קבלה- משמעות רצח הרב אלעזר אבוחצירא זצקל

• פותח הנושא sgc
  • פורסם בתאריך

REALI

New member
היתושים האלו נשמו את אותו האויר

גם כשהוצאו מהצינצנות ולכן לא שמו לב שהם החליפו מקום, אבל אנחנו - קיבלנו אינפוזיה של אוירא דארץ ישראל המחכים ולכן ודאי שנצא מהראש הגלותי שלנו במהירות.
וחוץ מזה הסיבה שלא קמה סנהדרין עדיין, היא כי מי שאמור לעמוד בראשה הוא עדיין חילוני, ולכן במקום להחזיר את כולנו בשאלה, עדיף שנעסוק בלהחזיר את כולנו בתשובה. ובלי קשר, למדתי דבר מעניין. כתוב שגם הצדיקים יורדים לגהינום, ותמהים - מדוע?! והתשובה היא שהתפקיד של הצדיקים הוא לרדת לשם ע"מ להעלות משם את כל מי שהרהר תשובה בחייו ולא הספיק לשוב עד יום מיתתו. אז מי שחושב שהוא צדיק מספיק כדי להינצל מהגיהנום, שיחשוב שנית, ויתחיל לדאוג גם לאחים שלו...

ינוקא1

New member
אני מעריך שאני אעבור קצת בגיהנום

ולא רק בשביל אחרים , אלא גם בשביל עצמי . . . אבל יש בי מידה אחת טובה - אני משתדל להגיד לעצמי ולאחרים את האמת - גם אם היא לא נחמדה.

אתה רק מתעלם מדבר חשוב אחד

שהוא הסיבה שלא ניתן עדיין (עד שיבוא המשיח) שהדתיים יתאחדו ויקימו בית דין אחד כדבריך. והדבר הזה הוא החוסר היכולת של גדולי הדור היום לקבוע איזה דרך תורנית ושיטה הלכתית היא הנכונה לארץ ישראל מכל הדרכים והשיטות הקימות היום, שבנויות ממנהגים של מאות ואלפי שנים מתפוצות שונים שהפכו להלכות, שנאמר: "מנהג ישראל הלכה", ולהגהות עברית שונות וסגנונות תפילה שונים, שאף אחד חוץ מהמשיח לא יכול להכריעה היום, ולכן כל הגדולים נוהגים בשב ועל תעשה בנידון הנ"ל עד שיבוא המשיח במהרה בימינו, ועד אז אנו מצווים באל תיתוש תורת אמך, ולא להקדים את המאוחר מהרהורי ליבינו, בניגוד למעשה רב של גדולי ישראל.

ינוקא1

New member
איזה מעשה רב גדול יותר

מאשר מרבי יוסף קארו ומהר"י בירב שניסו לחדש את הסמיכה ? ? ? מי לנו גדול יותר מהם ? ? ? http://he.wikipedia.org/wiki/חידוש_הסמיכה סגנון תפילה זה לא משנה יותר מידי , יוצאים ידי חובה בכל הסגנונות. גם אם תהיה סנהדרין נראה לי שזה הדבר האחרון שיכריעו בו אם בכלל. לגבי כל השאר - אני מבין בהחלט את החשש המוצדק של הגדולים , והחשש המוצדק הזה זוהי הבעיה. זה חוסר אמונה בכך שהקב"ה יאיר עינהם בתורה ויוכלו להכריע. ככתוב "אלוהים ניצב בעדת אל". הקב"ה נמצא עם הדיינים ומאיר עינהם לכווין להלכה , ו"אין לדיין אלא מה שעיניו רואות" ואפילו יפתח בדורו כשמואל בדורו. ולכן לצערי זה יקרה בדרך בה הקב"ה יכריח אותנו לעשות זאת , כי כבר הגיע הזמן. הגאולה לא תתעכב אפילו רגע אחד מעבר למה שצריך.

דיברתי על בניגוד למעשה רב של גדולי ישראל היום

שיודעים את כל מה שאתה אומר לא פחות ממך! ובכל זאת אתה רואה שהם פועלים בדרך של שב ועל תעשה, עד שיבוא תישבי ויתרץ קושיות ובעיות, ויכריז על המשיח שיקבע איך עושים מה ומתי. לגבי רבי יוסף קארו ומהר"י בירב שניסו לחדש את הסמיכה, הרי גם אתה כבר כתבת שהיה זה טרם הזמן, וגם בזמנינו כבר ניסו "גדולי" הרבנים מהזרם שלך להקים סנהדרין ולא יצא מזה כלום. כך שלא נותר לנו האנשים הפשוטים מהשורה (גם אם אנו מנהלי פורום יהדות) אלא להתחזק באמונת חכמים, ולא לנסות להקדים את המאוחר בניגוד לגדולי הדור, או להתיימר להיות יותר חכמים מגדולי הדור מהרהורי ליבנו. קצת ענווה, אמונת חכמים, וידיעת מקומנו, לא תזיק לאף אחד.

ינוקא1

New member
אני רחוק מאוד מלהיות גדול

ישראל , אבל הקב"ה נתן לי קצת "השגה". ואת מה שאני רואה - כתבתי. היו עוד רבנים ולא רק "מהזרם שלי" שניסו לחדש את הסנהדרין (היו שם גם הרב שטיינזלץ והרב ארוש ועוד) , אבל היה ברור לי שזה לא יצליח כי בפועל סנהדרין צריכה להיות מונהגת על ידי אנשים שמסכימים עליהם רוב ככל גדולי ישראל , ושכל פסיקה שלהם כולם מקבלים אותה כאמת. אשכנזים , ספרדים , ציוניים , נטורי קרתא - גוף אחד שכולם שומעים לו. גוף כזה שיש לו גם סמכות להכריע במחלוקות בין ראשונים ושכולם חייבים לנהוג על פיו ! הם היו רחוקים אוד מלהיות גוף כזה , ורוב מה שהם התעסקו היה בפוליטיקה - הם הקימו עוד "וועד רבנים" לא יותר מזה. כוונתם היתה טובה. אבל הם נכשלו בגלל כל מה שכתבתי קודם בשרשור הזה. במציאות היום סנהדרין תקום רק כאשר לא תהיה ברירה. לצערי זה יקרה כאשר המבנים הקיימים יקרסו - לכן זוהי רק שאלה של זמן. (הדרך השניה היא שתלמיד חכם אחד גדול שמקובל על כולם כגדול הדור יחליט להקים אותה. אבל אינני רואה אחד כזה - גם גדול דור כזה שמקובל על כולם , וגם אחד כזה עם מספיק אומץ. אפילו על מהר"י בירב ומהר"י קארו חלקו והכשילו אותם , כל שכן רבני דורינו. לכן הסנהדרין תקום , אבל לצערי כנראה זה יהיה בדרך הראשונה).

למעלה