ציורים

pembencipolisi

New member
תתקשה לפתור מה שמתחבטים בו המדענים

מוצא העופות מה"מנירפטורא" היא רק השערה אחת, זו המוצגת בPALAEOS אבל במקומות אחרים יש המיחסים את מנירפטורא לקרובי העופות לא לאבותיהם, והמין (!) שממנו התפתחו העופות לא נמצא בברור דגש על מין... מה גם שמקובל כיום להגיד שמוצא העופות מסין ולא מהארכיאםטריקס שנתגלו כל שלדיו מגרמניה. דבר נוסף: המדען בוב בקר חלק על הטעון שדינוניכוס מן ה"דרומאוסאורים" הנזכרים ב PALAEOS, לטענת בוב בקר מבנה כף הרגל הקדמית במספור האצבעות לא זהה למה שנמצא בכנף של הארכיאופטריקס , למשל...

כרמל 1

New member
הבנתי.. אז אולי כדאי להפוך את זה ל-

1 Maniraptor 2 Oviraptor 3 Therizinosaurus 4 5 האם ידועים התפתחויות של ה-Therizinosaurus?

pembencipolisi

New member
מאובנים שנמצאו במונגוליה (? ) וסין

בשנים 1954 1998 1999 היו לפחות שני טפוסים אחד מהם בעל נוצות. לפי DISCOVERY SCIENCE היו אלה "דינוסאורים שיוצרו על ידי ועדה" כי להם היו טופרי ענק 91 ס"מ ברגליהם הקדמיות וטורפים, הולכי על 2 כמותם, וכמו אוכלי הביצים אבל רגליהם האחוריות ושניהם ובטניהם היו כשל צמחוניים ומשוער שהטופרים הענקיים שמשו להם לקלוף קליפות עץ מגזעים. האורך 4 מטר , הגובה כשל אדם. וקרא בקשור (ותמונות)

pembencipolisi

New member
רבוי מנים מרמז על תמיד על התפתחות

אבל אם יפשת מהיכן בדיוק צצו הצפורים של ימינו כבר כתבתי לך שאין דעה אחת המוסכמת על הכל פרט לטעון שאבי הצפורים הוא דינוסאור מנוצה על פי המאובנים שנמצאו בסין. הארכיאופטריקס למרות שהוא קדום יותר וגם צורת מעבר מושלמת אינו נחשב כיום על ידי חלקם לאבי הצפורים, (בערוץ DISCOVERY) וחלקם טוענים שהארכיאופטריקס הוא אבי הצפורים, כאן : +-Sinosauropteryx* +-Tyrannosaurs +-Ornithomimosaurs (Ostrich dinosaurs) +-Troodontids `-Maniraptors |-+-Caudipteryx* | +-Oviraptors | `-Therizinosaurs* (segnosaurs) `-+-Protarchaeopteryx* +-Deinonychosaurs* +-Megaraptor (?=Unenlagia) +-Microraptor* `-+-Rahonavis* +-Unenlagia `-Birds +-Archaeopteryx* `-+-Alvarezsaurs* `-Modern birds* הסתכל בתחתית הרשימה ןבכתוב כאן In fact, Archaeopteryx is older than lots of genera coming before it in this tree (it is Late Jurassic): deinonychosaurs, for example, are known only during the Cretaceous. But there is only negative evidence that they did not exist at the end of the Jurassic. All the groups above are probably older than what appears in the fossil data. ומעבר לזה המדענים מתחבטיפ בשאלה איזה מין הוא הדינוסאור שהיה אבי הצפורים. בוב בקר פסל את הדינוניכוס כמועמד , אחרים טענו שמוצא הציפורים מהמנירפטארים (כל ה"רפטורים") ואחרים טענו שהרפטורים הם קרובי הצפורים. אבל ברשימת PALAEOS כאן מופיע סדר אחר: DINSAUROMORPHA |--ORNITHISCHIA `--+--SAUROPODOMORPHA | Theropoda |--Herrerasauridae `--+--Ceratosauria `--Tetanurae |--Torvosauroidea `--Avetheropoda |--Carnosauria `--Coelurosauria |--Tyrannosauroidea `--Maniraptora |--Dromaeosauridae | `--AVES

כרמל 1

New member
אה כן..

ותודה רבה! אבל אם הדינוניכוס שחי בתחילת אמצע הקרטיקון והארכיאופטריקס שחי בסוף היורה הם מועמדים, זה אומר שאבי (או אביי) הציפורים יכל (\יכלו) להמצא כבר בתקופת היורה, כך שמועמדים רבים יותר קיימים, וכמובן שחלק עוד לא נמצאו.. בכל מקרה, אני יחשוב מה לעשות בקשר להמשך השרשרת הזו..

pembencipolisi

New member
הדינוניכוס שהזכרת הוא אכן קרטיקוני

וצעיר מהארכיאופטריקס, לכן יש מי שמזכירו כדי לשלול אותו מסבות של גיל , אבל הוא "קרוב מדי" למאובנים מסין, 130 - 120 מילון שנה.

כרמל 1

New member
אממ..

התריזינוזאורוס חי בקרטיקון המאוחר, כך שירידה ביותר מחצי מגודלו היא קצת מירבית מדי, לא? או הסגנוזאור שבכלל חי בסביבה שלו ולא אחריו - מראה על אב משותף..

pembencipolisi

New member
אתה מדבר על קבוצה ולא על אחד

ואם מחפשים קשר לצפורים, הנוצות של חלקם הם הקשר. והגודל שלא יעסיקך יותר מדי כשמדובר בדינוסאורים. בזה הם התפרסמו. התעופה של הצפורים יכלה להתבצע בתחילה רק ביצורים קטנים. ה"מזל" של ההתפתחות שככל שמספר המינים רב יותר, וגם של הפריטים המשריצים רב יותר, יש סכוי למצוא מוטציה שומרת תכונות אבל מזוערת מדות, שיכולנה לפתח תעופה.

כרמל 1

New member
תודה;

אני אנסה להוציא מהתריזינוזאור קצת פרטים, שאולי יעזרו למצוא אפשרויות טובות יותר להפתחותו: זנב קצר, אוכל כל (אבל טרף קטן), צוואר ארוך, ידיים ארוכות, טפרים ארוכים בידיים, ראש קטן. לדעתי, מזכיר בפנים שלו את הסטרותיומימוס. בכל מקרה, מה עם האוימימוס (דמוי ציפור), האם הוא מומעד טוב?

pembencipolisi

New member
הסטרותחומימוס, אינני בטוח אם יש מי

שהציעו מבין המדענים. הוא היה בלתי מנוצה ולפי האינטרנט נתגלה בקנדה. ארכו היה 4 מטר. היו לו כמה מקבילים, אחד מהם אלפרוסאורוס במברג'י דרך בבית זית לפני כ100 מליון שנה. לגבי האובירפטור, זה המפורסם ממונגוליה היו לו כמה מקבילים אחד מהם גדול ממנו למעלה מכפלים נתגלה בארצות הברית. וענין אחר הוא עקרוני: אם תזכה אי פעם להמנות על המדענים ולא החובבים המחפשים קשר בין דינוסאורים וצפורים, יהיה לך מקצוע ותהיה לך סמכות להציע מועמדים לאבות הצפורים. בינתים אני כבר אבדתי הזדמנות כי לא חייתי במרכזי המחקר הגדולים, אלא "רק" בקרתי בקומודו, וכל אינדונסיה ידעה זאת שחובב זוחלים ישראלי בקר באי ה"קדוש"... נוסף לכך ראיתי כמה עשרות שלדים של דינוסאורים ו"קרוביהם" ששרצו בים והתעופפו באויר, אבל בלונדון ראיתי רק פטרודקטילוס קטן, שאין לו קשר עם מוצא הצפורים, ואת השלד של ארכיאופטריקס לא מציגים לסתם מבקרים. סעיף הבטוח שלו עומד על מיליון $...

כרמל 1

New member
האמת שעדיין אין לי מושג אם העתיד

שלי יהיה קשור לדינוזאורים, בינתיים אני חובבן.. בכל מקרה, ספרתי ב-AMNH בניו יורק בסביבות 600 שלדים (כולל יונקים), בקומה הרביעית.. אני לא זוכר כל כך (לפני חצי שנה) אם היה ארכיאפטריקס, אבל יש סיכוי להבדיל מלונדון שזה הרבה יותר קטן שם, ולא זכור לי בלונדון ארכיאופטריקס, כי אינני אורח מיוחד שם.. האם יש סיבות למה האווימימוס והסטרותיומימוס (חוץ מהעדר נוצות) לא הוצעו?

כרמל 1

New member
אוקיי

באתר הזה, מצאתי ש: "It is also widely held that dinosaurs and birds may have evolved from a common ancestor, the thecodonts." "Q: Is there a relation between Archaeopteryx and the strange dino-birds Mononychus and Avimimus? ומכאן מצאתי: A: The phylogenetic position of either of these strange theropods is uncertain. Either or both may be closer to birds than are other theropods, within "birds" in a broad sense, or no more closely related to birds than are some other groups of theropods (e.g., dromaeosaurids)." לא מצאתי מידע יותר טוב מזה... (חיפשתי: avimimus evolved birds)

pembencipolisi

New member
הזהר מה"תקודונטים" למיניהם

הם צאצאי הארכוסאורים ואבות הדינוסאורים, זאת השקפת ימינו. רק מדען אחד , זה שמצא את PROTOAVES טוען שמוצא הצפורים מהזוחלים אבל לא מהדינוסאורים אלא "בצדם" ומי שקדם להם הם הארכוסאורים , והתקודונטים. מי שתתיחס אל תקודונטים ו PSEUDOSUCHIA כמקור הצפורים, סוטה מדעת רוב החוקרים, ותסבך עצמך אם תקבל דעה כזאת.

כרמל 1

New member
שורה רביעית

ההתחלה, התחלה- מה'מרק הבראשיתי'. אז אם זה נכון, האם ישנם אתרים שיכולו לאמת זאת? ואם לא, אפשר משהו קצת יותר 'נכון'? תודה! 1 Cell 2 Pikaia 3 Fish fater 4 Peracsus 5 Megalodon- Shark father (אני המצאתי את זה ללא ביסוס כך שהסיכויים של זה קלושים..)

Caligola

New member
כרמל, אם סיימת את הציור, אתה יכול

ומוזמן לפתוח אשכול חדש בפורום ולהראות איך יצא..

כרמל 1

New member
האמת שאתמול, באיחור, יצא לי לחשוב

על הפוסטרים שפרסמתי כאן לא מזמן מהאתר הזה (יש ללחוץ על Posters בקצה של החלק השמאלי של האתר). אז שורה רביעית תהיה armored dinosaurs, שורה חמישית תהיה marine reptiles, ואני אבדוק איזו תמונה מספיק גדולה בשביל שאני אוכל לראות את השמות בה, והתפתחות זו תהיה השורה האחרונה. חוץ מזה, נשאר לי גם בשורה השלישית התפתחות מה-Therizinosaurus, שהעולם לא סגור על איך ממנו הגיחו הציפורים, יש כמה מועמדים... ביום חמישי אני חושב שאלך למי שביקשה את הציורים, אוודא את גודל הדפים, ואשאל אותה בקשר לשורה שלישית. ואז אוכל להתחיל לצייר. אני אפרסם תמונות ברגע שיהיה לי, ותודה על ההתעניינות!

למעלה