צירוף מילים שלא אושר ע"י האקדמיה ללשון העברית

מיכי 10

Member
אהה, אחלה. אבל איך אני יכולה לדעת?

הרי אני לא בוחנת כליות ולב.

האם נאלצת להחליף את הניק בגלל הבעיות באתר "תפוז"?

trilliane

Well-known member
מנהל
כל זה ידוע, אבל אין כאן שוני מעובדים אחרים

הזכות להתאגדות כמו גם זכויות עובדים אחרות שמורות לעובדים ללא תלות בזהות המעסיק (לא משנה אם הוא קבלן או לא). עבדתי בחברה סלולרית ולא היה ועד עובדים במשך שנים (בזמן שעבדתי שם), והנה, בשנתיים האחרונות קמו ועדי עובדים גם בחברות הסלולריות, על אפן ועל חמתן...

זאת ועוד, עובדים (אפילו עובדים זרים) שזכויותיהם בחוק נפגעות יכולים להתלונן (אפשר גם אנונימית) למשרד הכלכלה, יש מחלקה שאחראית על האכיפה ומוציאה דוחות וקנסות שכואבים מאוד למעסיקים בכיס.

העובדה שעובד חושש להתלונן על המעסיק בעודו מועסק ידועה, אבל הוא יכול לאסוף ראיות וסימוכין לעברות ולתבוע גם לאחר שסיים את העסקתו (אם לא עברה תקופת ההתיישנות).

כל הדברים האלה נכונים לכל העובדים, ללא תלות במעסיק.

מיכי 10

Member
כן כן, רק לא לכל אחד יש כוח לעשות כל מה

שצריך לעשות, ויוצא שעובדים רבים מקופחים. בעיה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אם אין אני לי מי לי?

אם אני לא מתלוננת (אפילו אנונימית!) על התנאים שאני לא מרוצה מהם, על מה שאמור להיות כ"כ חשוב ומהותי בראש ובראשונה עבורי, אני לא יכולה לבוא בטענות על כך שלא יודעים ולא אוכפים ולא עושים את העבודה במקומי. גם משרד הכלכלה שאחראי צריך מידע מהעובדים כדי לגלות את עוולות המעסיק, הוא לא יכול לגלות מידע בעצמו בלי שיתוף פעולה שלהם...

צודקת. למה שלא יהיה יותר רע?

דברים משתנים. למה חייב להיות טוב לעולם ועד?
למורים אין אפשרות בחירה. אלה שמסכימים לתנאים הגרועים, עושים זאת בלית ברירה.

אני לא מבין: מה את בעצם מנסה להוכיח?

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא יודעת אם הכול בהכרח יותר רע

לא עברתי על חוזה ההעסקה ואני גם לא מתכוונת לעשות זאת, שוב, זה ממש לא דיון לפורום הזה. אבל אם עובד X מקבל זכויות Y ועובד Z מקבל זכויות אחרות, אין פירוש הדבר שהוא מועסק "ללא זכויות". זה הכול.

מיכי 10

Member
נכון. אלה שמסכימים לתנאים גרועים, עושים

זאת בלית ברירה: עדיף עבודה בתנאים גרועים, מאשר להישאר ללא עבודה.
ובינתיים, אולי הם מחפשים גם עבודה מתגמלת יותר. לפעמים מורים ובעלי מקצועות אחרקים, לא יכולים לקבל מישרות במקצועות שלהם, כי באותם מקצועות נותנים עדיפות לבעלי ניסיון. רק מנין יהיה להם הניסיון, אם אף אחד לא מוכן לתת להם הזדמנות?

לעולם לא אשכח את המעביד הצעיר והמקסים, שקיבל אותי לעבודה לפני שנים רבות ללא ניסיון. באותו מקצוע, דרשו ניסיון בכל מקום עבודה אחר. הוא לא רק נתן לי עבודה, אלא גם יחס נהדר, ואני עבדתי מכל הלב, והיה כיף.
(הפסקתי כעבור שנתיים, רק כי התחלתי את הלימודים באוני' העברית, והיה עלי לעבור לגור בירושלים לשם כך).

trilliane

Well-known member
מנהל
זה תמיד נכון, בלי שום קשר לדיון הזה

אכן, עובדים חדשים בתחום וחסרי ניסיון לרוב משתכרים פחות ומקבלים תנאים טובים פחות מעובדים מנוסים. אחרי שצוברים ניסיון ומוניטין מתקדמים. זו דרכו של עולם.

trilliane

Well-known member
מנהל
יש עוד מידע שלא מופיע שם, לא אכנס לזה, אבל יש

אומר בקצרה שחלק מהתכניות האלה לא מקבילות להוראה בביה"ס ובאופן עקרוני אין לי בעיה עם העובדה שמי שעושה עבודה שונה יקבל תנאים שונים. קרן השתלמות לא מקבלים בהרבה מאוד עבודות. זו הטבה שלא כל עובד במשק מקבל. גם אני לא...

פיטורים והעסקה מחדש תוך חודשיים אינם חוקיים, נקודה. גם לא עיכובים בהפרשות לפי חוק וכו'. זה משהו שצריך לאכוף ביד קשה ויש כאמור גורמים שתפקידם לטפל בכך. אבל חשוב להבהיר שעברות על דיני עבודה ממש אינם ייחודיים למורים, לעובדי קבלן או בכלל; למרבה הצער זו תופעה נפוצה כמעט בכל מקום עבודה (לעתים על דברים מהותיים, לעתים על דברים קטנים).

מיכי 10

Member
לא ייאמן. זה נורא.

ואם כבר גלשנו מנושא הפורום, חשבתי היום שוב על כך שכבר המון שנים אין, למעשה, אכיפה של חוקי התנועה.
גם זה לא ייאמן, שאנחנו נאלצים לנהוג במשך שנים בתוך "ג'ונגל", בו "איש הישר בעיניו יעשה" ותאמינו או לא, אבל אנחנו ממש תלויים בניסים.
אבל אני באמת לא רוצה לגלוש. סתם חזרתי מעוצבנת מנהיגה, ועוד בשעה לא עמוסה במיוחד.
לאן זה שייך בכלל? זה לא קשור לפורום תח"צ. יש פורום אחר, שעוסק בתחבורה או בנהיגה וכיו"ב? האמת, צריך לבדוק. נראה שב"תפוז" יש פורומים בכל נושא שבעולם. :)

trilliane

Well-known member
מנהל
לגבי חוקי עבודה, ייאמן... יש כ"כ הרבה מהם

וכ"כ הרבה פרטים קטנים, שאפילו למעסיקים שבאמת משתדלים לשמור על החוק לא קשה לפספס משהו. אבל כל עוד זה נעשה בתום לב, ניחא; הבעיה שרובם ככולם לא משתדלים יותר מדי, שלא לדבר על אלה שעוברים על זכויות בסיסיות (כאלה שהן בחזקת ידע כללי ובאמת קשה לטעון שנעשו מבלי דעת) בלי למצמץ... (עד שהם חוטפים התרעות וקנסות, כלומר; בשלב הזה הם ממצמצים לא מעט
).

באשר לדיני תעבורה, יש פורום:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=1713
וגם לדיני עבודה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=1088
ויש גם פורום חוק ומשפט:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?forumId=145

מיכי 10

Member
אני מכירה את הבעיה מהניסיון, לצערי.

אבל בלי קשר לכן או לא נושא הפורום, לא רוצה להיכנס לזה, כדי לא להצטער שוב. זה נושא שמוריד לי את האנרגיות.

על פורום חוק ומשפט ידעתי. תודה על הקישורים לשני האחרים. בעיקר לדיני תעבורה. נראה לי שהוא יכול להיות גם מעניין ומִן הסתם גם מועיל.

מיכי 10

Member
תודה על הכתבות.

יש לי מישהי שאני רוצה להעביר לה אותן, כדי שהיא תתעודד קצת: אולי היא תראה שהמצב שלה עדיין קצת יותר טוב, למרות שחוסר שנות ותק עומד עדיין בדרכה אל עבודה במקצועהּ, ואילץ אותה לעשות סוג של הסבה מקצועית בלית ברירה.

למעלה