צבא מקצועי = פתרון להשתמטות ולמחדלי צה"ל!

S h a y D u

New member
תגובה

אם אתה רוצה "צבא איכותי, שאנשיו מוכשרים ושהם קיבלו את ההכשרה הטובה ביותר" - מוטב לך לדאוג לכוח אדם של שכירים אזרחיים ומקצוענים אשר מתמחים בדבר מסויים, ולהעסיק אותם בו.
 
אל תבלבל אותו עם כלכלה... הוא פרופסור בזה

תראה את ההוכחה הכלכלית שהוא רשם פה הציטוט מהתגובה שלו "גיוס חובה לא פוגע בכלכלת המדינה ! - גיוס חובה לא פוגע בכלכלת המדינה. מבחינה תיאורטית הוא אמור היה לקבוע בשנתיים הראשונות של הקמת המדינה ואח"כ שנה אחת שלאחר ששת הימים, אז הוסיפו חצי שנה נוספת (על שתיים וחצי שנות החובה). כי המשק כבר התאפס לאופן שבו רוב הצעירים הולכים לצבא בגיל 18. לכן אין בכך שום נזק כלכלי.| (אין ספק מדובר פה בהוכחה חותכת) מעבר לכך, בהנחה סבירה ולפי עובדות יום יום, הצבא הוא כלי שמגן עלינו, על חיינו וגם על עסקינו, ומכאן שיש תשומות כלכליות גבוהות יותר ככל שהצבא טוב וחזק יותר. לכן גם הניסיון לטעון את הטענה הכלכלית היא שגיאה או שקר, ואת זה אפשר לבדוק אם נכיר טוב יותר את הטוען (ולא צריך אפילו לחקור אותו בפוליגרף בשב"כ). בעיקרון, היציבות והפריחה הכלכלית, כפי שראינו גם לאורך האינתיפאדה ובעיקר החל מ-2003 , הושגו למרות המלחמה ולמרות הגיוסים הגדולים. משמעות ההוכחה הזאת היא שקיום צבא גדול וחזק הוא דווקא מקדם עוצמה לכלכלה." הוא גם יודע הרבה יותר טוב מכל ועדת ברודט...
 

user4576

New member
לריבית שנתת אין אחיזה במציאות

הריבית הריאלית (בניכוי אינפלציה) הממוצעת לאורך זמן היא 4%, כל מי שטוען שהוא יכול להשיג יותר מזה מדבר על ספקולציות ודברים מסוכנים ולא על הכנסה בטוחה כמו שעליה אתה מדבר. תחזור על החישוב עם 4% ותגלה שהתמונה מתהפכת לחלוטין.
 
המזל שאינך צריך לשלם ל"תפוז" על מש שאתה כותב

מהיכן ההמצאה הזאת "...פורשים לפנסיה בגיל 45(!!!) עם פנסיה מלאה", מה פירוש "פנסיה מלאה"? אז רק לידיעתך, פנסיה מחושבת כאחוזון משנות השירות בפועל, כלומר, על כל שנת שירות בפועל מקבלים 2% פנסיה מהמשכורת הקובעת. אז אם אותו נגד שירת 20 שנים אז הוא יקבל "פנסיה מלאה" בשיעור של 40%, נראה אותך חי מזה. אלה מביניהם שהולכים לעבוד בקריירה שניה, או שהם מתחילים לצבור את זכויותיהם מתחילת העבודה במקום החדש או שהם "קונים" את הזכויות ע"י זה שהם מעבירים למקום החדש את הזכות לפנסיה וצרפים את הפנסיה לזכויותיהם במקום העבודה החדש. בכל אופן, זה ממש לא תענוג לצאת לפנסיה בגיל זה שנחשב מבוגר מדי להתחיל חיים חדשים וצעיר מדי בשביל לשבת בבית וללא מקור מחיה שמאפשר לחיות בכבוד.
 

the new L

New member
זה המצב היום, עד לא מזמן הוא היה שונה

מה שתיארת הוא אכן המצב היום, כאשר הצבא עובר לאיטו לפנסיה צוברת. עד לפני כמה שנים, הפנסיה בצבא הייתה פנסיה תקציבית, אני מניח שחלק לא קטן מהנגדים עדיין נמצאים בסטטוס של פנסיה תקציבית שאנא תלויה בכמה הם מפרישים.
 
ממש לא !!!

פנסיה היא פונקציה של מספר שנות השירות. אדם המשרת (או עובד) 35 שנים לא יקבל פנסיה זהה למי ששירת (או עבד) רק 20 שנים. המפתח לקבלת הפנסיה הוא אחוז הזכאות (לרוב 2%) כפול מספר השנים. אחוז הזכות עשוי להשתנות ל-3% רק לגבי בעלי מקצועות יחודיים בעלי סיכון גבוה ביותר ורק על השנים בהן היתה פעילות באותו מקצוע. השוני בין "פנסיה תקציבית" לבין "פנסיה צוברת" הוא רק בהשתתפוץ העובד בהפרשות לפנסיה, בעוד שבפנסיה התקציבית העובד והמעביד לא שילמו עבור צבירת הזכות לפנסיה וכספי הפנסיה נכללו בתקציב המדינה הרי, בפנסיה צוברת גם המעביד וגם העובד משלמים את חלקם לקרן ובה נצברים הכספים המשולמים לעובד ביציאתו לפנסיה.
 

Leibovitz

New member
אתה כמובן טועה, שוב

או אפילו מטעה. אינני יודע בדיוק מה כוונתך, אבל תקפיד לקרוא היטב את מה ש"סתם בא לי היחיד" אומר לך. כי יש טעם בדבריו. מאז 1951 הפנסיה של אנשי הקבע היא פנסיה צוברת ותקציבית. תקציבית - מקור הכסף הוא מתקציב המדינה וצוברת - שיטת החישוב היא כפי שתיאר אותה "סתם בא לי היחיד" בכלליות (2% פנסיה לשנה). ואין לבלבל בין השניים. זה נכון שמשנת גיוס מסויימת החלו לשנות את הרכב השכר והמדינה מנסה להנמיך את כמות המשכורות שמשולמות ישירות מתקציב הביטחון ולהעביר את ניהול התשלומים למקורות ההוצאה הצה"לית על כח האדם. מעבר לצורך לתגמל את אנשי הקבע, הלוחמים, תומכי הלחימה והמנהלתיים אנחנו צריכים לזכור שאיש קבע אינו בטוח במשרתו ותמיד הצבא יכול לבוא יום אחד ולומר לו ללכת הביתה תוך שהוא מקבל את הפיצויים המינימליים הרשומים בחוק. ואם זה קורה לאיש הקבע לפני שהוא נכנס לגיל שבו אפשר כבר לשלם לו פנסיה אז הוא לא זוכה בפנסיה עד שהוא מגיע לגיל 67!
 

baudrate

New member
גם שכיר יכול להיות מפוטר מעבודתו

יום אחד בלי התראה. לא לכולם יש קרן פנסיה. רק בשביל קנה המידה.
 

Leibovitz

New member
אז נודניקים, תחליטו כבר

אתם רוצים צבא מקצועי שמשלם טוב לאנשיו או שאתם רוצים לעשות את המלאכה בעצמכם וגם להשתמט ממנה?
 
וישנם המון אנשי קבע מיותרים

צה"ל עמוס לעייפה באנשים מיותרים, חובה וקבע כאחד. האנשים המיותרים יחד עם החיוניים מאיישים מפקדות ומנגנונים מיותרים. יחד הם עסוקים בפעילות יום-יומית שחלקה מיותר. המיותרים עושים שימוש בתשתית מיותרת (משרדים, רכב, טלפונים, חדרי אוכל וכו') ומתוגמלים בתקציבי עתק (תנאי שרות נדיבים, פנסיה בשמים, שכר גבוה, רכב עם נהג צמוד, לימודים לא-רלוונטים ועוד). תקציבים שחסרים במקומות אחרים בצבא. חלק מהפעילות המיותרת, הכרחית כיום ונובעת מהמבנה הנוכחי של הצבא שמבוסס על צבא חובה.
 

yehuda18

New member
קרא את תגובתי מעל

הכספים שהם מקבלים מוצדקים לגמרי אילו היית מקדיש את כל חייך במשריך שניים שלושה עשורים למדינה גם לך זה היה מגיע אילו עבדת בסקטור הפרטי יכלת לצאת לפנסיה באותו גיל אם היית חוסך כל חודש סכום כפי שציינתי למעלה.
 
ורופא לא מקדיש למדינה????????????????????????

תפריד כבר בין הצבא למדינה!!!!!!!!!!!!!! ----------------------------------------------------------------------- חקרים של צה"ל על צבא הקבע – חשיפה ראשונה קובץ המחקרים התקבל במערכת האתר בעילום שם, אוטנטיים, על נייר צילום כימי, שהיה בשימוש לפני עשרות שנים... המחקרים נערכו בשנים 1960-1967, תקופה בה צה"ל לכאורה "היה במיטבו" (הצבא שניצח במלחמת ששת הימים). המחקרים בוצעו על ידי מדור מחקר באגף כוח אדם. צוות המחקר כלל אנשי מקצוע אזרחיים. שמות חברי הצוות כוללים את דר' יהודה אמיר, מר אלחנן להב, סרן שולה הוכברג, פרופ' גטמן, דר' יהודה רוזנברג ואחרים. הסקרים בוצעו לרוב על אוכלוסייה של צוערי בה"ד 1 וקצינים זוטרים. בין הנושאים שנבדקו: הנכונות לשרת בקבע ומניעיה, סיבות הישארות או עזיבה של צבא הקבע, התכונות המרכיבות את אישיותם של הקצינים הזוטרים בצה"ל ועוד. מיותר לציין שקצינים אלה הפכו ל"בכירים" בעשרים השנים האחרונות ולפוליטיקאים מהשורה הראשונה. ראוי להדגיש שהממצאים סטטיסטים ואין בהם כדי להעיד על אישיותו של פוליטיקאי מסוים בהווה או קצין בכיר מסוים אתמול. להלן מקבץ מסקנות: * אנשי קיבוץ הם השוללים ביותר את שירות הקבע. * נמצא קשר הפוך בין הנכונות לחתום לבין "הרמה" (דפ"ר והשכלה) של החייל [כלומר, חיילים בעלי דפ"ר גבוה ממעטים לחתום קבע...]. * בעלי הנתונים הבאים נוטים יחסית יותר לשרת בקבע: חסרי מקצוע, חסרי תוכנית ברורה לעתיד, לא מעונינים ללמוד, בני קיבוצים הרוצים לעזוב את הקיבוץ. * הקצונה הזוטרה מתייחסת, כמעט ללא יוצא מהכלל, לשרות הקבע כאל מקום עבודה עם כל האספקטים הקשורים בכך... * גורם "הציונות" אינו משחק תפקיד חשוב בהחלטה לחתום קבע. * אובחנה איכות מעולה יותר של הקצינים העוזבים בהשוואה אל עמיתיהם הנשארים בקבע, אם כי ההבדלים אינם תמיד חד-משמעיים.
 

respecta1

New member
מביא לי מחקר ספק באמינותו

ומדגיש את הספק. ומלפני מעל מ40 שנה..פשש..
 
ועכשיו המצב הרבה יותר גרוע!!!

כמעט כל מי שהיה בשוק האזרחי ובצבא יודע מה ההבדלים בין אנשי הקבע והאנשים בשוק הפרטי.
 

respecta1

New member
כן, אני בטוח.

שמע, הרעיון שלך של צבא מקצועי הוא הזוי לגמרי אם עדיין לא הבנת. ישראל לא תוכל להסתדר ככה, פשוט מאוד - זה טוב אולי לשוויץ ושאר מקומות (שבהם אם אני לא טועה זה התנדבות בכלל) אבל לא למדינה של 7 מיליון איש שיש איזה 5-4 מיליון שהחוק נותן להם להתגייס (פחות ערבים וחרדים) שמהם צריכים להוציא את מחזורי גיוס כל שנה שמתוכם יש 25 אחוז שלא מתגייס. וזה כשאנחנו מוקפים במדינות אויבות ועוינות כשלכל אחת בנפרד יש צבא יותר גדול מאיתנו מבחינת אנשים.. ומה שאתה מציע זה לעשות צבא שכירי חרב קטן וכביכול איכותי (מה שצהל כבר עכשיו קטן ואיכותי.. אתה מברבר על הגודל שלו אבל הוא צבא יחסית קטן).
 
אבל אתה מדבר כמו אחד שלא היה

צה"ל צבא שמן וגרוע, ומי שחי באשליות עד היום, אני מקווה שהמבצע בלבנון העיר אותו בצה"ל משרתים חיילים רבים שאין בהם צורך, עד שצה"ל נאלץ להמציא מסלולים כמו "שבוע שבוע" 5-9 יומיות, 4-11(4 בבסיס 11 בבית!) וההמצאה החדשה "מאבטי מתקנים" ששומרים על שום מקום בשבוע שבוע, ועושים שנתיים שירות, למה, כי לצה"ל אין מה לעשות עם כל האנשים האלה, אז בוקר טוב בן אדם, הגיע הזמן שהקרביים, שלהזכירך, הם לא המנאייקים שלך(למרות שאתה בטוח שכן) יקבלו את התגמול המגיע להם, שזה אומר משכורת, והחיילים שצה"ל לא צריך ואינם רוצים לשרת ישוחררו להם לחיי החופש של האזרחות
 
למעלה