קבלתי היום בדוא"ל - המחבר אלמוני!

אלמרה

New member
קבלתי היום בדוא"ל - המחבר אלמוני!

מציע לקרוא את הקובץ (שקבלתי היום בדוא"ל) המתאר את האופן בו כל אחד מאיתנו מתקלח/ת: איך מתקלחת אישה: מורידה בגדים ושמה אותם בסל הכביסה. מפרידה בין כביסה צבעונית ולבנה. הולכת לחדר האמבטיה, עטופה בחלוק. עומדת מול המראה, ומוציאה את הבטן על מנת לראות בדיוק עד כמה היא שמנה. נכנסת לאמבטיה. מחפשת את הספוג לפנים, ספוג לרגלים, לידיים ולגב. חופפת את השיער עם שמפו על בסיס תפוח בניחוח דבש עם 83 ויטמינים, ומבהירה את השיער. צורחת ברגע שהבעל פותח את ברז המטבח ולחץ המים יורד. חופפת שנית את השיער עם שמפו אפרסק-גזר, עם 56 ויטמינים, ומבהירה את השיער. שמה קונדישנר על בסיס צמחי יער למשך 10 דקות. שוטפת פנים עם מי פנים על בסיס אשכוליות ומלפפונים למשך 10 דקות. עושה מסאג' עם סבון אגוזים ותותים. מורידה שערות בבית השחי, ברגלים, במפשעה, בגבות ובשפם. יוצאת מהאמבטיה, מתנגבת ביסודיות, ומתכסה עם מגבת בגודל של יבשת אפריקה. מכסה את ראשה עם מגבת היפר-סופגת. מנקה את השערות מהאמבטיה עם נייר טואלט. מסתכלת מול המראה ומחפשת פצעים/חצ'קונים, ומתנפלת עליהם ביסודיות. חוזרת לחדר עם החלוק הארוך ומתלבשת תוך 3 שעות. איך מתקלח גבר: מוריד את כל הבגדים בחדר, ומשאיר אותם על הרצפה. הולך ערום עד חדר האמבטיה. אם הוא רואה את האישה בדרך, מראה לה את איבר מינו כאילו זה פרס ענק, תוך כדי חיקוי קולו של פיל. עומד מול המראה, מסתכל על גופו ועל הגודל של איבר מינו. מגרבץ ואח"כ מריח את ידו. נכנס למקלחת, ומתוך אוסף הספוגים, לא משתמש באף אחד. שוטף במקומות האינטימיים וסביבם. משאיר שערות על הסבון. מתפוצץ מצחוק מהרעש של הפלוץ שהפליץ תחת זרם המים. חופף את ראשו עם השמפו הראשון שמוצא. עושה תסרוקת "פאנק" עם הקצף, ופותח את הווילון בשביל לראות את עצמו במראה. משתין בתוך המקלחת. יוצא מהמקלחת ומנגב את עצמו חלקית. שם מגבת במותניים. הולך לכיוון החדר ובדרך משאיר: את השטיחון של האמבטיה רטוב, את הרצפה רטובה, את המקלחת מלאת שערות ואת האור דולק. בדרך לחדר, אם הוא רואה את אשתו, מראה לה שוב את איבר מינו (במקרה והיא שכחה שיש לו אותו) ושוב חוזר על קולו של הפיל. זורק את המגבת על המיטה (שם היא נשארת רטובה כל היום), ומתלבש בדבר הראשון שהוא מוצא. אז מי אמר שאנחנו לא יכולים להסתדר ביחד? האמנם מחוייב המציאות? עד שאני לא התחלתי לנהל את משק ביתי כולל לנקות ולסדר אחרי ה"גבר" בני שעבר לגור איתי, ממש לא הבנתי מה הן רוצות (הנשים) מאיתנו... וכמה מעצבן למצוא בגדים מפוזרים בחדר ובדרך למקלחת. היום - הכל כל כך שונה. כלומר, ישנה דרך ללמוד, לשנות הרגלים ולא להיות כל כך אטום. לא?

שיר 11

New member
ואני קבלתי היום במייל את זה

אישה טובה - מאת אפריים סידון אהלן אישה עברייה, איך את מרגישה? אנחנו רוצים לחגוג לך את יום האישה. אז תגמרי היום מוקדם את השטיפה והניקיון, את העבודה, האפייה, הגיהוץ וההריון. תשכיבי את הילדים ותלבשי בגדים יפים, תכיני לנו שולחן נחמד עם משקאות וחטיפים. תתאפרי, תתקשטי ושבי בצד כנועה ושלווה, כדי שנוכל לומר לך בפומבי - אישה טובה... כדי להרגיש מאוד ליברליים ולפני שאת חוזרת לעבוד לומר לך, אישה, אנו נותנים לך את כל הכבוד. את הכבוד לכבס לנו את התחתונים, את הכבוד לטפל בילדינו הקטנים, את הכבוד במכנסינו מכפלת לתפור, את הכבוד שבתוכך בחרנו לגמור. את הכבוד להיאנס בכל גיל ומצב, ע"י סוטה, ע"י קבוצה, ע"י שכן או אב. את הכבוד לחטוף מכות, להיות קרבן להתעללות, את הכבוד להירצח עלינו לעתים תכופות ובקלות. את הכבוד להיסחט מינית בעבודה, ע"י הבוס, המפקד, באיום או בפקודה. את הכבוד להיות עגונה או אסורה לעדות את הכבוד להיות נחותה על פי חוקי היהדות. ואפילו את הכבוד הגדול להיות אזרח סוג ב'. את רואה? את כל הכבוד אנו נותנים לך באמת. נכון אישה, איך מדברים היום יפה? אז יאללה תכיני לנו כוס קפה. אבל שיהיה על הכיפאק ועם עוגה כדי שנמשיך בברכות ובחגיגה. מה נברך אישה בישראל? מה נאחל לה? למה נתפלל? היי יפה ונאה ואנו כרס נגדל. היי משכילה ומרובת תארים, ואז תמיד יעדיפו אותך גברים בורים... היי עצמאית ואת עצמך תוכיחי, רק אוי ואבוי לך אם יותר מדי תצליחי... היי שווה לגבר בכל דבר, להוציא תנאים וקידום שכר. בקיצור שתהיי סופר וומן יעילה וחרוצה ועכשיו, כבוד בת מלך, קדימה- למטבח בריצה...

אלמרה

New member
../images/Emo39.gifהי שיר! ברוכה הבאה. עצוב ממש!

אני מזועזע לא פחות ממך. השאלה מה עושים? איך משנים את המצב וכיצד מבטיחים שבעתיד דברים כאלה לא יהיו אפשריים? אני כאן מנסה לשאול שאלות ואין לי ממש תשובות. כולי תקווה שהפורום הזה יחזור לעירנות (נרדם לי ביום האחרון משום מה) ובו ננהל שיח ויועלו רעיונות... מה את אומרת?

שיר 11

New member
גם לי אין תשובות

בשיר אחד הוא תאר מצב עגום בימים "מודרניים" אלה, ונראה שגם היום הגבר בעידן המודרני, עדיין שובינסט

אלמרה

New member
המצב עגום - אכן.

אבל הענין הוא שלא צריך להשלים עם מצב מביש כזה. אני בטוח כי "אין מצב" - למצב כזה במאה העשרים ואחת. אני משוכנע כי זהו רק ענין של זמן קצר והדור הבא כבר לא יוכל להאמין שכה היו הדברים, כה מבישים, כה לא הוגנים וכה פרימיטיביים. פעם אולי גם ידעו שהיתה אפילו קהילה קטנה ב"תפוז" שחבריה החלו בדיון בנושא.

שיר 11

New member
צריכים להגיע לכאן גברים

ולהגיד מה הם חושבים ואיך הם משנים את החשיבה שלהם שיגידו מה כואב להם, למה הם מגיעים למצבים שהם מגיעים אליהם ואיך הם יכולים לתרום לשינוי המצב הזה וחיים בשלום עם מצב של שוויון איתנו הנשים.

אלמרה

New member
נכון שיר11 - גברים היכן אתם?

את אכן צודקת וכוונתי המקורית היתה לדון בסוגיה הזו רק בין גברים. ההזמנה לנשים להצטרף היתה צעד טבעי כמובן ואני מברך על כי הרבה נשים תורמות בפורום הזה מביעות את עצמן וממתינות כמוני לגברים. ישנן כמה הודעות של גברים בפורום שאני מאוד גאה בכותביהם ואחד הכותבים הללו הוא ליאון ב אני מקווה שיצא לך לקרוא את דבריו. בכל מקרה אני עושה מאמצים מאחורי הקלעים ל"שווק" את הפורום שלנו ולדחוף עוד גברים לתוכו. כן ממש כמו לדברים טובים אחרים, הגברים זקוקים לדחיפה קלה, את יודעת. כולי תקווה שהנוכחות הגברית בפורום זה תגבר ותתעצם וכי נגיע לשוויון גם בתחום הזה של הבעה. מנסיון אני אומר: יש לנו את זה בדיוק במינון הנכון, אותה לחלוחית ונימה של רגישות הדרושות גם להיראות גברים של העידן המודרני. כל שצריך הוא Push<font co

הממ, אולי כדאי ../images/Emo150.gif

לשנות את שם הפורום ל"פמיניזם ומעמד האישה"? נראה לי שם יותר מוצלח.

qt1

New member
הרבה פעמים שמות פורומים שונו../images/Emo45.gif

ואכן מהרגע שהשם שונה, היה שינוי לטובה בפורום... אולי באמת שפמנון שנון צודק אלמרה , אולי כדאי לך להתחיל שרשור של שם שונה לפורום , גבר בעידן המודרני איך לומר? יש בשם הזה משהו שעלול להרתיע אם כי לא בהכרח... שבת שלום לכולם...
אלמרה לא קיבלת את המסר שלי?

אלמרה

New member
תודה, אך שם הפורום נבחר בקפידה

ומטרתו מוצהרת בהודעת המנהל. אין לי אלא מילים טובות בעד פמיניזם ובעד מעמד הנשים אך קטונתי מהביע דעה נחרצת בנושא לא נהיר לי דיו. את מה שחוויתי ולמדתי על בשרי אני מנסה להביא כאן לידיעת הפורום, רק לשתף ולקוות שלא אעשה את אותן טעויות ואלמד מטעויות של אחרים. כאשר גם אחרים ינהגו כך - יתפתח דיון ושיח פומבי הכולל הכל, גם זכויות נשים וגך פמיניזם מדוע לא? פמיניזם? אני? אין לי שמץ יומרה לקחת כבוד כה גדול להנהיג פורום בנושא בו אין לי מושג... אני משוכנע ובטוח שיש כבר פורומים רבים העוסקים בפמיניזם ומעמד האישה.

ובכן, הנה הדעה

שגבשתי לאחר קריאת הודעת המנהל. אין צורך בפורום הזה. הטענות המובאות בפתיח הן פשוט הטענות הפוליטיות של תנועת הפמיניזם. הן דנות ונדונות בפורום הפמיניזם שכבר קיים בתפוז, ושמו "פמיניזם ומעמד האישה". הפורום עצמו מניח מראש את אמיתות הטענות הפמיניסטיות ללא עוררין, כך שהגברים היחידים שידברו פה הם אלו שמראש מסכימים איתם. לכן, כולם פה יסכימו עם כולם, לא יהיה שום דיון (דבר הדורש חוסר הסכמה בין המשתתפים), ונראה שכל מהותו של הפורום הוא איך לשנות את הגברים לטובתן של נשים, נושא שבהחלט ממצה את עצמו בפורום הפמיניזם הקיים.

אלמרה

New member
אני מאוד שמח שאתה נרתם לדיון

אני לא מחשיב עצמי כיודע הכל, מבטיח ללמוד, להפנים ואולי גם.... כאן תרומתך תוכל להיות לעזר - אדרבא. אין לי ספק שגם אם שמו הנוכחי של הפורום ישאר כמות שהוא, תואיל לתרום לשיח פתוח. ממש לא ארצה לשנות גברים לטובת נשים וגם לא להיפך. מי שם אותי אותנו לשנות בני אדם? כן לשיח, כן לויכוח, כן לדיון פורה. אנא כתוב שפמנון שנון, אני אוהב שנינות של אחרים כי לי היא כל כך חסרה.

אלמרה

New member
מי אני שאקבע? ואולי אתה צודק?

אולי אפשר בעצם לפתוח דיון על... איך אפשר לשנות נשים לטובת גברים בעידן המודרני... ללא פגיעה בשוויון. בכל זאת אולי מפריעים לנו כמה דברים אצל הנשים, איך אנו משפרים את עצמנו ו"משנים" את הנשים לטובתנו ולטובתן כדי ששני הצדדים יהנו.... והרעיון הפמיניסטי מושלם? אין חולקים עליו? או על חלקים ממנו? למה האישה דורשת להוריד את האסלה? למה שהגבר לא ידרוש ממנה להרים אותה? למשל? מה בדיוק מקבל הגבר מפמיניזם? להיות הסמרטוט המכרכר סביבה כל היום? למה שהיא לא תביא לו פרחים? איך "אנחנו הגברים" "אוכלים" את הפמיניזם? איפה מתחברים אליו ואיפה מתנגדים לו? מה אתנו? מישהו שאל אותנו? עכשיו הפמיניזם יכתיב לנו איך להתנהג? אולי בעצם צריכה להחתם מעין "אמנה" בין הפמיניזם לגבר המודרני? צריך שיתוף פעולה, צריכים שניים לטנגו הלא כן?

שיר 11

New member
שאתם תשנו אותנו? עד שהגענו לכאן?

אלפי שנים לקח לנו להנביט איזה "זרע" קטן של שוויון, יש הצלחה קטנה אבל עדיין לא נפל לכם האסימון שאנחנו שוות לכם, שאנחנו יכולות לעשות בדיוק מה שאתם ואתם יכולים לעשות בדיוק מה שאנחנו. באמת צריכים שניים לטנגו ואנחנו מנסות להסביר לכם זאת אלפי שנים. הצלחנו ללמד אותכם שגם אנחנו רוצות להנות ממין טוב ואנחנו לא רק "בית קיבול" לפורקן שלכם, עדיין לא כולכם מבינים זאת. באמת, הפמיניזם לא מתכוון להכתיב לכם איך להתנהג, אתם תחליטו וכדאי לנהל פה דיון מה תחליטו.

אלמרה

New member
שיר11 יקרה

חשבתי לתת לאחרים זמן להגיב ובאין תגובה רק אומר לך: כן זהו בדיוק הנבט שצומח כאן כעת אחרי שזרעתן את הזרע ההוא ואני צופה באמת מתוך אמונה לראות את הנבט צומח והופך ליער ענק מקיף עולם. לא מתוך חולשה, חנופה או ויתור אלא מתוך הבנה ונסיון! החלטתי מזמן להתנהג בטבעיות ולקבל את עצמי כגבר יותר "גבר" כאשר הבנתי שאין איום על גבריותי במצב בו אני שווה לאישה שאיתי (להלן "אישהתי"). מעמק השווה הזה, אני בטוח כי לא יוצאים לקרבות ולא מנסים לנצח במלחמות וכל כן אין מנצחים ומפסידים. יש טנגו ורק רוקדים. הנרקוד?

zalnir

New member
די צאו מזה!

תוך ימים ספורים הפך הפורום הזה לעוד במה של קלישאות, הכללות, וכתיבה מגמתית של "נשים נגד גברים" הקטע הזה מייצג זבל ספרותי נחות שאין בינו לבין קוראיו ומשתתפיו הפוטנציאליים של פורום הזה דבר. אם כוונתכם למשוך הנה גברים מודרניים - הפסיקו להטיח בנו שטויות על "איך מתקלח גבר" המתאימות לערבי בידור ירודים. ואגב, בדקתם (ן) כמה גברים וכמה נשים משתתפים בפורום?

אלמרה

New member
שלום וברוך הבא.

אתה צודק בהחלט, והבאתי את הציטוט רק כטיזר לגרום ולעורר תגובות אבל גם בבדיחות הדעת, כדי שהאווירה לא תהיה כבדה, אין בין זה לבין דעותי הרבה... צחוק תמיד תורם להקלת האווירה. אני מזמין אותך לפתוח בנושא הקרוב לליבך והקשור לגברים בעידן המודרני, אשמח מאוד אם תעשה זאת ומשם יפתח דיון רציני יותר... שים נא לב לא מדובר על גברים מודרניים אלא על הגברים והסתגלותם לעידן המודרני... תרומתך להעלאת הרמה תתקבל בשמחה.

אסקורט

New member
לצאת לאן???

שמע אתה בין הגברים המעטים שביקרו בפורום כך שמשקל קולך ודעתך משמעותיים. אני באופן אישי אשמח אם תנתב את הפורום לכיוונים מתאימים יותר לגברים... בינתיים כמעט כל הגברים כאן מתעצבנים והולכים ואת זה יש לי כבר בבית...אז איך אני יכולה ללמוד ככה איך מסתדרים עם גברים ומה עושה להם טוב, ומה פותח את סגור ליבם??? לפעמים נשים מדברות כדי למלא את הואקום שהשתיקה של גברים יוצרת (היא אולי לא מפריעה לגברים אבל היא מאוד מציקה לנשים). תדברו אתם יותר ותראו שאנחנו נשתוק יותר, כי אנחנו יודעות (ורוצות) גם להקשיב... מה כואב לך גבר מודרני יקר (והפניה כאן היא לא רק אליך זלניר אלא לכל גבר שמוכן להרים את הכפפה)??? על מה כן היית רוצה לדבר??? מקשיבה לך, אסקורט

אסקורט

New member
איפה טעיתי??

קונן הלך... ניאו הלך והשאיר אותי ללא תשובה בשיחה שניהלתי איתו Super mind כנ"ל... איפה אני טועה??? אני לא רוצה להגיד את המילה אחרונה. אני רוצה ללמוד איך מדברים עם גבר. פעם בתור אישה הייתי אמורה ללכת שלושה צעדים מאחורי גבר ולהשפיל מבט כשהוא מדבר אלי, עכשיו בעידן המודרני אני אמורה ללכת לצידו ולהסתכל לו בעיניים, אבל כשאני עושה את זה הוא רץ קדימה ו/או מפנה מבט... אז איך עושים את זה??? לאישה מודרנית יש בכלל משהו טוב להציע לגבר מודרני או שמבחינתכם שיחרור האישה זה סוג של מיגרנה??? אני לא אוותר על השיחרור גם אם זה המצב, אבל כאישה מודרנית ופמיניסטית אשמח לדעת איפה אני עומדת... אסקורט

למעלה