צהרים מול טרמינל 3 דש 7 של ארקיע

• פותח הנושא tcu6
  • פורסם בתאריך
וזוית ראיה נוספת על המראות על 12

ביום שישי בסביבות 11:30 טסתי באז"מ מעין ורד לראשון וכמובן עקפתי את בן גוריון ממזרח בגובה נמוך תוך האזנה לקשר המגדל, קצת לפני שוהם שמעתי הוראה למטוס ארקיע להמתין לפני התיישרות על 12 ואחר כך אישור התיישרות, במבת ימינה ראיתי מטוס מתיישר על 12 וכל תקוותי היתה שלא יתחיל מיד בהמראה כדי שלא אפגוש אותו מעלי, ואכן, הספקתי לחצות את ציר המסלול לפני שאותו מטוס התחיל להמריא, גם בדרך בחזרה, בסביבות השעה 13:30, הקשבתי כל זמן חצית איזור בן גוריון לקשר כדי לא להיות מופתע ממטוס גדול מעלי.

navig8tor

New member
אהוד,מה מפחיד אותך?

קודם כל מותר לך לטוס שם בנתיב בגובה 50 או 100 רגל שזה מאד מאד מאד נמוך.דבר שני,757 שממריא על מסלול 12 חוצה את נתיבך בלפחות 1000 רגל פלוס!חשבו על זה,הרי אתה לא מבקש אישור חציה,מכסימום מדווח חציה.לא?

אתה צודק בכל מה שאמרת

אבל אני מניח שעדיין לא התנסית בכניסה למערבולות קצה כנף של מטוס גדול, הן לא נמשכות בקו ישר מאחורי המטוס אלא שוקעות למטה כמעט בלי לאבד אנרגיה ואם מדובר על המראה, הו מגיעות לקרקע ובדיוק שם נמצא נתיב האז"מים שעליו דיברת, כבר קרה שאז"מ נפגע שם ממערבולות של מטוס שהמריא על 12 ונגרם לו נזק למבנה.

HELLAS

New member
דתלא, יוניטד, קונטיננטל - סיכום !

חבר'ה, אחרי כל ההודעות מעלי לגבי טיסות החברות השונות, כן טסו לארץ, לא טסו לארץ, כן טיסה יומית לא טיסה יומית.... תרשו לי לסכם. דלתא אכן הייתה טסה לארץ במטוסיה דרך פריס עם B767 ואכן לאחר מכן, בוטל הקו הזה והתחילו טיסות ישירות בMD11 המתישנים שלה. בתור תל אביבי הגר מתחת לנתיב בו עוברות מרבית הטיסות הנוחתות בנתב"ג, "זכיתי" לראות את דלתא נוחתים כאן מספר פעמים. הפעם האחרונה שראיתי מטוס שלהם נוחת כאן היתה בתאריך 10.09.01 !!! - אכן, יום לפני היום הנורא ההוא... לפי מיטב ידיעתי, כיום דלתא "מגיעה" לארץ בטיסות הקוד שרינג שלה עם אלעל. לגבי יוניטד, עד כמה שידוע לי (ולמערכת ההזמנות AMADEUS) טיסות יוניטד המגיעות לארץ (כמו בדוגמא מאתר האינטרנט של נתב"ג שצירף ידידנו Matan103) הן טיסות קוד שרינג עם לופטהנזה (אשר שניהם חברים ב-STAR ALLIENCE). אולי לאלעל יש טיסות קוד שרינג עם יוניטד - אבל לפי מיטב ידיעתי, לא בטיסות לארץ. ואחרונה חביבה, קונטיננטל, אכן טסה לת"א פעמיים ביום (הווה אומר - 2 מטוסים נפרדים). 2 הטיסות מופעלות על ידי B777 Now seat down, relax and enjoy your flight

kennedy

New member
תיקון לסיכום...

1.מעולם!דלתא לא הגיעו לנתב"ג עם 767 תמיד אירבס 310. 2.מעולם!דלתא לא טסה ישירות לנתב"ג(במטוסיה),תמיד דרך שרל דגול פאריס. 3.דלתא הפסיקה לטוס (במטוסיה)לנתב"ג לפני שנת 2000. בדוּק מול רקורד מחשבי שדה תעופה ב"ג.

HELLAS

New member
תודה לתיקון הסיכום

המידע שלי על דלתא התבסס על זיכרוני בלבד שכן לא טסתי איתם. תודה על המידע. יחד עם זאת - אני מוכן להישבע שאכן ראיתי את הMD11 שלהם נוחת ב10 בספטמבר 2001. אולי זה היה מטוס שהגיע לצרכים טכניים כלשהם. את זה אני לא יודע, רק יודע שאכן את המטוס הזה ראיתי בבירור, אני לא כל כך מופלג בגילי שאני אהיה סנילי בשביל לא לזכור את זה

אם זה מה שמחשבי שדה התעופה ב"ג

מראים לך- אז....זרוק אותם למזבלה שמעבר לכביש. אמנם אני קשיש לימים (יחסית), אבל זיכרוני עדיין לא בוגד בי במה שקשור לתעופה.... ואכן - זכור לי כי עד 1 לנובמבר 1991, היה מגיע ארצה A310 של חברת פאן-אם, צבוע בצבעי פאן-אם. איך אני זוכר ? שאלה טובה - עבדתי בפאן-אם כקצין ראשון על ה A310 והייתי נוחת בנתב"ג מדי חודש, לפחות פעם אחת. ואכן - זכור לי כי החל מ 1 לנובמבר 1991 חברת דלתא רכשה בעלות על החטיבה האטלנטית של פאן-אם, ואותו המטוס, בצבעי חברת דלתא היגיע ארצה מדי יום ביומו, כשעקוזי מחמם את מושב הקצין ראשון לפחות פעם בחודש. עד בערך 1994, שמטוסי ה A310 שהיו בחכירה הוחזרו לחברת איירבס, ו 767-300ERהוכנס לקו. איך אני זוכר ? שאלה טובה - עברתי לחברת דלתא ביחד עם החטיבה האטלנטית ב 1 לנובמבר 1991, והייתי נוחת בנתב"ג גם עם ה A310 וגם עם ה B767. ואכן - זכור לי כי ב 1996 היפסיקה חברת דלתא לטוס ארצה וסגרה את הקו. איך אני זוכר ? בגלל הקיצוצים בקוים הייתי צריך לעזוב את ה 767 ולעבור ל 727. ואכן - החל מ 1 ליוני 2001 החלה חברת דלתא לטוס ארצה עם MD11, ובאותו היום התחילה בהסכם הקוד-שאר על אלעל. איך אני זוכר ? הגעתי ארצה כ 3 פעמים כנוסע עם המטוס. (אז כבר הייתי קברניט בדלתא על B737-800). ואכן - בעקבות, ותודות למעשיו של בן דודינו, בין-לאדין, הפסיקה חברת דלתא את הטיסות לישראל, לקהיר ולנסיכויות המפרץ ב 12 לספטמבר 2001, יום המחרת לנפילת התאומים. ההסכם עם אלעל נשאר על תקף עד היום. איך אני זוכר ? כבר אמרתי שאני עובד בחברה. והקו לישראל יקר לי באופן מיוחד. ואכן - אני תקווה שביום מן הימים נחזור ונגיע ארצה עם מטוס של דלתא בצבעי דלתא. ימים יגידו. ובזה אני מבטל את ה"תיקון לסיכום" של מר קנדי. מייק..

kennedy

New member
זרקתי,מי צריך מחשבים אם יש

אנשים כמוך מייק,שנכחו ראו וזכרו!

A r i e T

New member
ולא לשכוח את TWA ז"ל

טסה לארץ במטוסיה שלה: בואינג 767, בואינג 747-100 ולוקהיד L-1011 (שימו לב בצד שמאל של התמונה. צולם ב1993). אולי מישהו זוכר מתי היתה הטיסה האחרונה של TWA לישראל

נועם ס

New member
../images/Emo108.gifתיקון קל נוסף,קונטיננטל לא טס

בחורף פעמיים ביום. כל יום נוחת ב 1600 לערך וממריא ב 23 אך את היומית הנוחת ב0830 לערך, הוא מבצע בימים א'ד'ה' איני מכיר את ו' ושבת.

למעלה