צריך להגיד בפה מלא 'ההתנתקות'

TheOrion

New member
ניסית לעשות שלום ולא הצלחת?

כמה פעמים? שאני אדע כמה פעמים זה מספיק על מנת מסקנה חותכת שכזו
.

nooshP

New member
מנסים, רק שבאמצע נרצח רה"מ

זה קצת גדע את התהליך הייתי אומרת.... אם הימנים הקיצוניים לא היו מסיתים ומובילים לרציחתו, יכול להיות שהמצב היום היה שונה לחלוטין, אבל אי אפשר לדעת...

ללא ספק אולי אם רבין היה חי היה

יכול להיות שלום אבל כנראה לעולם לא נדע כרגע העובדות הם נורא פשוטות וחבל לא להבין אותם

TheOrion

New member
מה פשוט בעובדות?

שאין שלום? לא רק הפלסטינים אשמים. גם אחד, ימני קיצוני, בשם יגאל עמיר אשם.

nooshP

New member
ובואו לא נשכח

שהוא לא בא OUT OF THE BLUE וסתם קם יום אחד והחליט לרצוח, אלא שהיו כאלה שעודדו אותו והסיתו אותו לכך...

תשמע אף בן אדם שפוי לא יצדיק את

המעשה הנורא של הרוצח יגאל עמיר אבל יש לזכור שמאז הרצח עברו 10 שנים אתה לא חושב שזה מספיק זמן לעשות שלום?

nooshP

New member
כן רק שיותר מחצי מהעשר

שנים האלה היו ראשי ממשלה ימנים... אז אי אפשר להגיד שכל הזמן ניסו לעשות שלום...אלא להפך!

גם ראשי הממשלה הימניים חפצים

בשלום שלא יהיו לך ספקות אין ראש ממשלה בישראל שלא היה רוצה שלום את יודעת כמה תהילה זה היה נותן לו

nooshP

New member
בין חפץ לשלום לבין לעשות משהו בשביל

לנסות ולהביא באמת לשלום יש טווח ארוך מאוד מאוד... אני בטוחה שגם אחרון הקיצוניים שבמתנחלים היה רוצה שלום, אבל כמו חלק מראשי הממשלה שהיו כאן, הוא חושב שכל הערבים מחבלים ושאי אפשר לסמוך על ערבי וכו'..

ודרך אגב אני מאד מקווה שהפורום יהיה

לאחר ההינתקות כדי שתוכלו לבדוק את טענותיי ולראות שצדקתי

nooshP

New member
אני תומכת בהתנתקות ולחלוטין לא

בגלל שאני חושבת שהיא תביא שלום. אני תומכת בה כי היא תקטין את התחככות שלנו עם הפלסטינאים בעזה, תפסיק את העובדה ש- 8000 איש מנהלים למיליון אנשים ומעלה את החיים, ותהיה התנתקות לא מגוש קטיף והיהודים, אלא מהפלסטינאים שם- הם יהיו מאחורי הגדר ואנחנו נצטרך להכנס לשם הרבה פחות, או בכלל לא, ועל גדר הרבה יותר קל להגן.

גברי 22

New member
ללא ספק ההתנתקות לא תוביל

לשלום אלה לצימצום קוים והגנה יותר קלה מפני הפלסטינאים אך לצערי זה רק בטווח הקרוב השאלה מה יעשו כאשר יהיו להם קטיושות ולא קסאמים איך תגני על אשדוד שיש בה נמל

nooshP

New member
קטיושות הן ירו גם אם נהיה שם

כמו שהם יורים עכשיו גם קאסמים, ככה שזה ממש לא רלוונטי... ולמה אתה אומר שזה יהיה רק בטווח הקרוב? עד כמה שאני יודעת לא היו כמעט מחבלים מתאבדים באינתיפאדה הנוכחית שיצאו מעזה, או שלא היו בכלל. גדר סגורה עובדת, וגם לטווח הארוך, והאינתיפאדה מוכיחה זאת.

TheOrion

New member
היה מחבל אחד שהגיע מעזה.

ואני זוכר את זה כי עשו על זה כתבה ענקית, ושאלו "האם הגדר של עזה מתפוררת?". מאז עברה שנה+ אאל"ט, ולא הגיע עוד מחבל *טפו טפו טפו בלי עין הרע*, אז כנראה שלא התמוטטה החמודה.

nooshP

New member
ככה גם אני זכרתי

אז עובדה שגדר עובדת, ולכן אם הגדר תהיה סגורה הרמטית יותר מאשר היום, ירד עוד יותר הסיכון שתהיה הסתננות משם....

כנראה שלא יהיו מחבלים מתאבדים

מרצועת עזה מהעובדה הפשוטה שאתה ציינת שינה גדר סגורה כנראה שהאסטרגיה שהם יבחרו בה כרגע היא תקיפת מעברי הגבול לכשיקומו והשלכת קטיושות אל עבר ישובי הנגב

nooshP

New member
קודם כל אני בת..

תקיפת מעברי הגבול והשלכת קטיושות/ קסאמים הם יכולים לעשות גם כשאנחנו שם, מה ההבדל?

אני לא אומר שהם לא יכולים לעשות את

זה שאנו שם ועובדה שהם עושים את זה שאנו שם אני רק אומר שיהיה להם הרבה יותר קל כשאנו לא נהיה שם

למעלה