון.. אבל יש כאלו.. אני באמת חושבת שצבא זה יותר מועיל.. יעני.. מה כבר עושים בשירות לאומי??

כמו שכבר אמרתי...

זה בכלל לא עניין של התקלקלות!!! אפשר להתקלקל גם בשירות הלאומי כי זו מסגרת הרבה יותר חופשית. הבת נמצאת שם בהתנדבות וזה פחות מחייב מאשר צבא (למרות שבעיקרון גם בשירות אסור לחפף!!!!). אין ענישה כמו בצבא וסדר היום יותר גמיש... בת שירות תורמת המון!!! (איזו מן שאלה זו?!?!?) בכל מקום בו היא נמצאת..יש מיליון אפשרויות לשירות לאומי- מדרשות להעמקת יהדות, מדרשות טיולים, חינוך מיוחד, גרעינים תורניים, בתי ילד, מועדוניות, קומונה וכו'...

זה לא נכון להגיד-כל אחת מה שמתאים לה!

אולי אני נשמעת לכן קצת קיצונית וכל זה אבל צבא לבנות זה אסור!!! ואין בכלל טעם להתווכח אם זה מתאים לחלק מאיתנו או לא..אם אנחנו יכולות לתרום שם..או אם לא נתקלקל. את שואלת את עצמך לפעמים אם מותר לך לאכול מאכלים לא כשרים? לא!!!!! כי ברור לך שזה אסור. מה שאני לא מבינה זה למה נראה לכן שאם רבנים קבעו שצבא לבנות זה אסור זה בכל זאת מותר?! באמת שאין לי כח להתחיל להסביר למה זה אסור ומה הבעיות ההלכתיות בללכת לצבא ומן הסתם אני גם אסביר את זה די גרוע ולא במדויק אבל אני אשתדל... אחת הבעיות בצבא היא שאסור לבת להיות תחת חסות של גבר מלבד אביה ובעלה כי זה מהווה פגיעה בצניעות. בצבא את כפופה למפקדים באופן קבוע. בשונה ממקום עבודה שבו אם משהו לא בסדר ופוגעים בך אז את יכולה פשוט להתפטר- אולי תפסידי מזה כסף ומקום עבודה, אבל עדיין הבחירה בידייך- בצבא אין לך אפשרות כזאת! את מחוייבת להישאר בדיוק איפה שאת עד שאחרי ועדות רבות והפעלת קשרים ואנשים רבים הצבא יועיל בטובו להעביר אותך למקום אחר שאולי בו לא יפגעו בך..וזה יכול לקחת כמה שבועות טובים ואף חודשים. ואם תברחי- המשטרה הצבאית תעצור אותך. בשירות הלאומי את מוגדרת כמתנדבת- אם לא טוב לך מכל סיבה שהיא את יכולה באותו רגע לקחת את הרגליים וללכת. אם תרצי תעשי שירות במקום אחר ואם לא תרצי את יכולה גם לא לעשות שירות בכלל!!! אני לא אגיד לך שצבא זה מקום רע וכל הבנות סובלות בו כי זה לא נכון ועל כל בת אחת שהיה לה גרוע יש עוד עשרות בנות שהיה להן טוב והן תרמו המון למדינה. אבל בתור בת דתית אני חושבת שעלייך לציית לרבנים גם אם את לא ממש מבינה את האיסור..בדיוק כמו שאני לא מבינה מה הקטע לחכות 6 שעות בין בשר לחלב ואני בכל זאת עושה את זה...

למעלה