קבלה לרפואה = מלחמה פסיכולוגית

natalysh

New member
קבלה לרפואה = מלחמה פסיכולוגית

לכל המיואשים והעצובים מאתמול, הדבר הראשון שעלה לי בראש כשהתקבלתי סוף סוף, איזה שבוע וקצתה לפני תחילת הלימודים, היה "ניצחתי". ל "יששש" ולא כלום (על אף כי מאוד שמחתי, כמובן), כי זו הייתה פשוט תחושת ניצחון, כי מדובר למעשה במלחמה פסיכולוגית. הרי מה אתם לא עוברים בחודשים האחרונים - שיפורי פסיכומטרי מטורפים, לימודים לבגרויות הזויות, ראיונות וסימולציות בהן אתם אוגרים בכלוב, הצורך לצפות שהסכם יירד ב- 0.00001 נקודות. אם זה לא טירוף, אז אני לא יודעת מה. אז נחשו מה? הטירוף יימשך. אתם תגיעו ללימודים וייתכן כי תחטפו שוק, אתם תצטרכו ללמוד כמויות מידע שלא חשבתן שקיימות, להיות במעבדות בשעות שעד עכשיו ביליתם בהן בנמל תל אביב. וזו רק תחילת שרשרת המזון - תגיעו לסטאז' ותגלו שהבורג הכי קטן במערכת עדיין גדול יותר מכם, ובהתמחות ... בכלל. ואז צריך לטפס לאט לאט בשרשרת ובהיררכיה כדי לנסות לצוף ולנשום קצת אוויר. וכל הזמן ללמוד, זה כבר אמרתי? מלחמה פסיכולוגית שנראה לי תמשך עד הפנסיה. למה פסיכולוגית? כי זה הכל בראש. אני באמת מאמינה שלכל מי שהגיע לשלב הזה, שיש לו הנתונים להרשם בכלל לרפואה יוכל לעמוד בגבורה בלימודים שהם תובעניים, ללא צל של ספק. הבעיה היא בכח הרצון וביכולת להתמיד ולא לוותר, שזה נתון חובה לכולכם. קיימים כל כך הרבה רגעים, חלקכם כבר פגשתם בהם - שאתם שואלים: "למה אני צריך/ה את כל זה?". בואו אני אגלה לכם סוד, התכיפות של השאלות הזו הולכת ומתגברת עם חלוף השנים ברפואה, כשכל האופוריה מהקבלה ומהאידיליה שאתם משננים לקראת הראיונות מתפוגגות. זה סוג התבגרות בה אתם קולטים שכל האהבה למקצוע והרעל והמוטיבציה לעתים מתגמדים לעומת הרצון לחופש, מנוחה, פחות עומס וכו'. אתם תשאלו את השאלה הזו עוד הרבה פעמים. הנה, רק עכשיו הזכירה לי חברה שלי שאם לא הייתי עתודאית, כבר מזמן הייתי משוחררת, כנראה עכשיו רובצת על איזה חוף בתאילנד. ובמקום זה אני מתאבדת בתקופת המבחנים. מה צריך את כל זה? אז נכון, קשה, ולא תמיד העניינים מסתדרים מיד כמו שאתם רוצים, לא מבחינת הקבלה, לא מבחינת הלימודים, ולא מבחינת המקצוע בכלל. אבל אסור אסור אסור אסור לערער בשאלה "למה צריך את כל זה?" ואסור בתכלית האיסור לוותר. למה? כי אחר כך מחכים לימודים מרתקים, שאני לא תארתי עד כה עד שלא הגעתי לשנה ב' (תכל'ס שנה א' די משמימה מבחינת הלימודים), אחר אתם פוגשים בלימודים חברים נפלאים, אנשים באמת ממלח הארץ, שפשוט תענוג ללמוד איתם. אתם מתחילים לשרוץ במידה כזו או אחרת בבתי חולים ושמים לב לדברים שאף פעם לא שמתם לב אליהם. אתם מבינים כמה כח והשפעה יש לכם, ועם קצת מזל תצליחו לנתב אותם לכיוונים שיביאו לכם הרבה מאוד סיפוק. אתם סוף סוף תבינו על מה מדברים ב"האוס"/"אי.אר" או בכלל על מה רופאת המשפחה שלכם מדברת, ואולי גם תצליחו לדבר איתה קצת באותה השפה. מגיע הרגע בו אתם, סטודנטים פעורים ושוקיסטים, תהיו באיזה מסדרון נידח בבית חולים, ותראו שהצלחתם לגרום לאיזה מטופל/משפחתו , באחת השעות הקשות בחייהם, לקצת אושר סתם ע"י מילה טובה, ותראו שזה שווה הכל. את כל הבלגנים, הדחיות הנוראיות, המרוץ לציונים והציפייה הממושכת. כמו גם את ההתאבדות בתקופות המבחנים. אף פעם לא יהיה קל במסלול הזה, אבל הרבה דברים מפצים על זה ומזכירים לכם שאתם במקום הנכון. כי אתם במקום הנכון, וכולכם תתקבלו, מספיק עם האנרגיות השליליות
יאללה תתקבלו כבר, נטלי אחרי שינה של 10 שעות לראשונה מזה חודש וחצי.

lernery

New member
המלחמה היא בעיקרון נגד כל החברים

האחרים שרוצים להתקבל.. זה קודם כל.. ודבר שני - יש הבדל עצום בין קבלה לרפואה לבין הלימודים, הלימודים אולי יותר קשים אבל פחות מייאשים ופחות מפחידים, כי בסופו של דבר אין סיבה שלא כולם יעברו ולא כולם יהיו רופאים, לעומת הקבלה שבהחלט יש סיבה שלא כולם יתקבלו....

natalysh

New member
זה תלוי בהשקפה. אני חושבת שבקבלה

המלחמה היא רק נגד עצמך. מי שמתאים לרפואה סופו להתקבל בסופו של דבר. מי שלא - לא, אין לזה קשר לחברים האחרים. אני לא מסתכלת על זה כמלחמה נגד החברים האחרים שרוצים להתקבל. בכלל, זה אוקסימורון.

lernery

New member
ידעתי שתגידי איזה משהו כזה

זה לא משנה אם את רוצה להסתכל על זה ככה או ככה, הסיבה הישירה ל"מלחמה" שאת מנהלת היא שאר האנשים שרוצים להתקבל..

natalysh

New member
זה כן תלוי בהשקפת העולם שלך.

כשאתה פוגש ברחוב אדם והוא מתגלה כמועמד לרפואה אתה מסתכל עליו כעל "מתחרה" ואני מסתכלת עליו כעל אדם כמוני. אם יש לו 0.002 יותר נקודות בסכם או שהוא השיג 10 נקודות יותר ממני בפסיכומטרי, מה זה משנה? שנינו עשינו הכל בשביל להתקבל, ומהרגע שסיימנו לעשות את זה, זה לא בידיים שלנו, אז לפי דעתי חבל להסתכל על מי שיכול להיות חבר פוטנציאלי, כעל מתחרה.

lernery

New member
טעות

אני מעולם לא הסתכלתי על אף אחד כמתחרה, לפחות במקרה שלי, כי זה באמת לא היה רלוונטי. העובדה שאת ועוד בן אדם מתחרים על מקום לרפואה לא אומרת שהוא צריך להיות אויב שלך, או שצריך לשנוא אותו או כל דבר שלילי... זה קצת ראיית שחור ולבן של המציאות. באופן כללי לא מסתכלים על בן אדם בודד בתור המתחרה שלך ולא על אף אחד, אבל הסיבה הישירה, כמו שאמרתי כבר קודם, שצריך להזיע ולהתאמץ ולהילחם בקבלה לרפואה - היא כל שאר האנשים שגם הם רוצים להתקבל. איזה עוד סיבות גורמות לזה שאנשים משפרים פסיכומטרי 7 פעמים, הולכים למכינות, נרשמים לכל האוני', ולפעמים נרשמים לרפואת שיניים רק כדי לנסות לעבור? זה סתם בגלל שהם רוצים "לעשות הכל"? מה גם שאין דבר כזה "לעשות הכל", תמיד אפשר לעשות פסיכומטרי עוד פעם ועוד בגרות ועוד שנה בביולוגיה וכן הלאה והלאה.. אסור להפוך כל דבר לורדרד סוכרתי.. אפשר להסתכל על העולם איך שהוא נראה, יו קנואו

Y a n i B

New member
אני חושב שהאחראים על המו"ר

צריכים לקרוא את השרשורים האלה ע"מ ללמוד על עוד כישורים של המועמדים שלהם. יניב שחושב שיוסי לרנר הוא אדם מסוכן לאנושות כי במקום להיות חבר פוטנציאלי של אנשים חייכנים וטובי-לב כמו נטלי הוא רואה בהם מתחרים

lernery

New member
אל תשכח שהיא שנה מעליי

אז במקרה הזה יכולתי להמשיך לתת לה לחיות. סך הכל, תכננתי את זה ממש בחוכמה, וכמעט ולא הייתי צריך להרעיל מתחרים בדרך לפקולטה... וגם חלקם אפילו חזרו להכרה..

nightriders

New member
../images/Emo13.gif משום מה אני מסמפט אותך.

יוסי, הראייה שלך היא מאוד רציונאלית, ומעט מאוד אנשים מסוגלים לבחון את המציאות בצורה רציונאלית בלי שתהיה במקביל גם אמוציונאלית.

Y a n i B

New member
ולעומת זאת

את רג'ינה אפשר וכדאי להרעיל. השאלה אם בניגוד למקרה הקודם, במקרה של רג'ינה יהיה לך רצון לעשות את זה.

Regina Phalange

New member
מה זה כדאי?!

נפגעתי עד כלות נשמתי.. (די אירוני שאת אתמול ביליתי במיון בגלל הרעלה, לא? אולי אלוהים מנסה לשלוח לי מסר, למרות שאני בכלל אתאיסטית, ואולי בגלל זה: תרעילי את עצמך=תימנעי מנכשל גם בהיסטולוגיה).

Y a n i B

New member
אין ספק שאת 'מסובבת' ../images/Emo13.gif

ואת אגנוסטית או אתאיסטית?

Regina Phalange

New member
אין לך מושג עד כמה..

וטוב שכך. הממ.. אגנוסטיסיזם משאיר מקום לספק, כלומר, אגנוסטים מאמינים שיש ישות עליונה כלשהי ולא פוסלים קיום של אל. אני די כזו, אז אני מניחה שאגנוסטית יותר יתאים לי, אבל כששואלים אותי (בעיקר בדיוני יום כיפור כמו "למה את צמה אם את לא מאמינה", וכו', אני אומרת שאני אתאיסטית שמכבדת את המסורת).

Y a n i B

New member
לא הייתי אומר שכל אגנוסטי

מאמין שיש ישות עליונה. ואכן, מיד תיקנת את זה ואמרת: "... ולא פוסל קיום של אל". כוס קפה, כן?

למעלה