צריך עזרה

טינה לא בהכרח במובן של שנאה-

אבל כן במובן של לזכור את זה לאורך החיים, או השנים הקרובות. זה נותן הרגשה שאי אפשר יותר לדבר עם אחיך ולספר לו דברים כי אתה לא יכול לדעת אם הוא יטיף לך מוסר ויגיד לך ככה וככה או יתמוך בצד שלך.

dannyshadow

New member
גם את פה?

לא מסכים איתך, חבל לדפוק את הילד עם יועצת והורים. זה לא שהוא עושה משהו כולכך רע.

זה תלוי גם איזה טיפוס הוא.

כי יש מצב שהוא התעצבן על היועצת או שיבוא אליה גם בגישה חיובית, הכל תלוי. בכל מקרה , אתה צודק , הוא לא עושה איזה משהו רע, אבל אמרתי את דעתי למקרה שהאח מרגיש איזה צורך לעשות משהו.

אתה נחמד אליו יותר מידי

גם אני בכתה יא', גם אני עישנתי תקופה מסויימת, אבל הפסקתי כי הבנתי שאני דופק את עצמי. תעצור אותו כבר עכשיו. תיהיה חרא ומניאק אמיתי, בלי הצהרות. לפי מה שאתה מספר, הגישה שלך נשמעת לי נחמדה מידי. אל תדפוק חשבון, תמשיך למנוע ממנו לעשן. לא יעזור לך להגיד לו שזה לא בריא ושזה ביזבוז רציני של כסף טוב, הוא כבר יודע את זה. הוא גם יודע שזה ממש כיף לעשן. בתור דוגמה אל תראה לו אנשים צעירים שמעשנים, תראה לו אנשים מבוגרים שמעשנים, בני 40 ומעלה.

כחברה לשעבר של חבר מעשן

אני בספק עם תצליח להשפיע עליו. אני לא הצלחתי להשפיע על החבר שלי. אין לי מושג מה גורם לאנשים לעשן כי אני לא מעשנת. לדעתי במלחמה הזאת אין לך סיכוי. אתה נלחם בסם ממכר ובאח חלש אופי. עוד כמה שנים כשהבחור יעשן קופסא ליום אתה לא תוכל להתקרב אליו בלי להריח סירחון של סיגריות. אולי תקנה בקבוק של מסטולים. תקח אותו לטבע ותן לו להסניף אוויר נקי. בטח בגלל שאוויר נקי לא עולה כסף, אז הוא לא יעריך את זה, אבל לפחות תהנה מהטיול. אולי תנסה לגרום לאחיך להתמכר לגראס, לזה יש ריח יותר טוב, ואמרים שזה הדבר האמיתי, בניגוד לסיגריות שזה תחליף עלוב.

sharony1234

New member
מנסיון.. אפשר לעשות רק דבר אחד!!!!!

תיראה ליצעוק להעניש לספר להורים לרתק ...כול זה לא עובד ולא יעבוד. אם אחיך ירצה הוא יעשן..אם זה בהפסקות בבית ספר או שהוא יוצא אם חברים.. אי אפשר להיות 24 שעות ביממה אם העניים על הילד. הדבר היחיד שמניסיון אישי אתה יכול לעשות זה לגרום לו לזעזוע וסלידה מסיגריות לא רק במילים . היום ממש ניתן היום להראות את התוצאות של עישון... יש באנטרנט מספיק תמונות..תמונות של ראות של אנשים שעישנו הכי מזעזע... בנוסף ממש ליפול עליו בהסברים שעישון גורם לאיפוטנציה( לחברה בגיל הזה זה הדבר היחיד שמעניין אותם). תיראה מניסיון אני אומר שבדרך כלל אי אפשר ליגרום לבן אדם להפסיק לעשן אלא אם הוא החליט... אני שעישנתי מגיל 14 גם כן רק בגיל 22 הבנתי מה אני עושה..והפסקתי. אני מקווה בישבילך ובמיוחד בישביל אחיך שלא יגיע למצב בוא הוא מעשן בצורה קבועה.. בגיל הזה אני התחלתי לעשן אך ורק בגלל פוזה ולעשות רושם של עלק אחד כלי ... זה חראטה של ילדים.. הוא צריך להבין את זה וכמה שיותר מהר! חברה סיגריות זה חרא... זה דופק את הבריאות.. וזה דופק את הכיס... אני כול שנה הייתי מוציא 7-7.5 אלף שקל על סיגריות..וזה שהייתי חייל... תחשבו כמה הייתם חוסכים..ואני יודע שזה לא לחסוך אלה להוציא על דברים אחרים אבל יש לכסף שלכם הרבה יותר יעודים טובים מאשר סיגריות.

תראה בסאות פרק

למרות שהסדרה נראת לנו מפגרת ואידיוטית לחלוטין הם שמים שם לפעמים כמה עובדות נוקבות על החיים ועל הפסיכולוגיה שמהלכת לה על פני הכדור אתה רוצה שהוא יפסיק לעשן? הוא עכשיו חושב שהוא גבר ושהוא מגניב ומקובל כי כנראה כל ה"מקובלים" מעשנים. תאמין לי אני יודע , עברתי את החרא הזה וזה לא שווה את זה. אחד , שים לב מי החברים שאיתם הוא מסתובב שניים, אין מה לעשות בקשר הזה , אתה חייב לספר להורים , זו לא הלשנה של מישהו שעשה משהו רע לחפץ או לאדם זו היא הלשנה על מישהו שפוגע בעצמו ... גם אם כולנו (המעשנים) לא מתייחסים אל זה ביום יום בין סיגריה לסיגריה , אנחנו יודעים את זה. שלוש , בהקשר של סאות פרק , היה שם משהו מאוד מעניין , הילדים קנו בובות ומי שהייתה לו בובה נחשב ל"קול" בלה בלה בלה בלה בל הלב הל בל ה... בסופו של דבר ההורים הבינו שאם הם רוצים שהילדים שלהם יפסיקו עם זה , אז ההורים גם קנו בובות , הילדים הבינו שזה כבר לא כל כך מגניב והפסיקו לקנות בובות. מה שאני מנסה להסביר ואני יודע שאני אקבל המון תגובות נזעמות על כך תראה את הפוסט הזה להוריך. תשבו יום אחד , אחרי ארוחה , תקנו סיגריות ואתה ואמא שלך ואבא שלך , תדליקו סיגריה מול הפנים שלו, אני מבטיח לך אחרי הקטע הזה , לא רק שהוא יפסיק לעשן , הוא לא ירצה לגעת יותר בסיגריות.. מצד שני יכול מאוד להיות שהוא יקבל לגיטמיציה לעשן כי הוריו ואחיו מעשנים , בשביל שזה לא יקרה.. תשתעלו כאילו אין מחר , הוא כבר יבין את הרמז , אם באותו מצב , אחיך אומר לך , אני יכול גם לעשן.. גם יכול לקרות ... תגיד לו כן ותראה אז מה באמת קורה , קצת פסיכולוגיה הפוכה , תגרום להורים שלך להסביר לו ב"כאילו" שלעשן זה מגניב ולעשן זה כיף ... אבל עם זאת . תשתעלו כאילו נשמתכם זועקת לעזאזל. אני מבטיח לך במאה אחוז , הוא לא יעשן אחרי זה. השאלה היא האם ההורים יסכימו לעשות את זה . אני יודע שזה קצת מוזר ולא אופייני אבל אם זה זורם לכם , תנסו

plomphy

New member
../images/Emo31.gif

גם אני הגעתי לכאן דרך העמוד הראשי קודם כל לספר להורים זה רע רע רע רע רע רע!!! אח שלו כולה בן 14, הוא עוד ילד ועוד מצפה לו המון בהמשך הדרך והכיף באח גדול זה שתמיד יש לך אל מי לפנות כשאתה רוצה יותר הבנה ולא ביקורת כי אח שלך לא שם בשביל לחנך אותך כמו ההורים שלך או להעניש אותך אם הוא יילך וילשין להורים שלהם זה באמת ידפוק את האמון בו. הלשנה (במיוחד על דבר כל כך טיפשי כמו סיגריות, מילא סמים ועניינים כאלה למרות שגם במקרה הזה אני ממש לא בעד הלשנה מיידית) זה הדבר האחרון שכדאי לו לעשות דבר שני אני באמת לא מבינה את ההגיון מאחורי ההמלצה שלך. אתה אי פעם עישנת...? אני התחלתי בגיל 15 ואחד הדברים הכי כיפיים (אומנם זה התחיל רק בגיל 17) שההורים של חברה שלי עישנו בבית, והיה כל כך כיף לשבת אצלה בחורף בבית (לי אסור לעשן בבית) ולעשן עם ההורים שלה לדעתי הוא פשוט יישמח שהוא יכול להרגיש בנוח עם ההורים שלו. והלהשתעל? מה, הוא ילד בן 7? אל תזלזל בבני נוער, הם לא מפגרים. ההשפעה היחידה שתהיה עליו עם ה"ניסוי" הזה, יהיה צחוק. הוא יצחק ויספר לחברים שלו. ועכשיו לראשי- אין טעם להמשיך לחפור אני מסכימה עם בייבי פינק. תן לו לעשן ואל תעשה לו יותר מדי סרטים.

plomphy

New member
אה!

נזכרתי במשהו חשוב אני מעשנת כבר 4 שנים ולפני כמה זמן גיליתי לחבר שלי (שגם הוא מעשן) שכל בן אדם ממש קרוב אלי היה יכול לגרום לי להפסיק לעשן איך? אם חברה טובה שלי או אמא שלי היו באות אלי ובאמת,מכל הלב, תוך התחננות, מבקשות שאני אבטיח להן שאני אפחית, או אפסיק- הייתי עושה את זה. זה הדבר היחיד שהיה עוזר. מצד שני אני מדברת על עכשיו, לא זוכרת איך הייתי בגיל 15.

masha8

New member
תן לו לעשן

תן לו לעשן עוד שנה הוא כבר לא הירצה לעשן זה מה שהיה גם לי בגיל יותר מוגדם מי 14 היתחלתי לעשן ואני ידעתי מה זה כלום אמרו לי להפסיק אמא שלי מצא אצלי סיגריות וגם אח שלי אמא שלי פשוט אמרה לי תעשני כמה שאת רוצה פשוט תידעי שזה סתם חרא תעשני אבל שאני לא הירא את זה ואני היבנתי שזה באמת סתם חרא ואניל אמעשנת כבר שנה !!! הוא יפסיק עם הזמן הוא פשוט מטייל קנירא עם כאלה שמעשנים

masha8

New member
תן לו לעשן

תן לו לעשן עוד שנה הוא כבר לא הירצה לעשן זה מה שהיה גם לי בגיל יותר מוגדם מי 14 היתחלתי לעשן ואני ידעתי מה זה כלום אמרו לי להפסיק אמא שלי מצא אצלי סיגריות וגם אח שלי אמא שלי פשוט אמרה לי תעשני כמה שאת רוצה פשוט תידעי שזה סתם חרא תעשני אבל שאני לא הירא את זה ואני היבנתי שזה באמת סתם חרא ואניל אמעשנת כבר שנה !!! הוא יפסיק עם הזמן הוא פשוט מטייל קנירא עם כאלה שמעשנים

תגובה

פנה מיד להורים וספר להם. אם לא תספר להורים, אתה שותף להסתרה. הצע להם להפנותו לטפול גמילה מעשון. מאד מסוכן, שנער בגילו יעשן.

Falling foryou

New member
תקשיב

אומנם הוא רק בן 14 אבל אם הוא התחיל לעשן והוא רוצה המשיך אין משהו שאתה יכול לעשות שימנע ממנו לעשן. גמאני התחלתי לעשן בגיל 14 בערך אפילו לפני ואני עד היום מעשנת.. אתה לא יכול לדעת את הסיבות שבגללן הוא התחיל.. בתור אח גדול אני מבינה שאתה דואג לו אבל זה שתגיד לו להפסיק וזה שתשבור לו סיגירות לא ימנע ממנו לעשן בב"ס או לקחת מחברים סיגריות. הוא סתם ירב ויתעצבן עליך עוד ותר.. תן לו לעשן וללמוד מהטעויות שלו בסופו של דבר הוא יבין שזה לא טוב ואולי הוא ינסה להפסיק

שום דבר.

תן לו לעשן בשקט. לא נראה לי שיש בנאדם שלא יודע כמה שסיגריות מזיקות..אבל הוא נער מתבגר,אין מה לעשות נגד זה(גם אחי התחיל לעשן בגיל שלו
) . רק תסביר לו שוב מה ההשלכות של עישון. ותסתכל על חצי הכוס המלאה, לפחות זה חוקי.. :)

BlackCandle

New member
אין לך מה לעשות את זה

כי עכשיו הוא חושב שזה קול. כי עכשיו כל החבר'ה שלו מעשנים אז הוא לא רוצה להיות מחוץ. כי הוא אנטי בגלל שאנשים דווקא מתנגדים לזה. הוא לא יפסיק גם אחר כך כי אחר כך הוא יהיה כבר מכור וחבל. האומנם.. לפחות עלי בזמנו מאוד הפחידו אותי ההרצאות המפחידות של שיעורי חינוך -נגד עישון. שבאו תכלס אנשי מקצוע ורופאים להרצות בביה"ס שלי על הנושא והראו תמונות מזעזעות על איך הריאות שלך נראות אחרי ובלעבלעבלע.. אני חושבת שזעזוע קטן יכול לדחוף אותו להפסיק. תמצא המון חומר, ולא סתם כתבות , אלא חומר מקצועי. הכולל תמונות כמו שצריך, עובדות מחמירות ולא סתם מאמרים מהעיתון. תושיב אותו עם מנורה קטנה ומקרן בחדר קטן ומחניק. ותן לו בראש

באסטר1

New member
אתה לא עושה טוב

לא באים ואומרים זה לא טוב אני לא מרשה לך כי אתה משפיל את אח שלך..אחרי זה הוא יכול להגיד לך טוב אבל עדין יעשן בלי שתראה רק יסתיר אני מכיר חברים שעד היום (גיל 17) מסתירים מההורים אחים שהם מעשנים מהסיבה שאמרת לאחיך תבוא תגיד לו תרוצה לעשן ולעשות פוזה ליד חברים סבבה אני מרשה לך סגריה 2 ביום אבל אחרי שתתחיל להשתעל אל תבוא בטענות בקיצור תפחיד אותו מה סגריה עושה עם מעשנים הרבה וכל הזמן ואל תגיד לו שאתה לא מרשה ושטיות כאלה

מאמאסאן

New member
לאח המתחבט, מאם שכבר עברה את זה

אני אם לבוגרים מאד, למען האמת כבר סבתא ותיקה, אבל יש לי עינין בחינוך נוער, ולכן כשניתקלתי בהודעה שלך, החלטתי לענות, דעתי, וכך נהגתי אני כשילדי התחילו לעשן, הנח לו, אל תספר להורים, הם יגלו, והוא יתוודה ביום מן הימים, ראשית, אל תקלקל יחס אח לאח, ואמון שהוא אולי נותן בך, שנית, לא תשיג את המטרה, ועוד, זה לא בהכרח הופך אותו לילד רע, או לאח רע. ספר לו על הנזקים והוא בטח יפתור אותך באני יודע הכל, אבל זה כדי לנקות את מצפונך, ותודיע לו שאתה לעולם לא תלווה או תתן לו כסף לקנות סיגריות, הוא יאלץ לעבוד בשביל זה ,. מעניין לדעת, יש אצלכם מעשנים בבית? שמור על יחסים טובים ביניכם, זו יכולה להיות פעם אפיזודה ושניכם תצחקו כשתיזכרו.

זה מה שהכי חשוב לי

הכי חשוב לי שנשאר בקשר טוב...זה למה על ההתחלה אמרתי לו שאני לא מתכוון לספר להורים ושזה נשאר בינינו שיבין שהוא יכול לסמוך עליי. בעיקרון כל המשפחה מעשנת חוץ ממני.....יש מצב שהוא ראה את ההורים והאחים הגדולים מעשנים ויענו זה נתן לו לגיטימציה לעשן אבל הוא האח הקטן שלי ויש לי עוד סיכוי לשנות את זה..... תודה על כל העצות, אני חושב שבכל זאת אני יערב את אחי הגדול אבל לא את ההורים. האח הגדול יכול לעזור יותר לדעתי.... תודה רבה

למעלה