גם דברים שקיימים. את מבינה את תופעת כוח המשיכה? את מבינה חוקים פיזיקליים שמדענים רבים עוד שוקדים להבין? האם אי הבנה מראה בהכרח על אי קיום? האם ילד בכיתה א' שלא מבין את ציור המספרים המרוכבים, אומר בהכרח שהם לא קיימים?
כמו לגבי כל עובדות פיזיקליות שכתבת, שהם אכן קיימים, רק יש כאלו שמבינים את סיבתם, כן הדבר לגבי אלוקים. יש אפשרות להבין שיש מציאות של כח עליון בעולם שלנו. זו לא רק אמונה. את רוצה הוכחות? פני לאתר "הידברות", תשמעי את ההוכחות, אם תרצי - תקבלי, אם לא - זכותך.
ורק בור ועם הארץ יטען שניתן להוכיח (או להפריך) את קיום האל. חכמי הנוצרים ניסחו 4 סוגי "הוכחות" לקיום האל, וכולם הופרכו בדרך זו או אחרת. כל הוכחה שמישהו מנסה להציג (כולל אתר הידברות) היא ואריאציה על ארבע ההוכחות הנ"ל.
כך הרמב"ם מתחיל את ספרו היד החזקה: "יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע שיש שם מצוי ראשון, והוא ממציא כל נמצא" איך "לידע" - אם אי אפשר להוכיח? היה צריך לכתוב "להאמין"! מהי דעתו של הרמב"ם?
מה זה ידיעה אמונית? אני יודע שאני מאמין? הידיעה שקיימת בי אמונה היא נפרדת מעצם קיום האמונה? שם בהמשך: "ואם יעלה על הדעת שהוא אינו מצוי, אין דבר אחר יכול להימצאות" "וידיעת דבר זה מצות עשה" ידיעה! לא אמונה! ולא "ידיעה אמונית"
נראה מהודעותיך כי יש לך גישה רחבה למקורות התורה וחז"ל. אם את מסוגלת לבחון באובייקטיביות את דברי אחרים (אפי' "מסיונרים"), לא תפחדי מאף אחד ולא משנה צבע החליפה שלו.
אני טוענת שיש כאן שולחן - את טוענת שאין כאן. אני צריכה להוכיח שיש שולחן? כולם רואים את זה, אולי הבעיה היא אצלך ואת צריכה להוכיח שאין כאן שולחן? אני רוצה הוכחה שאין אלוקים.
אני אטען שאיני רואה אותו. מן הסתם התשובה שלך תהיה שניתן לראות את תוצאות פעולתו של אותו שכל. נו... אז גם ניתן לראות את תוצאות פעולתו של האל. ראי את יפי הבריאה.
זה בדיוק הענין. הנחתך שאין אל היא אמונה, והיא סימטרית לחלוטין לאמונה של מישהו אחר שיש אל. ומכיון שמדובר באמונה, אין צורך להוכיח כלום לאף אחד. לא להוכיח שיש אל ולא להוכיח שאין אל.