צימחונים מפורסמים...

MooN aka asdfgh

New member
צימחונים מפורסמים...

אני צריך שתתנו לי רשימה של כמה שיותר מפורסמים שהם או היו צימחונים. אני יודע שזה לא מעניין את רובכם, וגם אותי, אבל אני ממש צריך את זה... אני יודע שאיינשטיין ופרוייד היו צימחונים.

adipo

New member
יש באתר של PETA רשימה

ארוכה מאוד מכל הסוגים! יום טוב וחג שמייח עדי

dylan

New member
בין המתים שאני יודע עליהם..

גאנדי (דהה.. מהטמה לא זאבי...) בנג´מין פרנקלין לאונרדו דה וינצ´י ג´ורג´ ברנארד שואו טולסטוי פיתגורס בין החיים.. אורנה בנאי (תודה למור
) אברהם פורז (מספיק מפורסם?) אלישיה סילברסטון (אני חושב שאפילו טבעונית) בריז´יט ברדו (אני מניח..) דייויד לינץ´ (אני בטוח ב99%) סמואל ל ג´קסון (שוב אני בטוח ב99% נדמה לי שהוא גם טבעוני) אממממ.. טוב, בטח יש עוד הרבה שאני לא יודע או ששכחתי..

dylan

New member
אה וכמובן גם

פול מקרטני ולינדה ז"ל. גם ג´ורג´ הריסון ז"ל היה צימחוני אם אני לא טועה, אבל אני ממש לא בטוח בקשר אליו.

dylan

New member
אוף שכחתי את

דריל האנה.. חיפשתי קצת באתר של PETA וזה מה שהצלחתי למצוא.. איטוטים של סלבריטאים בקשר לזכויות בע"ח, לא יודע כמה מהם צימחונים.. אצל חלק אפשר להבין מהדברים ואצל חלק לא...

dylan

New member
איטוטים=ציטוטים...../images/Emo3.gif../images/Emo163.gif../images/Emo122.gif

pink sunset

New member
../images/Emo28.gifתיקון טעות

אורנה בנאי לא צמחונית. עוד קצת טבעונים לרשימה- אורי גלר, בריאן אדמס, מובי (הזמר)

AmitKar

New member
על רגל אחת

אתה יכול לבדוק באתר של PETA www.peta.org וגם רשימה קצרצרה: אורנה בנאי (התחילה מלפני כחודש) כל חברי להקת הביטלס איינשטיין תמך והיה רוב הזמן אך הפר את הצמחונות לפעמים קרל לואיס לארי בירד פיטר סינגר (מפתיע) ג´ורג´ ברנארד שואו לינדה מקרטני (אישתו של פול) סרנה וויליאמס פיתגורס ליאונרדו דה וינצ´י קפקא טולסטוי הרשימה נפסקת כאן כי אני חייב לזוז. שלך, עמית

guruyaya

New member
לא ממש מדוייק

פיתגורס היה אדם אחד, שהנהיג דת \ כת שנהגה לחתום בשמו על המאמרים. הדת \ כת דגלה כולה בצמחונות.

MooN aka asdfgh

New member
הפיתגורסים באמת היו כת לפי מה שאני

יודע, ללא מנהיג. למעשה הם היו בכלל חבורה של מופרעים שהמציאו כמעט את כל המתמטיקה, אבל לא סיפרו על זה לאף אחד...

guruyaya

New member
כמה שזה לא קשור לפורום

בכל אופן, באנציקלופדיה של לייף למתמטיקה, ישנה פנייה אישית לאדם ספציפי בשם פיתגורס, שמתקבל על הדעת שהיה מנהיג (או לפחות אב רוחני) של הכת. מה שלא יהיה, לא כל המתמטיקה נשמרה בסוד. פיתגורס האמין כי העולם כולו בנוי ממספרים טיבעיים. הצרה היא, שכאשר בא ליישם זאת, הוא נתקל בפרדוקס מתמטי מסויים (אורך היתר במשולש ישר זווית שווה שוקיים, איננו מספר טיבעי, ולא ניתן לבטאו כיחס של מספר טבעי). ספציפית נושא זה, נשמר בסוד, עד ש(אל תתפוס אותי במילה לגבי השם, אני בכלל לא בטוח)פרותגורס החליט לחשוף את סוד המדינה הנורא.

MooN aka asdfgh

New member
לא נכון!

ממקור מוסמך (פרוספור למתמטיקה) הפיתגורסים היו כותבים על החול בשפת הים את כל מה שהם היו ממציאים ועולים עליו. הדברים שכן יצאו מתוך הכת הזו היו ע"י אדם שעזב את הכת בשלב מסויים (לא יודע למה...) וסיפר חלק מהדברים לשאר העולם. העניין שאתה דיברת עליו הוא לא אמונה... אלה שבאותה תקופה לא ידעו בכלל על מספרים לא טבעיים ולא על אפס! האפס הומצא מאוחר יותר בהודו...

פיתגורס, כתות וחיות אחרות...

אחחח, איך אני אוהב לרשום את ההודעות האלו. פיתגורס מסאמוס (samos) היה אחת מהדמויות המשפיעות והמסתוריות ביותר בתולדות המתמטיקה. לא שרדו עדויות ממקור ראשון אודות חייו ויצירתו, לכן קשה מאוד על ההיסטוריונים לברור את העובדות מהבדיה. ישנם כמה דברים שנראים וודאים: פיתגורס היה הראשון שפיתח את הלוגיקה של המספרים, המספרים לא היו עוד אמצעי לספירה וחישוב בלבד, אלא זכו לתשומת לב בזכות עצמם. פיתגורס בוודאי ידע על קיומם של מספרים אחרים מלבד מספרים טבעיים, כוונתך הייתה שפיתגורס לא האמין במספרים אי-רציונאלים (מספרים שאינם מספרים או שלמים, או שניתן להציג אותם כחלוקה של מספרים שלמים). אאוקלאידס נחשב כהראשון שהצליח להוכיח את קיומם של מספרים אי-רציונאליים (אם אתם מתעניינים בהוכחה אני יכול להראות לכם אותה) אבל ישנה טענה שהפיתגוראסים (מיד ארחיב בנושא מי היו) היו הראשונים, אך הרעיון היה כל כך נתעב בעיני פיתגורס שהוא החליט להשמיד את ההוכחה. פיתגורס חי במאה השישית לפנה"ס, רכש את מימונותיו המתמטיות בהסתובבות בעולם העתיק, כמה אגדות מספרות שפיתגורס הגיע עד הודו ובריטניה. אחרי עשרים שנות מסע היו ברשות פיתגורס כל החוקים המתמטים מרחבי העולם הידוע. הוא הפליג למולדתו (סמוס הוא אי בים האגאי) בתקווה להקים בית ספר שיוקדש ללימודי פילוסופיה ומחקר מתמטי. אלא שבהעדרו מיוון השתלט הרודן פוליקרטס (polycrates) על סמוס, והפך אותה מחברה ליברלית לחברה א-סובלנית ושמרנית. פוליקרטס הזמין אמנם את פיתגורס להצטרף לחצרו, אבל פיתגורס השכיל להבין שאין זה אלא תכסיס שתכליתו להשתיק אותו, ולכן סירב להצעה. פיתגורס התיישב במערה בצד מרוחק של האי. רצונו העז ללמד גרם לו לשחד נער צעיר, כדי שהלה ייאות להפוך לתלמידו הראשון. כמה היסטריונים טוענים שגם שמו של התלמיד היה פיתגורס. והוא עתיד לזכות בתהילה כראשון שנתן עצות תזונה לספורטאים כדי לשפר את יכולתם. ככל שחלפו הימים הבין פיתגורס שחוסר הרצון ללמוד שהתגלה בתלמידו בתחילה הפך לשתוקה לידע. הוא העמיד פנים שלא יכול לשלם לתלמידו ועליהם להפסיק את השיעורים. בנקודה זו הציע התלמיד לשלם לפתיגורס לשלם למורה, ובלבד שחינוכו לא ייפסק. התלמיד הפך לחסיד. אך זוהי הייתה הצלחתו היחידה של פיתגורס בסמוס. אמנם, הוא הצליח להקים בסמוס באופן זמני בית ספר, אך דעותיו בעניניי רפורמות חברתיות גרמו לו שייאלץ לגלות מן המקום, מלווה באימו ובתלמידו האחד. פיתגורס עזב לדרום איטליה, והתיישב בקרוטון. שם מצא למזלו את פטרונו - מילו (milo). מילו הינו האיש העשיר ביותר בקרוטון, וזכה במשחקים האולימפים שבדלפי 12 פעמים. מילו העריך את לימודי הפילוסופיה והמתמטיקה גם כן, ולכן פינה חלק ביתו והעניק לפיתגורס מספיק מקום כדי לייסד בית ספר. כשהוא בטוח בביתו החדש, פיתגורס הקים את אחוות-פיתגורס - חבורה של 600 תלמידים, אשר לבד מיכולתם להבין את משנתו, היו מסוגלים גם ליצור באופן עצמאי. כל מי שהצטרף לפיתגורסאים היה נדרש למסור לידי קרן משותפת את כל רכושו החומרי. פיתגורס טבע גם את המילה פילוסוף ונתן את ההגדרה לה. על אף שרבים היו מודעים לשאיפות הפיתוגראיות, איש מחוץ לחבורה לא ידע את הפרטים או את טווח הההצלחה. כל אחד מן החבורה היה מחויב בשבועה, שלעולם לא יגלה לאחרים את התגליות המתמטיות. אפילו אחרי מותו של פיתגורס הוטבע אחד מבני החבורה משום שהפר את שבועתו. הסודיות של החבורה היא זאת שגרמה לכל כך הרבה מיתוסים סביב הטקסים הסודיים המיוחסים לחבורה. אני יכול להמשיך להרחיב לגבי הידע המתמטי והפילוסופי שפיתחה החבורה אבל ניראה לי שגם ככה גלשנו יותר מדי. עד כאן השידור הישיר מהספרייה של אלון...

AmitKar

New member
היטלר לא בדיוק היה צמחוני

הוא הפר אותה מפעם לפעם.

dylan

New member
ושכותבים דבר כזה, חשוב לציין

הוא היה צימחוני בגלל בעיות עיכול ולא אידיאולוגיה..

למעלה