צבא מול שירות לאומי

mgirl

New member
תכל'ס,

אני באמת מאמינה שרוב הבנות ימצאו את עצמן ויתרמו יותר בשירות לאומי. המבחר הוא עצום ונותן הרבה יותר אפשרויות, הרבה הרבה מעבר ללשבת במשרד של איזה קצין ולעשות לו קפה עם רוגלך. כמובן שיש מספר מסוים של בנות שבאמת צריך אותן בצבא! ולכן כל אחת תבחר לעצמה מה שמתאים לה. מבחינה דתית אני לא מסכימה שהשירות 'מגונן' יותר מהצבא, אם מישהי תרצה לחזור בשאלה היא תעשה את זה בכל מקרה, כי גם השירות הלאומי הוא מסגרת חופשית והרבה פעמים מפגישה אותך עם חילונים בדיוק כמו בצבא. כך שאי אפשר להגיד שהצבא אשם.

hp24

New member
נו באמת!!

קודם כל, יש הרבה דברים בשביל בנות לעשות בצבא חוץ מקפה ורוגעלכים!! (והכרתי כבר בחורים שהיו "מזכירות" של גנרליות נשים) חוץ מזה אנשים שמפחדים מלדעת ולהכיר אנשים עם דעות אחרות או מלהסתובב בחברה מעורבת, זה יותר מתאים לחרדים. כמו שאמרה פה מישהי, אם לא הולכים לצבא כדי לא לראות בחורים, אז גם ברחוב נצטרך לענוד משהו על העיינים. אפשר להיות בחברה מעורבת ולשמור נגיעה פשוט וזהו. חוץ מזה, דעו לכם שיש בנות שירות שעושות בדיוק מה שחיילות עושות, אם בחייל חינוך ואם במשרד הבטחון או במקומות אחרים. אז אפשר להיות חיילת ולהרגיש ש"ל או ההפך. אין כזה דבר מי שתורם יותר למדינה. המדינה הזאת בצרות מבחינה חברתית וזקוקה לכמה שיותר ש"ש וש"ל שיכולים לתת תמיכה באיזורים חלשים או במוסדות סוציאליים. אבל גם המצב הבטחוני שלנו על הפרצוף ותרומה למאבק הבטחוני, הקיומי נטו שלנו כאן, חשובה לא פחות. כך ששני סוגי השירות מבורכים, וכל הויכוח כאן הוא על רגש מאוד אישי של כל בחורה ואיפה היא מוצאת לנכון להשתלב. בכל מקרה, אין כאן אחד שגובר על האחר. העיקר שתעשו משהו:)

mgirl

New member
נו, בדיוק

לכן אמרתי, שכל אחד תבחר מה שמתאים לה. כי אני לדוגמא, ממש ראיתי את עצמי מתבזבזת במסגרת הצבאית, אבל לא רציתי להמשיך לסגור את עצמי בבועה הקבועה - אולפנה-בני-עקיבא-שירותלאומי ולכן עשיתי שירות במפת"ן חילוני בירושלים. והכרתי אנשים מהקצוות הכי רחוקים של החברה הישראלית, ומאוד-מאוד השתדלתי לשמור על ראש גדול ולעבוד כמו שצריך ואני באמת חושבת שתרמתי שם יותר מאשר הייתי תורמת אם הייתי מחליטה להתגייס, למרות שבאמת שקלתי את זה ברצינות.

hp24

New member
כל הכבוד לך אבל..

מה שמטריד זה בנות שבאות באנטי כל כך מטורף שלא מאמינות בכלל ששילוב במסגרת צבאית הוא אפשרי או שאין מה לעשות שם חוץ מלהיות מזכירות, שזה פשוט לא נכון! בחורות בצה"ל עושות היום כמעט כל דבר שגברים עושים. הכל תלוי במה מעניין את הבחורה לעשות. יש תפקידי מפתח ממש מעניינים לבנות. הכרתי בחורות דתיות רבות שהרגישו מאוד משמעותיות ואף יצאו לקצונה. כך שכל מה שאני מבקשת שלא יבואו פה באמירות מתוך בורות או פחד. אם מצאת את מקומך ותרמת בשירות לאומי, ישר כח וכל הכבוד אך באמת כמו שאמרת, אסור לפסול בלי לשקול את שתי האפשרויות...

mgirl

New member
בחורות דתיות עושות הכל

אם זה מעניין אותן. אחוז עצום מבנות השירות הלאומי לדוגמא לוקחות סתם תפקידים משרדיים, פחות או יותר מה שהקשרית בשמינית זרקה עליהן ונדבק. אין סיבה שלא יקרה אותו דבר בצבא. אם יש תפקיד שאת באמת רוצה וקיבלת - מעולה! סתם ככה להיות פקידה - חבל על האנרגיות שלך. לדעתי.

../images/Emo13.gif

אני לא חושבת שזה מהפחד של להסתובב בחברה מעורבת.. את החברה המעורבת אפשר למצוא גם ליד הבית... לא יודעת מה איתך, אבל אני אישית חושבת שאם נמצאים במסגרת מעורבת יש יותר מקום למכשולים ויותר מקום ליפול.. ברור שזה יכול להיות בכל מקום, אבל למה להגיע לזה מתוך בחירה? הרי אפשר להימנע מזה..

hp24

New member
מה כל הקטע באמונה

ובחינוך לכיבוש היצר וההליכה על פי אידיאלים אם לא נכנסים למשהו שיכול להיות טוב, רק מתוך מחשבה שאפשר לפול? להפך, בחברה מעורבת את יכולה באמת להרגיש את האמונה שלך מתחזקת מבפנים ויש לך יכולת ליישם את מה שלמדת כל השנים בבית. לראות משהו ובאמת להתאפק מלהשיג אותו. זאת חווית האמונה האמיתית. לעשות כל מה שבא לך בראש ועדיין להיות דתיה ולשמור על הערכים שלך. הדת צריכה להיות מוביל ערכי, פילוסופי בחיים ולא משהו חוסם.

את באמת חושבת שאת כ"כ חזקה???

הדת היא דרך חיים...לא משהו חוסם. אבל יש דברים שחוסמים אותם כי הם לא מתאימים לדרך החיים שלנו! מה שקובע מה מותר לך לעשות ומה לא זה התורה..ולא מידת החוזק האמוני שלך. כי אם לא תלכי לפי התורה אין לך שום ביטוח שלא תפלי..וכמו שכתבתי כבר- צבא לבנות זה אסור וחבל להמשיך להתווכח על זה... ואם ירדן מרגישה שבצבא היא עלולה ליפול אז בלי שום קשר לאיסור הגורף ללכת לצבא- למה את מנסה לשכנע אותה שזה יכול להיות טוב בשבילה? לעזור לה לבטא את האמונה שלה ולהתחזק מבפנים? סורי אבל..מה זה השטויות האלה? אולי לך נדמה שהצבא יכול לחזק אותך אבל אפילו לבחורים שנמצאים בהסדר או במכינה קדם צבאית ובמשך כל זמן השירות שלהם הם נמצאים בקשר עם הרבנים שלהם שמחזקים אותם- גם להם קשה מאד לשמור על רמה רוחנית גבוהה..אז לך יהיה יותר קל? שאת הולכת להתנתק לחלוטין מהאולפנה או מכל מקום אחר שעזר לך לעלות ברמה הרוחנית?

hp24

New member
אני לא מנסה לשכנע אותה

טוב שלא נסחפת, עשית ממני עבריינית. אני בסה"כ אומרת את דעתי וזה מותר עדיין. היא תעשה מה שהיא רוצה, סביר להניח. אני עדיין מרגישה שכשאני סביב אנשים שאוכלים חזיר בפיתה בפסח ואני בוחרת שלא, אפילו שיגידו לי עד מחר שזה טעים ואני מפסידה, אז אני עושה משהו יותר גדול מבחינתי, מבחינת האמונה שלי בדרך, מאשר מישהו שכל הזמן רק מסתובב במסעדות כשרות גם ככה ואין לו במה להלחם. מה שהדת רוצה לומר לנו זה שאנחנו צריכים להשמר מפני עצמינו ואם את לא חושבת שתוכלי לעמוד במבחנים שהחיים מציבים לך, אז כל החיים תמצאי את עצמך מגנה על עצמך מפני האפשרות ליפול. אני פשוט אומרת לעצמי שהאפשרות הזאת תמיד קיימת מעבר לפינה, אבל היא לא מעניינת אותי. בגלל זה, לא חשוב לי מה ומי הולך מסביב ומה הם עושים בבית או בצלחת שלהם. אנשים שמאמינים בדרך שלהם בלב מבפנים, יצליחו איתה בכל מקום. מה את חושבת שלא תתקלי בבעיות מוסריות בשירות לאומי? זה גם חשוב להכיר אנשים אחרים ודעות אחרות, כדי להיווכח ששלך הכי נכונה. זו הגישה שלי ומותר לי לחשוב ככה בלי שתתנפלי עלי.

סורי שהתנפלתי- זאת לא היתה הכוונה

לא אמרתי לך להיות סגורה באיזו בועה ולהתנתק מהעולם. אם הייתי חושבת שזה מה שנכון הייתי חרדית היום... לצבא אני לא אלך כי זה אסור..לא מהפחד מחברה מעורבת- כי אני לא מפחדת להיפגש עם אנשים בעלי דעות שונות. (השתתפתי בכיתה י' בפרוייקט שנקרא פרוייקט "עתיד". נפגשים בו בני נוער מכל מיני גוונים באוכלוסיה..) ברור שגם בשירות הלאומי נפגשים עם חברה שונה. זה אפילו חלק מהמטרה! יש שירות לאומי בעיירות פיתוח, במדרשות שפועלות בבתי ספר חילוניים, בגשר ועוד בהרבה מקומות שמפגישים אותנו עם אנשים שונים. זה טוב לשמוע דעות שונות ולחזק את עצמך שהאמונה שלך נכונה, אבל הצבא זה לא המקום לעשות בו את זה.

hp24

New member
למה את חושבת

שצבא זה אסור? באמת אני שואלת.. מתוך הצהרה של רב, או משהו אישי שפיתחת בנוגע לזה. אני שואלת מתוך סקרנות, כן?

מתוך הצהרה של הרבנות הראשית...

זה לא משהו שאני החלטתי... ת'אמת מלכתחילה רציתי ללכת לשירות לאומי וממש לא התלבטתי...ברגע שקיבלתי צו ראשון כבר ידעתי שאני הולכת להצהיר.. אבל לא לכולן זה כזה ברור והרב שלנו באולפנה העביר לנו 2 שיחות בנושא. הוא הראה לנו את המקור לזה- בפעם הראשונה הכריזו הרבנים הראשיים הרב הרצוג והרב עוזיאל על כך שגיוס נשים אסור וזה היה בשנת תשי"א. אחרי זה הרב אברהם שפירא זצ"ל והרב מרדכי אליהו הבהירו שהאיסור כולל שירות בכל מסגרת צבאית כולל מורות חיילות ואח"כ הם הבהירו שוב שהאיסור הוא גם לגבי גיוס נשים לנח"ל. ציטוט: "קיימת החלטת מועצת הרבנות הראשית לישראל, מזמן הרבנים הראשיים לישראל הרב הרצוג והרב עוזיאל זכר צדיקים לברכה "האוסרת גיוס בנות לשרות צבאי, בכל מסגרת צבאית שהיא". בכלל הוראה זו גם מורות-חיילות ונח"ל כל עוד שהשרות הוא במסגרת המחייבת את הבת לשרת. בכל מקרה, בת שכפופה להוראות גבר ואין היא חופשיה להשתחרר מכפיפות זו בכל עת שתרצה, יש בזה פגיעה חמורה בצניעות וזה אסור לפי דעת תורה. החלטה זו עומדת בתקפה, ללא שינוי, גם כיום." הייתי מראה לך את הצילום שחילקו לנו אבל אין לי סורק אז תאלצי להסתפק בציטוט... בעיקרון הסברתי את זה קצת יותר בפירוט לפי מה שהרב שלנו הסביר לנו באחת ההודעות שכתבתי...את מוזמנת לחפש אותה.. מקווה שזה יעזור לך להבין יותר למה אני מתכוונת...

hp24

New member
הבנתי

ואני עדיין חושבת שיש מקומות בצבא שבהן בחורה לא כפופה לגבר וגם לא "כבולה" לו. זו ראיה מאוד כוללנית ונובעת מחוסר ידע של מה שקורה בפועל. אני גם מבינה את זה שרבנים צריכים לפסוק ככה כדי למנוע מקרים כאלה ואחרים ופעמים רבות כשיתכן מקום לספק במשהו, הנטיה ההלכתית היא לשלול את כל המשהו הזה ויש בזה הגיון. אני חושבת שבדברים האלה בכל זאת יש מקום לשיקול דעת. מעניין אותי לדעת מה חושבים ברבנות הצבאית על כל הנושא הזה. כי אם זו בעיה הלכתית אמיתית, איך הם מרשים שבכל זאת יהיו בנות יהודיות בצבר הגנה לישראל? היה מעניין אותי לשאול. ברצינות.

זה טוב וחשוב לשאול...

אני חושבת שאת בהחלט יכולה להפנות את השאלה הזאת לרבנים או אנשים שמבינים בזה קצת יותר ממני...כי בכל זאת אני כולה שמיניסטית ועוד לא מבינה הכל..בטח שלא בענייני הלכה. ניסיון לענות לשאלתך- איך זה שיש קניונים שפתוחים בשבת וחנויות שמוכרות בשר חזיר במדינה יהודית? הרבנות הראשית היא גוף שלא מקובל על כל האוכלוסיה בארץ אלא רק על הדתיים הלאומיים (בעיקר...) ולכן, כמו שהם לא יכולים לגרום לכך שכולם יוכלו כשר ואף אחד לא יחלל שבת, כך הם גם לא יכולים לאסור על בנות לשרת בצבא. אבל מלכתחילה האיסור קיים- הם הצהירו במפורש שגיוס בנות אסור. ולגבי מקומות בצבא שבהם בנות כן יכולות לשרת בלי בעיה הלכתית- אני בספק אם יש כאלה כי העובדה היא שהרבנות הראשית הבהירה שוב ושוב שכל גיוס של נשים לצבא הוא אסור- כולל מורות חיילות ונח"ל. אם תמצאי מקום שלדעת הרבנים מותר לך לשרת בו- מי אני שאגיד לך לא לעשות את זה?

hp24

New member
אז איך

את מסבירה את זה שיש הרבה בנות מהמגזר הדתי-לאומי שמתגייסות בכל זאת?

לא כולן מודעות לכל הבעיות...

וחוץ מזה, הרי ברור שאסור ליגוע בבנים ובכל זאת יש בנות שלא שומרות נגיעה... יש כאלה שקשה להן עם האיסור והן לא מוכנות לקבל אותו..

hodik

New member
לא זה ולא זה.

עזבו אותי באמשכ'ם. לכו לטייל קצת בארץ ובעולם או שפשוט תתחילו ללמוד ולעבוד. בנות שירות לאומי סתם עלות יותר מידי כסף למדינה וזה נראה לי מיותר כי גם ככה אם לא היתה בת שירות אז היו מעסיקים מישהי במקום בתור עובדת נורמלית. אז בשביל מה? מי שרוצה לתרום שיתנדב איפה שבא לו ,שירות לאומי זה מחייב, מידי. ללמוד לעבוד להתחתן ולמות. היו שלום לבנתיים ולילה טוב.

למעלה