צריך המלצה לשירים של פינק פלויד

אולי "אופנה" לא היתה המילה הנכונה

כל דור מגדיר לעצמו את הערכים שלו - האידאלים, אמונות, סנגנון חיים - משלו, לעומת הדור הקודם. חלק מסגנון החיים הזה הוא המוסיקה שהדור יוצר ומאמץ לעצמו. מטבע הדברים, דברים אלו משתנים מדור לדור, ככל שהנסיבות החברתיות הכלליות משתנות. דור שנות השישים באנגליה וארה"ב גדל בנסיבות חברתיות וכלכליות מסויימות, ואימץ לעצמו, בשל כך, ערכים וסגנון חיים מסויים. (כתבתי על כך בהרחבה רק לפני מספר שבועות, כשהועלתה שאלה לגבי פסטיבל וודסטוק). רוב מי שהיו צעירים בשנות השישים, חזרו לחיק המימסד. כיום, הם-הם המימסד. הם ה"מבוגרים". הדורות שבאו אחריהם גדלו לסביבה אחרת לגמרי, ולכן גם אמצו ערכים וסגנון חיים שונה - כולל מוסיקה שונה. לדוגמא: העליה הדרמטית ברמת החיים, שקרתה במערב בשנות החמישים והשישים, היא שהביאה לאופטימיות הגדולה של דור שנות השישים, ואמונתם בעתיד טוב יותר. שנות השבעים והשמונים, לעומת זאת, הביאו משברים כלכליים והתפכחות. הפאנקיסטים האנגליים של סוף שנות השבעים, שיקפו בשיריהם את היאוש, חוסר-התקווה, של הצעירים באותה תקופה, שלא הצליחו למצוא עבודה, ולא נראה כאילו יהיו מספיק מקומות עבודה עבורם בעתיד. הם שנאו את ההיפים, בדיוק בגלל נקודה זו: האופטימיות ההיפית נראתה להם נאיביות מנותקת מהמציאות. והם צדקו. לדעתי, בנסיבות של היום, אין מצב לחזור למה שהיה בשנות השישים. אף אחד לא מדבר עוד על "לשנות את העולם", ובוודאי לא על "אני ואתה". לאנשים - גם צעירים - יש מספיק טירדות קיומיות, ואין להם זמן או מוטיבציה או רצון לדאוג גם לאחרים. אני לא אומרת את זה לגנותם; זה פשוט ככה. למרות זאת, אני עדיין מאמינה - אולי בנאיביות - ברוקנרול כאמנות וכבעל כוח להביא לשינוי חברתי. אולי לא בהיקף עליו חלמו בשנות השישים, אבל לפחות לכמה אינדיבידואלים, פה ושם, אשר ישפיעו על סביבתם.

melancholy man

New member
כמו שאמרה ציף

אתה צודק. כלומר, אני לא מסכים עם הקביע שיש קריטריונים ברורים לז'אנרים מוסיקליים ברוק, אני בכלל סבור שכמו פסיכדליה גם כמעט כל הז'אנרים האחרים (או בעצם התת ז'אנרים) ברוק אנד רול, הם לא פחות תרבותיים מאשר מוסיקליים. יחד עם זאת, פסיכדליה בריטית, לפחות מסוג הקלאסי, זה שהפייפר של פ"פ משתייך עליה, אכן הלך לעולמו לגמרי עד 1970 עם השינויים החברתיים שגמרו את התרבות "ההיפית" גם בבריטניה וגם בארה"ב (שם הסיפור מורכב יותר וארוך יותר). ניתן לתת הגדרות מוסיקאליות לפסיכדליה העניין הוא שההשפעה של הפסיכדליה על הפופ/רוק שבא בעקבותיה הוא כזה שניתן למצוא את אותם מאפיינים גם בהרבה שירים שאין להם קשר לפסייח. וכמו בכל שרשור כזה כאן ובפורומים אחרים, אני עדיין לא מבין למה זה חשוב, כשמדברים על רוק מלפני 30-35 שנה, הדבר היחיד שחשוב בעיני, הוא האם זה עבר את מבחן הזמן ועד כמה זה עדיין נשמע "טרי", מה שבטוח, מבין כל האלבומים של פ"פ, הפייפר הוא אחד האלבומים שעומד ויעמוד הכי טוב, במבחן הזה.

One Echoe

New member
אני מבין מאיפה את באה...

אני מבין גם למה זה נשמע לך מוזר. את לא רגילה למוזיקה כזאת. תתחילי עם האלבום מאדל meddle משם הדרך תהיה עצמאית, מהנה, מרגשת, ומענגת, למוזיקה של הפלויד.

holo

New member
מה יוצא דופן בצד האפל של הירח?!

כל השירים שם הם שירים קליטים! אולי תתחבר יותר ל wish you were here, שהוא דווקא האלבום האהוב עלי.. אני לא ממליץ על שירים כי זה פשוט פשע(בלי קשר להורדות)! פינק פלויד שומעים רק באלבומים! זהו.

למעלה