קבלת שבת בגן

קבלת שבת בגן

שלום לכולם. מזמן לא כתבתי כאן, אבל אני "מציצה" באופן קבוע. היום עידן (שנה ושבעה חוד´) היה בפעם הראשונה "אבא שבת" בקבלת השבת שנערכה בגן. המשמעות היא שהוא "בירך על היין". לכבוד המאורע השארתי מצלמת וידאו וביקשתי מאחת המטפלות שתצלם. בהקלטה ראיתי שלאחר ה"קידוש", המטפלת העבירה את כוס ה"ייו" (כלומר מיץ הענבים) בין הילדים, וכל אחד לקח שלוק, כנהוג בקידוש אמיתי. נראה לי שביצוע הנוהג בגן הילדים בעייתי למדי: אולי ככה בדיוק עידן נדבק בכל המחלות שתקפו אותו בחודשי החורף? נכון שזו לא הדרך היחידה להדבקה, ובכל יום "עוברים בין הילדים" מוצצים, בקבוקים וכו´, אבל מצד שני - למה "לעזור" לחיידקים להתפשט? רציתי לשאול האם ביצוע הקידוש "כהלכתו" נערך גם בגן הילדים של ילידכם, או ששם זה אחרת?

לדעתי את צריכה להתלונן על זה!

זו מתכונת בטוחה להעברת מחלות
אני לא חושבת שזה מה שקורה בגן של מתן, אם כי שם יש שיטה אחרת להעברת חיידקים: לכל ילד שיש לו יומולדת מזמינים מספר ילדים לנשיקה צרפתית. אני מחנכת בבית שנשיקה "על הפה" נותנים רק למשפחה הקרובה (ורק במידה שאף אחד אינו חולה) אז למה שבגן לא יתנו נשיקה על הלחי? נראה לי שבשני המקרים למטפלות לא כל כך אכפת מחיידקים, אדרבא.

מלמלה

New member
נשיקה צרפתית../images/Emo25.gif

בר (בת 5 ) נותנת לי נשיקה על הפה ואני מרגישה שהנשיקה הופכת להיות מאוד צרפתית אני מסיטה את הראש ושואלת "מה זה"? היא צוחקת ועונה לי "זה כמו שאמא ואבא נותנים" אני: "נכון מאיפה את יודעת"? היא? "ראיתי בטלויזיה"

רודי בת

New member
בגן הילדים רבות הדרכים להדבקה../images/Emo8.gif

כגננת אני חיבת להגיב על ההצצה...האם את מציצה כי את לא סומכת על הגן או כי הסקרנות הרגה אותך? שנית יש המון הדבקויות בגן ממוצצים בקבוקים מערכת חיסון חלשה ובככל וירוסים עוברים באויר לא בנשיקות ולא משתית יין.. כאשר ילדים לומדים לחלוק יין נשיקות חיבוקים ואפילו משחקים את יכולה בלב שלם להודות לגננת!!! החלק הקשה בגן -כגננת- הוא ללמד את הילדים לחלוק וללמדם שלחלוק זה חשוב (גם אם לאמא זה לא נראה ...)תארי לך שאנחנו הינו מיומנים יותר בלחלוק עם אנשים סביבנו..ולא "רק למשפחה הקרובה"

אורית ג.

New member
כאמא אני יכולה להעיר שאין כל קשר

בין לשתות כולם מאותה כוס לבין חיבוקים ומשחקים. באותה מידה את יכולה להעביר חיתול משומש בין כמה ילדים כדי שילמדו שחברים זה גם להשתין באותו חיתול. כמובן שגם לאכול מאותה צלחת בארוחת צהריים יכול להחשב חברות טובה. אבל זה לא. חברות טובה זה לחלוק - נכון - אבל לאו דווקא באותו כלי. למשל לתת משהו שיש לך הרבה למישהו שאין לו - נראה לי הרבה יותר. לדעת לוותר למישהו כשהוא רוצה משהו שלך יש. לחבק ולנשק. אבל לתת למישהו לשתות מהנזלת שלך? עם יד על הלב תודי : אילו זה היה ילד שלך לא היית מעדיפה שתהיה לו כוסית משלו? ברור שבתור גננת יש לך אולי שיקולים של לנקות 20 כוסות או שזה יוצא יותר יין. ולמה להגיד שלאמא זה לא נראה שהילד לומד לחלוק עם חברים? אני מכירה , בכל אופן , די הרבה אנשים ששתו מאותה כוס , עם משפחתם , וזה לא עזר להם כהוא זה ללמוד לחלוק (גם עם משפחתם). לא נראה לי שזה קשור. מה שכן נראה לי שזה עלול להיות מנוגד להוראות משרד הבריאות - ועל כן בוודאי קורה יותר בגנים פרטיים. (תקנו אותי.)

../images/Emo104.gif מסכימה. לעיתים הנוחיות של

הגננות היא על חשבון ילדינו. לא מקובל גם עלי. מי שלא רוצה להתאמץ-שלא תלך ותהיה לגננת או מטפלת!!! זו לא עבודה למי שאין לה מה לעשות, כי אין לה מקצוע!!! מכעיס אותי מחדש בכל פעם!

krn

New member
אל תגזימי!

אורית אל תגזימי! אני מבינה שאת לא בעד לשתות מאותה כוס, אבל יש הבדל בין זה לבין להשתמש באותו חיתול ועוד דןגמאות שנתת... אולי את כל כך כועסת על הגננת של ילדיך...!?!?!

צודקת ב-100% ! ואני יכולה להוסיף

משהו מנסיוננו האישי על שתייה מכוסות משותפים: כשמורני הייתה בגן כל הגן נדבק בדיזנטריה (אושפזנו בגלל זה)בגלל חוסר היגיינה ושתייה מכוס משותפת. אני לא הייתי מודעת לזה אבל משרד הבריאות "התלבש" על הגן וחייב לשתות בכוסות חד פעמיות.

אורית ג.

New member
ועוד דבר: באמירה הכוללנית שלך

שלך "וירוסים עוברים באויר לא בנשיקות ולא משתית יין"יש הרבה חוסר אחריות... וירוסים עוברים בהרבה דרכים: באויר, במגע בעור, ברוק, בדם , בהפרשות אחרות של הגוף... שתיה מאותה כוס עונה על קריטריונית להדבקות ומשיחה עם חברה רופאה יש וירוסים שמדבקים משניות ממש אפילו אם את יורדת במדרגות שבהן ירד לפנייך מישהו חולה. אז... הטיעונים הן הבריאותיים שלך והן החברתיים שלך ולדעתי גםן המסורתיים - לא עומדים בשום מבחן של הגיון. לדעתי זה גם נראה על חוסר כבוד לילדים.

הבהרה

ה"הצצה" היא לפורום הזה, לא לגן! את העניין בגן גיליתי לאחר שביקשתי מהמטפלות לצלם את עידן כשהוא בתפקיד "אבא שבת". אחת המטפלות צילמה בעצמה, וכולן כמובן ידעו וראו שהיא מצלמת. גיליתי את זה כצפיתי בקלטת הוידאו.

רודי הגננת מדגימה גישה אופיינית של

גננות. כשיש לאם ביקורת מיד הגננת (גננת כנראה מסוג מסוים , לעומר שלי דווקא יש גננת אחרת) תוקפת את האם , שהיא לא מבינה, מגזימה ובכלל לא חינוכית. כפי שכתבה אורית , הרי לכל דבר ניתן לטעון שיש משמעות חינוכית , גם למכות בין ילדים (זה מחשל???). חבל שגננות לא מוכנות לקבל ביקורת גם כאשר ברור לחלוטין שהיא צודקת. דרך אגב, אצלנו בגן , בתחילת השנה בגלל שמדובר בילדים בני שנתיים וחצי ולא כולם שותים מבקבוק אישי ויש סכנה בהחלפת כוסות, כל הורה קנה חבילה של 100 כוסות חד פעמיות והילדים משתמשים בזה במהלך השנה . ככה אין סכנה של שתייה משותפת מאותן כוסות וגם לגננות יותר קל.

אורית ג.

New member
ולגבי הצצות לגן

זכותו וחובתו של כל הורה להציץ לגן של ילדו!!! האם הגננות באמת מתנהגות לילדים באותה צורה כשהן ללא הורים בסביבה - לא! האם יש יותר השגחה ויותר רגישות לפרטים כשההורים בסביבה - ודאי (ויש הרבה גננות שהן גרועות בכל מקרה- אני יודעת) האם לא נתקלנו כולנו במקרה שבו התייחסה גננת לא יפה לילד שאינו הילד שלנו כשאנו היינו בגן (אבל לילד שלנו התנהגו יפה באולה סיטואציה...) - את זה שמעתי עשרות פעמים. אם לגננת אין מהל הסתיר ואין ממה לפחוד - אין לה צורך להתגונן בטיעון הדמגוגי "אם את לא סומכת על הגננת". איך אפשר לסמוך על הגננת בלי שמציצים לה לגן? הגן אינו רשות הפרט של הגננת אלא מקום ציבורי חינוכי שבו היא עושה את עבודתה , בדומה לבית משפט, בדתליים פתוחות למען יראו הדברים. מה יש להסתיר?

krn

New member
כגננת וכאמא

האמת שאני די בשוק מהדיון שמתנהל כאן! כמה כעסים יש לכן על הגננות... הפעם ברצוני להגיב כגננת. אורית-את בהחלט צודקת, זכותו וחובתו של כל הורה לדעת מה בדיוק קורה בגן של ילדיו. אצלי הגן פתוח להורים, יכולים להגיע לגן כשהם רוצים, בלי להודיע. מכיוון שאני עובדת בקיבוץ, אכן הורים וסבים מבקרים בגן. מה אגיד לכם? אם לגננות של ילדיכם יש מה להסתיר, אל תשלחו אותם לגן שלה. נכון שקשה "לספק" את כל ההורים, אבל אם מגיעים לדיאלוג, לרוב מסתדרים. מה שסיגל אומרת גם נכון בעיני (שלא כל אחת יכולה להיות גננת או מטפלת, שגננות צריכות להתאמץ למען הילדים), לא כל אחת יכולה להיות גננת. בעיה זו נובעת דווקא מהיחס של החברה (והמשכורות )אל המחנכים. לצערי ישנם הרבה מחנכים שפשוט... אין לי מילים. ובכל זאת, לדעתי , שווה לשבת עם הגננת ולהבהיר את העיניינים שלא כל כך ברורים. וכש אני אומרת לשבת, לזה אני מתכוונת, לא מדברים על דברים חשובים בעמידה ותוך פרידה בבוקר כש ממהרים לעבודה... בהצלחה!

אורית ג.

New member
למה את בשוק? את הרי מסכימה אתי ברוב

הדברים. 1. שזכותו וחובתו של כל הורה לדעת כל הזמן מה קורה בגן 2. שמותר להורים לבקר ללא התראה מוקדמת בגן (וגם להציץ) 3. שאם יש לגננת מה להסתיר - זה מחשיד (ואת מציעה לא לשלוח לכזה גן) 4. שבאון כללי יש הרבה גננות (ומורות/מורים) גרועים (או בלשונך : "לצערי ישנם הרבה מחנכים שפשוט... אין לי מילים") 5. ששוה להבהיר לגננת עניינים שיש עליהם חילוקי דעות ויש דבר אחד שאני לא מבינה איך הכנסת אותו באמצע, ואני לא חושבת שהוא קשור וגם לא מסכימה עליו: "בעיה זו נובעת מיחס החברה (והמשכורות)" כלומר לדעתך מגיע לגננות ולמחנכים שאת עצמך מגדירה אותם כלא טובים במקרים רבים - תוספת משכורת. ועל כך יש לנו חילוקי דעות אבל - על הרוב הסכמנו - וגם זה יפה

../images/Emo104.gifמה שהיא התכוונה, לדעתי, שאם

היו משלמים משכורות גבוהות יותר, החומר האנושי שהיה מגיע להוראה, וגם נשאר, היה ברמה גבוהה יותר.

krn

New member
נכון!

לזה בדיוק התכוונתי. לצערי אני מכירה הרבה בנות שךמדו איתי, שלא הייתי רוצה שיהיו הגננות של הילדות שלי

למעלה