תגובה...
היי- אני מקווה שאוכל לעזור לך בהתלבטויות.... אם תקראי לנפט "מנוצל", אזי שגם המחשב שלך מנוצל. גם הסירים בבית מנוצלים, המכונית, סבון הגוף וכו' השאלה היא, לא- מה מנוצל. אלא- האם הניצול מוסרי? ובשורה התחתונה, נשאלת השאלה: (עוד לפני ששוקלים את העניין המוסרי) האם אני פוגעת כאשר אני מנצלת. כלומר- הנפט לא נפגע- לא כואב לו. הוא לא יצור עם עצבים, ואין לו חיים- כלומר... את לא פוגעת בזכויותיו לחיות ולעשות כרצונו.. לעומת זאת- תעשיית הצמר (העור, הבשר, הביצים, החלב, הניסויים וכו'), לא דיי בכך שהיא מונעת מהכבשים לקבוע בעצמם את חייהם (גם אם זה רק לאכול עשב), הם גם נפגעים באופן פיזי!!! מתעללים בהם (ואתם מוזמנים לצפות בקישורים שצירפו כאן כבר אנשים, כדי להבין (לנסות להבין, לא נראה לי שמישהו יכול להבין כזה דבר נוראי) מהי ההתעללות ועד כמה היא נוראית וחמורה. בקשר לדילול האוזון.... אם כך- גם בני האדם מדללים את האוזון...נלך לפשוט מהם את העור ונכין ספות, מעילים ונעליים? ואגב...הגידול שלהם, הוא לא טבעי- אף כבשה לא פוגשת כבש ושומרת על וולדיה מפני אויבים, קור וכו'- לא כמו בספרי הילדים שהכל טוב ויפה. כלומר- אם תעשיית הצמר לא היתה- גם הכבשים האלו לא היו קיימות- ברובד האחד (שהצגת)- הן לא היו מזיקות לאוזון... (וברובד האחר- לא היו סובלות). אילו קיומן של הכבשים, על פי דעתך, מזיק לבני האדם, ואת סבורה שיש להרוג אותן, עדיף שלא "ייוצרו" (ע"י בני האדם) מאשר שיתעללו בהן. ורק לשם הבהרה- עוד תישארנה כבשים בעולם- גם אם לא תהיה אף תעשייה מנצלת ומתעללת- כמו שכל חיה אחרת שלא מנוצלת, עוד קיימת בעולם. (ג'ירפות, אריות וכו') כלומר- בקנייתן צמר, את ממש לא תורמת לעולם בהיותך משאירה את הכבשים ביקום...זהו לא מעשה טהור, מוסרי ואידיאלי. את מתעללת בהן.