אולי זה ישמע קצת מעצבן, אבל זו האמת
והאמת לדאבוני היא שת'כלס אין לך מה לעשות... מי שבוחר לעשן בגיל 14 מעשן מתוך פוזה,אין דבר אחר, זה קטע של מעמד חברתי, תדמית הילד הרע המורד והמחוספס... נערים ונערות נמשכים לזה, ובגלל זה מתחילים לעשן מלכתחילה.. החדשות הטובות הם שבאיזשהו שלב הפוזה מתמוגגת לה קליל ומפה ההתפחות יכולה להיות לשני כיוונים: או שהוא יחליט לבד שזה לא מתאים לו, שזה סתם דוחה ושאין לו למה להמשיך עם זה, ושהוא מעדיף לשמור על הבריאות שלו ולנתב את הכסף שלו לכיוונים אחרים ולא לסיגריות... או לחלופין שההרגל יצמד אליו וילווה אותו שנים ארוכות.. לכאן או לכאן אני לא חושבת שיש לך מה לעשות, גם אם תריב איתו, גם אם תיידע את ההורים או לא משנה מה.. התוצאה תיהיה הפוכה,כי זה רק יעצבן אותו יותר שאומרים לו מה לעשות ומקטלגים אותו עדיין כילד קטן ולכן הוא עוד יותר ירצה לעשן.. כל הרצון ההתחלתי הזה לעשן נובע מאיזשהו סוג של מרד נעורים,זה הגיל והתקופה שאתה חושב שאתה הכי חכם, ושכולם פשוט לא מבינים כלום..ושההורים או אחים מתערבים זה רק הופך את הרצון הזה למרוד לחזק יותר,זה יכול להתפתח לריב,לנתק,ללא לדבר אחד עם השני,להכנס לתקופה של שקרים והסתרות, וזה אפילו יותר לא נעים.. ובכלל זה לא ישנה לו יותר מדי אם הוא יחליט לעשן, מאחר וממילא הוא אינו מעשן בשטח הבית ורק בחוץ ,הוא פשוט יזכיר לעצמו להצטייד בדאורדורנט ומסטיקים בתיק ולהחביא את הסיגריות שלו יותר טוב ולא במגירת הגרביים... אתה צריך להבין שמבחינתו הוא כבר מספיק גדול להחליט לבד, ועובדה שזו גם היתה התשובה שלו אליך: "...אין לך זכות להגיד לי מה לעשות,אני אעשה מה שאני רוצה,זה הגוף שלי ואתה לא תגיד כלום.." ובכן, ברוך הבא למרד הנעורים של אחיך, יש כאלה שלוקחים אותו קשה, יש כאלה שבלייט ויש אחרים שמדלגים עליו... זה הגיל וזה נורמלי, תקווה בשבילו שיהיה לו מספיק שכל ועמוד שידרה להחליט החלטות נכונות...