צפע

naja

New member
ברוך הבא למועדון.....

הסקרים הם לא "שלנו" או ביוזמתנו. את הסקרים יוזמת בד"כ הרט"ג. הפעם לדוגמא מדובר במחנה אקולוגי שקיבץ כ40 אנשי רט"ג וניספחים ומטרתו הייתה לדגום את פארק השרון וסביבתו מכל מיני היבטים, לפני שהוא יחצה ע"י כביש רוחב שיקשר בין כביש שש לכביש החוף. היו שם צפרים, בוטנאים, אנשי זוחלים ודו חיים ועוד. ישנם סקרים שנערכים רק בנושא זוחלים, או שכפופים למחקר מסויים שמתבצע. הסקרים האלה לא פתוחים לציבור הרחב אבל מידי פעם, כשישנה הזדמנות לשלב אותנו(אנשי הפורום), אנחנו מוזמנים. מסיבות שונות ומגוונות ומובנות, לא ניתן להזמין את כל גולשי הפורום או לפרסם מראש את מועד ומיקום הסקר. בכל מקרה, אנחנו מנסים ליזום וליצור שיתוף פעולה בין אנשי הפורום לבין האנשים שבד"כ מוציאים את הסקרים הללו לפועל ואני מקווה שבקיץ הקרוב נוכל להשתתף במספר סקרים נוספים.

HyperViper

New member
...

נשמע מעניין מאוד... למי אני פונה כדי להכלל ברשימת תפוצה?

naja

New member
אין לנו ממש רשימת תפוצה.

כל הנושא הזה של שיתוף הגולשים מהפורום הוא משהו טרי יחסית. אין לנו רשימה מסודרת. זה פשוט עובר מפה לאוזן למקלדת וכו'...... אני משער שכשתכיר אישית מספר חברים מהפורום ויצא לך לטייל איתם מידי פעם, גם אותך יקחו בחשבון( אני מתנצל אם זה נשמע פלצני או סודי או משהו כזה, פשוט אני לא מכיר את הניק שלך והוא דיי חדש ולא ידוע לי אם אנחנו מכירים מחוץ לפורום וישנן מספיק סיבות להתייחס לגולשים חדשים בחשדנות עד אשר מתרגלים לנוכחותם בפורום או מכירים אותם מעבר לעולם הוירטואלי).

HyperViper

New member
ארבע קו

אני שמתי לעצמי יעד להשיג צילומים איכותיים של כל הנחשים הארץ ישראליים, חסר לי בין השאר ארבע קו... הם כל הזמן חומקים לי בין האצבעות וזה מתחיל לשגע אותי :)

תן לי להבין HyperViper

דבר ראשון אני לא יודע מי אתה,ואני אשמח עם לא תסתתר מאחורי כינוי. דבר שני עד כמה שידוע לי הנחשים בארץ מוגנים, אני יודע שגם אתה יודע את זה, אתה מספר שאתה מסתובב בכל הארץ כל זמן פנוי שיש לך ומחפש זוחלים. זה טוב שאתה אוהב ומתענין אבל יחד עם זאת אתה חייב לגלות יותר רגישות כלפי הנושא הזה. ארבע קו זהו נחש זריז מאד שאם לא ילכד ביד סיכוי קטן מאד להצליח לצם אותו, תמשיך ללחוץ על naga שאתה רוצה להצתרף לסקרים ותעשה את הדברים בצורה מסודרת וחוקית. אני אומר את הדברים ברוח טובה!

HyperViper

New member
תבין...

קודם כל אני לא מסתתר מאחורי כלום, כינוי זה סתם הרגל שכזה, קוראים לי גיא חיימוביץ, בן 25 מכפר סבא, מנהל פרוייקטים בחברת הייטק, מגיל אפס אני מתעסק בזוחלים. אני מאוד מאוד אוהב את כל החי והצומח ואין לי שום כוונה לפגוע בו, להיפך. אני מודע לעובדה שנחשים בארץ מוגנים וכל נחש שאני מוצא, כמה שלא מדגדג לי לאמץ אותו, אני לא חושב פעמים לפני שאני משחרר אותו לחופשי, גם בעלי חיים שמותרים לגידול אני בד"כ נמנע מלגדל ואם כבר אני מגדל אני נמנע מלגדל אותם בכלוב כשלהו למרות האי נוחות מבחינתי. אני מודע טוב מאוד לעובדה שאין לי שום סיכוי לצלם ארבע קו פעיל בלי להחזיק אותו ביד ואם אני חושב שהדבר יפגע בנחש, לדוגמא אם הוא בין כמה סלעים וכבר יש לי בו אחיזה אני ארפה עם כל הכאב והצער כי אם אני אגרום איזהו נזק לנחש רק בשביל לצלם אותו תאמין לי שאני לא אשן טוב בלילה וזה לא רק ביטוי מבחינתי. החוק לא כ"כ מעניין אותי עם כל הכבוד למערכת החוקים הישראלית ה"מפוארת", אני הולך לפי מוסר משלי ואני מחמיר עם עצמי יותר ממה שהחוק היה מחמיר איתי אתה יכול להיות בטוח בזה. אני תמיד משתדל שלא לחשוף במדוייק מקומות בהם מצאתי בעלי חיים מיוחדים כדי לא לאפשר לאנשים בלי מוסר או אכפתיות לנושא לנצל את ההזדמנות ולכן אני מבין לחלוטין את העובדה שלא חושפים פה את הסקרים בראש חוצות. מקווה שזה עונה על השאלות שלך :)

naja

New member
תן לי להבין משהו....

אין לך תמונה של ארבע קו, אבל צילמת כח בייבי ביום שבת? בוא נעשה עסק, תזמין אותי לטייל כשאתה הולך למצא כוחים, ואני אארגן לך כמה ארבע קוים שאתה רוצה(לצלם כמובן). דרך אגב, השם שלך מצלצל לי מוכר. יש מצב שהיית לא מזמן בטיול ארוך בחו"ל ובזמן הזה היה לכם נחש בחצר והזמינו לוכד?

HyperViper

New member
33% נכון...

הייתי שנתיים בניו ג'רזי, חזרתי לפני כמעט חצי שנה. לא היה לי נחש ולא הייתה לי גם חצר... בתכלס אני ממש לא תכננתי על למצוא כוחים, בכלל תכננתי על טיול עכנים, אבל זה מה שהגורל רצה, הפעם לא התווכחתי איתו :) הכוח הזה באמת היה אחד הממצאים של השנה, הוא היה פשוט יפיפה...

HyperViper

New member
נחשים

תראה חסרים לי הרבה נחשים נפוצים ברשימה, כמו שאמרתי לך שנתיים לא הייתי בארץ ועכשיו צריך להדביק את הפער... תלום קשקשים, זעמן שחור בוגר, זעמן מטבעות ועוד הרבה נחשים שלא צריכה להיות לי בעיה למצוא אני עדיין לא מצליח למצוא... בגלל זה אני שמח מאוד להצטרף לסקרים... כשכ"כ הרבה אנשים מתרכזים בחיפושים במקום אחד הסיכויים גדולים מאוד...

naja

New member
זעמן מטבעות?

לא רוצה לזרות לך מלח על הפצעים, אבל כרגע לכדתי(ושיחררתי כמובן) לא רחוק מכ"ס. את הנחשים הנפוצים יותר אני מאמין שאני יכול לעזור לך להשלים בשבועות הקרובים(לפעמים השחרור הוא לא מיידי והנחש מבלה אצלי מספר ימים, כך שלא יהיה אכפת לי לצרף אותך כשאני הולך לשחרר). תן רשימה של מה שחסר לך, ואני אקח אותך בחשבון כשאלכוד משהו מזה. לגבי הבית וההחצר שלא היו לך-זה היה בית משותף (לא רחוק מהגריאטריה אם מצלצל לך מוכר.....).

HyperViper

New member
המממ

כרגע יש לי תמונות של: זעמן זיתני (שבערך כל טיול אני מוצא אחד) נחשיל מצוי חנק משריץ עין חתול חברבר צפע ארצישראלי זעמן שחור - צעיר (חסר לי שחור לגמרי) שלוון טלוא ראש שחור ראש שלווני נחש מים משובץ (תמונה לא משהו אני אשמח לתמונה נוספת אבל לא דחוף) כל שאר המינים אני צריך תמונה. אם אתה מוכן לצרף אותי אני מאוד מאוד אשמח :) אני לא יודע למה יש לי בעיה עם המטבעות, אני פשוט לא מצליח למצוא אותם, קטע מוזר. יש לי בי"ח גריאטרי מול הבית (המשותף) שגדלתי בו (של ההורים) אבל לא ראיתי שם נחש כבר שנים ואין לי מושג במה מדובר :)

naja

New member
בקיצור....

לפני כשנה אחד השכנים שלך הבחין בנחש, קרוב לודאי זיתני(לפי התאור וזיהוי מתמונות) שנעלם אי שם בתוך הסבך הקוצני וגדר הסלעים השבורה אצלכם בכניסה לחצר של הבית. במהלך החיפוש אמא שלך(אם אני לא טועה), ירדה וסיפרה שהבן שלה גם מתעסק עם נחשים אבל הוא בחו"ל. זכרתי אותך כי אנחנו כמעט שכנים והופתעתי שלפני כן לא שמעתי את השם שלך. לגבי מה שאתה צריך לצלם, כשיהיו לי דוגמנים אני אשמור לך. אם יהיו טיולים בקרוב אני אעדכן אותך(כנ"ל אם אתה יוצא לשטח, אתה מוזמן לעדכן ואם אהיה פנוי אני אצטרף). בקשר לסקרים-לא תלוי בנו אבל בשאיפה שיהיו כאלה ושתהיה אפשרות לשתף את כל הגולשים בפורום.

HyperViper

New member
מ-ע-נ-י-י-ן

ב-א-מ-ת! מעניין מאוד שאמא שלי לא סיפרה לי היא בד"כ דואגת לעדכן אותי מיד! :) תגדיר כמעט שכנים?! איך קוראים לך ד"א?

חבל שלא אמרת משהו אתמול

היום אחה"צ שיחררתי זעמן שחור מאחורי הבית (במקום שבו הוא נמצא) לא לפני שצילמתי אותו. אני מניח שאם תסתובב פה מספיק זמן עם האנשים הנכונים תיתקל ברוב המינים של הזוחלים בארץ.

HyperViper

New member
טוב אז...

ביררתי עם אמא שלי ואתה צודק! זאת באמת הייתה היא! איזה קטע מטורף! היא שכחה לספר לי על זה... קונכולוג, הדבר היחיד שמבאס אותי בלצלם שחור בוגר זה העובדה שכבר ברור לי מראש שאני הולך לדמדם קשות אחרי המפגש הזה, כל מפגש קרוב שלי עם שחורים הסתיים בדימום מצידי...

HyperViper

New member
תאמת

בחיים לא נתקלתי בתלום בוגר (חי)... אבל פה כבר מעורב גם קצת ארס ככה שאני לא מאמין שזאת חוויה נעימה :)

למעלה