צריך את דעתכם בנוגע לסכסוך בין שותפים

spaysi8

New member
טוב,

אני רואה שכולם הגיבו לך בדיוק מה שהגבתי ואת ממשיכה בשלך אז או שאת באמת ובתמים לא מבינה מה אנחנו אומרים פה או שאת פשוט אטומה,
כך או כך אין לי כח שוב להסביר את מה שנאמר פה כבר כמה וכמה פעמים..

Optimus_Prime

New member
האמת, נראה שאת דווקא מדברת מאינטרס אישי כלשהו

גרת פעם בדירה עם שותפים?
הרעיון העיקרי הוא *שיתוף* ולא שכל הבית הוא הממלכה של כל אחד והוא יכול לעשות מה שהוא רוצה.
לפי אותו הגיון - אז אפשר לעשות 7 פעמים בשבוע מסיבות בסלון, ו7 פעמים בשבוע ארוחת ערב ל4 חברים במטבח ולסבלט את הדירה כל שבוע למישהו אחר.
הכל חוקי. הכל אפשרי. אבל שום דבר מזה לא מקובל.
מקובל לשאול, להתייעץ ולדבר.
ולא, כשאתה נכנס כשותף לדירה עם עוד 2 אנשים אתה לא מצפה שיהיו 5 אנשים בדירה. (נעזוב בצד את העניין הכלכלי כרגע שברור שהם צריכים להתחלק בהוצאות ואין פה ויכוח). בגבולות הסביר יש ביקורים בכיף, לינה משותפת בכיף.. אבל אם זה עובר למצב, כמו שפותח הדיון תיאר, שהם ממש גרים בבית - לא, זה לא עובד ככה.

להציע לו לעבור לדירה אחרת.. נו באמת, בדיחה.

קריסטה

New member
אני אתחיל מהסוף

מתוך 3 שותפים, הוא במיעוט. נראה לי יותר הגיוני שהוא יעזוב מאשר הן. הוא גם זה שמתלונן ולא הן.
אני גרה עם עוד 4 שותפות שהחברות שלהן שורצות פה כ-ל הזמן והן לומדות ביחד, חבר שלי גר עם שותפה ואני נמצאת אצלם הרבה.
על כל הצדדים המצב הזה מקובל מהסיבה הפשוטה שיש התחשבות אחד בשני ולפחות במקרה שלי אני לוקחת חלק פעיל בתשלומים ובחלק מעינייני הבית. כשהבן זוג שלי לא נמצא אני נמצאת רוב הזמן בחדר שלנו אבל הרבה פעמים אני יושבת עם השותפה ומקשקשות במשך הרבה מאוד זמן. אנחנו מסתדרות היטב.

אם שתי דירות עם אנשים שונים מסתדרים עם המצב הזה, נראה לי שהוא לא כל כך הזוי.

Relaborat

New member
הם שותפים בדירה

זה שיש לכל אחד חדר זה סבבה, עדיין זו דירה אחת, לא דירה מפוצלת. ודבר כזה צריך להיות מקובל על כל השותפים, רוב לא מספיק. לא משנה אם אוהבים אותו או לא, משלם על עצמו או לא - אם אין הסכמה כוללת - זה פשוט לא.

ואני מאוד שמח עכשיו שאני גר לבד ולא צריך להתעסק בדברים כאלה.

חוסר התחשבות טוטאלי. את פשוט בן אדם מגעיל

אם 2 אנשים חיים על חשבונו (וזה המצב), טפילים. פרזיטים. אז הוא צריך להשלים עם המצב רק כי מופעל עליו לחץ חברתי לקבל זאת כי הם חברים של השותפים?!

השותפים הם הנוכלים הראשיים. 2 נוכלים שמצאו להם פרייאר. במקום לשכור דירה עם בני הזוג שלהם (שישכרו דירה ביחד ל4 אנשים) ולשלם מכספם! על החלוקה בשותפות, כולל שכר הדירה!!! ולא רק מה שכתבת מים וכו.. - במקום זאת , הם חיים על חשבונו של הפרייאר כולם.

בושה וחרפה שיש אנשים ששמים ז כמוך על אנשים אחרים.
את הבעיה של כל השותפים שיש. בגלל אנשים כמוך דיירים סובלים

קריסטה

New member
מישהי פה יצאה מפרופורציות

קודם כל למקרה שלא שמת לב - אני נמצאת משני המתרסים.
אני גם השותפה שמביאים אנשיםפ לבית שלה וגם זאת שבאה לבית של החבר.
דבר שני - כבר אמרתי שאני גם משתתפת בהוצאות ולדעתי גם החבר צריך להשתתף בהוצאות.
דבר שלישי - 2 בתים מסתדרים עם זה מצויין! אז כנראה שאני לא כזאת טפילה כמו שאת טוענת...
מעניין על איזו יבלת דרכתי.

הכלל הוא ה ת ח ש ב ו ת

מה שהבחור טען הוא טבעי והגיוני

לא ייתכן שידרכו על בן אדם ולא משנה באיזה צורה עושים זאת

כל שהות בבית ללא רשות אחד השותפים היא נצלנות וארסיות.

יבלת? מתוקה שלי.. שידרכו עליך ויסבנו אותך במילים- אז לא תחפשי תיבלת.

את מסכימה לכך מתוך אינטרס ברור שיש לך

במקרה של פותח הדיון לא רק שהוא לא מרוויח אלא הוא מפסיד כי הוא צריך לשלם את ההוצאות הנוספות שמביא איתו "השותף" החדש. כשתיאלצי לשלם מכיסך תוספת של כמה מאות שקלים לחודש בבית שלך או של חבר שלך זה יגרום לך לחשוב על כך בצורה אחרת.

חוצפה ממדרגה ראשונה - ממליצה להתרחק ממך

מחר הייתי מכניסה לבית שלך ושלי כמה נוכלים וגנבים. הם חברים אז זה טבעי.

אם הוא בעל הבית (שוכר את הבית ולכן הבית שלו), עליו להיות שותף מלא להחלטה. לא מתאים לו - שילכו להתנייק.

לגיטימי שמפריע לך ואני מקווה שבעל הדירה יפתור

את הבעיה, אבל להבא- תזכור לסכם דברים כאלה עוד לפני חתימת החוזה עם השותפים. לי למשל תמיד היה מאוד חשוב שאם יש לי בן זוג הוא יוכל להיות אצלי כמה שבא לו ומנגד- אין לי בעיה שבני זוג של שותפים יהיו בדירה כמה שהם רוצים, תמיד דאגתי להבהיר את זה ולבדוק התאמה בנושא הזה לפני הכניסה לדירה. היתה תקופה שגרנו ממש שני זוגות בדירת 3 חדרים...

קריסטה

New member
מצד אחד אתה מתאר מצב באמת מרגיז

מצד שני כל מי שהגיב פה הגזים בטירוף.
לכעוס שהוא שם? מקסימום 2 לילות בשבוע?בלי מפתח?
היא גרה שם, משמע זה הבית שלה בדיוק כמו שהוא שלך.
זכותה לארח אורחים וזכותה לתת את המפתח לבן אדם קרוב כמו בן זוג.
הפגם היחיד שאני מוצאת זה שהוא לא משתתף בהוצאות שלכם ועל זה צריך לדבר איתה.

mad alot

New member
אז זה נראה לך הגיוני שאני אחלק מתפחות

לאנשים שאני מכיר, וארשה להם להסתובב בבית שאני לא נמצא?

spaysi8

New member
זה לא מה שהוא כתב

הוא כתב לפחות 5 ימים בשבוע ושיש לו מפתח, ושהוא נמצא אצלם בבית כשאף אחד לא שם..
זה ממש כאילו נכנס עוד שותף..

h a j b i

New member
זה לא עובד ככה

כי זה מה שנקרא: שותף נוסף.
אם שכרתי דירה עם שותף אחד אז אני לא רוצה שני שותפים. לו הייתי רוצה שני שותפים או שלושה אז הייתי שוכר עם שני שותפים או שלושה ומשלם הרבה פחות. לאף דייר אין זכות להכניס על דעת עצמו שות, נוסף וכשמישהו נוסף ישן בדירה ברוב ימי השבוע זה בדיוק כמו דייר נוסף.

כפי שאמרת: "הבית שלה בדיוק כמו שהוא שלך". אז זכותו לא לרצות לארח אנשים בתדירות מוגזמת ולא לאפשר כניסה של אנשים מתי שבא להם.

בדברים כאלה צריך להגיע להסכמה. במידה ולא מצליחים אז באמת יש מקום לפנות לבעל הבית. רוצים להכניס עוד שותף? סבבה? נגיע להסכמה, נחלק את השכירות והחשבונות מחדש והכל סבבה

אגב, בנוגע למסירת מפתח. את זה בטח לא מקובל לעשות בלי להגיע להסכמה. מבחינה חוקית אם הוא נכנס לבית ומגלה שם מישהו שלא גר שם יש לו לא מעט אופציות שעומדות לרשותו.

קריסטה

New member
אני ממש רוצה לראות את השותפה

קוראת למשטרה אם היא תמצא אותי בבית לבד. כשאני בחדר שלו אז אני בחדר שלו וכל עוד הוא בסדר עם זה גם אין בעיה חוקית עם זה.
השוטרים יסתובבו וילכו כפי שבאו.
מפתח קיבלתי אחרי חודשיים, אני נמצאת בדירה לבד מלא זמן, כשהוא היה במילואים נשארתי לטפל בחיות ולאף אחד לא הייתה בעיה עם זה.

Relaborat

New member
זה שבמקרה שלך זה לא מפריע לאף אחד

זה סבבה. פה זה לא המקרה - פה זה כן מפריע. ואם הנוכחות שלך הייתה מפריעה לאחד השותפים, היית מוצאת את עצמך בחוץ.

h a j b i

New member
תלוי, אם זו שותפה

יבעטו אותך כמו טיל, אם זה שותף אז כנראה שלא... מה לעשות, אין שוויון
יותר מזה, היא אפילו תוכל להפעיל עלייך כוח "סביר" במטרה להוציא אותך והחוק די בוודאות יגן עליה. אם זה גבר שצריך לגרש בחורה אז כאמור העניין קצת יותר מסובך למרות שגם לזה יש פתרונות

כל עוד אין בעיה לשותפים אז הכל בסדר אבל כשיש בעיה אז צריכים להגיע להסכמה. כמעט כל חוזה סטנדרטי מכיל הגנה כנגד שותף נוסף או שותף במקום. למשל במקרה שלך שהתגוררת במקומו בתקופה שהיה במילואים. לו השותפה לא היתה מסכימה לזה משום מה, היתה יכולה לסלק אותך לו היתה רוצה.

כאמור, אנשים נורמלים בדר"כ מסתדרים בינהם ולא מנסים למתוח את החבל יותר מידי.

קריסטה

New member
אם לא שמת לב

לחבר שלי יש שותפה. אישה. ואנחנו אפילו מסתדרות, imagine that.

h a j b i

New member
והקשר להודעה שלי?

דיברתי על מקרה כללי, את הבאת מקרה פרטי שלך, חזרתי למקרה כללי והסברתי לך שלו הנסיבות במקרה שלך היו שונות מה היה יכול לקרות (כי לא ממש עוזר לפתוח השירשור המקרה הפרטי שלך) ואת חוזרת למקרה שלך שאין לו שום קשר למקרה שלו.

נו טוב, אני מניח שפותח השירשור ממילא לא יתייחס לדעתך הלא אובייקטיבית בעליל.

למעלה