צמצומים ברווחה- כיתבו מכתבים בהקדם!

beezi

New member
תלמה, שלחתי מכתבים לכל הגורמים../images/Emo70.gif|!

אני מקווה שכל משתתפי הפורום יענו לבקשה הזו, כי אנו צריכים לעמוד על הזכויות שלנו.
אולי דורון יודע מה אלו"ט עושה בענין

לא ברור לי מה אלו"ט מתכוונת לעשות

שלום לך דורון, אני מצטטת אותך: "חבל לי שלא בדקת קודם שיצאת בהשמצה - אינני בקיא בכל הפרטים אבל אני יודע שמטה אלו"ט בראשות מרגלית תירוש בהחלט פועלים בצמוד לראשי משרד הרווחה על-מנת לקדם את נושא האוטיסטים. יתרה מזאת, במישורים מסוימים ישנה אפילו התקדמות." אז קודם כל, תדע שבדקתי הרבה לפני שכתבתי על הנושא. קיבלתי מידע על הקיצוץ הקיצוני הצפוי כבר לפני כמה שבועות. המידע הגיע ישירות ממחלקת הרווחה בעירנו, והיות והם מקבלים את המידע מלמעלה הזדרזתי והתקשרתי לאלו"ט. ביררתי מי מטפל בנושא ודיברתי עם הדס העובדת הסוציאלית. היא מסרה לי כי ידוע על הקיצוץ הצפוי ולכן תיפגש מרגלית תירוש בעוד שבוע עם גורמים במשרד הרווחה ואולי אפילו עם כבוד השר. שאלתי האם כדאי לחכות או שכדאי כבר לעורר את הנושא. התבקשתי לחכות בסבלנות. בינתיים ביררתי עם מחלקת הרווחה והסתבר לי לדאבוני כי הקיצוץ יהיה אפילו דרמטי בהרבה. עדיין ישבתי וחיכיתי לטלפון של הדס, שאכן חזרה אלי ומסרה לי כי בפגישה שהיתה לא נחלו הצלחה ולכן כדאי לעורר את הנושא בפורום. כך שכפי שאתה רואה, למרות שאני לא יושבת בדיוני השקיפות (שאיננה לחלוטין, כי אין לי שום מושג מה אלו"ט עושה למעננו באופן כללי, מה קורה עם התקציבים השנה ומה אתם מתכוונים לעשות בנושא הרווחה...) אני פועלת בדרכי. ועדיין הבעייה היא להשיג את שיתוף הפעולה של המשפחות. כרגע יש לי תגובה רק מביזי וקטרין וזה מעט מאד. מחלקות הרווחה העירוניות הרי לא תנדבנה מידע לגבי המשפחות שקיבלו את העזרה והיות ואלו"ט לא דאגה לרישום או בירור בנושא ( אני יודעת, בדקתי מזמן) אז נותר לנו לקטר בלבד וזה חסר אחריות. מקיטורים לא נוצרים שינויים. ואני רואה את עצמי פעילה בתחום דרך הפורום, כך שכרגע אין לי זמן ויכולת להצטרף לוועדות שלכם, אך אני מוכנה לעשות את כל היתר. ולכן אני חוזרת שוב על הבקשה שלי. התארגנו, הפעילו, חישבו על דרכי פעולה ליישום ולא רק להמלצות- וקדימה. אנחנו נצטרף- ואם זה לא יקרה- כל מה שנעשה עד היום מול מחלקת הרווחה יתמסמס ויעלם! לעבודה!!

תירתיר

New member
דורון מזויף? ../images/Emo3.gif

ללא קשר לדברים שלעיל, אין לי ספק ש-doroniz האמיתי הוא אדם שתורם הרבה מאוד והוא חף מאינטרסים מיותרים. הוא "משומן היטב" ע"י אלו"ט כי הוא חבר אלו"ט פעיל שרוצה לתרום ולקדם עניינים החשובים לנו, ואכן בכל פעם שמתקיפים את אלו"ט הוא יוצא להגנתה. חשוב להגיד ביקורת שמטרתה לבנות, אבל אין צורך להתקיף אישית את המתווכחים.

נונינה1

New member
לאחר שנכחתי במפגש של חברי אלו"ט

שדן בעתידה של אלו"ט עלו בי מספר הרהורים....... השם של אלו"ט הוא "אגודה לאומיתלילדים אוטיסטים, ואכן הפעילות שלה בתחום החקיקה היא למען כל האוטיסיטים בארץ אבל הם באופן ברור ומוצהר אגודה של הורים שדואגת לילדים שלהם - ז"א מי שלא חבר אלו"ט הוא שני בתור לחבר אלו"ט בכל מה שנוגע למוסדות אלו"ט, לזכאות לדברים שאלוט מממנת ונותנת - מפורשות נאמר ע"י מרגלית תירוש. מה שגורם לי לחשוב שהפעילות החקיקתית היא לטובת כולם רק כי אי אפשר אחרת.......... בעוד שבפתרונות דיור למבוגרים אולי אני יכולה להבין את הגישה, בגנים לגיל הרך אני חושבת שיש כאן בעיה גדולה. ולו רק בגלל שבגיל הזה ההורים אינם מגובשים ועדיין לא עיקלו את המצב, ואי אפשר עדיין לבו בגישה של - אתה רוצה לקבל אז גם תתרום, רק ככה נוכל כולנו לעזור לילדים שלנו. זה בא לידי ביטוי בסכום שאלו"ט מחלטת מתוך תרומות - סכום שאמור להגיע לטיפול באוטיסטים אבל כשמרימים תרומות לגן ספציפי כי הילד שלך בגן, המצב הוא בעיתי. זה אולי ואני מדגישה אולי כי זו השערה,גם בא לידי ביטוי בכך שההורים שהצליחו דרך אלו"ט למסד את נושא ה ABA, הם היום קבוצת כח ואינם מוכנים שבגנים של אלו"ט יוקצו משאבים לשיטות טיפול אחרות שאינן מוערכות על ידם, ומבחינתם זו זריקת כסף. אגב - כשהערתי לגברת תירוש שאולי השם של העמותה מטעה, היא ענתה לי שגם לקופת חולים לאומית יש את השם לאומית בשם. אך שכחה שלעומת קופת חולים לאומית אלוט מנסה לגייס כספים מהציבור בטענה שהיא לאומית בפעילותה וקופח לאומית לא !!!

doroniz

New member
הזדהות

בשאלות אישיות ניתן לפנות אליי במסר אישי ולהזדהות. מה זה משנה אם אני במחקר? אם כן אז...ואם לא אז.... לא כל המשפחות במחקר - האמן לי. בעיקר מפני שלא כולן ב-ABA, הגנים הם ברוח ABA. דורון.

anidnd

New member
לדורון ו doroniz

הרשו לי הערה קטנה: אינני יודעת אם אחרים מסכימים איתי, אבל להרגשתי הפורום הנ"ל מיועד להורים לילדים בספקטרום האוטיסטי לצורך התייעצות, החלפת דיעות, שיתוף בניסיון, החלפת מידע וקבלת מידע מאנשי מקצוע. אשמח מאוד לשמוע את דיעותיכם ולקבל מנסיונכם כהורים לילדים בספקטרום, אבל אם ארצה לדעת מה אלו"ט עושה או מה עמדתה בנושאים שונים, אפנה לאתר של אלו"ט. ההתנצחות ביניכם ובין ההורים נובעת מעצם העובדה שאתם משתתפים בפורום כנציגי אלו"ט ולא כהורים בפורום, וחבל.

doroniz

New member
חברות באלו"ט

קטרין שלום, אינני דובר של אלו"ט ובודאי לא רשמי. לא בקשתי מאף אחד להיות חבר באלו"ט, הבעתי את דעתי בנוגע לאיחוד הכוחות מול שלטונות המדינה לצורך קידום אינטרסים משותפים לכולנו. מאיפה המשפט הזה "חייבת להיות חברה באלו"ט"? זוהי אגודה וולנטרית ואין חובה להיות חברים בה. אני בחרתי להיות חבר באגודה ויותר מזה - לתרום מזמני וממרצי לפעמים על חשבון שעות עבודה ושעות משפחה כדי לקדם דברים. זאת הסיבה שאני לוקח את הדברים באופן אישי. דורון.

doroniz

New member
סקרנות הרגה את החתול

מכיר את המשפט של נושא הודעתי? אינני חלק מהמחקר הזה וההאשמות שלך ברמה האישית הן חסרות בסיס ומעליבות. לכן אני מוסיף שההשערות שלך בדבר אמיתות המחקר והשחיתות כביכול הן חסרות בסיס. דורון (וגם אני סקרן).

doroniz

New member
מהיכן המידע המדויק הזה?

ראשית, אין באלו"ט מושג הנקרא "דירקטוריון". הדבר הקרוב ביותר לדירקטוריון באלו"ט הוא ועד אלו"ט שאני חבר בו למעלה משלוש שנים. שנית, לא זכורה לי החלטה האוסרת על גיוס כספים למסגרת מסוימת. שלישית, כסםי התרומות לאלו"ט אכן נמצאות במאגר כללי לטובת כל המסגרות לאוטיסטים. ולסיכום, את מסתתרת מאחורי שם אנונימי ומפרסמת מידע לא בדוק ולא אחראי.

שמואל מ

New member
שלום ל - ר____ה "הכועסת"

נכון אני מהמקימים ותרמתי בעשייה הרבה שעות מזמני למען קהילת הילדים האוטיסטים ואני גאה על כך.
אבל מי את שמטיפה לי על כבוד ? הייה מכובד יותר (עבורך) אם היית מציגה את שמך האמיתי לקוראים זה ממש לא מכובד לטעון טענות חמורות כמו אלו שאת מעלה ולהסתתר בעילום שם !! האם הכועסת מפחדת מתביעת דיבה ? מפחדת מאלוט ? אולי נרדפת עי מישהו ? נ.ב
המניפולציות והכעס שלך לא מובילים את האנטרסים של הילד שלך ושל כל הילדים האוטיסטים לאף מקום אבל זה לא ממש מעניין אותך נכון ? לילה טוב שמוליק מ
תארו לעצמכם (פורום הקוראים) איפה היינו היום במאבקים מול משרד החינוך והרווחה אם כל הכועסים והכועסות של הפורום היו מבינים שהם פוגעים בעצם בנו ההורים ובסיכוי האמיתי של הילדים שלהם להשיג יותר והיו משקיעים את האנרגיות בכוונים חיוביים מותר ורצוי להעביר ביקורת על הורים ועל אלוט (אם עושים ומקימים אז לפעמים גם טועים) אבל למה מתחבאים בעילום שם וממה מפחדים ??

שמואל מ

New member
הכועסת היא אוליי עיתונאית ??

שלום לך הכועסת
אני מבין שאת גם הרשות המחוקקת,
גם המבצעת,
גם השופטת ומוציאה לפועל
גם אומרת לי מה לעשות גם קובעת עליי עובדות
אני ממש בך מאוהב ........ תני חיוך ותפסיקי לכעוס יום חדש מתחיל ......... הפרטים שלי בכרטיס האישי נמשיך את הדיון ביננו בדואל OK ? כשנגיע להסכמה נחזור לפורום

ננה f

New member
האם יש שידור חוזר לשידורי ערוץ 3 ?

עמליה יש לך מושג האם יש שידור חוזר לשידור שהיה אתמול בערוץ 3? תודה ננה f

beezi

New member
רננה, הרשמי בבקשה בפורום כדי

שאוכל לענות לך. תודה

שערורית הצמצומים בשירותי רווחה../images/Emo10.gif:-

שלום לאנשי הפורום היקרים, מצער מאד לספר שהפרוייקט החשוב שנוצר ע"י משרד הרווחה= המדור לילד האוטיסט- בוטל וטורפד בצורה בלתי אפשרית- נמחקו והועלמו כל התקציבים שהיו למדור, כדי לאפשר למשפחות לקבל סומך\ת דרך רשויות הרווחה. התקציב קוצץ באכזריות ובמקום לקבל כ-30 שעות חודשיות למשפחה השנה יקבלו אולי שעה- שעתיים בחודש... זוהי שערורייה שאין כמותה ואף אחד לא פוצה פה ומצפצף... אלו"ט פנתה לגורמים המתאימים ולא נענתה כלל. אין תקציבים זוהי הסיסמא השנה... לאחר שיחות טלפוניות שבהן הוברר לי שאכן הפרוייקט היוקרתי הלך לזבל.. ואין כסף בשבילנו- התבקשתי בעדינות לעורר את הנושא בפורום. חייבים חייבים לכתוב מכתבי תלונה אל הגורמים המחזיקים בתקציבים ומפנים אותם לכיוונים אחרים, רחוק מאיתנו.. כראות עיניהם.. חשוב שידעו שגם ההשתתפות הזו היא חיונית מאין כמוה ואין לבטל אותה בקלות שכזו!! אם לא נגיב ולא נילחם- לא נקבל כלום!!
פקסים מפורטים אל מר זבולון אורלב- שר הרווחה. פקס מס' 02-5666385
פקסים לגב' לילי אבירי- מנהלת היחידה לטיפול באדם עם אוטיזם במשרד הרווחה 02-6246817
לשלוח העתק לידיעת אלו"ט, שלא השכילו לצערי לגייס את ההורים למלחמה הזו.. הפקס של אלו"ט הוא 03- 7516999 . אני מבקשת מכם להתייחס להודעה זו - אפשר לשרשר תגובות לכאן, אך חשוב יותר לפוצץ את הפקסים שלהם במכתבים ולהתחיל להוציא את כל מה שיש לכם החוצה.

התגובה באלו"ט- תצטרפי אלינו ונפעל..

והנה ציטוט: "גם אני זועם על החלטת קיצוץ התקציב הנ"ל וגם אני רוצה לפעול בעניין. לדעתי יש מקום ליזום התאגדות של הורים ולפעול כקבוצת לחץ באופנים שונים. אני לא מאמין בלפוצץ תיבות דואר או פקסים. מנסיוני עולה שאין פשוט יותר לפקידים מאשר לקחת את ערימת הניירות ולהשליכם לפח. כן יש מקום לדרוש פגישות עם האחראים. לקיים מחאות מול משרדם ולפנות למדיה." "עליך לזכור כי אלו"ט אינה גוף ממשלתי אלא עמותת הורים המגבה, מסנגרת, עוזרת ואף יוזמת פעילות למען האוטיסטים. את מרצך וזעמך כדאי לך לרתום ולהיות פעילה בתוך האירגון ,אחרת הזעם שלנו, מוצדק ככל שיהיה - יתמסמס וילך לאיבוד. אני פעיל באגודה ולמרות שלא תמיד העניינים מתקדמים בקצב הרצוי, הפעילות נעשית ומה שחשוב הוא שיותר הורים יבינו כי אלו"ט היא למענם ולטובתם ולא עוד מוסד ממשלתי. אשמח אם תחליטי להרתם." ואני שואלת- למה מלכתחילה אלו"ט לא דואגת ליידע את ההורים על קיצוץ מרגיז שכזה ולא מארגנת את הנושא. אולי ערימות פקסים אינן פיתרון והן אכן ניתנות לתיוק בקלות, אך אני מצפה מאנשי אלו"ט להיות קצת יותר פושרים בנושא ולא לחכות יותר מדי. חוסר תגובה הוא רע בהרבה, כי אז אף אחד לא חושב שהקיצוץ הזה פגע במישהו. אז קדימה להתארגן.

אני כבר הולכת לכתוב מכתב זועם!

מצטערת שלא הגבתי קודם לכן, עוברת תקופה לא פשוטה, וקצת קשה לי להתפזר לעוד מקומות. גם אני ידעתי מזה לפני כשבועיים, אבל לא עשיתי דבר בעניין, ואפילו שדיברתי איתך תלמה, לא הזכרתי את העניין החשוב הזה. מכה על חטא, ועכשיו הולכת לכתוב מכתב זועם לכל מי שצריך. רק ששמעתי שגם אלו"ט לא טמנה ידה בצלחת במקרה זה, ואפילו היה לה אינטרס בעניין. וכל השאר במסרים אישיים.

doroniz

New member
בהצלחה

תלמה, בהצלחה לך בדרכך שלך. אינני מתכוון להתווכח על המידע שיש לך. מה שחשוב הוא שיש צורך להיאבק ביחד מול גורמים ממשלתיים שונים (במקרה זה מדובר במשרד הרווחה), והדרך שלך לא תיצור את הביחד הזה. אני רק יכול לספר לכולכם שיש גם קיצוץ בשכר צוותי החנ"מ בחופשות. במקום שכל הורה או ועד הורים יכתוב מכתב למשרד החינוך, התארגן ועד פעולה של מספר ועדי הורים כדי לטפל בבעיה. ועד הפעולה רתם את אלו"ט לנושא והרי לכם לחץ שהופעל על משרד החינוך - אינני יודע אילו הצלחות נשיג אבל אני חושב שזאת הדרך להיאבק בהחלטות הפוגעות בילדינו. שבת שלום, דורון.

מעלה את הנושא לתשומת ליבכם

הנושא שמתגלגל פה מראשית הסיפור הכאוב של הקיצוץ בתקציבי המחלקה לאוטיסטים ברווחה, דרך העשייה החלקית של אלו"ט בנושא- שלא השכילה לגייס את ההורים למאבק משותף למען עתיד הילדים, וסיפור הסטת התקציבים לכיוונים שונים בתכלית מייעודם המקורי, כדי לאפשר כביכול מחקר ובפועל, אין עדיין שום מחקר. לא ברור לי מי בוחש בקלחת הזו ואילו אינטרסים הוא משרת, אך ברור לי שהגיע הזמן לקבל קצת יותר אינפורמציה על מה שנעשה בשמנו או למעננו כביכול- ולא מגיע אלינו. אם המידע שנמסר פה הוא מדוייק- והובהר לי שהוא כזה, אני תוהה מה עוד קורה בפועל במערכת הזו. אם לא נערך מחקר נראה לי שהיה צריך לפתוח מחדש את הרשימה הזו של 41 המשפחות, ולקבוע קריטריונים קצת יותר ברורים למי שרשאי לקבל את הכסף. לא נראה לי שאנשים שמרוויחים עשרות אלפי שקלים זקוקים כל כך להקצבה הזו... ואולי צריך גם לבדוק את המצב הסוציואקונומי של המשתתפים (וגם את הקשרים שלהם במערכת שבזכותם היו ברשימה) ולא רק את הוותק בנושא הABA. דורון, במקרה ולא הבנת, אמרתי שאני מצפה מאלו"ט לפעול ולארגן ואנחנו נצטרף- לא עשיתי פה הפרדת כוחות אלא ההיפך- גיוס מודעות לנושא.

doroniz

New member
תודה אבל..

אני דורון יזהר, אב לילד PDD בן 7 וחצי מצפון הארץ. זו הקדנציה השניה שלי בועד אלו"ט ואני אכן מנסה לקדם דברים לטובת ילדינו ולא תמיד ממקום אישי - למשל, ליוויתי את פתיחת פרויקט ה-ABA של אלו"ט למרות שמבחינתי האישית זה לא קידם דבר. דורון השני הצטרף לפעילות בקדנציה האחרונה ואת השאר אני אשאיר לו. מאוד לא אהבתי את הביטוי "משומנים". שנינו, וגם חברי הועד האחרים, חושבים שהתאגדות למען מטרה יכולה רק לחזק את כוחנו, ולכן השימוש שנשמע אולי שחוק אבל הוא נכון בביטוי "עמותת הורים". לילה טוב, דורון.

doroniz

New member
חייב להעיר

זה היה הרי צפוי שאני אגיב להודעה שלך, לא? אז נכון, המלה "לאומית" בתוך שם האגודה הוא כי החקיקה וקידום ענין האוטיסטים של אלו"ט נעשה לטובת כל האוטיסטים. יש באלו"ט למעלה מ-1000 משפחות כך שברור שלא כולם פעילים. אין לדעתי פסול בכך שאם אלו"ט נותנת שרותים היא תיצור סדר קדימויות במתן השרותים או דיפרנסיציה בגובה התשלום. למקרה הספציפי של קבוצת ה-ABA אני יכול להעיד ממקום של חבר ועד שהתבקש ע"י חלק מהם ללוות אותם: היה דיון בועד האגודה האם לצרף אותם אלינו או לא. בהתחלה הם רצו להקים עמותה נפרדת ומצב כזה היה גורם להפרדות כוחות. הוחלט לכן לצרפם לאגודה וליצור ממשאבי האגודה ובעיקר ממשאבי המשפחות את שרותי ה-ABA מתוך מגמה שבהדרגה שלטונות המדינה הרלוונטיים יכירו בשיטה הזו. במסגרת זו הוקמו בתל-אביב שני גנים של משרד החינוך ברוח שיטת ה-ABA שהמשפחות משתתפות בעלויות התפעול. יש כאן בפורום הורים לילדים בגנים הללו והם בודאי יוכלו לפרט יותר. לטעמי ההישג הגדול הוא בכך שיש היום גנים של המימסד ברוח השיטה, דבר שניתקל בהתנגדות מקיר לקיר רק לפני שנתיים ופחות. שבוע טוב, דורון.

למעלה