צער בעלי חיים

tamarhp

New member
אי אפשר להבין

גם דברים שקיימים. את מבינה את תופעת כוח המשיכה? את מבינה חוקים פיזיקליים שמדענים רבים עוד שוקדים להבין? האם אי הבנה מראה בהכרח על אי קיום? האם ילד בכיתה א' שלא מבין את ציור המספרים המרוכבים, אומר בהכרח שהם לא קיימים?

rachel437

New member
כוח המשיכה

זאת עובדה, חוקים פיזיקליים זאת עובדה, איך ולמה, יש כאלה שמבינים וכאלה שלא. שמישהו טוען למשהו הוא חייב להוכיח את קיומו, אחרת זה אמונה ותו לא.

arriy80

New member
אלוקים - עובדה, או לא?

כמו לגבי כל עובדות פיזיקליות שכתבת, שהם אכן קיימים, רק יש כאלו שמבינים את סיבתם, כן הדבר לגבי אלוקים. יש אפשרות להבין שיש מציאות של כח עליון בעולם שלנו. זו לא רק אמונה. את רוצה הוכחות? פני לאתר "הידברות", תשמעי את ההוכחות, אם תרצי - תקבלי, אם לא - זכותך.

masorti

New member
אין שום הוכחות לקיום האל...

ורק בור ועם הארץ יטען שניתן להוכיח (או להפריך) את קיום האל. חכמי הנוצרים ניסחו 4 סוגי "הוכחות" לקיום האל, וכולם הופרכו בדרך זו או אחרת. כל הוכחה שמישהו מנסה להציג (כולל אתר הידברות) היא ואריאציה על ארבע ההוכחות הנ"ל.

arriy80

New member
דעתו של הרמב"ם

כך הרמב"ם מתחיל את ספרו היד החזקה: "יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע שיש שם מצוי ראשון, והוא ממציא כל נמצא" איך "לידע" - אם אי אפשר להוכיח? היה צריך לכתוב "להאמין"! מהי דעתו של הרמב"ם?

masorti

New member
אתה פשוט תוגת אמך...

הכוונה כאן לידיעה אמונית. הרמב"ם לא טען שיש הוכחה מדעית לקיום האל.

arriy80

New member
ידיעה אמונית???

מה זה ידיעה אמונית? אני יודע שאני מאמין? הידיעה שקיימת בי אמונה היא נפרדת מעצם קיום האמונה? שם בהמשך: "ואם יעלה על הדעת שהוא אינו מצוי, אין דבר אחר יכול להימצאות" "וידיעת דבר זה מצות עשה" ידיעה! לא אמונה! ולא "ידיעה אמונית"

masorti

New member
ידיעה אמונית = אמונה...

כמו שאינך מבין כלום בדברי הרמב"ם, גם את הציטוט הזה אינך מבין.

arriy80

New member
יערב לך.

אם אתה בטוח בעצמך - יערב לך. תמיד אפשר להוציא רק מה שמתאים...

EmiA

New member
אפשר מקור לדברים שלך ?

מה המקור למה שאתה אומר ? שיש 4 "סוגי הוכחות" שהנוצרים חיברו ? ומה ההפרכות שלהם ? יש לך איזה קישור שאפשר ללמוד משם על זה ?

masorti

New member
בבקשה...

קרא כאן את סעיף 3.6 על ההוכחות השונות, ואת סעיף 3.7 על הפרכותיהן. (למעשה חלק מההוכחות הן עוד מימי היוונים והוצגו ע"י הוגים נוצרים)

rachel437

New member
אתר הידברות

הוא אתר מסיונרי המסלף כדי להחזיר אנשים בתשובה. כוח המשיכה היא עובדה, אלוהים היא אמונה, יחי ההבדל הקטן.

arriy80

New member
בחינה אובייקטיבית

נראה מהודעותיך כי יש לך גישה רחבה למקורות התורה וחז"ל. אם את מסוגלת לבחון באובייקטיביות את דברי אחרים (אפי' "מסיונרים"), לא תפחדי מאף אחד ולא משנה צבע החליפה שלו.

rachel437

New member
פעם ראשונה שאני שומעת

שצריך להוכיח משהו שלא קיים, מי שטוען לקיומו של דבר מסוים חובת ההוכחה עליו, אני מאמינה שאין אלוהים, כי עוד לא ראיתי הוכחה לקיומו.

tamarhp

New member
מה ההבדל?

אני טוענת שיש כאן שולחן - את טוענת שאין כאן. אני צריכה להוכיח שיש שולחן? כולם רואים את זה, אולי הבעיה היא אצלך ואת צריכה להוכיח שאין כאן שולחן? אני רוצה הוכחה שאין אלוקים.

rachel437

New member
אם תטעני שיש שולחן

ואני לא הראה שולחן, אני אשאל היכן השולחן, אולי את רואה את אלוהים, אני לא.

masorti

New member
אם תטעני שיש לך שכל...

אני אטען שאיני רואה אותו. מן הסתם התשובה שלך תהיה שניתן לראות את תוצאות פעולתו של אותו שכל. נו... אז גם ניתן לראות את תוצאות פעולתו של האל. ראי את יפי הבריאה.

masorti

New member
"אני **מאמינה** שאין אלוהים"...

זה בדיוק הענין. הנחתך שאין אל היא אמונה, והיא סימטרית לחלוטין לאמונה של מישהו אחר שיש אל. ומכיון שמדובר באמונה, אין צורך להוכיח כלום לאף אחד. לא להוכיח שיש אל ולא להוכיח שאין אל.

למעלה