צימחונים מפורסמים...

haleth

New member
ועוד יותר חשוב לציין שהוא לא היה

היטלר לא היה צמחוני. זו עוד אחת מאגדות התעמולה של גבלס, שמשום מה נקלטה היטב, למרות עדויות סותרות. זו גם הטענה הנפוצה ביותר נגד צימחונים, כאשר אוזלים שאר הנימוקים - כאילו שמישהו מצפה שלא אהיה גרפיקאית רק משום שגם היטלר שלח ידו בכך!

Weird Eyal

New member
היטלר לא היה צימחוני בכלל

הוא הציג את עצמו כצימחוני אבל בסתר היה אוכל שניצל וינאי הוא חשב שאם הוא יציג את עצמו כצימחוני אז הוא יראה יותר הומאני...

לא קשור להומאניות

קשור לבריאות. היטלר רצה לשמש דוגמה לבריאות טובה, וצמחונות (וגם חוסר עישון, הוא גם לא עישן) זה חלק מבריאות טובה. הוא גם רצה לכפות זאת על כל גרמניה הנאצית.

tali_le

New member
לא מדויק....

הצמחונות של היטלר היא אכן מטעמי בריאות אבל הוא כן היה הומניסט!! הוא פשוט לא ראה ביהודים, צוענים, נכים, הומואים, חולים ומשוגעים - בני אדם היטלר טרח להפעיל מכונת תעמולה שתציג את כל אלה כלא בני אדם כדי להצדיק את הרצח שלהם טלי

skin blues

New member
לפי מה שידוע לי

הוא גם היה נגד ניסויים בבע"ח. אני אנסה למצוא מקור אמין, אני לא בטוחה בקשר לזה

vegan

New member
ולכן שלח פעילי זב"ח למחנות ריכוז?

הנאצים פעלו כנגד פעילי זכויות בעלי חיים ושלחו אותם למחנות ריכוז. ניסויים בבעלי חיים בוצעו על ידי הנאצים ואף היו שלב מקדים לניסויים שנערכו בכפיחיה בבני אדם. גם אצל הנאצים, לא היו דיעות אחידות והויויסקטורים יודעים להצביע על אחד מראשי המשטר הנאצי שהשמיע דיעות כנגד ניסויים בבעלי חיים. דעתו לא התקבלה, זו לא הייתה דעת הרוב וניסויים בבעלי חיים מעולם לא נאסרו על ידי המשטר הנאצי. למעשה, החוק הנאצי בנושא, דומה מאד לחוק הנהוג כיום בישראל.

tsf

New member
טוב נו

הוא העדיף ניסויים ביהודונים, יותר זול וזמין

zooti

New member
להגיד שהיטלר היה צמחוני

זה כמו להגיד ש"דוס" ש רצח/אנס/גנב/whatever הוא דתי. הוא לא "משלנו", כי הוא לא האמין ולא קיים את אחת מהדרישות הבסיסיות של הצמחונות - של אי פגיעה ביצורים חיים.

היטלר וצמחונות...

היטלר אכן היה צמחוני, לא מטעמי אידאולוגיה, וגם קשה להגיד שמטעמי בריאות: ב-16 מבספטמבר, 1905, קיבל היטלר את תעודתו עם ציונים של "מספיק" בגרמנית, כימיה, פיזיקה, גיאומטריה ושירטוט עיאמוטרי. בגיאוגרפיה והיסטוריה "כמעט טוב" ובציור חופשי "מצויין". הוא היה כה נרגש מהסיכוי שיעזיבו אותו מבית הספר שהחליט להשתכר. כמו שסיפר שנים לאחר מכן בערב 8-9 לינואר, 1942, במטה העליון ("שיחותיו הסודיות של היטלר" [אנגלית] עמ´ 160) לעת שחר אספה אותו מחלקת חלב כשהוא שוכב בדרך כפרית מחוץ לשטאייר. באותו בוקר נשבע שלעולם לא ישתכר שנית. הוא התנזר לחלוטין מאלכוהול ולאחר מכן שהתגורר כמקבץ נדבות בוינה ומינכן היה צמחוני מכיוון שלא יכול היה להשיג בשר, לאחר מכן מתוך הרגל בעיקר וסיבות בריאותיות באיזשהו מקום. עד כאן שידור ישיר מהספרייה של אלון...

aradori

New member
עדיין... כל הקטע הזה לא נראה לי...

כל הרשימה הזו של צמחונים מפורסמים לא נראית מעודדת במיוחד: אם אתה לא תצא היטלר או ערפאת, יש עדיין סיכוי די סביר שתאבד יד או תתעורר ותגלה שאתה זחל. אם כי נראה משעשע לטפס על קירות. בתאבון.

guruyaya

New member
על פי שמועה ברחובות עראפת

אבל אוכל דגים. וחוץ מזה יש לו זקן מוזר מאד, שזה גם לא ממש צמחוני.

TimBuck2

New member
קפקא היה צמחוני?

איזה נחמד... אני יודעת שגם זה ששיחק את ספיידרמן צמחוני... שכחתי איך קוראים לו.

אה, שכחתי את אתגר קרת

שהוא צמחוני מגיל 5 וחלק מסיפוריו עוסקים בניסויים בבע"ח. גם כתב הבריאות של ערוץ 1, ששכחתי את שמו, צמחוני (אבל מטעמי בריאות, כך שהוא אוכל דגים).

AmitKar

New member
עכשיו כשאני בבית...

אני ייתן לך קישור לדף שיש בו גם ציטטות יפות וגם שמות של צמחונים מפורסמים

למעלה