צבא מול שירות לאומי

mgirl

New member
:-O

בנות שרות עולות יותר מדי כסף למדינה? הרבה פחות מאשר אם משרד החינוך היה צריך לשלם לעובדים של ממש. מעבר לזה, לאנשים לא היה נוח לתת לעובד ממש, אדם מבוגר, נניח איש משפחה, לעשות עבודות שבת שרות עושה, כמו לקשט את המסדרון נגיד (אבל זו בעיה אחרת). גם מורה שהיה עושה שיעורים פרטיים היה עולה למשרד החינוך הון תועפות אבל אנחנו מוציאות תלמידים מהכיתות כל הזמן לעזור להם. וחוצמיזה, אפילו אם זה לא היה נכון! אף אחת לא 'עושה טובה' למדינה בזה שהיא משתמטת משירות. בסופו של דבר, כל הנוער בישראל משרת את המדינה שנתיים או שלוש, בסגנון 'גלגל החיים' - אתה משרת את המדינה בתמורה לזה שאחרים שירתו אותה לפניך. זה עבודות שכולם צריכים לעשות ועכשיו תורך. ומי שלא עושה את זה - משתמט, ואם היו מציעים להעיף את כל המשתמטים (כמובן אלו שלא מסיבות רפואיות וכדו') מהארץ, הייתי תומכת ברעיון.

hodik

New member
סליחה?

את מרגישה שאת תורמת בזה זאת מקשטת מסדרון של בצפר יסודי? התנדבתי באיזה בצפר בכיתה א ובקום שהמורה תגיד לי לעזור לתמידים מתקשים הייתי צריכה להדביק עלים מבריסטול על הקיר, עם כל הכבוד , הרגשתי מטומטמת. ומשרד החינוך בכלל לא זה שמשלם על בנות שירות, ושירות לאומי זה לא רק בבצפר, את יכולה להרגיש מטומטמת בעוד מקומות. ואני שמעתי המון סיפרים על איך שמתייחסים לבנות שירות במקומות שונים וזה לא נשמע לי סימפטי במיוחד. ותאמיני לי שיש מספיק אנשים שמתים כבר לעוף מהמדינה המטומטת הזאת בהזדמנות הראשונה שתהיה להם, גם בלי שתרצי להעיף אותם. זאת המציאות, מכוערת ככל שתהיה.

mgirl

New member
אוף, בולשיט.

כן! אני מרגישה שאני תורמת בזה שאני מקשטת מסדרון של בי"ס יסודי! אם אני לא אקשט, סביבת הלמידה של התלמידים תהיה ריקה ויבשה ולכן הם יתהלכו בהרגשה ריקה ויבשה בבית ספר. הכל, הכל תורם. חוץ מזה, אם לא רצית רק לקשט כל השנה יכולת יפה מאוד לעזור לתלמידים מתקשים. הכל עניין של לפתוח ראש ולא לעשות רק נטו מה שאומרים לך, אלא לגלות יוזמה. זה שבנות שרות בוחרות לשבת עשרה חודשים ולהקטין ראש ואחר כך לקטר על כמה שהשנה הזו הייתה חסרת טעם, זו זכותן. אבל שלא יגידו אחר כך ששירות לאומי לא תורם כלום! כי אלו הדברים הקטנים - לקשט את המסדרון, לכתוב את טקס יום השואה, לצלם דפי עבודה בלשון - שעושים את כל ההבדל. בשביל זה יש בנות שרות, בשביל העבודות הקטנות האלו שאין מי שיעשה. בוודאי שמשרד החינוך משלם על בנות שרות. משרד החינוך מקציב למוסדות כמות מסוימת של בנות שרות בהתאם לצורך - לדוגמא, בית ספר יקבל בת אחת, שתיים או שלוש, לפי הגודל. פנימייה תקבל עשר בנות. אם אותו מוסד חש צורך בבנות נוספות הוא משלם לממשלה כ-1,300 שקלים - בדיוק הסכום שדרוש למשכורת של אותה בת ולתשלום על כרטיס הנסיעות שלה, ואני מניחה שחלקים מזה מתקזזים לתשלומים לרכזות השירות הלאומי וכו'. את יכולה להרגיש מטומטמת בכל מקום, אם רק תרצי. אם יש מקום שמתייחס לבנות השרות כמו זבל - לאותה בת יש את כל האפשרות לקום ולהתלונן על המקום, והרבה פעמים אותו מקום באמת מאבד את התקן על סמך התלונה הזו. אבל אני הכרתי עשרות בנות שרות ושמעתי מעט מאוד תלונות של ממש על מקומות. חוץ מזה, שלבנות יש נטייה לנפח דברים, ולהפוך הר לעכבר, ולעשות את עצמן צודקות גם כשבפועל הן טעו. והמון בנות נהנו מאוד במקום העבודה שלהן - גם אני - ויצאו משם עם תחושת תרומה ומעבר לזה, תחושה שהשירות בנה אותן. ואם יש מספיק אנשים שמתים לעוף מה"מדינה המטומטמת הזו", דהיינו ישראל, אז שיהיה להם לבריאות, שיקומו, שיעופו ושישאירו אותנו עם אנשים שאוהבים לגור כאן, שרוצים לתרום למדינה ולחברה ושאין להם תירוצים טפשיים למה לא לעשות שירות לאומי. לא חסרים כאלה. בהצלחה.

חפרפרת 7

New member
אחת הבעיות הגדולות

של החברה הישראלית זה אנשים שחושבים כמוך! וזה בכלל לא רלוונטי איפה תעבדי ומה תעשי, הגישה שלך תסריח כל מקום שתלכי אליו... אני שירתתי בצבא ואני יכולה להגיד מכל הלב שבנות שירות עושות עבודה מדהימה, כי כל אחד שבא עם הרצון והמוטיבציה והראש הגדול והאכפתיות למדינה שלנו, יתרום ויהנה. המדינה ה"מטומטמת" והקטנה שלנו, זה מה שיש לנו ואם נראה לך שיהיה לך טוב יותר במקום אחר, את מוזמנת לקום ולעזוב. יש לנו כל מיני סוגים של חברות וזרמים בארץ אבל כולנו באותה סירה ולא חשוב איפה אתה על המפה הפוליטית, כל עוד אתה נותן מכל הלב שלך למדינה הזאת, אולי אם כולם יתנו, בסוף עוד יבוא המשיח, אבל אם תמישיכי להגיד שהמדינה מטומטמת ומתוך בורות וחוסר הבנה של כמה הסביבה משנה להתפתחות הילד, תמשיכי לזלזל, אף פעם אנחנו לא נצא מהמצב העגום החברתי שבתוכו אנחנו חיים.

שמעוני20

New member
שירות לאומי למשפחות הרוסות

אני לא חוקר או משהו אבל ממה שהכרתי ראיתי שבנות שירות לאומי הן בדרך כלל ממשפחות הרוסות. קשות. בתים שלא טוב שם.השירות לאומי בדרך כלל הוא לא המטרה של הבנות. הוא אמצעי. אמצעי כדי לצאת מהבית. להכיר אנשים. חברות.חברים.אז שירות לאומי זה בעצם עזרה למדינה לעזור לנו

mgirl

New member
מה?

אני לא יודעת איזה בנות שרות אתה מכיר, אבל הנתונים שלך מאוד מאוד מוטעים. בנות שרות מגיעות מכל השכבות של האוכלוסיה ובוודאי שלא ממשפחות הרוסות. גם אני לא חוקרת,א בל אני מניחה שאחוז הבנות שמגיעות ממשפחות הרוסות הוא זהה לאחוז הבנות ממשפחות כאלו בצבא או בכל מקום אחר, או באוכלוסיה באופן כללי. בכל מקרה, אני עכשיו בשנה שניה בשירות לאומי, והרוב הגדול והמוחלט של הבנות שהכרתי היו ממשפחות נורמטיביות לחלוטין.

מאיפה הבאת את זה???

הרוב הכולל של הבנות הדתיות הולכות לשי"ל...אם ככה אתה טוען שרוב הבנות הדתיות באות ממשפחות הרוסות??? ממש ממש לא!!! אם אתה באמת רוצה לחקור.. לך תבדוק רשימות של אולפנות ותיכונים דתיים- הרוב הולכות לשי"ל וממשפחות נורמליות לגמרי....

?

אין לי מושג מאיפה הבאת את זה, אבל זה ממש לא נכון. בנות שהולכות לשירות לאומי הן בנות שרוצות לתרום למדינה ולא רוצות ללכת לצבא. אז יכול להיות שיש כאלה ממשפחות הרוסות, אבל אי אפשר להגיד שרובן כאלה. זה בדיוק כמו שתגיד שרוב המתגייסים הם ממשפחות הרוסות..

לא שאני כזאת גדולה בעניינים האלו,

אבל ה+ היחיד שאני מוצאת בצבא הוא לתרום למדינה באופן הכי רציני שאפשר בלי שאנשים יערערו על ההחלטה שלך [ואני לא מדברת על הציבור הדתי, כן?], והמינוסים הם רבים.. גם מהפן ההלכתי וגם מהמפן המעשי, בנות רבות לא יכולות להיות בצבא כי המנטליות שלהן לא מתאימה לכך. ש"ל? פלוסים: בחורה דתייה יכולה לשרת את המדינה שלה על הצד הטוב ביותר ולהרגיש סיפוק מלא במלא תחומים [מחינוך ועד בריאות..], אין ממש בעיות הלכתיות בנושא.. מינוסים: ושוב-לא לשרת את המדינה בצבא, יש אנשים זה בעייתי מבחינתם וזה נראה להם בריחה משירות למען המדינה.

happy berry

New member
המממ..אני לא הולכת להביע את דעתי בנושא או משה

ו..אבל רק רציתי לומר.. קצת תרבות דיון בבקשה, במקום לסקול את הדעה של השני אפשר פשוט לנסות להבין את הצד שלו ולהגיב בצורה יפה ולא תוקפנית הבינות?:]]

למעלה