אני לא מכליל
ואתה גם יודע מפוסטים קודמים שלי שאני נגד הכללה, ואפילו אמרתי בפוסט שלמעלה שלא כולם ככה. אבל, הבעיה היא שהימין הקיצוני הפלשתיני יותר "קובע" ובעל השפעה וחוזק יותר גדולים מהפלשתינים שרוצים שלום... תאמין או לו, אבל הימין הקיצוני הישראלי הוא הרבה פחות חזק, והישראלים שרוצים שלום יותר "קובעים" ויותר דומיננטים במדינה הזאת (למרות ה"טרור" שצה"ל עושה בשטחים)... נכון שיש הרבה יהודים שהיו מתים לעשות שואה לערבים, אבל -לא- רובם, ואלה שכן חסרי השפעה מבחינת החלטות ממשלתיות ופעולות קיצוניות. אתה אומר שזאת אשמת ישראל... איך בדיוק זאת אשמת ישראל? זאת אשמת ישראל שיש ליהודים ארץ משלהם? אחרי מאות שנים של אנטישמות ורדיפות בחו"ל? זאת אשמת ישראל שסופסוף יש להיהודים מקום מבטחים, מקום "בשביל היהודים"? מדינת היהודים? מדינה יהודית? מדינה שהייתה מאז ומתמיד הייתה שייכת ליהודים? (ותאמין לי, אני עשיתי חודשים של מחקר מאוד מעמיק בנושא הזה... מ-א-ו-ד מעמיק, ומאוד אובייקטיבי) איך בדיוק זאת אשמת ישראל? זאת אשמת ישראל שמצרים, לבנון, סוריה, ערב הסעודית, ושאר המדינות המוסלמיות שסובבות את ישראל (ומתפרשות על שטח ה-ר-ב-ה יותר גדול ויש להם המון שטחים לא מיושבים) לא הסכימו לקבל את "הפליטים הפלשתינים המסכנים"? כל מדינות ערב מגנות את היחס של ישראל כלפי הפלסטינים, ושישראל לא נותנים להם שטחים, למה שהן לא יתנו להם שטחים?? למה מצרים לא נותנת לפלסטינים ברצועת עזה להיכנס ולהתיישב במצרים?? אז דיי, באמת.. דיי עם ההצגה הזאת של הפליטים הפלסטינים המסכנים שישראל עושה בהם שואה... אם למדינות ערב יש כ"כ רוצים בטובת "אחיהם המוסלמים", למה הם לא עוזרים להם? המשך יום נעים..