צעיפים מלובדים

enbalush

New member
תקרא את זה קודם../images/Emo4.gif

בניגוד למוצרי עור ופרווה, אשר ברור לכל כי נשללו בכוח מידי בעליהם המקוריים, תדמית הצמר היא ידידותית, לפיה כביכול הוא מושג מתוך שיתוף פעולה, להנאתם ולרווחתם של שני הצדדים: בני-אדם וכבשים. חשוב להיאבק בתדמית שקרית זו ולהחרים מוצרים המכילים צמר. תעשיית הצמר, ככל תעשייה חקלאית המנצלת בעלי-חיים, היא אכזרית ומיותרת. כמו כל תעשייה חקלאית, כך גם תעשיית הצמר מתבססת על נכונותם של אנשים לקנות את תוצרתה מבלי להתעניין באילו דרכים הופקה וכמה סבל גרמה לבעלי-חיים. בעידן שבו ניתן לרכוש במחירים נמוכים בגדים העשויים ממגוון גדול של סיבים סינתטיים

ofelya

New member
ואני דווקא....

חשבתי על הזקנה בכפר ממול, שמגדלת סוס, שלוש תרנגולות וכבשה.

ממש יפים, רק חבל שמצמר כבשים ../images/Emo10.gif

אני לא משתמשת בדברים שעשויים מחיות. ובתחום הסריגה בהחלט יש תחליפים ראויים.

מה הבעיה עם צמר מחיות? אני לא

מבינה, מה סינטטי זה יותר טוב? מתפרק אחרי מיליון שנה, יוצר זיהום. בחוות שמגדלים כבשים לתעשיית הצמר הכבשים הן מלכות ומגדלים אותן לצמר לא לשחיטה ואפילו לא לחלב, הן רועות בשטחים פתוחים ולא ניזונות בדיר ממה ממספוא תעשייתי. הגז נערך אחת לשנה בתנאים הכי הומניים. אזזז מההה הבעיהההה? כותנה זה גם חומר טוב אבל לא מתלבד.

enbalush

New member
לא רק שממיתים אותן גם מתעללים בהן

כבשים נגזזות בתחילת כל אביב, לאחר המלטת הטלאים. הגז מתבצע לפני העונה, שבה משילות מעליהן הכבשים את כסות החורף באופן טבעי - אילו התירו להן לחיות לפי טבען. המגדלים מזדרזים לבצע את הגז מוקדם ככל האפשר, כדי שלא לאבד צמר, העשוי לנשור מעצמו. החיפזון מוביל לפגיעה חמורה בכבשים. לאחר שנלקח מהן אמצעי ההגנה הטבעי שלהן מפני הקור, מותירים אותן הגוזזים בשדות, ללא מחסה מפני פגעי מזג-האוויר. הגז מתקיים בטרם החלה עדיין העלייה בטמפרטורות, והכבשים סובלות מן הקור, שאף גורם למוות של כמיליון מהן בשנה. ניתן להמחיש את מצוקתן בהשוואה למצבו של אדם עירום, החשוף לתנאי קור דומים. אסונן של הכבשים חמור עוד יותר מזה של האדם במצב זה, שכן הן רגישות יותר לקור. טמפרטורת הגוף הנורמלית של כבשה גבוהה מזו של אדם בשתי מעלות צלזיוס - עליה לייצר חום רב יותר כדי להתקיים. סיכוייו של אדם עירום לשרוד בקור גדולים אפוא מסיכוייה של כבשה, שצמרה נגזז מעליה. במהלך הגז, מהירות היא שם המשחק. שכרם של הגוזזים נקבע על-פי רוב בהתאם למספר הכבשים שעלה בידיהם לגזוז, ולא לפי מספר שעות העבודה שהושקעו בכך. שיטת תגמול זו מעודדת גז אלים ורשלני. הכבשים נתפסים ומוטלים על הקרקע בכוח כדי לנטרל אותם במהירות המרבית, ומיד תוקף אותם הפועל באמצעות מכשיר חשמלי רועם. כאשר חודרת בטעות המגזזה החשמלית עמוק מדי, היא חותכת בבשר החי

צמר חיות- אירית מהיכן הפרטים האלו?

הועלתה כאן בעיה שלי מאוד קשה. עוד לפני שפגשתי באנטרופוסופיה, (רק שנתיים) נמנעתי מלהשתמש במוצרים מהחיי ובינהם צמר (כמובן עור, משי אנגורה). מאז המפגש עם האנטרופוסופיה בו אני משתמשת המון בצמר (לא נוגעת בעור, משי ואנגורה). יש לי ספקות לגבי הכנות שלי עם עצמי בכל לנוגע לשימוש בו בגלל שאין לי מושג מי מגדל את הכבשים ובאילו תנאים. אני משתדלת לסרוג דברים שלא מיועדים לחמם, בחוט סינטטי, הפלסטיק הזה עשוי גם שאריות של חומר אחר שבעצם מנוצל. אם צריך לשאוב נפט או לא זו שאלה טובה. הכבשים (וגם הפרות) גורמות לדילול האוזון (כל הפלוצים עם גז המתאן, אם אני לא טועה). אמרו לי שיש מקומות בניו זילנד שעקב גידול הכבשים והפרות שם יש בעייה קשה עם שכבת האוזון, שזה כמובן מסוכן להמון אנשים. כך שאני עוד לא החלטתי לגביי במה אשתמש, איפה המצפון שלי יהיה שקט יותר. באמת אשמח אם תספרי מאיפה המידע על גידול הכבשים למטרות צמר. לי יש במחשב תמונות קשות ביותר של גז שרק מצננות את הארנק שלי כשאני ניגשת לקנות צמר. תודות

לגבי נ"ז, גז מהכבשים, והחור באוזון

זה נכון מאד. אז מה, נשמיד את הכבשים? זה יהיה מאד הומני באמת.

מזה שגידול כבשים

פוגע באוזון, מה שפוגע באנשים. זה היה אחד הטיעונים שלך נגד צמר מכבשים, או שכנראה לא הבנתי נכון.

למעלה