צפו ברגע 7:59 ורק בו. תשובה קצרצרה של ליבוביץ

אלי כ ה ן

New member
קבל את התנצלותי הכנה. פשוט לא ידעתי איך להגיב

אז כעת אפרט יותר:

א. לא התרשמתי, כפי שהתרשמת אתה, שהסירטון קצוץ וערוך.
ב. אין לי מושג מה הזכירה לך מחשבתך שהסירטון קצוץ וערוך.
ג. אתה רוצה שאצטט לך את דברי רפי רשף שאותם גם אתה יכול לשמוע? אין בעיה: "הוא שואל" (כדברי אורי זוהר במערכון על חידון התנ"ך), "האם ליבוביץ מתכוון שאין צורך במי שיתווך בין האדם לאלוהיו".
ד. גם אני לא הבנתי איך זה מתקשר אל מה שנאמר קודם.

אתה מבין? הרגשתי מאד נבוך לתת לך מענה כל כך לא קונסטרוקטיבי, לשאלתך המקורית שנראתה בעיניי חסרת חשיבות מיוחדת - ממש כמו שאלתי הראשונה שאף היא נתפסה בעיניי כחסרת חשיבות מיוחדת. מצד שני, לא רציתי להשאיר אותך ממתין לי לשוא מבלי שאגיב כלל, ולכן בתגובתי הראשונה לך העדפתי להיחלץ מן המבוכה בכך שאפנה את תשומת לבך - לקולן של הציפורים המצייצות - ולתיזמון המושלם (וכו').

ואולם, לאור תגובתך השניה, הבנתי שאתה דווקא כן מצאת (כמה מוזר) חשיבות מיוחדת בשאלתך המקורית (בטח יותר מהחשיבות שקיימת בשאלתי הראשונה), עד כדי כך שאפילו טרחת להפנות אותי בחזרה - מהציפורים המצייצות - אל שאלתך המקורית. משעמדתי על טעותי, החלטתי הפעם להתייחס ביתר דקדקנות לשאלתך המקורית, ולתת לה מענה הולם. ואולם, כפי שאתה רואה, הוא לא קונסטרוקטיבי במיוחד: מה לעשות, זה מה שיצא מתחת ידי, ואני מתנצל מראש. כמובן שאילו יכולתי לחשוב על משהו יותר יצירתי, הייתי עושה זאת למענך.

u r i el

New member
בדקה 7.25

נקטע לפתע הדובר המדבר על ישיבות ההסדר, המצלמה עוברת ביעף להתרכז בליבוביץ שאומר את מה שאומר ללא כל רצף הגיוני ענייני למה שנאמר קודם לכן ע"י אותו בחור. יש כאן קיצוצים ועריכה וכל עוד אין בידינו סרט אמין על השתלשלות השיחה לא ניתן להשיב על שאלתך מאחר שיתכן גם שרשף חזר לשאלתו מאוחר יותר אולם לאותו המקצץ בנטיעות לא היו חשובים הדברים או שמשום זלזול וחוסר נאמנותו להביא סרט as is נקטעו הדברים. שאלתו של רשף איננה מתקשרת לנאמר קודם לכן.

כך היה גם בשעתו כשהתלוננתי על עריכה בלתי הוגנת ובלתי ראויה של שיחות "ליבוביץ מתפלמס".

איןו לי עכשיו זמן להתעסק בכך, אולם לדעתי יש עוד מקומות בהם ניתן לחשוד בקיצוץ ועריכה.

התנצלותך מתקבלת.

מעניין מה כל אחד מהמשתתפים היה אומר היום

"לאור" עשרות אלפי הרקטות, והטילים, והמנהרות.
אולי נשמע את רפי רשף מתנצל בפני הרב צפניה דרורי על הרפש שהטיל בו, והאשים אותו בהסתה ובמרידה במלכות.
ומה דעתו של ליבוביץ על אלה שהיו שותפים שלא מדעת (ויש אומרים מדעת) להקמת שלטון החמס כפי שאנחנו עדים לו בימים אלה.

אלי כ ה ן

New member
בודאי יש סיכוי אבל הרי לא מדובר כאן על טעות

אלא על שוני בערכים. רשף, כמו גם ליבוביץ, רצו שישראל תעזוב את רצועת עזה, נקודה (בלי קשר לתוצאות של העזיבה הזו).

אני מוכרח להבין מה שאתה אומר

אתה טוען שעבור ליבוביץ ההתנגדות לכיבוש עדיפה על הגנת המדינה מפני טילים ומנהרות?

אלב86

New member
עבור הרבה אנשים

התנגדות לכיבוש היא הגנה על המדינה מטילים ומנהרות.
את הטילים והמנהרות לא ניתן היה לעצור בעת הכיבוש עזה, ולא ניתן היה לעצור במצור עזה, לא נית היה לעצור במבצעים בעזה. היית מצפה שארי הפעם התשיעית הישראלים ילמדו, מסתבר שלא.
איך כן? חתימת הסכם מדיני.

כמו שאומרים ימים יגידו...

ואכן הימים אמרו את דבריהם...

לפני גירוש קטיף, צה"ל היה מפטרל בין הישובים תוך שימת עין שלא יהיו פעילות חריגות מצד העזתים. ואם היו מגלים דבר כזה, צה"ל היה נותן מענה במקום. ולא היינו מגיעים למצב הזה.
בדיוק כמו ביהודה ושומרון.

אלב86

New member
גירוש גוש קטיף לא התרחש

כי עזה הייתה בטוחה. החיילים בעזה נהרגו כל הזמן. אתה זוכר שחישו את הגופות שלהם בחול?
במקום כיבוש שמו מצור.מה הסתבר? שמבחינת העזתים זה לא כזה שיפור גדול (דההה).

ימים יגידו?.. ימים כבר אמר. אחרי תשעה מבצעים בעזה מי שלא שומע את מה שיש לימים להגיד, כנראה מסתובב עם צמר גפן בתוך אוזניו.

פי אלף יותר בטוחה

וזה בלשון המעטה.

לגבי המצור בעזה. המצור חל רק לגבי אמצעי לחימה מזון ותרופות אין שום בעיה לחכניס.
אבל כשרואים את כמויות האמל"ח שיש להם נראה שלא היה להם שום מצור.
אם היו משקיעים את כל הכספים והביטון וכו' לבניה ולרווחת התושבים היה להם עיר קיט משגשגת.

אלב86

New member
על מה אתה מדבר

חיילים מתו שם כמו זבובים. נקרעו לגזרים בחולות. כשהחברים שלהם מתקדמים על 4 על החול כדי למצוא חלקים.

כל עוד קייםמצור/כיבוש, הכבושים/נצוים לא יישבו בשקט. זאת עובדה. אנחנו מכירים אותה על בשרנו. וגם אם לא היינו מבינים את הפשטות הזאת לבד, ניסינו לכבוש, וניסינו לצור וניסינו להפציץ, ואז להפציץ שוב, ואז להפציץ עוד פעם יותר חזק אולי זה יעזור, ואז להכנס ואז לצאת ואז להפציץ, כך במשך 8 מבצעים בעזה.
ומה התגלה? שעם כבוש/נצור, לא יישב בשקט אלא יתקומם.
הבנו? איך נבין אם אנחנו סותמים עיניים ואזניים?
שוב הפצצנו ונכנסנו לעזה. בפעם התשיעית.

הגטו הגדול בעולם יכול להיות עיר קיט משגשגת.. נו באמת.

לא זבובים ולא דובים..

מי סיפר לך את השטויות האלה?
כנראה מכל הנסיונות המודל של יהודה ושומרון עדיף.

אכן, אם היו מוותרים על הסכסוך אתנו, והיו משקיעים את הכספים ואת חומרי הבניה ושאר משאבים בבניית בתים וגנים וחופים וכו' ולא היו משקיעים בחומרי חבלה ובריפוד חשבונות הבנקים של ראשי המחבלים, עזה היתה הופכת לעיר קיט משגשגת.
דניאל בן סימון שאיננו חשוד בימניות, סיפר, שכאב לו מאוד לראות שיום אחד אתרי ההתנתקות במקום שיביאו טרקטורים לבנות ולפתח את עזה שמו משגרי קסאמים.

אלב86

New member
הם לא יכולים

"לוותר על הסיכסוך איתנו" כי הם מוחזקים תחת מצור וכיבוש.

אתה באמת לא זוכר מה היה פה לפני ההתנתקות? טוב, זיכרון קצר זה ערובה לחזרה על אותו דבר בפעם התשיעית.

זוכר ועוד איך

גוש קטיף היה באמת נראה כמו עיר קיט.
ואלא הייתה שום סיבה שעזה לא תהיה כזאת.
אל תשכחי שמי שבנה את גוש קטיף אלה היו העזתים...

כפי שהסברתי לך במסר תושבי קטיף לא היו כובשים.

ואני עדין מחכה לתגובתך לאותו מסר ישן נושן.

אלב86

New member
אותו מסר שב והתעלם מהכיבוש

(כמו עכשיו) לאחר הפעם השלישית הרמתי ידיים

למעלה