צעיפים מלובדים

זאת אומרת,

לגדל כבשים בשביל הכיף, לא בשביל פרנסה? ומה יקרה לכלכלה הנ"זית שחלקה הגדול מתבסס על גידול כבשים?
 

One Echoe

New member
לא לגדל כבשים.

זה נראה לך בסדר שמישהו מתפרנס על גב ניצול וסבל?
 
כל עוד אנשים מתכלכלים

אז האופן ממנו הם מתכלכלים לא נחשב? כלומר- זנות היא אחלה. גם ניסויים בבע"ח. להעביד אפרו-אמריקאיים זה מצויין. להעביד ילדים קטנים זה נפלא. אני לא סבורה שאת חושבת כך.
 
הכבשים לא מתרבות בכמויות

בעצמן. הכבשים "מיוצרות" על ידי בני אדם לצורך הניצול בתעשיות הצמר והבשר (לאחר שהכבשים כבר "לא אפקטיביות" לתעשיית הצמר, הן נשלחות לשחיטה). אם לא היתה תעשיית הצמר- הכבשים הללו המיוצרות לצורכי הצמר (בני האדם ייצרו זן מיוחד בעל כפלים רבים- כדי שיהיה יותר צמר) לא היו. כלומר- אם אין תעשיית צמר אין מה להשמיד.... ושוב לשם הבהרה (כמו שכתבתי לפני כן)- עוד תישארנה כבשים בעולם- גם אם לא תהיה אף תעשייה מנצלת ומתעללת- כמו שכל חיה אחרת שלא מנוצלת, עוד קיימת בעולם. (ג'ירפות, אריות וכו') כלומר- בקנייתך צמר, את ממש לא תורמת לעולם בהיותך משאירה את הכבשים ביקום...זהו לא מעשה טהור, מוסרי ואידיאלי. את מתעללת בהן.
 

enbalush

New member
גוגי../images/Emo222.gifאין כוונה להמית אותן...

או לשחרר אותן, אלא מלכתחילה להימנע מלהוליד כבשים למשק הזה. בעלי-החיים החיים כיום במשקים נמצאים שם רק משום שהרביעו אותם במיוחד למטרה זו - אם לא תהיה תעשייה של מוצרים מהחי, לא יהיו "חיות משק".
 
תגובה...

היי- אני מקווה שאוכל לעזור לך בהתלבטויות.... אם תקראי לנפט "מנוצל", אזי שגם המחשב שלך מנוצל. גם הסירים בבית מנוצלים, המכונית, סבון הגוף וכו' השאלה היא, לא- מה מנוצל. אלא- האם הניצול מוסרי? ובשורה התחתונה, נשאלת השאלה: (עוד לפני ששוקלים את העניין המוסרי) האם אני פוגעת כאשר אני מנצלת. כלומר- הנפט לא נפגע- לא כואב לו. הוא לא יצור עם עצבים, ואין לו חיים- כלומר... את לא פוגעת בזכויותיו לחיות ולעשות כרצונו.. לעומת זאת- תעשיית הצמר (העור, הבשר, הביצים, החלב, הניסויים וכו'), לא דיי בכך שהיא מונעת מהכבשים לקבוע בעצמם את חייהם (גם אם זה רק לאכול עשב), הם גם נפגעים באופן פיזי!!! מתעללים בהם (ואתם מוזמנים לצפות בקישורים שצירפו כאן כבר אנשים, כדי להבין (לנסות להבין, לא נראה לי שמישהו יכול להבין כזה דבר נוראי) מהי ההתעללות ועד כמה היא נוראית וחמורה. בקשר לדילול האוזון.... אם כך- גם בני האדם מדללים את האוזון...נלך לפשוט מהם את העור ונכין ספות, מעילים ונעליים? ואגב...הגידול שלהם, הוא לא טבעי- אף כבשה לא פוגשת כבש ושומרת על וולדיה מפני אויבים, קור וכו'- לא כמו בספרי הילדים שהכל טוב ויפה. כלומר- אם תעשיית הצמר לא היתה- גם הכבשים האלו לא היו קיימות- ברובד האחד (שהצגת)- הן לא היו מזיקות לאוזון... (וברובד האחר- לא היו סובלות). אילו קיומן של הכבשים, על פי דעתך, מזיק לבני האדם, ואת סבורה שיש להרוג אותן, עדיף שלא "ייוצרו" (ע"י בני האדם) מאשר שיתעללו בהן. ורק לשם הבהרה- עוד תישארנה כבשים בעולם- גם אם לא תהיה אף תעשייה מנצלת ומתעללת- כמו שכל חיה אחרת שלא מנוצלת, עוד קיימת בעולם. (ג'ירפות, אריות וכו') כלומר- בקנייתן צמר, את ממש לא תורמת לעולם בהיותך משאירה את הכבשים ביקום...זהו לא מעשה טהור, מוסרי ואידיאלי. את מתעללת בהן.
 

enbalush

New member
אירית../images/Emo70.gifאת טועה ומטעה

כשיורדת תפוקת הצמר של הכבשים ולא ניתן לעשות בהם עוד שימוש רווחי לתכלית זו, הם נשלחים לשחיטה: תעשיית הצמר הנה חלק בלתי נפרד מתעשיית הבשר. המסע נערך במשאיות וברכבות, ללא כל מים ומזון. כבשים רבים קורסים ונרמסים תחת רגליהם של כבשים מפוחדים ומצופפים אחרים. עם הפריקה, מועמסים הכבשים המתים והגוססים בערמות גדולות. מבין הכבשים ששרדו, סובלים רבים מפגיעות ברגליים, כתוצאה מנפילה ומתאונות אחרות, המתרחשות על-פני המשטחים החלקים בתנאי הצפיפות והטלטולים, אשר שוררים בכלי-הרכב במהלך ההובלה. הכבשים הפגועים גוררים את עצמם על הקרקע כשהם נשענים על ברכיהם. אחד משיאי האכזריות של תעשייה משולבת זו, של בשר וצמר, הוא הובלתם של שבעה מיליון כבשים חיים מדי שנה אל מחוץ לאוסטרליה, ובייחוד למזרח התיכון. מועצת הצמר האוסטרלית מכנה הובלה ארוכה זו "מרכיב חשוב בתעשיית הצמר האוסטרלית". כ-100 אלף כבשים מובלים מדי שנה מאוסטרליה לישראל במסע ימי מפרך, האורך כשלושה שבועות. לקריאת עדותה של איילה אדלר, שנכחה במקרה בשעת הגעת משלוח כבשים ועגלים מאוסטרליה לישראל.
 

enbalush

New member
אוכמניות../images/Emo140.gifאת צודקת

אנשים רבים מאמינים, כי גז הצמר מסייע לכבשים להיפטר מעודפי חום ומסרבול מיותר. אולם ללא התערבות האדם, היו הכבשים מצמיחות על גופן את כמות הצמר הנחוצה להגן עליהן מפני תנאי אקלים קיצוניים ומשירות כמויות אלה עם חילופי העונות. למעשה, הגז , מונע הגנה על הכבשים מפני קור עז, ובקיץ הוא חושף את עורן לפגיעת השמש הקופחת.
 

עלמה7

New member
הם נפלאים, אירית.

שילובי הצבעים יפים והם נראים מאוד מחממים!
 

One Echoe

New member
שלום..אם מישהו מעוניין

לצפות בחייהם של הכבשים בתעשיית הצמר, כאן... http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=wool
 
למעלה