צועד בדרך

נדמה/נראה שלא הבנת את השאלה שלי.

על מנת שתבין את השאלה שלי ככל הנראה קודם צריך להגדיר/להסביר מה זה "ללמוד", מה זה "ללמד" ומה זה "שינוי אמיתי"... ממה שאני מבין ממה שאתה כותב: אתה רוצה/מוכן ללמוד מכל אחד את הדברים שאתה רוצה ללמוד מניח שזה בא ביחד עם זה שאתה רוצה ללמוד ולהשתנות בתנאים שלך... זה אומר שאתה חושב שאתה יכול להציב תנאים ליקום... ואינני חושב שזו דרך אפשרית... אני גם לא חושב שהתוצאה של ללמוד על פי התנאים שלך הינה שינוי אמיתי, אלא שינוי של מה שלא נח לך איתו תוך השארת כל היתר בדיוק כמו שהיה (במקרה הטוב, במקרה היותר נפוץ: תוך הפיכת התפיסה שלך ליותר מקובעת ויותר סלקטיבית). בנושא אחר, אתה כותה "שים לב עמנואל כמה כעסת בחלק מההודעות שלך.." אתה בטוח במה שכתבת? זאת אומרת, אולי אתה משליך עליי את ההתנהגות שלך (לא קראתי כמעט הודעות אחרות שלך וגם לא מעוניין לעשות את זה) אולי אתה חושב שאם אתה הייתה כותב X זה מתוך כעס ואז אם אני כותב X אתה מפרש את זה ככעס אצלי... אז שים לב אריק, מעולם לא כעסתי באף הודעה שכתבתי. יש סבירות גבוהה להניח שזה גם לא יקרה בעתיד... יש סיכוי שתלמד משהו מה"גילוי" שלי, יש סיכוי שלא, יש סיכוי שאולי... בהזדמנות, אם בא לך, אתה יכל להסביר לי את החתימה שלך... "אור ואהבה"

למידה ורצון..

אין דבר אחר מלבד הרצונות שלי והתנאים שלי.. רק אני יכול לקבוע מה ברצוני ללמוד ומי ברצוני להיות.. בעיני לחשוב מה האחרים רוצים ללמד אותי זה נחמד אך מפספס את העיקר... העיקר מבחינתי הוא הצמיחה שלי.. ההגדרה שלי של מי אני רוצה להיות.... אין שינוי אמיתי יש רק שינוי שאני רוצה בו.. אין "נכון" ו"לא נכון" יש רק מה שאנו בוראים.. ולכן כשאני נתקל באירוע.. כל אירוע.. כל אדם .. כל שניה.. כל אמירה.. כל תגובה של אדם.. עלי להחליט משהו אחד בלבד... מי אני ביחס למצב הזה?....וזה הלמידה שלי.. יבקשר מכעס.. יכול להיות שהשלכתי את הראיה שלי על המצב.. בעצם בטוח.. שכן יש לי רק את הראייה שלי שתשמש אותי...הענין הוא מי אתה בוחר להיות מול התגובה שלי.. אתה יכול לבחור "לתקן" אותי.. ואגב תודה לך על ההבהרה.. או אתה יכול לקחת את זה להבין איך אדם אחר חווה את מה שאתה כותב.. בין אם זה נכון או לא.. זו החוויה שלי.. את יכול לקבל ואתה יכול לא לקבל.. בקשר לחתימה שלי.. "אור ואהבה" .. זה פשוט להזכיר לי מאיפה אני בא.. מאיפה אני פועל.. ומה אני רואה באחרים..אם מישהו אחר מקבל מזה משהו.. יופי.. אם לא ...גם כן יופי.. אור ואהבה

תשובות.

1- אני מניח שכעת כל אחד יודע איך השני מגדיר את המושגים "ללמוד", "ללמד" ו"שינוי אמיתי". ואני גם מניח ששנינו מבינים שכל אחד מאיתנו מתכוון לדברים אחרים (בהרבה). 2- "יש רק מה שאנו בוראים" עוד מזהו שאין ביננו הסכמה, אך זה לא מחייב גם חוסר הבנה... בעיניי מה שיש זה היקום, את החלק ממנו שאנו תופסים, מתרגמים ומעוותים זה לא "המציאות" אלא רק מה אנו חושבים שזה המציאות... תפיסת העולם שלנו (הנקבעת בין היתר ממיקום של נקודת הכינוס). בטונל יש רק גילויים... המצאות באות מהנגואל. בטונל אין כלל "בראיה". 3- אני לוקח בחשבון (מאוד) מה התגובות של קוראי ההודעות שלי. 4- אז אחתום כמוך, להזכיר מאיפה אני בא ומאיפה אני פועל: זיון ומודעות למוות.

למידה ורצון..

אין דבר אחר מלבד הרצונות שלי והתנאים שלי.. רק אני יכול לקבוע מה ברצוני ללמוד ומי ברצוני להיות.. בעיני לחשוב מה האחרים רוצים ללמד אותי זה נחמד אך מפספס את העיקר... העיקר מבחינתי הוא הצמיחה שלי.. ההגדרה שלי של מי אני רוצה להיות.... אין שינוי אמיתי יש רק שינוי שאני רוצה בו.. אין "נכון" ו"לא נכון" יש רק מה שאנו בוראים.. ולכן כשאני נתקל באירוע.. כל אירוע.. כל אדם .. כל שניה.. כל אמירה.. כל תגובה של אדם.. עלי להחליט משהו אחד בלבד... מי אני ביחס למצב הזה?....וזה הלמידה שלי.. יבקשר מכעס.. יכול להיות שהשלכתי את הראיה שלי על המצב.. בעצם בטוח.. שכן יש לי רק את הראייה שלי שתשמש אותי...הענין הוא מי אתה בוחר להיות מול התגובה שלי.. אתה יכול לבחור "לתקן" אותי.. ואגב תודה לך על ההבהרה.. או אתה יכול לקחת את זה להבין איך אדם אחר חווה את מה שאתה כותב.. בין אם זה נכון או לא.. זו החוויה שלי.. את יכול לקבל ואתה יכול לא לקבל.. בקשר לחתימה שלי.. "אור ואהבה" .. זה פשוט להזכיר לי מאיפה אני בא.. מאיפה אני פועל.. ומה אני רואה באחרים..אם מישהו אחר מקבל מזה משהו.. יופי.. אם לא ...גם כן יופי.. אור ואהבה

wolfbrother27

New member
לוחם יקר

אני מבין את כוונתך באומרך שאתה מרגיש תקוע ושאין התקדמות בכיוון אליו צעדת עד כה. אני למדתי מנסיוני שלעיתים, אותם זמנים בהם אינך שומע את קולות הרוח המדריכים אותך בדרך, הינם זמנים בהם הינך יכול לרדת מהדרך ולשבת במנוחה, הדרך נמצאת שם ידידי והיא תקרא לך לשוב אליה בזמן הנכון.

למעלה