קבלה לרפואה = מלחמה פסיכולוגית

Y a n i B

New member
אגב רג'ינה, השם שלך אמיתי?

וביחד עם השם משפחה וכל זה? זה נשמע יותר מדי כמו דמות ממשחק-תפקידים!

Regina Phalange

New member
הוא גם יודע איך קוראים לי...

כמו כל אחד שנכנס ל'עולם' שלי, או כל אחד שעוקב פה...

Y a n i B

New member
דווקא לא ידעתי, ראיתי "ג'ני" וחשבתי

שזה קיצור של רג'ינה

in god we trust

New member
בפעם האחרונה שאני בדקתי

העולם שלך לא היה מי יודע מה מעודכן (גרושה)....

Regina Phalange

New member
זה היה אלמנה...

טעות מצערת ולא מצחיקה. ועדיין, אני יכולה להיות אלמנה (חלילה) בגיל 18.5, אמנם לא סביר אבל טכנית אפשרי. איזה הורים פסיכוטיים יקרא לבת שלהם רג'ינה פלנג'י?!

in god we trust

New member
סליחה

לא התכוונתי להעליב כשקראתי לך גרושה. התכוונתי לאלמנה ,וכבודן של האלמנות במקומן מונח!

Regina Phalange

New member
אני לא יודעת אם אני מקווה

שזה בציניות או שאני מקווה שזה לא בציניות... דילמה קשה

in god we trust

New member
אני מאוד מקווה ש

את מקווה שאני קיוויתי שזה יתפרש כציניות כי זה היה בצחוק ציני. וואו לאיזה מחוזות של תסבוך וסרקזם השרשור הזה הוביל אותי?! או איך לא עלו על זה במו"ר?!

Y a n i B

New member
אכן, חושי הבלש החריפים שלי מוכיחים

את עצמם פעם נוספת. אין ספק שהחרישה על חושחש הבלש הועילה לי.

Regina Phalange

New member
אני אף פעם לא חשבתי על זה ככה...

זה תמיד היה "אם אני לא מתקבלת, זה כי אני לא מספיק טובה", קטע של אגו.. לא חשבתי אף פעם על "אם אני לא מתקבלת, זה כי אחרים היו יותר טובים ממני". זה בעצם אותו דבר, אבל צורת החשיבה מכתיבה נגד מי המלחמה, ומכאן שזה סובייקטיבי.

in god we trust

New member
כמו בהרבה מקרים

שני הצדדים צודקים.... "המלחמה" היא קודם כל של כל אחד מול עצמו. הדבקות במשימה ,העקשנות וההתמדה הם לא דבר של מה בכך לכל אחד ובוודאי כשמדובר לאורך זמן. יחד עם זאת בוודאי שנכנס כאן גם האלמנט התחרותי מול מועמדים אחרים וזה לא אומר שצריך להסתכל על זה בצורה שלילית וקטנונית. הרי גם מועמדים ש"מתחרים" זה בזה באופן כללי יכולים להיות חברים ולעזור זה לזה כי לא מדובר כאן על מצב שבו כל ה-1400 מועמדים חברים ממש ממש טובים אלא על קבוצות קטנות כך שהאלמנט של התחרות הוא זניח...(ודובר על העניין הזה רבות כאן בפורום) בדיוק כמו שלימוד משותף במהלך הלימודים יכול רק לעזור בצורה סינרגטית למרות שהתלמידים "מתחרים" על מקומות התמחות\מלגות\מקומות עבודה וכו.. (לאו דוקא ברפואה) ככה זה בחיים יש מצבים של win win ובסוף מי שיש לו אופי נחמד אז הוא נחמד וחברותי ומי שאנתיפט ממשיך להיות כזה בלי קשר עם יש תחרות או לא -זה סתם עניין של הגדרות שמשתנות בגלל זוית ראיה שונה-המציאות שלא משתנה.

lernery

New member
נו, זהו בדיוק שכן

אני תמיד משתף פעולה גם עם מי ש"מתחרה" איתי, זה ממש לא קשור לניתוח של המצב. להיפך, אני אפילו משתדל לשתף איתו פעולה *בגלל* שהוא מתחרה מולי. עד כדי כך שבכיתה ו' פעם ביקשתי חברות ממישהיא שהייתי דלוק עליה ובאותה נשימה ביקשתי חברות בשם חבר שלי שגם היה דלוק עליה (בסוף היא אמרה "לא" לשנינו, כמובן שזה היה מטופש, ו-היא לומדת שנה מעליי בעין כרם[ונשואה]). פעם חשבתי שזה אפילו לא מוסרי לא לשתף פעולה עם מי שמתחרה נגדך (היום קצת שיניתי את דעתי.) אבל ניתוח אובייקטיבי של המצב מעלה שלהגיד שכל הבעיה היא כמה אתה טוב וכמה אתה לא טוב יהיה קצת שגוי, יכול להיות שאתה טוב ונהדר ומצוין אבל לא יותר טוב מהאחרים ולכן לא תתקבל.. (או עם פחות מזל.. או כל דבר אחר)

lernery

New member
שווה?

היא אמרה לו גם כן לא... :) ואם לא הייתי מתכנן לבקש ממנה בעצמי אז לא הייתי מבקש בשבילו, אבל אמרתי לעצמי - אם אני כבר "שם", בפדיחה, אז לא פייר שאני לא אעזור לו ואבקש גם בשבילו במחיר של פדיחה אחת..

למעלה