צריך עזרה-הקליפ החדש של גרין דיי

Ms Brightside

New member
באמת סליחה שהפרענו להם...

הרי אנחנו מדינה כל כך גדולה ומזיקה! זה באמת לא בסדר מצידנו שרצינו להיות עם ברשות עצמנו... בולשיט!!!

ADCMAN

New member
בולשיט!

חח, אני אבוא ואשתלט לך על הבית, הבית הזה יהיה שלי את תחייה ברחוב רק בגלל שאני כבשתי לך תבית יום אחד. אותו דבר איתם, הם גרו ביהודה ושומרון ורצועת עזה, ויום אחד כבשנו להם תשטח והחלטנו שהם אזרחי ישראל(יש להם גם מניע לשלוח מתאבדים)

Ms Brightside

New member
ולכן אנחנו יוצאים משומרון ועזה...

כדי להגיע לשלום! ואם תזכר בימים של המנדט הבריטי שאנחנו באנו ורצינו לחיות איתם בשיטוף אבל הם עיקמו את האף והחלו לעשות בנו פוגרומים (גלשנו להסטווריה)! הלוואי ויכולנו לחיות איתם ביחד!!! ובתור אחת שגרה ליד אבו-גוש אני יודעת שזה סבבה ולא כזה קשה!

ADCMAN

New member
שאאווסויס רשמו את השיר

זה קצת לפני שקורט קוביין סם לעצמו קץ

ADCMAN

New member
למה רשמתי סם?

אולי כי הוא היה מסומם? אולי כי הוא היה נרקומן דפוק. או אולי כי המילה שם דומה למילה סם ולכן התבלבלתי...

Ms Brightside

New member
אתה לא קשור אחי...

הבנתי את הקטע עם ה"סם" אבל הגבת להודעה אחרת,לא זאת שדברה על קורט...

ישראל הייתה שלנו הרבה לפני

הפלסטינים... עוד מתקופת התנ"ך.... לפני שאתה קורא הלאה, תזכור לשמור על ראש פתוח. לפני שהיהודים עלו לארץ ממצרים, חיו פה הכנענים (עמלקים, פלישתים, מואבים וכו'. עמים שמזמן נכחדו ואין להם כל קשר לפלסטינים של היום). * 1450 לפנה"ס, היהודים כבשו את ישראל בתקופת יהושע, והתיישבו שם. הם התיישבו שם, בשלטון עצמאי * עד התקופה הבבלית, 586 לפנה"ס, בו נחרב בית המקדש הראשון והיהודים נשלחים לגלות לבבל. (בינתיים סה"כ 864 שנות יישוב יהודי של הארץ ושליטה יהודית על הארץ) * ב538 לפנה"ס היהודים חוזרים לארץ, והיא חוזרת לשליטה יהודית. * 333 לפנה"ס, אלכסדר מוקדון כובש את הארץ, ומפה הארץ עוברת לשליטה יוונית-רומית.(205 שנים, סה"כ עד עכשיו 1069 שנים) * 70 לספירה, נחרב הבית השני * רומא נופלת ואיתה האימפריה הרומית-יוונית בשנת 476 לספירה אחרי נפילת רומא, הרוב הגדול של היהודים גורשו, או עזבו את הארץ. זמן מה אחרי נפילת רומא, עבו גם החיילים הרומים שישבו בארץ. הארץ הייתה שוממה, no man's land שכזה. הארץ היתה בעיקר מיושבת ע"י כמה מאות יהודים ומספר קטן מאוד של נוודים. * 638 לספירה, עומר כובש את ישראל והיא עוברת שליטה מוסלמית. * 1099 לספירה, הארץ "נכבשת" ע"י מסעות הצלב, והיא כבר לא תחת שליטה מוסלמית. (סה"כ שנות שליטה מוסלמית, 461) * 1187 לספירה, ישראל חוזרת לשליטה מוסלמית ע"י סלדין. * 1192 לספירה, ישראל אומנם לא נכבשת ע"י מסע הצלב השלישי, אולם השליטה המוסלמית מוערערת ויציבותה נפגעת מאוד. * 1400 לספירה, היהודים מתחילים לחזור לארץ בעקבות רדיפות בגולה, גירוש יהודי ספרד (סה"כ "שליטה" "פלסטינית", 466. השנים שאחרי מסע הצלב השלישי לא היו שליטה מוסלמית, כי הארץ חזרה להיות no man's land בלי שליטה מסויימת) * 1516 לספירה, ישראל (פלסטין, מה שבא לכם) נכבשת ע"י האימפריה העותומאנית. (שלטון טורקי בארץ) * 1917 הצבא הבריטי כובש את ירושלים מהטורקים, ומתחיל הכיבוש הבריטי * 1948 קום המדינה בואו נעשה סיכום ביניים קטן. סה"כ שנים בהן א"י שייכת ליהודים: 1069 פלוס מינוס, אני דיי בטוח שפלוס אבל אני את המחקר הזה עשיתי מזמןןן סה"כ שנים שבהם הארץ הייתה שייכת, אפילו לא לפלסטינים, אלא למוסלמים: 466. נמשיך? טוב. * 14 מאי 1948, מיד עם קום המדינה, היא מותקפת בעת ובעונה אחת ע"י לבנון, סוריה, עיראק, ירדן, ומצרים. הערבים הפלסטינים עודדו ע"י הצבאות התוקפות להתפנות מהאזור כדי לאפשר השתלטות מהירה ויעילה. * לאחר ניצחון ישראך, ישראל אינה מאפשרת לפליטים המוסלמים לחזור לארץ ישראל. המצב אותו דבר עם פליטים יהודיים ששהו בארצות מוסלמיות. הארצות המוסלמיות שיכנו את הפלסטינים באוהלים זמניים, אך סירבו לקבל אותם ולקלוט אותם למדינותיהם. * 1970 ספטמבר, חוסיין מלך ירדן מגרש את הפלסטינים מארצו. רובם נודדים ללבנון. עכשיו לסיכום. הארץ הייתה שייכת לנו מאז ומתמיד. מאברהם שהארץ הובטחה לו (סיפוי תנ"ך, ואטאבר אתם רוצים לקרוא לזה), ואחרי כן כיבוש הארץ ע"י יהושע. הארץ תמיד הייתה שייכץ לנו, עם תקופות קצרות של "הפסקה". הארץ הייתה שייכת למוסלמים, רק אחרי שהיהודים גורשו מהארץ אחרי נפילת הרומאים. לא רק זה, אלא גם שכשהיא -כן- הייתה שייכת להם, אי אפשר ממש להגיד שהיא הייתה שייתכ לפלסטינים, כי היא הייתה שייכת לאימפריות ולצבאות מדינות ערב, מדינות שקיימות עד היום, ולא קשורות לפליטים. וגם כשהיא הייתה שייכת למוסלמים, זה רק היה לתקופות קצרות, עקראיות, ולא מבוססות. הפליטים הם בסך הכול נוודים שנדדו לארץ והתיישבו בה בתקופות שבהם לא הייתה שליטה בא"י. כל המידע הנ"ל לקוח ממקורות מאוד מוסמכים, והכול מידע מדוייק ואמיתי. המידע נלקח והושם בפוסט בצורה אובייקטיבית לגמרי, והתייחסתי לאירועים של שני הצדדים. תגובתך?

Ms Brightside

New member
הכנסת לו! כל הכבוד אחי! רק בעיה אחת

יש כאלו שיגידו לך שהם לא מאמינים בתנ"ך.....

...

לא ניסיתי להכניס לאף אחד, אני פשוט מציג עובדות... ובקשר לאמונה בתנ"ך, יש עדויות ארכיולוגיות לאירועים בתקופת יהושע, כולל כיבוש הארץ ע"י יהושע והתיישבות והכול

ADCMAN

New member
חבוב

סחתיין על הפוסט לא מחברים את כמו השנים ששלטנו . אחרי כל גלות האזור הזה כבר לא היה שייך לנו. אני יכול להגיד לך שבאותה המידה באנו לפה לארץ במקום להשאר באירופה והקמנו פה מדינה ולקחנו שטחים של ערבים שבכלל לא הינו בחור הזה יותר מ1000 שנה. אני לא אומר שצריכים לתת את המדינה לערבים. אני אומר שאת השטחים שהיו שלהם(יהודה ושומרון, רצועת עזה) צריכים להחזיר להם. אח"כ ישראל סתם מחזיקים אותם בגלל כמה התנחליות וערים לא חוקים... למרות שאני בעצם בעד לפרק את כל המדינות בעולם(?) אז בעצם, אני כן בעד לפרק את מדינת ישראל וגם את כל שאר המדינות ברחבי כדה"א

אני חיברתי את השנים

כי באחד מהפוסטים שלך טענת שאנחנו כבשנו שטחים שהיו שייכים לפלסטינים לפנינו.. השלטון היהודי בארץ במשך הדורות היה הרבה יותר מבוסס, קבוע, ונמשך יותר זמן מה"שלטון" הפלסטיני. הארץ בכלל אף פעם לא הייתה שייכת לפלסטינים כפלסטינים, היא הייתה של הטורקים, הרומאים, הנוצרים, וכו'. הפלסטינים הם בעצם "עם ביניים" כזה ששום ארץ לא שייכת להם. אנחנו חזרנו לארץ אחרי 1000 שנים, בגלל שרק אחרי 1000 שנים הייתה אפשרות ליהודים לחזור לארץ (רדיפות בגולה שהגבילו תנועת יהודים, שלטון מוסלמי בארץ שמנע כניסה של יהודים, וכו'). כמות השנים שבהם הייתה שליטה יהודית בארץ, לאומת השנים שבהם הארץ הייתה תחת שליטה זרה/ללא שליטה, "קובעות" שהארץ תמיד הייתה שייכת ליהודים עוד מתקופת התנ"ך, והיו רק תקופות הפסקה קצרות (יחסית) שבהם לא הייתה שליטה יהודית בארץ. השטחים (יהודה ושומרון, עזה) לא היו שלהם, אלא של הטורקים. לא רק זה, אבל השטחים האלה היו שלנו לתקופות זמן הרבהההההה יותר ארוכות משהם היו שלהם... זה כמו שאחרי שעתיים של טלויזיה, תקום מהספא לקחת את השלט ומישהו יבוא וישב לך במקום. למי המקום באמת "שייך"? אתה מבין? כאילו, השטחים האלה הם שטחים ששייכים ליהודיים -יותר- משהם שייכים לפלסטינים...

ADCMAN

New member
אם השטחים לא היו שייכים

לפלסטינאים, אז להם קנינו אותם בכסף???? אתה עצמך אמרת שהם לא היו שייכים להם, אז אתה אומר שהעם היהודי פראייר שהוא שילם להם על שטחים שהם לא שלהם? כיאלו אתה יוצא פה דביל...

Ms Brightside

New member
קנינו אותם בכסף כי הם טענו שהשטחים

שלהם ושאם לא נשלם עבורם הם יכנסו לנו באמאמא ולא רצינו לרדת לפסים כאלו....

כי

אם היינו פשוט אומרים להם "אה, סליחה, אנחנו היינו פה קודם" נראה לך שהם היו עוזבים? הערבים שהיו בארץ היו סה"כ נוודים, בלי שום "מולדת" או ארץ משלהם. אפשר לאמר שהם "חיממו" את הארץ בין התקופה שהשלטון הטורקי החל להתמוטט (1830-1860 בערך), לתקופה שהבריטים כבשו את הארץ. כאילו, אחרי שהשלטון הטורקי התחיל להתמוטט, החוזק הצבאי שלהם והשליטה שלהם בארץ החלה להיפגע, ונוודים התיישבו בארץ בלי להיות נתינים של האימפריה, ובלי להשתייך לאף שלטון. פשוט ישבו בלי לשאול אף אחד. בתקופת העלייה הראשונה, כשהיהודים החלו לחזור לארץ, לא היה להם צבא. אפילו לא היה להם נשק. להשגת הארץ בכסף היו סיבות מדיניות ואסטרטגיות. לא רק שהם לא יכלו לקחת את הארץ בכח, הם גם לא רצו. תזכור שבאותו זמן התנועה הציונית ניסתה להשיג צ'רטר מהמעצמות, וללקיחת הארץ בכח יכלו להיות השלכות רעות על הנסיונות להשיג את תמיכת הארצות. ושוב, ליהודים לא היה שום נשק. גם אם הם היו איכשהו מצליחים לקחת בכח את הארץ מהערבים, הם היו צריכים להתמודד עם ההשלכות (הטורקים, מעצמות אחרות, וכו'). העם היהודי לא פראייר שהוא שילם להם על שטחים, כי זאת הייתה הדרך הטובה ביותר להשגת הארץ בחזרה.

אח, מה שחרישה לבגרות בהיסטוריה

יכולה לעשות לצורת ההתבטאות בעברית

whatascene

New member
בעע!!

יש לי בגרות ביום שלישי ולא התחלתי ללמוד וזה רעעעעעעעעע!!!

ADCMAN

New member
שמע

השטחים היו שלהם וזאת עובדה. ברגע שיש לבן אדם שטר חוב אז השטח שייך לו. וכך זה היה. השטחים כן היו שייכים להם

שמע

עכשיו אתה מתווכח בעקשנות כמו ילד קטן וזורק משפטים בלי לחשוב אפילו. אתה לא מוכן לצאת מהבועה של "צה"ל הם אירגון טרור וצריכים להפסיק את הכיבוש והפלסטינים המסכנים ובלה בלה בלה" ולראות שאולי אתה לא לגמרי צודק, ואולי יש צד אחר לוויכוח הזה, ואולי הוא צודק. אתה קורא את הפוסטים שלי, אבל אתה בכלל לא מפנים את מה שאני אומר בהם. מה זה קשור שהיו להם שטרי חוב? איך זאת עובדה שהשטחים שלהם בגלל שהיו להם שטרי חוב? שטרי חוב ממי? מהטורקים ומ"האימפריה העותומאנית העצומה" ששלטו בארץ סה"כ פחות מ400 שנים? הארץ היתה תחת שליטה יהודית יותר מ1000 שנים! מה חתיכת נייר משלטון מעורער ולא מבוסס מוכיחה? ואם היהודים היו מדפיסים שטרי חוב כשהם כבשו את הארץ בימי התנ"ך, זה היה יותר טוב בשבילך? זה פשוט חסר כל הגיון מה שאתה אומר... אז מה אם היו להם שטרי חוב??? אותם אדמות שהיו להם שטרי חוב אליהם, מטעם האימפריה העותומאנית ששלטה בהם פחות מ400 שנה, היו שייכים ליהודים יותר מ1000 שנה. אין לנו חתיכות נייר "רשמיות", אבל יש לנו עדויות ארכיולוגיות ועובדות... בבקשה, תפסיק להיות כזה עקשן, ותנסה להקשיב לטיעונים של אנשים אחרים...

walk alone

New member
אני גם לא רוצה למות

אבל אם זה בשביל המדינה זה כבר משהו אחר.. ברור שהייתי מעדיפה שלא אבל בשביל להגן על המדינה זה שווה את זה

למעלה