צירים.

ס ו ל ה

New member
אלופה את... בחיי סיפור לידה מדהים

אבל למה את כבר מתרוצצת? נוחי, תתפנקי, שלא תתמוטטתי חלילה. מזל טוב ואימהות חדשה מתמזגת וקלה.

וואו איזו לידה

מזל שלא היית בבי"ח. בליבי גמלה החלטה כבר מזמן שגם מצג עכוז אני יולדת רגיל, גם אם בבי"ח המון

debby12

New member
מנהל
אפשר בבי"ח ללדת וגינלית במצג עכוז?

ברור לי שהפרוטוקול הוא קיסרי. ואני יודעת מנסיוני האישי המלבב שבשביל קיסרי צריך לחתוך על טופס הסכמה ואפשר לסרב לחתום עליו. אבל עדיין זה נשמע לי שישלחו אותך החוצה משם בסגנון - "לא רוצה קיסרי? אין בעיה, לא רוצים אותך על אחריותנו תלכי למקום אחר" -- לא? במקרה שלי הסיבה היחידה לדעתי שהם לא נקטו בטקטיקה הזו היתה כי הייתי באופן רשמי בסכנת חיים (רעלת חמורה, מגנזיום ביד ש"אסור לנתק") אז החשש שלהם מתביעה היה גדול יותר במידה וישלחו אותי במצב הזה. בנוסף - אצלי מדובר היה במצג ראש. אבל אם "סתם" באת ללדת בלי איזה מצב שבאופן רשמי נחשב מסכן אותך ברגע זה - לא יכולים לסרב לך? האמת שזה חלק משאלה יותר רחבה שאני תוהה עליה - של האם כתוצאה מסירוב לפרוצדורה X Y Z בית החולים יכול לסרב להמשיך את הטיפול בך באופן מלא (כלומר - להראות לך את הדלת...)

swann

New member
השאלה היא מה היו עושים במקרה כמו

של אילת? כשלא יודעים שהמצג עכוז והנה רואים תחת... מחזירים פנימה ומבהילים לקיסרי? לדעתי לא, וגם בבית חולים היא היתה יולדת עכוז.

debby12

New member
מנהל
מסכימה איתך

נדמה לי שיש שלב שבו מאוחר מדי לקיסרי - כי התינוק כבר בתעלת הלידה ואי אפשר לחתוך את הרחם ולמשוך אותו חזרה פנימה לרחם ואז החוצה דרך דופן הבטן. אני מדייקת? אני זוכרת גם מהלידה שלי שלב שבו מיילדת נחמדה אחת אמרה לי - את יכולה להירגע. התינוקת כבר בתעלת הלידה ועכשיו הרופאים כבר לא ייכנסו לצעוק כל דקה - כי מאוחר מדי לקיסרי. בחיי שנרגעתי. אבל אם הבנתי נכון את ההודעה של איילת נתנאל היא מציינת מצב שבו היא יודעת מראש שזה עכוז ולכן בוחרת בבי"ח אבל בלידה וגינלית - או שלא הבנתי נכון?

It depends on the doctor

Some will agree to deliver a breach baby, especially if the mom has a proven pelvis (=had babies before without complication) and if the baby is not excessively large. Since I already know there is a chance this baby will be breach as well, I will opt for a "leidat akuz" if we will not be able to turn it (like we did the other two). And in my case - the midwives and their affiliated doctor said it should be ok, but only in the hospital (and I agree with that).​

1אילת2

New member
לא רק ברופא עצמו, גם במדיניות בית

החולים. באופן עקרוני, יש משקל להערכת המשקל של העובר. באופן מעשי, אני לא בטוחה שזה מענין מישהו בבית החולים. אצלי אולי לא היה קיסרי (נגיד שהיא התהפכה ברגע האחרון או משהו כזה) אבל ללא ספק, ברגע שהיו מזהים עכוז היו משכיבים אותי על הגב, חותכים אותי ומושכים את התינוקת החוצה. זה לידה זה?

ועל שאלתך האחרונה נענה ב-

לאאאאאאאא גדול
מה איתך, איך את משתקמת? מה עם רצפת האגן?

Manty

New member
If you choose to birth a breech

at the hospital (or even with a midwife), the most important thing is to birth with someone experienced with breech. As Carmit mentioned, the rule is 'hands off the breech'. Many complication can arise by someone trying to deliver a breech unnaturally. I, btw, have a beautiful dvd of a woman giving birth alone to her breech twin (the second), and you just see the foot coming out first, next the thigh, than the rest of the body.. All she does is wait with her hands to catch her babe (who was born, btw, over 3 kg..).​

כרמית מ.

New member
לא בטוח

כבר קראתי על לידה שברגע האחרון הסתבר שזה עכוז והבהילו לניתוח חירום. מצד שני, בע"פ שמעתי (אוזן שניה או שלישית) שכנראה שהיו עוד סיבות לניתוח חירום, ולא רק העכוז הפתאומי. קשה. גם ללדת עכוז עם רופא שלא יודע שאסור להתערב/לגעת בלידת עכוז (כדי לא להפעיל רפלקס הגורם לתינוק להרים את ידיו כלפי מעלה, מה שהופך את יציאת הראש לבלתי אפשרית) - נראה לי די מסוכן. כשחשבתי על הלידה, היה לי ברור שגם אם עכוז, אני הולכת על לידה רגילה (לנל"ק...). מצד שני, אני שמחה מאד שלא נאלצתי לאמת את ההמחשבה הזאת. גם בגלל הריבים (באמת לא מומלץ ללדת בבית עכוז ידוע מראש, והמיילדות גם לא יסכימו לזה), גם בגלל שבאמת בעכוז יש יותר סיכונים מאשר במצג ראש. (הקיסרי היה בגלל שילוב של מצג עכוז לתאומה הראשונה, ומצג אלכסון, מעורבב בה, לתאום השני. זה כנראה באמת מצג שלא היה יכול להיוולד. מצד שני, אולי אם היינו מחכים לצירים, זה היה משתנה (לפחות התאום השני. העכוז כנראה כבר לא היה משתנה, ובתאומים גם אין אופציית היפוך, ורוב הטריקים פסולים עקב סיכון יתר)).

דעתי מאוד תלוי על מי את נופלת

שמעתי וראיתי בתוכנית רפואית בערוץ 8, שיש אופציה לניתוח קיסרי גם כאשר התינוק נמצא בתעלת הלידה, המיילדת מחזיקה בתינוק ודוחפת כלפי מעלה במקביל לניתוח
הזדעזתי קשות... אני לא בטוחה שבמצב של אילת, שהיה ממש לקראת יציאת התחת היו מובילים לניתוח, אבל מספיק שאת נופלת על רופא לחוץ וקצת פחדן מידי, שלא ממש אכפת לו לחתוך לך את הצורה, ונראה לי שזה מתכון בטוח להובלה בהולה לניתוח למרות הכל.

כן, אם את מוצאת רופא שמסכים

אני חושבת שברוב בתי החולים יש עוד רופאים ותיקים שקיבלו לידות עכוז.

שָׂרָה

New member
מזל טוב ../images/Emo140.gif

מה דעתכן שכולנו נעשה הפגנה לדרוש שהרופאים והמיילדות ילמדו לקבל לידות עכוז?

למעלה