קבלה לרפואה = מלחמה פסיכולוגית

Regina Phalange

New member
../images/Emo6.gif

[הסיפור עם הבחורה הצחיק אותי...] אני דווקא מסכימה איתך על זה, אולי זה די שגוי להסתכל על זה ככה, אבל לא פחות "שגוי" מלחשוב שלא התקבלת כי כל האחרים יותר טובים. הרי במקרה הזה, זה עדיין אומר שאתה לא ברמה שלהם, כלומר לא טוב מספיק... תכלס, זה הכל אותו דבר (השיטה של המו"רים למיניהם קצת פוגעת בקו החשיבה הזה, כי אני מסרבת להאמין שמי שקיבל 220 ב-5 שעות של משחקי בולשיט יותר טוב ממי שקיבל 190 באותו יום, אבל נו... שוב, גם זה, סובייקטיבי).

in god we trust

New member
דוקא מו"ר

כמו גם הפסיכומטרי מחזקים את הטענה ה"תחרותית" מכיוון שהתפלגות הציונים בהם היא בהכרח נורמאלית או גאוסית, משמע לא יתכן מצב שבו כולם יצליחו...

Regina Phalange

New member
לא לזה התכוונתי..

בהקצנה, הכוונה שלי הייתה כזו: מי שמקבל במו"ר 250 לא טוב בעיני ממישהו שקיבל 160. מי שמקבל 750 כן טוב בעיני ממי שמקבל 450. [לא טוב כבן אדם, אלא מתאים יותר לרפואה]. אבל זה רק כי אני נוטה מאוד לזלזל בכל הסייקו-בבל הזה. that's all

Regina Phalange

New member
אה, והפסיכו תחרותי בהגדרתו,

זה ברור. ועדיין כשקיבלתי 715 ותלמידה בכיתתי קיבלה 780, לא חשבתי "היא יותר טובה ממני", חשבתי "אני לא מספיק טובה". שוב, הכל עניין של חשיבה

in god we trust

New member
זה ביגלל

שאת רגילה (בצורה מכלילה ביותר) לזהות קשר בין אנשים שקיבלו 250 בפסיכו לבין אלה (שזה אותם אנשים) שנכשלו בכיתה שלך בביה"ס בחשבון ובכלל בלימודים- הקשר נראה לך טבעי וברור. אם תכירי כמה אנשים שקיבלו 160 במו"ר ותגלי שהם אנטיפתים סוציומאטים מקטיני ראש ושאינם מסוגלים לנהל שיחה בוגרת בצורה אסרטיבית או שאינם יודעים לעמוד על עקרונותיהם במצבי לחץ או דילמה ולו בצורה היפוטתית - כנראה שאת תעשי את אותו היקש והחיבור יהיה לך הגיוני. (בשביל לא להקפיץ את פגועי מו"ר- אני לא טוען שמי שקיבל נמוך זוהי אישיותו)

Regina Phalange

New member
נכון מאוד

הגזמתי בתגובה הזו בכוונה, בגלל זה כתבתי "בהקצנה". אבל אני עדיין נוטה לא להעריך את שיטות הקבלה האלה- לא כי הן לא חשובות, להפך, אני מאמינה שהן קריטיות, אבל גם יומרניות מאוד-מאוד. כנ"ל ריאיונות שפעם היו.

moranille

New member
כל הכבוד נטלי!

אהבתי, וכמו שנאמר כל מילה מיותרת. היום נגמר ביוכימיה!!!! נשאר עוד מבחן אחד וזהוו

moran f

New member
מצטערת, לא לגמרי מסכימה

את עושה אקסטרפולציה שהיא לא בהכרח נכונה מתוך נסיון של שנתיים. אני לא חושבת שהתכיפות של השאלה בהכרח הולכת ומתגברת עם השנים, לא לכולם. אני יכולה להעיד שאצלי זה ממש לא גרף ישר עולה.

natalysh

New member
אוקיי ../images/Emo13.gif כיף לך

אני לא מדברת רק מניסיוני, אני מדברת מהרבה אנשים שאני מכירה (חלק בשלבים הרבה יותר מתקדמים בשרשרת המזון). אני לא באתי להדגיש באופן המילולי שהולכים ושואלים את עצמנו את השאלה הנ"ל, אלא שהאופוריה של הקבלה הולכת ונעלמת וכך גם האידיליה שאנשים מייחסים למקצוע הרפואה עם הקבלה ומספרים אותה בראיונות, וזה קצת קשה.

moran f

New member
אני דווקא שאלתי אותה

(בגרף נורא... זיגזגי). בקשר לאידיליה - לא יודעת. אני די בטוחה שגם בהתחלה לא היתה לי כזו. אולי זה עוזר, אני די בטוחה שכן. אופוריה נעלמת מטבעה, או שנהיה כמו החולדות ההן

natalysh

New member
לא לדבר איתי על חולדות באופוריה

אתמול היה לי מבחן בפרמקולוגיה על זה, ואני עדיין מפרכסת למשמע המילה "חולדה".

למעלה