לטובת החיפוש - פריקסה של יוכי68
פריקסה/יוכי 1 ק"ג קמח מנופה 2 כפות גדושות שמרים 1 כף מלח 1 כף סוכר 1/4 כוס שמן 3 כפות עראק - כן כן........... 1/2 2 כוסות מים (כוס עם ידית) ליצור בצק רך מכל החומרים וללוש היטב - לא להוסיף קמח....להתפיח פעמיים... לחלק את הבצק לכ 22 לחמניות ולהתפיח...אני שמה שקית ניילון גדולה על השייש, משמנת ובעזרת ידיים משומנות מחלקת את הבצק ומשטחת מעט ביד ויוצרת מעין אליפסה....לאחר שהלחמניות תפחו - זה לא אמור לקחת הרבה זמן..... לחמם שמן עמוק ולטגן את הפריקסה משני צידיו כדקה מכל צד...העלו או הורידו את גודל הלהבה בהתאם... מילוי הפריקסה: במקביל בשלו ביצים קשות ותפו"א בקליפתם - קררו וחתכו לפרוסות טונה זיתים, מלפופון חמוץ, מלפפון טרי, חסה, עגבניה פרוסה, סחוק וכל סלט שבא לכם.... משהו שאי אפשר לעמוד בפניו...הפריקסה רך רך ולא ספוג בשמן.......אנחנו נהנים על אמת ...........אתם תהנו לעת עתה רק מן המסך!!!!!!!!!!!!