צפע

מגניב

אגב חפרית (ואל חפירית) המין מוגדר על ידי ה- IUNC כ- CR בספר האדום של החולייתנים בישראל באתר באינטרנט של ה- IUCN Red List הוא מוגדר כ- LC - אינו מצוי בסיכון, וזה מתייחס לאוכלוסייה העולמית. ישראל היא קצה גבול התפוצה הדרומי של המין

HyperViper

New member
פרטים

איזור נחל אלכסנדר, היה פרט צעיר מאוד, באיזור ה-30 ס"מ, הוא היה מאוד מאוד רגוע בחמש דקות שביליתי איתו הוא לא נשף או זינק אפילו פעם אחת. וכן, צפעים נמצאים בכל איזור השרון ועמק חפר בכמויות מסחריות. יש כמה נחשים שכבר הרבה זמן לא נתקלתי בהם באיזור המרכז שלפני כמה שנים היו כאן דיי נפוצים. זעמן מטבעות, תלום קשקשים, זעמן שחור בוגר (צעירים ראיתי פה ושם אבל אף פעם לא מופע שחור לגמרי) ועוד רבים טובים שפשוט לא רוצים לגור פה יותר.

הלינקה

New member
איזה נחש זה?

נמצא בגינה שלי מת (כנראה עבודת חתולים) לפני כשבועיים.

naja

New member
נחש מים משובץ.

לא ארסי ולא מסוכן. באיזה איזור בארץ הוא צולם?

galvin

New member
נצל"ש - נחשיל מצוי, כהה מאוד.

נמצא באזור יער אום ריחן. פעם ראשונה שאני רואה פרט כ"כ כהה. רוב הנחשילים שמצאתי באזור היו כהים, אבל לא כמוהו. --- נצל"ש 2 - היום, האכלה של פתנים. הואכלו כרגיל ובמקביל (*) , אלא שהם "רצו" שניהם את אותו טרף. מאחר והאכלתי במקביל בכמה מכלאות לא שמתי לב. התוצאה - כל אחד אכל עכבר, בחצאים, ... הם חזרו על זה גם בעכבר השני. מאחר והם התלכלכו בדם הם ניסו לאכול אחד את השני (?) לאחר מכן תו"כ התלפפויות שמאפיינות קרבות זכרים, והייתי חייב לשטוף אותם. אין נזק אין נפגעים (מלבד העכברים שממילא היו מומתים). לקחים? (*) אז זהו. בענין אופן ההאכלה - הנחשים אצלנו מוחזקים בזוגות ויותר באותה מכלאה (מכלאות גדולות), ונהוג במשך שנים להציע מזון יחד, תו"כ שימת לב שלא יהיו אסונות. בהתחלה הזדעזעתי מהענין, אבל כשהתחלתי להפריד אותם לארוחות (למיכלים קטנים) הם לרוב סרבו לאכול. בינתיים אני פשוט משתדל להזהר.

tesnake

New member
לקחים: יותר תשומת לב!

וכן הם בהחלט היו יכולים לאכול אחד את השני בכיף, פעם הבאה תשב להם על הראש עד שיסיימו. יצא לי להתקל בנחשילים כהים , אבל זה ממש שחור.. מצאתם עוד בשהו מעניין באום ריחן?

galvin

New member
לא בתחום הזוחלים

היה קודר למדי וגשום לפרקים. היו נחשילים וטלואי ראש, חומט מנומר, פסים, גמדים, נחושיות נחשוניות, עינחש, זריזות. צבים. קמטן אחד מת. היער צפוף מאד ויפיפה. הפקח שאמון על היער מספר שצילם שם מחרוזן דוגוני לפני כמה חודשים, וכן שתלום גדול אכל לו שני גורי כלבים לפני כמה שבועות .. במכרסמים נמצא יערון צהוב צוואר (לשעבר קטן)- שלא היה ידוע מהאזור קודם לכן (אלא מהכרמל וצפונה). עוד נמצאו - יערונים גדולים וקוצנים מצוים. עקרבים - נבואים, עבידים, שחרנים וחדי צלע.

dreaming h

New member
הממ, בוקר אור..../images/Emo13.gif

לא הספקתי להגיב בימים האחרונים, אבל, ברוך הבא לפורום, ויופי יופי של תמונות. (ואם עוד פעם אחת תמצא כוח, ואנחנו לא נהיה שם, אז אנחנו נשרוף לך את הצריף, ואנחנו יודעים איפה אתה גר....
)

HyperViper

New member
כוח?

כוח האפור נחשב נדיר? אני יודע שזה לא בדיוק דבר שמוצאים כל יום אבל איך הוא מסווג בדיוק ברמת התפוצה וכמות הפרטים שיש בשטח ישראל?

למעלה