צריך המלצה לשירים של פינק פלויד

קבלי... אני בת.. זה מיס פסיכו סקסי

וקיבלתי את התיקונים, למרות שאני לא חושבת שיש הבדל בין פסיכודאלי ל-פסיכודלי... זה מילה באנגלית מה משנה האיות...

ׁאׂױ׃ װ י׀טױ  חױ׃...

הדארק סייד הוא בכלל לא אלבום פשוט בטח ובטח לא יותר פשוט מהחומה. הגדולה של הדארק סייד בהחלט מגיעה לו וכן הוא קשה בהתחלה לשמיעה. אי אפשר לומר שמי שלא אהב את הדארק סייד לא יכול לאהוב את הפ"פ,יש להם הרבה תקופות והרבה השפעות. אני מציעה לנסות את הדוויז'ן בל או את החומה או Wish you were here אני התחברתי לוויש יו לפני שהתחברתי לדארק סייד אבל בעקבות האלבום הזה התאהבתי בדארק סייד. יש לה את התקופה הפסיכודאלית (ההתחלה של הלהקה)אבל לטעמי היא לא ממומלצת להתחלה. בקיצור תנסה דברים יותר קליטים מהדארק סייד. ואם לא הולך אז לא הולך,תחזור לזה עוד כמה שנים...

Blackpanter1י

New member
אני לא מבין למה ההתחלה של הלהקה

פסיכודאלית, לפי דעתי היא לא פסיכודאלית בכלל, לדעתי פסיכודאלי זה השיר Welcome to the machine, או כל האלבום DSOTM,ANIMALS, WYWH וכו'.

One Echoe

New member
כמו שאמרתי בעבר,

פסיכואדלי זה לא מונח בשפה העברית, זה ז'אנר מוזיקלי. צאו מנקודת הנחה שלא קוראים לזה פסיכודלי...אלא סתם שם... זה שקוראים לזה פסיכודאלי לא אומר שכל שיר שנשמע קצת " מטורף " או " משוגע " הוא בהכרח פסיכואדלי, ממש לא. יש קריטריונים מאוד מדוייקים שמוזיקה פסיכודאלית עומדת בה. MM, אני טועה?

Blackpanter1י

New member
אולי אני טועה...אבל זה מה שאני

מגדיר פסיכודאלי, ולא אכפת לי איך כל מיני פלצנים, מגדירים מוזיקה פסיכודאלית.

אם כך, אתה עלול להתקל בקצרים

בתקשורת. על מנת לנהל שיחה, רצוי ששני הצדדים ידברו על אותו הדבר, היינו, שהם יחלקו את אותן הנחות בסיסיות לגבי נושא הדיון. ההגדרה שלך לפסיכדליה היא יחודית, ולכן סביר שיקשה עליך למצוא בני-שיחה בנושא (פלצנים או לא פלצנים). בכל מקרה, הפלויד התחילו את דרכם כלהקת R'n'B, כמו כל מרבית הלהקות הבריטיות בזמנם. הם נהיו הלהקה הפסיכדלית המובילה בבריטניה, בשנת 1967. אלבומם Piper at the Gates of Dawn נחשב - וזה הקונצנזוס בקרב כל המקורות הידועים לי - לאלבום פסיכדלי. הם זנחו בהדרגה את הפסיכדליה במהלך שנת 1968. האלבומים שעשו לאחר Saucerful of Secrets אינם עוד פסיכדליה. גל הפסיכדליה דעך, ממילא, בתקופה זו. למטה בעמוד הזה ובעמודים קודמים, תמצא שרשורים שדנים בכך, בהם מידע נוסף על תרבות הפסיכדליה. ושוב, אני ממליצה לקרוא ספרות מקצועית בנושא - עיתונות המוסיקה הזרה למשל. יש גם פורום פסיכדליה בתפוז (מס' 1210).

holo

New member
גם אני חשבתי בדיוק כמוך עד לא מזמן

אבל הבנתי שטעיתי, אף אחד לא הגדיר פסיכודליה במדויק, אבל יש דברים שפשוט אי אפשר להתווכח עליהם. הפסיכודליה צמחה מתרבות ההיפים בסוף שנות השישים ואין לה בדיוק הגדרה מסויימת.. מה שהכי נכון להגיד זה שפסיכדליה היא פשוט תרבות שהייתה פעם במוזיקה כמו שציף תמיד אומרת. תרבות שאיננה כבר.. בקיצור, אתה יכול להגדיר את מה שאתה רוצה איך שאתה רוצה, אבל זה די דבילי..גם מכיוון שאי אפשר לשנות את ההיסטוריה ולקבוע עובדות שונות, וגם.......למה תמיד יש את הנסיון הנואש הזה לנסות להגדיר את הסגנון של פינק פלויד?! פינק פלויד היא הלהקה שאני הכי אוהב וזה מספיק לי מאוד.

weird dust

New member
לדעתי יש היום יותר פסיכודליה מפעם

אני נימצא בכיתה קצת משונה, אין קשר בין אף אחד לשני (בעיקרון) באחד ממעברי המקומות ישיבה שלי מאחורה גיליתי שולחן שלם עם שמות של אומנים שיוצרים טראנס פסיכודלי. יש שם די גם המלצות ממוקדות יותר אבל בעיקרון יש המון אומנים שיוצרים פסיכודליה גם היום. זאת לא הפסיכודליה של הרוק אבל זה פסיכודלי גם בהתאם.

holo

New member
אבל זאת בכל זאת לא אותו סגנון

כמו שאומרים ששומעים מוזיקה של שנות השבעים אז היא אפשר להגיד שגם היום יש מוזיקה כזאת, אולי איזה משהו שמנסה להמשיך את זה, כנ"ל אצל הפסיכדליה לגבי מה שהתכוונת..

weird dust

New member
ישנה פסיכודליה כמו שישנו רוק

כמה הם דומים זה לא משנה הרוק קיים והפסיכודליה קיימת. התרבות הפסיכודלית החדשה קיימת על ידי מספר אנשים בכל מיני מקומות כמו אותם אנשים אצלי בכיתה. ותרבות היא דבר שמתגלגל, אין לו הגדרה אחת. תרבות השימוש בסמים קיים עד היום, אז אם פעם השתמשו באל אס די והיום בפראון התרבות נשארה הנסיבות והסוג קצת השתנו.

זה קצת יותר מזה, ווירד

תרבות הפסיכדליה של שנות השישים החזיקה ברעיונות מסויימים, שהיום לא תמצא אותם בעצם. זו היתה תקופה מאוד אופטימית. אנשים האמינו שהעתיד הוא וורוד, שהכל הולך להיות יותר טוב, ושהם - הצעירים - הם שיביאו את השינוי. האם אתה רואה אמונות כאלו בקרב חבריך או מכריך? קשה למצוא אופטימיות כזו כיום. אנשים הרבה יותר ציניים (אולי, יותר מציאותיים), אפילו פסימיים. המוסיקה הפסיכדלית של שנות השישים שיקפה רעיונות אלו. Piper הוא דוגמא לכך (אם כי הכתיבה של בארט היתה מורכבת יותר מהממוצע הפסיכדלי). אם תרצה, סרג'נט פפר של הביטלס היה דוגמא נוספת. למוסיקה הפסיכדלית של שנות השישים היתה השפעה ארוכת טווח. הטראנס של היום הוא תולדה של הפסיכדליה, בין השאר. אבל הנחות היסוד של הפסיכדליה, שהיו בבסיס התרבות ההיא, כבר לא קיימים, ולכן הפסיכדליה לא קיימת עוד. מה שיש היום זה, כפי שנאמר, דברים שהושפעו ממנה. אולי נאו-פסיכדליה, במקרים מסויימים. אבל הסיפור עצמו נגמר מזמן. אני ממליצה לכם בחום להאזין לשירים ואלבומים פסיכדליים משנות השישים, ולהשוות אותם לטראנס העכשווי (וזרמים דומים השואבים מהפסיכדליה), כך שתוכלו לעמוד על ההבדלים בעצמכם. במקביל, הייתי ממליצה לקרוא סקירות הסטוריות על הפסיכדליה. יש את הגליון המיוחד של Q שיצא ממש לפני כמה ימים, ושאני מקווה שיגיע לארץ (ואם לא, הייתי ממליצה להזמינו). יש מספר ספרים - כרגע בחנויות (בארה"ב) נמכר ספר של המבקר האמריקאי ג'ים דה-רוגטיס, הסוקר את התפתחות הפסיכדליה משנות השישים עד היום, כולל סקירה של הטראנס. באנגליה, המומחה לטראנסים הוא המבקר סיימון ריינולדס (הוא מומחה להרבה דברים; זה רק אחד מהם). הספר שכתב על הנושא אינו בידיי, לצערי.

weird dust

New member
כמה דברים

האנשים אצלי בכיתה הם די מעופפים, הכל יהיה טוב מתאים גם להם. חבל ללמוד עכשיו בכל מקרה צריך לתקן אחר כך
אני מכיר את המוזיקה של שנות ה-60 וגם את התרבות ואני שומע גם פסיכודליה אמריקאית וגם בריטית. אני טוען שהתרבות לא מתה, היא עברה מספר שינויים אבל לא מתה. המוזיקה היום פחות קוראת לשינוי כמו בשנות ה-60 המאוחרות אבל התרבות קיימת ונושמת. אני רואה אנשים שחיים ב"שאנטי" ואני לא יודע מה הם עישנו אבל בטוח יש משהו שבגללו הם חיים בכיף. התרבות של הטראנס היא גם שונה בעיניין שהיא לא ממש מכילה הרבה מסרים או מילים אבל היא מנסה להעביר את ההרגשה של ההיי ובשל כך היא נקראת פסיכודליה.

הפסיכדליה היתה יותר מאשר "היי"

וזה בדיוק מה שרציתי להעביר בהודעה הקודמת. בשנות השישים היתה אמונה - אידאולוגיה אפילו - שהעולם הולך להיות טוב יותר, מתקדם יותר. הסמים היו רק חלק מזה, כמו שהמוסיקה היתה חלק מהתרבות הזו. היום זה איננו. אנשים מתמסטלים כיום כדי להיות ב"היי"; הם לא מאמינים שהם הולכים לשנות את העולם ("אני ואתה נשנה את העולם"), או שיהיה טוב יותר (the age of aquarius, זוכר?). הם אינם אופטימיים - הם מנסים לברוח מעולם שנראה להם שלילי. הם גם לא מאמינים אחד בשני, בחיים בהרמוניה; כל אחד והטריפ הפרטי שלו (זו ההתרשמות שלי, בכל אופן). תרבות הטראנס - עד כמה שאני מכירה אותה - לקחה אלמנטים מהמוסיקה הפסיכדלית ותרבות ההיפים משנות השישים, ולכן אמרתי שהיא "שואבת" מהפסיכדליה. אבל היא אינה חוזרת לאידאולוגיה של שנות השישים, לאמונות שהיו אז. זה לא קיים היום, ואני בספק אם זה אפשרי. לכן היא *אינה* פסיכדליה; היא תוצר של שנות האלפיים - וזה בסדר גמור. זה מה שצריך להיות. כל דור והאופנות שלו. כל דור והחידושים שלו.

weird dust

New member
כתבתי שיש שוני

וכתבתי גם שהיום אף אחד לא מנסה לשנות וגם המוזיקה עצמה לא אומרת הרבה. ואני מתווכחים על שטויות אז נעזוב את זה.

thezanani

New member
כל דור והאופנות שלו?

ברגע זה קברת חלומם של אלפי מסטולים,ושארית פליטתם ברחבי וודסטוק הבירה. זאת הייתה אופנה?אם היית מודע לסביבה(כמה שניתן כל עוד אתה מעשן פטרוזיליה),לא אלים,דוגל בשלום אוניברסלי,פלורליזם(לימודי אזרחות...רק אלוהים ואת יודעים אם כתבתי תמילה הזאת נכון),וfree love היית מדליק?"אין"? לפי דעתי כל הדור הזה טעה,כי הם חשבו שהטוב יגיע ולא הבינו שהם כבר ממשים אותו. היה לנו עסק עם אידאליסטים שברוך מרזל(מותר לקלל בפורום) קטן לידם. וזה בא לידי ביטוי בהכל.מוזיקה הייתה חלק גדול מכך,אבל לא האידיאל עצמו,ובטח לא "אופנה". תראי איך הם התלבשו פעם פור גאד דמת! אבא שלי,תושב שיכון ד' בראש העין,ליד החנות של איציק שרעבי,היה לובש בגדים ששידרו אידיאלים,עומק,הבנה שחיצוניות זה לא העיקר. לכי תסבירי את זה היום למרן סנופי דוגי דוג לקראת הסרט הכחול הבא שהוא מוציא. מה שיש היום במוזיקה זה לא מסרים,לא חשיבה מינימלית ולא נעליים. היום האומן המצליח ביותר הוא האומן שיגרום לבת זוגתך להתפשט יותר מהר.ועדיף שכמו ביונסה. אחחח,הלוואי והייתי יושב שם על הברזלים,מעשן ומסתכל על השמיים. כן כן,ליד החנות של איציק שרעבי.

melancholy man

New member
אתה בסדר אתה!

קודם כל אין על הברזלים ליד החנות של שערבי, לא לא, אני לא מראש העין ובכפר סבא, איפה שאני גדלתי בשנות השבעים ותחיללת השמונים, איכשהו לכל בעלי החנויות קראו מנדלבוים או רולניק או משהו כזה, הכי קרוב שהגענו לשרעבי אז היה כהן (והוא היה בכלל יקה...), אבל אין על הברזלים של פעם, שאיכשהו נעלמו כמקום מפגש, בכפר סבא אגב הינו יושבים על הברזלים ליד ה"וימפי" מקום של המברוגרים לפני שהגיעו לעולמנו המקדונלדס והבורגראנץ'. ולעניין, כן, זו הייתה אופנה, אופנה של אנשים צעירים, אידיאליסטים מלאי כוונות טובות ואמונה, אבל עדיין אופנה וכמו כל אופנה של אנשים צעירים היא נעלמה באותה מהירות שהיא באה, ישר כשאותם צעירים הקימו משפחות, הצעירים החדשים כבר התענינו בדברים אחרים, שמעו מוסיקה אחרת והאמינו, אם האמינו בדברים אחרים. יש עוד היפים מזדקנים/זקנים, אבל רוק אנד רול זה מוסיקה של צעירים והצעירים כבר לא היפים כבר הרבה מאוד זמן.

למעלה