קבלת שבת בגן

לאה_מ

New member
אני מסכימה שזה די מגעיל ../images/Emo48.gif

אבל האמת? לא נראה לי שזה בא מתוך עצלנות של הגננות, אלא פשוט מחוסר מחשבה ונסיון לחקות את המנהג המשפחתי. כמובן, שזו לא סיבה לא להעיר להן, אבל אלא אם זה בא בנוסף להרבה בעיות אחרות שיש לך עם הגננות, נראה לי שאין טעם לכעוס. פשוט להסביר, להעיר את תשומת לבן, ולבקש שזה לא יחזור. לו אני הגננת של עידן, לא הייתי מתווכחת עם בקשה כזו.

פישון

New member
אנחנו גם בבית לא עושים כך:

אצל חמותי וחמי כל משפחה קטנה מקבלת כוס משלה. הילדים שלא באים עם חבר/ה שותים אתם. כך שאנחנו (בעלי ואני והילדה) שותים מאותה כוס יחד, וזה נראה לי יותר נעים. סה"כ אני לא מתנשקת על הפה עם חמי וחמותי! בבית שלנו, כשאנחנו רק שלושתנו, אנחנו שותים מאותה הכוס, בגלל שגם ככה בעלי ואני שותים הרבה פעמים מאותה כוס. לגבי הגננת: פשוט צריך לבקש, אולי לא להתעצבן לפני שמדברים. לפעמים צריך רק להעיר תשומת לב ולהתעקש קצת. מקווה שיילך לך. מאיה

עדכון

דיברתי היום עם המטפלת שערכה את הטקס ועם מנהלת המעון. כיתת הגן של עידן היא כיתת הקטנים (עידן הוא הילד הכי גדול שם), ומסתבר שזו הייתה הפעם הראשונה שבה ערכו טקס קבלת שבת. לפני כחודשיים ניסו, ובגלל חוסר שיתוף פעולה של הילדים, שהיו קטנים מידי, עזבו את זה ולא חזרו על כך עד שלשום. בכל-אופן - שתיהן הסכימו שזה לא הגייני ומהווה פוטנציאל להעברת חיידקים, ומהיום והלאה "אבא שבת" יהיה היחידי שישתה מהיין. הקטע התמוה הוא שהבנתי מהמנהלת שהעברת הכוס בין כל הילדים נהוגה בכל כיתות המעון (שם החלו בכך כבר בתחילת השנה), ולשאלתי הסתבר שעד היום אף-אחד לא התלונן על כך. מעניין - אף אחד מההורים בכיתות האחרות לא יודע על כך, או שיודעים על כך ולא רואים כל בעייה עם זה???

../images/Emo104.gif משום מה יש לי הרגשה שאף אחד

מההורים אינו יודע על כך. והתרוץ: "אף אחד עוד לא התלונן עד היום" אינו מקובל עלי!

לאה_מ

New member
זה לא נשמע לי תירוץ.

אני באמת חושבת שההורים פשוט לא יודעים, ולכן אף אחד לא התלונן, ועל דעת הגננות זה לא עלה. עובדה שהן הסכימו עם כוכביתי שזה מעביר חידקים. גם כוכביתי לא היתה מגלה אלמלא ביקשה שעידן יצולם בוידאו...

ציפי ג

New member
בדקתי אצל ילדי ../images/Emo104.gif

ומסתבר שאצלם כל אחד מקבל כוס לבד.

רותי הכ

New member
מצויין שדיברת עם הגננת ושהיא

לקחה לתשומת ליבה. גםאנילא מקבלת את הטיעון המשונה שהכל בסדר כל עוד לא מתלוננים על זה. מי שאחראי על ילדים (וגם כל אחד אחר) צריך להיות מודע ולהפעיל שיקול דעת

אצלנו היה סיפור דומה עם טושי פופו

ולמי שלא מכירה, אלו הם טושים שנושפים לתוכם על מנת שיתיזו צבע וזו פעילות נחמדה מאוד שילדים אוהבים. אמה מה? שהטושים מתמלאים, ואני מתכוונת מ-ת-מ-ל-א-י-ם ברוק של הילדים שנושפים לתוכם. ואז בא הילד הבא ונושף שוב לתוך הטושים וקצת שואב ואל תשאלו.... אז הערנו בנימוס ויותר לא היו טושי פופו בגן. אבל הביתה קניתי כאלה, כי יובל אהבה נורא....

למעלה