צפו ברגע 7:59 ורק בו. תשובה קצרצרה של ליבוביץ

כנראה לא קראת את המסר כי הוא ציין את הכיבוש.

רק מה, עלייך להודות שהתעצלת לקרוא את המסר. אילו קראת אותו מילה מילה, היית מגלה שהוא התייחס כהלכה לכל הפרמטרים.

אלב86

New member
קראתי אותו וראיתי שהוא

כמו המסר שלפניו, היה חזרה על המסר הראשון תוך העלמות מדבריי.

שום חזרה. התייחסתי שם נקודתית לכל טענותייך.

ולא התעלמתי שם מאף נקודה שלך. רק מה, כנראה את התעצלת להשיב לכל אחת מטענותיי באותה מידת דקדקנות שבה אני התייחסתי לכל אחת מטענותייך.

אולי תצטטי מתוך המסר ההוא שלך את:

אותן טענות שלך אשר לדעתך לא זכו להתיחסות דקדקנית במסר האחרון שלי, אשר לצערי לא זכה ממך לשום מענה: לא דקדקני ולא בלתי דקדקני, פשוט לא היה מצידך שום מסר-תגובה למסר האחרון שלי.

איני מבין מה גורם לך כעת להתעלם מבקשתי הקודמת

אז אבקש שוב: אנא צטטי כאן, מתוך המסר האחרון שלך, את אותן "טענות" שלך, אשר לדעתך לא זכו להתיחסות דקדקנית במסר האחרון שלי.

אני עדין עומד על כך, שכל אחת ואחת מטענותייך שהועלו במסר האחרון שלך, זכו להתיחסות דקדקנית במסר האחרון שלי, אשר לצערי לא זכה ממך לשום מענה: לא דקדקני ולא בלתי דקדקני, פשוט לא היה מצידך שום מסר-תגובה למסר האחרון שלי.

אבל אם את חושבת שאני טועה, אז אדרבא, את מוזמנת להיענות לפחות לבקשתי הנוכחית (שאותה גם ביקשתי בהודעתי הקודמת, אך משום מה התעלמת ממנה אז, וכולי תקוה שלא תתעלמי ממנה לפחות כעת).

אלב86

New member
תקשיב, אני לא עובדת אצלך

אם את לא מתייחס לטיעוניי אני פשוט מפסיקה לענות. תעשה עם המידע הזה מה שאתה רוצה.

לא דרשתי ולא תבעתי כלום רק ביקשתי באופן מנומס

ואם למרות הבקשה המנומסת שלי את מטיחה בי שאת "לא עובדת" אצלי, אחרי שהכדור כבר גולגל למיגרשך, אז על היחס הזה שלך כלפיי מוזמנים הקוראים לחשוב מה שהם רוצים, ולהסיק מתוכו את מסקנותיהם עלייך בעצמם.

ואגב, אילו הייתי אחד מהקוראים האלה, אז מתוך התעלמותך מבקשתי המנומסת הייתי מסיק שאחת משתיים: או שאת פוחדת לצטט מהמסר האחרון שלך, שמא אצטט לך בחזרה מהמסר האחרון שלי, מה שיבהיר לכולם שדווקא כן התייחסתי דקדקנית לטענותייך, או שאת לא פוחדת, אלא שאת פשוט מתעצלת לקרוא את המסר שלי. בין כך ובין כך, את לא יוצאת טוב מהסיפור הזה, לפחות בעיני הקוראים (ואני כרגע מדבר רק עליהם).

אלב86

New member
אנ לא עובדת אצלך

גם אם אתה מבקש בנימוס.
אתה רוצה ציטוט? תקרא את המסר השני שלי ואז את השורה הראשונה של המסר האחרון שלך. אם עדיין לא תראה את ההתעלמות, אז אין מה לעשות.

אף אחד לא טען שאת עובדת אצלי. הטענה הייתה:

שאת מתעלמת מבקשתי המנומסת (זו זכותך כמובן), והצופים בנו יסיקו מכך את מה שיסיקו.

לגבי השורה הראשונה של המסר האחרון שלי, אשר אליה את מפנה אותי כעת, אצטט לך אותה: "את כותבת: 'אין לי כח לכתוב ארוך'. אינך חייבת". הנה ציטטתי לך! אבל איך זה מועיל לך לאישוש טענותייך? הרי אחרי שכתבתי לך את השורה הראשונה הנ"ל, התיחסתי נקודתית לכל אחת מטענותייך! אלא שאת ממשיכה לטעון שלא התיחסתי אליהן, אז ביקשתי ממך בנימוס שתצטטי את מה שלדעתך לא זכה למענה ממני. והנה מתברר לכל הצופים בנו כעת, שאת עדין לא מצטטת את מה שביקשתי בנימוס שתצטטי, ובמקום זאת את חוזרת וטוענת שאת לא עובדת אצלי, ואחר כך את גם חוזרת ומפנה אותי למסר שלך. ובכן קראתי אותו, וגם הגבתי לו במסר האחרון שלי, ואני מפנה אותך לקרוא את תגובתי שניתנה בו. כשתקראי אותה תיווכחי שהתיחסתי נקודתית לכל טענה וטענה שהועלתה על ידיך במסר האחרון שלך. אם את חושבת שלא, אז את מוזמנת לצטט את אותן טענות מתוך המסר שלך אשר לדעתך לא זכו למענה במסר האחרון שלי. אבל כאמור את לא עושה זאת, ובמקום זאת את שולחת אותי לקרוא שוב את המסר שלך, אז גם אני חוזר ומפנה אותך למסר המגיב שלי. לאור זאת, כל אלו שצופים בנו יכולים להתרשם כעת היטב מהיחס שלך אל בקשותיי, כולל מטענתך שאת לא עובדת אצלי, והם מסיקים כעת את מסקנותיהם עליך בעצמם.

הסתכלתי. ציטטתי שם טענה שלך ואז התיחסתי אליה.

אז איך את טוענת כעת שלא התייחסתי? אדרבא, אותה "שורה שאחריה" (כפי שאת קוראת לה), מפריכה באופן הכי מוחץ שאפשר את טענתך הנוכחית שכביכול התעלמתי מטענותייך שהובאו במסר האחרון שלך.

את טענת שהתעלמתי, אז הראיתי לך שלא התעלמתי.

ולא זו בלבד שלא התעלמתי מאותה טענה שהובאה על ידיך במסר האחרון שלך, אלא אפילו היפרכתי אותה.

איך יתכן שהתעלמתי ממנה אחרי שצטטתי לך שם אותה

ואחרי שציטטתי לך אותה, גם התיחסתי אליה. הרי אפילו אם לא הייתי מתייחס אליה, אלא הייתי רק מצטט אותה, זה כשלעצמו כבר היה מספיק כדי להפריך את דברייך הנוכחיים שכביכול התעלמתי ממנה, קל וחומר כשאני לא רק מצטט אותה, אלא גם ממשיך להגיב נקודתית אל הציטוט עצמו.

ומה את עשית למקרא הציטוט שציטטתי שם מתוך דברייך, ולמקרא דבריי שבאו בעקבותיו? אילו באמת לא היית מתעצלת, אז היית עושה לפחות את המינימום שאני עשיתי, כלומר היית מצטטת את דבריי שם! זה המינימום שהיה מצופה ממך! כמובן שאחרי שהיית מצטטת את דבריי, היית יכולה גם להוסיף ולהעיר לי: "צבי, אינני מבינה איך דבריך במסר האחרון שלך מתקשרים עניינית אל מה שציטטת קודם לכן מתוך דבריי, נא הרחב יותר". אילו עשית זאת, אז כמובן שהייתי נענה אל בקשתך ומרחיב יותר, כדי להסביר לך איך דבריי שם מתקשרים עניינית וישירות אל מה שציטטתי שם קודם לכן מתוך דברייך.

אבל הרי לא זה מה שעשית. לא שאלת איך דבריי מתקשרים, אלא פשוט התעלמת לחלוטין, ככה שבמצב עניינים זה, ברור שידיי נקיות, וישפטו הקוראים.

למעלה