צריכה את עזרתכם....

amitk80

New member
תודה דולי

יש כמה אנשים טובים בעולם הזה שמבינים מאיפה הבעיה נובעת.. שיהיה לך שבוע מקסים..

אכן נושא חשוב אך לא קשור לשרשור בכלל ולכן

כדאי לכבד גם את המצוקות של אנשים אחרים ולפתח דיון חדש כשהעניין האמור לא קשור לנושא השרשור

יש לזה שם

באחד הקורסים שאני כן לומדת במקרה למדנו את זה. אלה שני מנגנוני הגנה שנקראים "התנגדות" ו"התקה", כשאתה לא מרוצה ממשהו וכשמשהו מפריע לך, לפעמים שני המנגנונים האלה פועלים יחד, ואז אתה מאשים את הגורם המפריע (במקרה זה - האוניברסיטה) בכלללל הבעיות הקיימות. זה רק טבעי לעשות את זה... וכולנו עושים את זה. גם אני עושה את זה הרבה, "האוניברסיטה הזאת על הפנים, השביתות האלה נוראיות, למה יש כל כך הרבה מדרגות, למה המעליות של הנכים כל כך קטנות שכשאני מלווה בחורה נכה לקורסים בקושי אפשר להכניס את כיסא הגלגלים שלה, איזה נורא זה שהאוטובוס של 333 עובר פעם בשעה, ואם כבר אז למה אנשים עומדים שם, שיביאו עוד אוטובוסים, למה לא עושים עם זה כלום, למה נתנו לנו פרוייקט כזה קשה בקורס הזה וההוא, אנחנו רק שנה א' וזה פרוייקט קשה מידי, גם ככה יש שביתה ומייאש, עכשיו תקעו לנו את הפרוייקט הזה משומקום, ולמה לא עושים עם ההוא כלום, ולמה לא עם זה וההוא והזה..." וכן הלאה... אולי זה נשמע מצחיק, אבל ככה זה. זה טבעי. ברגע שממורמרים על דבר אחד, ישר מתיקים אותו על דבר אחר, ונוצרת שרשרת של תלונות, שמטרתה בסה"כ להגן על הנפש מ"עומס יתר". אז יאללה, כולנו עושים את זה, לפחות לפי פרויד, אז די לרדת על אחרים שעושים את זה.

אליהו ד

New member
אני אגיד לך עד מתי יצליחו דרכי רשעים

כשאתה תמלא את חלקך כאזרח הגון גם אם המערכת לדעתך אינה הגונה . למשל , כשממשלה שנבחרה באורח דמוקרטי על ידי רוב העם מחליטה על הקמת ועדת שוחט והועדה הזו מחליטה על העלאה של 100 % (בכוונה אני מגזים וגם אין לי כוח לכתוב על כל היתרונות המשמעותיים שיש לתוכנית ההלוואות של שוחט) אתה לא תמנע את קבלת השירות האוניברסיטאי מאנשים שחושבים אחרת ממך ולא רוצים לשבות . אם תרצה לשנות את מסקנות ועדת שוחט , תצטרך לחכות עד הבחירות הבאות , ואני מסכים שזו הקרבה גדולה לבזבז 3-4 שנים בגילאים האלו ובעצם בכל גיל . אבל זו הקרבה שמי שרוצה בחיים נורמלים חייב לעשות . אבל הוא יכול לבחור שלא לעשות. ואם הוא בוחר שלא לעשות , אז שלא יתפלא שכשמישהו אחר חושב שהתנאים שלו לא ראויים(והוא צודק אבל זה לא משנה כרגע) משבית לו את הלימודים ודופק לו עוד שנה . כי כשרק כוח עובד ואין ערך למילה או להתחייבות של אדם או גוף להיות הוגן , אז מה שקורה זה בלגן אחד גדול שמי שיש לו את הכי גדול בנקודת זמן נתונה מנצח. ומה שקורה זה שתוך זמן לא רב מי שיישאר פה הם אותם אנשים ריקים , אלימים , וקטנים שבוחרים בדרך האלימות . כי אולי פעם פעמיים אלימות עוזרת , אבל לטווח הארוך זה מרסק את החברה . שיהיה בהצלחה ואני מקווה שתימשך עוד ועוד השביתה , עד שהלקח האמיתי יילמד כאן .

אני גם במצב הזה

אני פשוט משתגעת. נכנסתי ממש לדיכאון כשהתחילה השביתה של הסטודנטים, חשבתי שזהו, הלכה השנה. כשחזרנו ללמוד את 3/4 הקורסים שלמדנו קודם, הייתי קצת שמחה, אבל לא ליותר מידי זמן, כי עדיין יש בי המון חרדה - אני מפחדת שיבוטל הסמסטר, שלעולם לא אשלים את הקורסים שאני לא לומדת, וגרוע מכך - אין לי מוטיבציה להתחיל ללמוד לבחינות בקורסים שכן יש. הבחינה הראשונה מתקרבת, ואני יודעת, פשוט יודעת, שאני לא מסוגלת לשבת וללמוד. הגעתי לשנה א' עם המון מוטיבציה, והשביתות האלה הספיקו לקחת לי את כולה. אני מרגישה שלא נשאר לי שום כוח להמשיך בשנה הזאת, ולא יודעת איך לצאת מהמצב הזה. אני נורא רוצה להשקיע, ללמוד, לקבל ציונים טובים. אבל איך מחזירים את התחושה שהייתה לי בהתחלה, התחושה הטובה לגבי הלימודים? גם אם השביתה תפסיק פתאום, התחושה הזאת כבר לא תחזור.

אני ענת

New member
מזדהה עם מה שנכתב מעלי ומצטרפת

גם אני מרגישה כעס ותסכול ובנוסף לכך מרגישה חוסר אונים. אני אמורה ללמוד שנה א' בתואר שני ובעצם חוץ מפעמיים שהיה לנו תרגול בסטטיסטיקה (בלי שיעור - רק תרגול) לא למדנו בכלל. בעצם לא התחלתי את התואר - בכלל. ובנוסף לכך, גם התואר הראשון היה רצוף בקשיים בסוף שנה ב' היתה מלחמת לבנון השנייה ומכיוון שלמדתי במכללת תל חי - הלימודים הופסקו בעצם באמצע מבחן התחילו ההפגזות... ובשנה ג' שביתת הסטודנטים - גם היה באלאגן ולחץ. ומה עכשיו? חלמתי על תואר שני, נרשמתי לרוב הקורסים הנדרשים כדי לסיים את כל מה שאוכל ולמצוא עבודה ב 75% משרה וןעכשיו - הכל באויר, אני לא מוצאת עבודה כי אני לא יכולה להתחייב באילו ימים אלמד, ואין לי מושג איך אממן את הלימודים, הנסיעות והחיים בכלל אני מרגישה שנמאס לי, ואין לי מושג איך אתמודד עם כל המטלות אז מצטרפת מעומק הלב לתחושות והרגשות שנכתבו כאן אומרים צרת רבים נחמת טפשים אבל כרגע מרגישה שהידיעה שיש כאן עוד אנשים שמרגישים כמוני נותנת לי תחושה שאני לא לבד. שבת שלום

amitk80

New member
מה שעוד יותר מתסכל

הוא שאין לנו הנהגה חלופית (לאגודות הסטודנטים השונות) וגם בדרגים הגבוהים בכנסת וזה ממש תורם לחוסר האונים.. דוד שלי תמיד ממליץ לנו לחבר'ה הצעירים להכנס אל תוך המפלגות ולהשפיע מבפנים אבל אני בספק אם זה יעזור במשהו. מה אתם חושבים?

Josette

New member
עמית, חאלאס כבר לדחוף פוליטיקה לכל תגובה שלך,

אנשים פה מדברים ברמה רגשית, על תסכול והיעדר מוטיבציה וחוסר עונים... אז אולי הסיבה הראשונית למצב הנפשי הזה היא פוליטית, אבל לא על זה מדברים רוב האנשים פה ולא נראה לי שזה עוזר לצעוק כל פעם "עד מתי" ו "כולם מושחתים". יכול להיות שאני טועה כמובן, ואנשים פשוט שואבים אנרגיות מכל הכרזות וההאשמות האלה, אם כך - עמכם הסליחה וכל הכבוד עמית. אני פשוט לא אוהבת את ההכללות האלה וההאשמות, זה הכי קל להגיד - הממשלה אשמה בכל צרותינו אבל למה זה טוב, למי זה עוזר?

amitk80

New member
זה מה שאני מאמין בו

את לא חייבת לקבל את מה שאני מאמין וזאת זכותך. אני לא צריך הסבר על מה מדברים פה, כי אני מבין מצוין על מה מדובר בשרשור הזה.

EastGirl83

New member
התחושה תחזור אליך...

כעת יש את התחושה הזאת של ייאוש כי השורה התחתונה היא שהלימודים של עכשיו הם ממש בדיחה (התירגול מתקיים אך השיעור מבוא לא.. שלא לדבר על שאר הקורסים שלא נלמדים כלל) וכאילו את נמצאת במצב של אי וודאות. אבל ברגע שהשביתה תסתיים ותחזרי למסגרת אז לאט לאט התחושה של לימודים תחזור לך.. והיא תחזור אם תרצי או לא תרצי היא תחזור כי תמיד בתוך מסגרת מסויימת אז ישנה תחושה מסויימת שמלווה אותך לאורך הדרך. אז לגבי התחושה אין לך מה לדאוג, מה שיותר מדאיג זה מה תהיה עם השביתה הזאת..

תראי אני כבר לא יודעת

אין לי חשק ממש להביא את עצמי לידי למידה. קשה לי עם זה. אני חושבת על העומס שמחכה לי אח"כ ובא לי פשוט לברוח.

אני יודעת שאצלי זה לא יעבור

כי זה כבר עבר כל גבול, ואני לא חושבת שהמוטיבציה שלי תחזור בשנה הזאת... הנה, הבחינה הראשונה שלי עוד 3 שבועות, ובד"כ אני בן אדם שמתחיל לקרוא קצת ולעבור על החומר כמה שבועות לפני, אחרת אני נורא נלחצת כמה ימים לפני הבחינה. בגלל כל השביתות האלה אין לי מוטיבציה ללמוד למבחנים שכן יש לי. אין לי כוחות, אני לא מרגישה שיש לי למה לצפות, לא מרגישה שיש לי בשביל מה להשיג ציונים טובים. הכל תלוי באוויר, וזה פשוט מעצבן, מתסכל ומייאש.

amitk80

New member
אני יודע שזה קשה

לחשוב מאד בצורה חיובית בימים אלו. אנחנו חיים במציאות שהיא מאד לא קלה בכלל. אני לא אשקר ואגיד שהמצב טוב כי הוא ממש לא טוב. המצב מעצבן אבל זה יגמר בטווח הקצר. תנסי עד כמה שאפשר להכין את עצמך ולחזור על החומר כשהכל רגוע (תנסי כן להושיב את עצמך למרות חוסר המוטיבציה). תעשי דברים שיכולים לעלות קצת את מצב הרוח. לגבי המבחנים אני לא כל כך בטוח שהם יהיו עוד שלושה שבועות. הכל די תלוי באוויר כמו שאת אומרת אבל אולי יש דברים שאני לא יודע שאמורים לקרות. העצה הטובה שלי להתמודד עם המצב המסובך הזה הוא לדבר על מה שמפריע לך עם אנשים קרובים אליך ולא לשמור את הכל בבטן. אם תרצי לדבר איתי על כך את יותר ממוזמנת לשלוח מסר אישי. יש לך את האוזן הקושבת שלי. הודעה זו תקפה גם בעבור מיצי מיץ.
שיהיה שבוע טוב

אמרו לנו שאצלנו כן

אבל אני מניחה שבאמת שום דבר לא בטוח ב-100%, אם כי נטו אמרו לנו שכן. אני ממש לא יודעת, אני כל הזמן רוצה לשבת וללמוד, אבל אני לא מצליחה. פשוט לא מרגישה כבר שזה שווה את זה. באתי לשנה הזאת מלאת מוטיבציה ועם רצון להשקיע, וכל פעם שהראיתי עד כמה אני רוצה, הראו לי עד כמה אני לא שווה "תתאמצי, תלמדי, אבל אנחנו לא נלמד אותך, א'. המבחנים לא בטוח יהיו, ב'. הכסף שלך לא בטוח יוחזר, ג'. השנה לא בטוח תימשך, ד'." אין לי כבר כוחות... אני מקווה שאני אמצא אותם איפשהו, אבל כרגע זה נראה לי כל כך קשה לשבת וללמוד, כי כדי לשבת וללמוד צריך לצאת מהייאוש, אבל כל עוד אני תלויה באוויר לגבי השנה הזאת איך אפשר לצאת ממנו?

amitk80

New member
אין לי פתרון

אבל אני מוכן לשבת ולהקשיב לך (הקשבה לבעיה והזדהות לא פחות חשובה לדעתי מאשר לפתור את הבעיה).. אני שמעתי שמתארגנת תביעה ענקית נגד האוניברסיטה (ובצדק כי סטודנטים שילמו את מיטב כספם ולא קיבלו תמורה).. אני יכול להבין את הייאוש שלך במאה אחוז. אני מקווה שזה קצת מנחם אותך. אם תצטרכי משהו אל תהססי לפנות אלי.. לילה טוב ושבוע טוב..

IdanXP

New member
וואו... אפשר לחשוב שמישהו מת

אני מסכים שהמצב מתסכל אנשים (אני עצמי אעיד על כך) אבל בחייכם אנשים... אתם נשמעים כאילו באבל. אני יודע שלמשל קשה עכשיו לקחת עבודה וקשה למצוא עיסוק כשיש כ"כ אי ודאות (גם את זה אני אעיד על עצמי)... אבל יש עוד דברים לעשות חוץ מזה. תמצאו תחביבים להתעסק בהם, תצאו לטייל, תצאו עם חברים, תקראו איזה ספר אם ממש משעמם לכם... אבל אל תדברו כאילו מדובר בסוף העולם. מתישהוא זה יפתר ובנתיים עד אז - תמצאו איך להעביר את הזמן.
(כמו שאמרתי, אני מבין את התסכול - אבל לא צריך להיסחף עם זה...)

IdanXP

New member
אה... ושאף אחד לא יבוא עכשיו

ויעלה לפה את התמונה של מודעת האבל על הסמסטר... חחחח...

למעלה