צהבת A - מחפשת מידע אמיתי על החיסון

snowy11

New member
תודה לך מור על ההשקעה והמידע המעניין שהבאת לי

על פיו אני מבינה שאין מה למהר ולחסן ילד בן 3 אלא דווקא לחכות עם זה.
עד איזה גיל נראה לך???

ודרך אגב לגבי צהבת B דרכי ההדבקות הם יחסי מין או עירוי דם, נכון?
וגם עם זה אין מה למהר עם ילד קטן כזה. נכון?

תודה וערב טוב

בבקשה

כל אחד יחליט על גיל שונה, אם בכלל, לחיסון הילד שלו. אני לא אוכל להחליט בשבילך :)

על צהבת B יש לך כאן מידע מפורט ביותר. מאחר ודרכי ההדבקה עיקריים אינם כוללים פעילויות שכיחות של ילדים, יש הגיון לדחות או לוותר על חיסון זה, כפי שהוחלט במדינות רבות אחרות.

snowy11

New member
מידע כן, אמין לא בדיוק. הם "שוכחים" לציין כל

מיני דברים חשובים בעניין ההשפעות של החיסון
כי הרי ברור שהוא ממש בטוח ותופעות הלוואי הן רק "תופעות הנן קלות וכוללות כאב מקומי, אודם, נפיחות והתקשות במקום ההזרקה. לעיתים יתכנו תגובות כלליות כגון עלית חום, עייפות, בחילה, הקאה ושלשול. "

nightriders

New member
צהבת A

אחד החיסונים הבודדים שיתרונו דוקא במדינות עם תנאי סניטציה גבוהה. במדינות עולם שלישי החיסון מיותר (נדמה לי שזו גם עמדת WHO) והסיבה היא (כמו שמור ציין) שהמחלה בילדים קטנים קלה (ייתכן שברובה אסימפטומטית) ולעומת זאת במבוגרים בחלק קטן (אך לא זניח) עלולה להוביל למחלה סוערת גם קריסה של הכבד וצורך בהשתלה. לכן החיסון רלוונטי רק במקומות בהן ההגיינה טובה ואדם עלול להדבק בגיל מבוגר.

ככל הזכור לי ישראל היא הראשונה שהכניסה את החיסון נגד הפטיטיס A כחיסון שגרה.

nightriders

New member
זה דוקא מאוד הגיוני

במדינת עולם שלישי הסיכוי לחטוף את זה מאוד גבוה. אדם שמגיע ממדינה בה שירותי ההגיינה טובים, סיכוי טוב שלא נדבק בילדותו.
ואז אם ידבק כאשר הוא מבוגר - זה פחות סימפטי. לעומת הילידים של מדינות עולם שלישי שנדבקים כאשר הם תינוקות. לכן לאדם שנולד במדינה בה שירותי ההגיינה טובים והולך לטייל במדינה בה שירותי ההגיינה גרועים מומלץ להתחסן להפטיטיס A.

לא רואה כאן שום סתירה. זה דוקא משתלב מאוד יפה.

Cahill

New member
הסיבה היא שהמחלה לא נעימה כמבוגרים וכשנוסעים

לטיול מן הסתם מבוגרים ולא ילדים.

הניסוח של רוכב באמת לא היה ברור בהתחלה והוא המחיש אח"כ את כוונתו לאחר ששאלת.

לקינוח, יש לי המלצה חמה בשבילך, שתתעלמי מהחבר'ה הדביליים המשועממים שרואים בך איום ולכן עושים פנקסנות לכל תנועתייך.
נכון, שאת גורמת להם להזיע הרבה, אבל לא חבל על זמנך, אפילו שזה מסתכם רק בשניות ספורות שאת "משקיעה" עליהם בכל תגובה?

למעלה