צריך עזרה

eris1515

New member
../images/Emo45.gif

esti1686

New member
לדעתי זה מה שכדי לך לעשות ...

תדווח להורים שלך בגלל שהוא באמת יכול להתמכר וגם אם הוא יחשוב שהלשנת בסוף אולי הוא יבין . או שאל תרשו לו להסתובב עם חברים שלו גם עם זה נשמע אכזרי אולי זה בגללם הוא ראה אמרו לו קח תנסה והוא ניסה ואהב את זה .. מקווה שעזרתי במשהו .. אם צריך עזרה אני תמיד יוכלה לעזור לפחות לנסות לעזור =] מקווה שהכל יסתדר ^_^ ביו'ש

אולי זה ישמע קצת מעצבן, אבל זו האמת

והאמת לדאבוני היא שת'כלס אין לך מה לעשות... מי שבוחר לעשן בגיל 14 מעשן מתוך פוזה,אין דבר אחר, זה קטע של מעמד חברתי, תדמית הילד הרע המורד והמחוספס... נערים ונערות נמשכים לזה, ובגלל זה מתחילים לעשן מלכתחילה.. החדשות הטובות הם שבאיזשהו שלב הפוזה מתמוגגת לה קליל ומפה ההתפחות יכולה להיות לשני כיוונים: או שהוא יחליט לבד שזה לא מתאים לו, שזה סתם דוחה ושאין לו למה להמשיך עם זה, ושהוא מעדיף לשמור על הבריאות שלו ולנתב את הכסף שלו לכיוונים אחרים ולא לסיגריות... או לחלופין שההרגל יצמד אליו וילווה אותו שנים ארוכות.. לכאן או לכאן אני לא חושבת שיש לך מה לעשות, גם אם תריב איתו, גם אם תיידע את ההורים או לא משנה מה.. התוצאה תיהיה הפוכה,כי זה רק יעצבן אותו יותר שאומרים לו מה לעשות ומקטלגים אותו עדיין כילד קטן ולכן הוא עוד יותר ירצה לעשן.. כל הרצון ההתחלתי הזה לעשן נובע מאיזשהו סוג של מרד נעורים,זה הגיל והתקופה שאתה חושב שאתה הכי חכם, ושכולם פשוט לא מבינים כלום..ושההורים או אחים מתערבים זה רק הופך את הרצון הזה למרוד לחזק יותר,זה יכול להתפתח לריב,לנתק,ללא לדבר אחד עם השני,להכנס לתקופה של שקרים והסתרות, וזה אפילו יותר לא נעים.. ובכלל זה לא ישנה לו יותר מדי אם הוא יחליט לעשן, מאחר וממילא הוא אינו מעשן בשטח הבית ורק בחוץ ,הוא פשוט יזכיר לעצמו להצטייד בדאורדורנט ומסטיקים בתיק ולהחביא את הסיגריות שלו יותר טוב ולא במגירת הגרביים... אתה צריך להבין שמבחינתו הוא כבר מספיק גדול להחליט לבד, ועובדה שזו גם היתה התשובה שלו אליך: "...אין לך זכות להגיד לי מה לעשות,אני אעשה מה שאני רוצה,זה הגוף שלי ואתה לא תגיד כלום.." ובכן, ברוך הבא למרד הנעורים של אחיך, יש כאלה שלוקחים אותו קשה, יש כאלה שבלייט ויש אחרים שמדלגים עליו... זה הגיל וזה נורמלי, תקווה בשבילו שיהיה לו מספיק שכל ועמוד שידרה להחליט החלטות נכונות...

dannyshadow

New member
אנשים מתחילים לעשן גם בגיל 20...

וזה כבר לא בגלל לחץ חברתי או רצון להתמרד. בשביל חלק מהאנשים סיגריות זה כיף, צריך להבין את זה. ייתכן שהמצב בדיוק כזה גם עם אחיך והוא מודע להשלכות כמו אדם בוגר.

Mr Squirrel

New member
לא נכון בכלל

יש אנשים שמעשנים בשביל פוזה יש גם אנשים עם נטיה להרס עצמי, ואני מכיר אישית אחת שמעשנת בגלל תקופה מסויימת שהיא התחילה לעשות הכל כדי לפגוע בעצמה. אני לא מעשן, אבל די נמשכתי לעשות אתזה. והאמת היא, שלא מפוזה ולא מכלום, רק מסקרנות.

לא הבנתם כנראה מה כתבתי..

לא קראתם נכון את המשפט, כתבתי:"...מי שבוחר לעשן בגיל 14 מעשן מתוך פוזה...." לא דיברתי על אנשים שמתחילים לעשן בגילאים מאוחרים יותר, שאז באמת יכולים להיות 101 סיבות.. אלא על ילדים קטנים ומושפעים חברתית, זה הכל..

יוטו2

New member
תראה לו את מה שאורי גלר

עשה , תבחר תוכנית 4 , הקטע השני .http://www.keshet-tv.com/geller/lobbyvideo.aspx

חחח

לא מאמין בשטויות של אורי גלר...לפחות ברוב אני לא מאמין..... בכל מקרה תודה על העצות שוב ונראה מה יהיה.....אני ימשיך לספר לו מה ההשלכות ויערב רק את האח הגדול. יהיה טוב

יוטו2

New member
דווקה הקטע הזה זה נכון , השחור הזה

זה באמת מה שחודר לריאות של המעשנים .

shraga5

New member
לא לתת ל../images/Emo120.gif

לא לתת לו כסף שמספיק לסיגריות או ללכת לחנויות האיחידות שהוא מכיר ולהגיד לא למכור

צודק!!!כנס אולי אני יוכל לעזור

אני בן 16 וחצי ....אני מעשן אבל מנסה כמה שפחות... אני יודע שזה נישמע מטומטם אבל אני מנסה... בקיצור בקשר לאח שלך...קודם כל אל תלשין להורים שלך...הוא רק ישנא אותך יותר... זה יהרוס לך את היחסים איתו.... תקשיב כל מה שתנסה לא יצליח לךך....מצטער לאכזב אבל הוא יפסיק רק אם הוא ירצה אני יכול לנחם אותך ולהגיד לך להגיד תודה שהוא רק מעשן בגיל כזה... אני התחלתי לעשן נרגילה בכיתה ד'.. אז תגיד "תודה" שזה מה שהוא עושה... ואני אומר לך שוב הוא יעשן בטח עם חברים שלו כשאתה לא רואה או ימי שישי.... אבל אם ת'לשין להורים שלך הוא גם לא ידבר איתך .....אז תנסה אולי לדבר עם חברים שלו.... או שאם חברים שלך רואים אותו מעשן שיקחו לו ת'סיגריה...דברים כאלה... כי זה גיל שהוא חושב שהוא גנסטר אתה יודע שטויות של ילדים אז פשוט ת'שחק תמשחק שלו...תיכנס בו...כמו "גנסטר"...;)... מקווה שהוא יפסיק...בהצלחה

איימו

New member
תראה אני לא יודעת אם זה יעזור אבל..

אצלי זה עבד.... קודם כל תראה לו שאתה מקבל אותו כמו שהוא, אולי פעם, פעמיים, תצא איתו תגיד לו שאתה לא אבא או אמא שלו ואתה לא תחנך אותו אם לעשן או לא... אולי אפילו להיות איתו כשהוא מעשן, סתם כדי להתקרב אליו יותר.... אבל עדיין תסביר לו למה אתה חטושב שזה מסוכן וכמה לא כדי לעשן והכל, אבל בסה"כ כמו שכתבו כאן זאת בחירה שלו..... אני באיזה שלב התערבתי עם אח שלי שאם הוא מפסיק לעשן חודש אז אנחנו יוצאים לבית קפה או מסעדה על חשבונ. איך תדע שהוא באמת לא מעשן, קודם כל מריחים זה לא בעיה, ודבר שני פשוט תסמוך עליו כי אם הוא יגלה שאתה באמת עוקב אחריו אז הלך לך הכל... (אם קשה לו להפסיק באופן מוחלט אזתעשה את זה בהדרגה) תיתן לו משו שיהיה לו ממש שווה להפסיק לעשן בשבילו, לא משנה עם זה באולינג, צניחה חופשית, מסעדה או סתם סרט טוב. בהצלחה ורק תזכור בסופו של דבר אתה באמת לא ההורים שלו, אתה אח שלו ואתה צריך להיות שם בשבילו......

שמע!

אני בגילך, אני נחנק מסיגריות, יש רגעים שזה מגעיל ודוחה אותי בצורה שלא תיאמן. אני אתן לך דוגמא, יצאתי עם מישהי, יפה חמודה וכו', עד שיום אחד היא שלפה סיגריה, לא יכולתי לזרוק הכל לפח! היא ראתה שאני קצת סולד אבל אמרתי לה שבשבילה אני אסבול אלא אם כן זה לא כרוני אצלה, בהתחלה זה באמת לא היה כרוני ולאחר מכן זה התחיל, הבהרתי לה שזה הסיגריות או אני, לא רוצה להשתחצן אבל הי בחרה בסיגריות בסוף למרות שהכל הלך סבבה! אני כמוך, בן 17 עוד מעט, יום שני צו ראשון.... סיגריות- אני מבין את הצורך, אבל רק של מבוגרים!!! בני נוער צעירים לא מבינים שהם דופקים את עצמם, מהבחינה הפיזית- יהיה להם קשה בצבא, סיבולת לב ריאה ירודים! מבחינה הנפשית- כשהם יהיו מבוגרים ויהיו עליהם לחצים פי שמונה ממה שהם חושבים שיש עליהם עכשיו כבר בגיל 25-30 הרופא יאסור עליהם להתקרב לסיגריות! רוב הכיתה שלי מעשנת, אני לא מתקרב לסיגריות! תלמד את אחיך שאם הוא רוצה להתמודד עם לחצים, שייצא לרוץ, שילך לחדר כושר, שייצא עם חברים הרבה, אבל אתה צריך להבהיר לו שהוא לא בגיל הנכון להחליט על הגוף שלו, ועם כל הכבוד אין לו זכות להרוס לעצמו את הריאות, ולך יש את הזכות והחובה לעצור את זה!

xtina 4 ever

New member
אני מבינה גם אותך וגם את אחיך.

תראה, אני בת 14. עוד מעט 15. מעשנת כבר שנה. אתה לא מתאר לעצמך כמה ההורים שלי ניסו לשכנע אותי להפסיק. בהתחלה, הם לא לחצו ואמרו "בסדר, תעשני. החלטה שלך, בריאות שלך". כשהם הבינו שאני ממ בקטע, הם החליטו ללכת בדרך הקשה- עונשים. קבעו לי עונשים שונים, היו בודקים לי את התיק, את החדר, מריחים אותי וכו'. שום דבר לא גרם לי להפסיק לעשן. פשוט כלום! כמוני, כך גם אחיך. אני בטוחה. לדעתי, אתה לא צריך להכריח אותו ולאיים עליו. דבר איתו בטוב, תנסה להסביר, ואם לא הולך, המקסימום שאתה יכול לעשות זה לפתוח לו את העיניים בקשר למחלות הכרוכות בעישון. אני מאחלת לך ולאחיך בהצלחה!

demonstrator

New member
כנסו

אתם כולכם חופרים. תפסיקו לכתוב כל כך הרבה. ואתה אדוני היקר, תעזוב את אחיך היקר ותן לו לעשות מה שבא לו.

למעלה