צפע

תודה על התמונות

הנחשים היו פעילים כאשר נמצאו? מה נעשה בהם? ובבקשה תשתדל לשרשר את ההודעות שלך אחת לשניה ולא לפתוח שרשור חדש בכל פעם.

HyperViper

New member
...

הצפע נמצא מנמנם לו בערימת עלי אקליפטוס ולשם הוחזר בתום הסט (פחות מ-5 דקות) והשלוון נמצא לו מתחת לגללים יבשים של פרה וגם הוחזר לשם אחרי סט קצר של תמונות. בתמונה הצפע במקום שהוא נמצא.

HyperViper

New member
חתיכת ח....

לא ממש ניסיתי חוץ מהפעם הזאת, נסעתי שעתיים למקום מומלץ מזרחה לעזה ואמרתי לעצמי שאין סיכוי שאני חוזר בלי תמונה של משהו לפחות. זה היה בשדה פתוח עם מעט מאוד צמחיה, היו מחילות אבל אין שום סיכוי שאני אתחיל להרוס לכל מיני בעלי חיים מסכנים את הבית רק בשביל לצלם אותם ולא היו במקום סלעים (או זבל אנושי) שהיה אפשר לחפש מתחתיו אז ניסיתי את מזלי מתחת לגללים של הפרה וזה הצליח, לא האמנתי שראיתי אותו מתחת. כמו שאמרתי קודם, אחרי כמה תמונות הוא הוחזר לחתיכת ח*% שלו... :)

snakeman404

New member
צפע ארצישראלי..

הנחש השני הכי ארסי בארץ, הראשון זה השרף עין גדי שהוא יחסית נדיר וחי במקומות בודדים בארצנו הקטנה, הצפע חי מצפון הארץ ועד באר שבע בדרום והוא מאוד נפוץ ומאוד מאוד מסוכן..

איפה נלכד (בדיוק)?

זה הופך כבר לצפע השלישי שנמצא בעמק חפר ע"י מבקרי הפורום בשבועות האחרונים... ספר קצת! מימדים? התנהגות?

naja

New member
זה לא מפתיע במיוחד.

הצפע הוא אחד הנפוצים בעמק חפר. השבוע, היה מחנה אקולוגי של הרט"ג באזור פארק השרון. ביום הראשון נמצאו חמישה צפעים. כמו כן בגזרת הזוחלים נצפו כ7-8 ארבע קו מצוי,כ 7-8 זעמנים זיתניים, 5 זעמנים שחורים, תלום קשקשים מצוי, כ25 נחשילים מצויים(רובם בזוגות) מספר קמטנים בוגרים, עשרות נחושיות עינוניות, עשרות חומטים גמדיים, מספר נחושיות חולות, מספר חומטי פסים, מספר שממיות עצים, מספר שממיות בתים, הרבה שנוניות שפלה, זיקית, מספר צבים, מספר חרדונים, והסליחה עם מי ששכחתי...... כל זה היה ביום אחד. ביום למחרת נצפו זוחלים נוספים, אני מקווה שנשיג בקרוב את הרשימה המלאה. זה הזמן להודות לבועז שחם על ההזמנה להשתתף בסקר(כן ירבו....
) ולהודות לאיתי טסלר על ההצטרפות למרות ההזמנה המאוחרת.

אהההההההה

למה אני לא נתקל בכל אלה? אחד מחלומות הילדות שלי הוא למצוא תלום קשקשים, או לחילופין, זעמן שחור, אבל מהענקיים ממש... חיות מרשימות במיוחד. אגב קמטנים (יקיריי). בזמנו לאחד החברים היה כלב, רועה גרמני. כל פעם שהוא היה משחרר אותו, הוא היה חוזר עם קמטן אחד לפחות... פשוט קופץ לשיח ושולף אותם. סיפור דיי עצוב תכל'ס...

HyperViper

New member
"נתקל"

אם הייתי "נתקל" במשהו בכפר סבא זה בטח היה עמוד חשמל... אני חורש את הארץ בכל יום פנוי בגלל זה אני נתקל בכל אלו... ד"א תלום קשקשים ענק, אתמול בכל זאת נתקלתי בנחש... תלום קשקשים בגודל 1.50 מרוח על כביש 232 ליד נחל הבשור. הזעמן השחור הכי גדול שראיתי בחיים היה לפי דעתי מעל 2.50 וזה היה לפני משהו כמו 13 שנים שהייתי בן 12 ליד אכזיב...

tesnake

New member
חן חן. ומצתרף ל"כן ירבו"../images/Emo45.gif

היו גם שתי ישימוניות מצויות stenodactylus sthenodactylus שכבודן במקומו מונח.

יום למחרת

נצפו עוד מספר זיתניים ושחורים 2 ארבע קו תלום וחנק משריץ אחד. אבל התצפית החשובה ביותר בכל הסקר היתה של ראשני חפירית עין חתול (מין של דו חי).

naja

New member
נתפסו בעיקר תחת מחסות.

מצאנו אותם בעיקר בשעות שהם לא היו פעילים, אחרת לא היה לנו הרבה סיכוי עם כל השיחים שמסביב. אלו שנצפו פעילים, לא נתפסו(לפחות ביום הראשון של הסקר, לא יודע לגבי היום השני).

HyperViper

New member
סקרים?

לשם שינוי יש סקר שאני כן מעוניין להשתתף בו :) מתי אתם עושים את הסקרים האלו? לאיזו מטרה? מי משתתף? איפה? כמה? למה? :)

למעלה